Geel maha! Kuidas parandada kahjustatud küüsi pärast geellakkimist?

Geel maha! Kuidas parandada kahjustatud küüsi pärast geellakkimist?

Kahjuks ei ole geellakiga maniküür veatu ja süütu. Mõnikord tuleb geelist loobuda ning vahetada see kasuliku küünehoolduse vastu, sest geel kahjustab küüsi, muutes need iga päevaga õhemaks ja nõrgemaks. Kuidas hooldada geeli tõttu kahjustunud küüsi? Loe edasi!

Maniküürist rääkides kuuleme pidevalt, et käed peegeldavad meie isiklikku hügieeni, seega peaksid need kindlasti olema hästi hooldatud. Pole siis ime, et meile meeldivad geelküüned, mis kestavad väga kaua ning on lisaks lihtsasti paigaldatavad ja mitmekülgsed. Geel on vallutanud ilutööstuse, kuna see püsib küüntel palju kauem kui 2-3 päeva nagu tavaline küünelakk.

Siiski seisame silmitsi probleemiga. Mitte igaühe küüneplaat ei ole piisavalt kõva, et geeli taluda, seega põhjustab selline maniküür tavaliselt äärmuslikke kahjustusi.

Kas geel tõesti kahjustab küüsi?

See on tabu. Kas teadsid, et geelküünelakk mõjutab sinu küünte seisundit? Isegi kui teed maniküüri õigesti, ei ole võimalik vältida geeli kahjulikku toimet. Kui märkad, et küüned on pärast geeli kasutamist:

  • õhukesed,
  • väga pehmed,
  • kollakad,
  • haprad,
  • valulikud,

siis ei talu sa tõenäoliselt geelmaniküüri ja peaksid sellest kohe loobuma.

Pea meeles, et seda tüüpi maniküüri käigus töödeldakse küüsi nii kemikaalide kui ka UV-kiirgusega (kui sa ei kasuta kallimat LED-lampi). Mõlemal teguril on väga halb mõju küünte ja käenaha seisundile. Tundub mõttetu, et me kaitseme end UV-valguse eest päikesekaitsekreemiga ning seejärel puutume vabatahtlikult kokku maniküürilambi kiirusega.

Küünte kahjustused on sageli põhjustatud allergiast geeli ning alus-ja pealislakkide koostisainete suhtes: formaldehüüd, dibutüülftalaat (DBP) ja tolueen. Kui konkreetne toode on halva kvaliteediga, võimendub selle koostisosade negatiivne mõju, põhjustades küüneplaadil ja selle ümbruses rohkem mikrokahjustusi. Geelis sisalduvad mürgised ained tungivad seeläbi kergesti organismi, kuid kõige kahjulikumad on siiski aurud.

Geel kahjustab küüsi ka teisel viisil. Enamik probleeme on seotud küüneplaadi infektsiooniga. See juhtub siis, kui geeli kuivatatakse lambi all, millel ei ole piisavalt võimsust: geel ei kõvene korralikult ning on seega ideaalne (soe ja niiske) keskkond mikroobide arenguks. Seetõttu kannatavad paljud pärast geelmaniküüri küüneseene all ja seda on väga raske ravida.

Ilmselgelt ei kahjusta küüsi ainult geel. Seda teeb ka atsetoon, mida kasutatakse geeli eemaldamiseks. Atsetoon kuivatab küüsi ja nahka, lisaks võivad küüned geeli eemaldamisel mehaaniliselt kahjustuda.

Kuidas parandada geelist kahjustatud küüsi?

Küünte toitmiseks ja tugevdamiseks on mitmeid viise. Kõige parem on alustada tuumast, st mõelda oma toitumisele.

Parim dieet tugevate küünte jaoks sisaldab ainult tervislikku toitu ja tasakaalustatud koguses toitaineid. Olulised on biotiin, tsink, räni, foolhape, raud, vitamiinid A, C ja E. Neid võib leida järgmistest toiduainetest: kiivi, petersell, rooskapsas, jõhvikad, kibuvits, kala, rohelised köögiviljad, tangud, avokaado, kaunviljad ja muud tervislikud tooted.

Kui tervislikust toitumisest ei piisa, proovi toidulisandeid. Hea toidulisand, mis sisaldab küüntele olulisi toitaineid, aitab neid kiiremini taastada.

Siin on kõige tõhusamad viisid kahjustatud küünte raviks pärast geellakkimist(põhitõdesid selgitame hiljem):

  • spetsiaalne küünepalsam
  • professionaalsed salongihooldused
  • küünte parandamine naturaalsete õlidega
  • kodused palsamid ja muud meetodid

Küünepalsam geellakist kahjustatud küüntele

Esimene asi, mida tuleb kasutada kahjustatud küünte hooldamiseks pärast geelmaniküüri, on palsam. Selliseid tooteid on turul palju, kuid mitte kõik neist ei vääri sinu tähelepanu. Kas tead, milline on parim palsam kahjustatud küünte hooldamiseks pärast geeli eemaldamist?

Parim palsam on formuleeritud ilma formaldehüüdi ja muude mürgiste aineteta. See peaks olema võimalikult naturaalne ja sisaldama kahjustatud küünte jaoks olulisi koostisosi: valke, rasvhappeid, vitamiine ja mineraalaineid. Mõned palsamid (mida kasutatakse geeli alusbaasina küünte tugevdamiseks, kui sa ei soovi maniküürist loobuda) sisaldavad näiteks siidivalke (parandav toime) või teemanttolmu (kõvendav toime).

Kui oled siiski rohkem huvitatud heast hooldusvahendist, mis on mõeldud kasutamiseks pärast geeli eemaldamist, eelista professionaalset toodet. Näiteks, IBX System on loodud ülimalt kahjustatud küünte parandamiseks.

Naturaalsed õlid küünte parandamiseks

Kui sinu küüned on geelist kahjustatud, saad neid parandada õlidega. Küünte parandamine õlidega on hea ja lihtne, lisaks on sellistest looduslikest ainetest ainult kasu.

Kas tead, milline õli on kahjustatud küünte jaoks parim? Siin ülevaade parimatest ravimeetoditest.

1. Riitsinusõli küüntele. See tundub väga lihtne, kuid on tegelikult kõige võimsam. Riitsinusõli aitab parandada juukseid, ripsmeid ja kulme, aga ka küüsi pärast geelmaniküüri eemaldamist. See sisaldab ainulaadset ritsinoolhapet, mis on antibakteriaalne, tugevdab küüneplaate, parandab niiskustaset ning muudab küüned kõvemaks ja vastupidavamaks. Kõige tõhusam viis riitsinusõli kasutamiseks on selle hõõrumine küüneplaatidesse (ideaalis pärast kerget kuumutamist).

2 . Teepuuõli küüntele. Küünte hooldamiseks on kasulikud ka eeterlikud õlid, eriti teepuuõli, mis on tuntud oma seenevastase toime poolest. Seetõttu toimib teepuuõli suurepäraselt nõrkade, kahjustatud küünte puhul ja küüneseene ravimisel.

3. Argaaniaõli küüntele. See sisaldab rohkelt E-vitamiini, mis on tugev antioksüdant. E-vitamiin parandab küüsi, tugevdab neid ja kiirendab rakkude uuenemist. Kahjustatud küüned igatsevad argaaniaõli noorendavat ja taaselustavat toimet.

4. Sheavõi küüntele. Viimane, kuid mitte vähem oluline hooldusvahend, on taimevõi ehk valmistoodete naturaalne versioon. Sheavõi aitab säilitada piisavat niiskustaset, kaitseb küüsi kahjustuste eest, ühtlustab nende struktuuri, taastab loomulikku värvi, annab läiget ja kiirendab paranemist.

Soovi korral võid kasutada ka teisi küünehooldusõlisid või luua oma õlisegu. Mitmekesisus on midagi, mida meie küüned armastavad.

Kodune küünepalsam

Koduste segude kasutamine on suurepärane viis küünte toitmiseks pärast geeli eemaldamist. Kodus valmistatud palsam võib töötada sama tõhusalt kui poest ostetud tooted.

Kodune želatiinil põhinev küünepalsam

Želatiinil põhinev küünepalsam ehk küünte lamineerimine. See on naturaalne viis kahjustatud ja haprate küünte kõvendamiseks pärast geeli kasutamist. Seda hooldust tasub proovida, sest želatiin on täis biotiini, mineraalsoolasid ja valke (aineid, millest küüned koosnevad).

Kuidas valmistada želatiinist küünepalsamit? Võta 2 teelusikatäit želatiini ja kalla sellele sooja vett. Pane segu mõneks minutiks kõrvale, et želatiin kõveneks. Leota küüsi segus või kanna seda küüneplaatidele ning lase mitu minutit toimida. Korda hooldust vähemalt iga kahe päeva tagant.

Kodune vitamiiniküllane küünepalsam

Teine kodune hooldusvahend, mis on samuti suurepärane valik pärast geeli eemaldamist, koosneb oliiviõlist, A- ja E-vitamiinist ning sidrunimahlast. Viimasel koostisosal on hämmastavad toitvad omadused ja see muudab küüned heledamaks, samas kui oliiviõli ja vitamiinid sobivad ideaalselt taaselustamiseks ning niiskustaseme tõstmiseks.

Sellise küünepalsami valmistamine on väga lihtne. Võta lusikatäis oliiviõli, lisa pool teelusikatäit värsket sidrunimahla ja mitu tilka vitamiine (saadaval apteegis). Hõõru segu regulaarselt küüntesse.

Kodune puu-ja köögiviljadega palsam

Mida veel saab kasutada tõhusa ja loodusliku küünepalsami valmistamiseks, et tugevdada küüsi pärast geeli eemaldamist? Puu- ja köögivilju! Näiteks toitvat kurki, kirgastavat sidrunit ja taastumisvõimet parandavat õuna. See segu tugevdab küüsi tingimusel, et kasutad seda regulaarselt.

Siin on proovimiseks lihtne retsept. Riivi kurk ja õun, lisa värsket sidrunimahla, sega ja jaota segu küüntele. Lase palsamil paar minutit toimida ja korda protseduuri iga päev või üle päeva.

Parimad küünehooldused pärast geellaki eemaldamist

Samuti on olemas salongihooldused, mis tugevdavad küüsi ja parandavad geelmaniküüri poolt tekitatud kahjustusi. Kui soovid oma kahjustatud küüsi parandada professionaalse hooldusega, saad valida järgmiste võimaluste vahel:

  • Jaapani maniküür on hea valik, kui soovid küüsi veidi tugevdada ja lasta neil puhata, andes neile võimaluse taastumiseks. Hooldus kujutab endast toitaineterikka pasta (sh keratiin, mesilasvaha, A+E-vitamiin jne) poleerimist küüneplaati.
  • naturaalne maniküür, mille puhul on esmatähtis loomulikkus. See hõlmab küüntele kauni kuju andmist sobivate küüneviilide abil, õrna poleerimist ja toitainete (nt õlide) manustamist. See on tüüpiline delikaatne maniküür, mis keskendub loomulikule välimusele.
  • SPA-maniküür -kombinatsioon naturaalsest maniküürist, toitvast hooldusest ja täiendavast kätemassaažist, mis stimuleerib mikrotsirkulatsiooni, nii et küüned muutuvad samal ajal tugevamaks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest