Kuidas käte eest hoolitseda? Kodune õlimaniküür, looduslikud kätehooldused ja leotused

Kuidas käte eest hoolitseda? Kodune õlimaniküür, looduslikud kätehooldused ja leotused

Sinu käed esitlevad sinu hooldatud välimust. Esmamulje, mille jätad, sõltub sellest, kuidas sinu käed välja näevad. Pühenda neile veidi rohkem aega ja katseta parimaid viise, kuidas nende välimuse eest hoolitseda. Hoia käed tervena loodusliku õlimaniküüri abil, valmista käte vanni või isetehtud kätemaski!

Kindlasti pühendad iga päev palju aega näohooldusele. Annad kannatlikult oma näole pehmust, siledust ja sära erinevate öiste ilurituaalidega. Võta korraks hetk ja mõtle, kas hoolitsed oma käte eest samamoodi?

Enamik inimesi ei pööra oma kätele nii palju tähelepanu kui oma soengule või nahale. See on viga. Juba looteajal areneb välja meie käte haarde võime ja meie käed töötavad sellest ajast alates palju. Seetõttu puutuvad nad pidevalt kokku paljude tegurite ja kahjulike ainete intensiivse mõjuga. Kätenaha hoolduse vahelejätmine jätab käed karedaks, pragunenud ja kuivaks.

Kõik, mis kahjustavad käte nahka

On palju asju, mis kahjustavad käsi ja muudavad need äärmiselt kuivaks - mitte ainult pesuvahendid. Süüdistada tuleb ka päikesekiirgust ja meie hooletust. Käte hooldamata jätmine on kõige levinum põhjus kehvema naha seisundi tekkimiseks. Vähesed inimesed mõistavad, et käte nahal on hoopis teistsugused vajadused kui teistel kehaosadel.

Tähelepanu!

Vähese koe- ja rasunäärmete hulga tõttu on loomulik hüdrolipiidikiht kätel liiga õhuke selleks, et hoida käte nahka kuivamise eest.

See teebki käte hoolduse vajalikuks ja oluliseks. Sa pead toetama oma nahka, mis on avatud nii paljudele kahjulikele elementidele. Loe lähemalt edasi, mida vältida selleks, et oma käsi hoida.

  • Liigne pesemine seebiga, mis eemaldab niiskuse ja muudab naha pH-d.
  • Käte pesemine kuuma veega, mis paneb naha vett kaotama.
  • Käte kokkupuutumine pesuvahenditega (ilma kinnasteta pesemine).
  • Kokkupuude külmaga talvel või intensiivse päikesekiirgusega suvel.
  • Regulaarne kätepuhurite kasutamine, mis põhjustab naha kuivamist.
  • Karm ja intensiivne rätikukuivatus.
  • Kokkupuude klooriga vees, nt basseinis.
  • Korrapärase käte niisutamise unustamine.
  • Mitmesugused füüsilised kahjustused.

Kuidas hooldada käsi, et need ei oleks karedad ja kuivad?

Kuna me juba teame, mis võib kätele kahjulik olla ja mida tuleks vältida, et hoida käed ilusad, niisutatud ja siledad, siis on aeg liikuda edasi peamiste kätehooldusreeglite juurde.

  1. REGULAARSUS. Kõige olulisem reegel ütleb, et käte nahka tuleb hooldada iga päev. Kätekreemi kasutamine üks kord täiskuu ajal ei muuda midagi (või isegi harvem kasutamine...). Ainult igapäevane hooldus annab pikaajalise efekti, nii et pühenda näiteks igal õhtul enne magamaminekut veidi aega käte hooldamisele.
  2. TÄIELIK HOOLDUS. Käte hooldamine ei tähenda ainult kreemitamist. Sa pead hooldama oma nahka igakülgselt, seetähendab, et kaitsma nahka kahjulike elementide eest, tagama piisava niiskuse, hoolduse, samuti toitma seestpoolt tervisliku toitumisega. Ainult käed, millele pöörad sagedast tähelepanu ja millele pakud igapäevast hoolt, saavad võimaluse olla terved ja ilusad.
  3. LOODUSLIKKUS. Käte nahk kannatab kõige rohkem, kui see puutub sageli kokku kemikaalidega. Ma ei pea silmas mitte ainult kemikaale puhastusvahendites, vaid ka paljudes kosmeetikatoodetes peidus olevaid kemikaale. Kätenahk näeb parem välja, kui hoolitsed selle eest looduslike vahenditega, näiteks asendad kreemi 100% orgaanilise iluõliga.

Moodused ilusate käte saamiseks. Millist viisi kasutada?

Tahad ilusaid ja hoolitsetud käsi? Pole probleemi. Paku neile regulaarset hooldust, kasutades selle jaoks sobivaid vahendeid. Vali kolme võimaluse vahel: kätekreem, professionaalne salongikäte hooldus või kodune ravi õlide ja vitamiinirikaste hooldustoodete abil. Valikut tehes mõtle oma vajadustele ja jõukusele.

Peamine, mida oma kätele pakkuda saad, on järgnev:

  • põhjalikku niisutamist ja toitmist
  • kaitset veekaotuse eest
  • kaitset kahjustavate tegurite eest
  • puhastamist ja koorimist

TOP 5 kodust kätehooldus vahendit

Kodused kätehooldustooteid saab valmistada looduslikematest vahenditest ja odavamalt. Lisaks sellele saab neid kohandada vastavalt oma naha vajadustele ja vabalt koostisosi muuta. Nende miinuseks on see, et nende valmistamine on küllaltki ajakulukas. Sellele vaatamata tasub paar usaldusväärset retsepti järgi proovida, sest nende annab tulemuse, mis tasub kõik vaeva, mida koduse kätehoolduse valmistamisel kulutad. Kuidas kodus käsi hooldada?

TEE ISE - KÄTE KOORIJA

Kõigepealt tee kätele koorimine - epidermise koorimine on üks tähtsamaid ülesandeid. Kerge koorimine vabastab naha surnud rakkudest ja muudest ebapuhtustest, jättes käed siledaks ja pehmeks nagu samet. See stimuleerib ka verevoolu, nii et käed saavad seestpoolt toidetud. Seepärast peaksid mõtlema sellele, et koorijat regulaarselt kasutada.

Kuidas nahka koorida? Hangi poest valmis koorija või proovi ise valmistada lihtsa retsepti abil oma nahakoorija.

Suhkruga käte koorimine

Kõige lihtsam valmistada. Sega supilusikatäis või kaks supilusikatäit peeneteralist suhkrut sarnase koguse loodusliku õliga, nt mandli- või argaaniaõliga. Rikasta segu niisutava mee ja sidrunimahlaga, et ebapuhtused nahalt eemaldada.

Kaerahelvestega käte koorimine

Kaerahelbed moodustavad rikkaliku toitainete allika, nii et kasuta neid oma koorijas. Neil on ka hämmastav kooriv omadus. Murenda supilusikatäis kaeru ja sega see kandva õli, mee või aaloe geeliga (või kombineeri need kõik omavahel).

Kohviga kätekoorimine

Kohvipõhised koorijad on kuulsad peamiselt oma tselluliidivastase toime poolest, kuid kasuta neid julgelt ka käte naha puhastamiseks. Keeda kohvi ja lase kohvipurul jahtuda. Lisa oliiviõli (või muud looduslikku õli), veidi mett ja kaneeli.

Tee koorimist vähemalt kord nädalas.

ÕLIMANIKÜÜR

Pärast koorimist on aeg naha toitmiseks. Kuna nahk on pärast koorimist katmata ja stimuleeritud, võtab see kohe toitaineid vastu. See on parim hetk õliravi jaoks. Õlimaniküür tervendab nahka, lisab niiskust, pakub toitaineid ja annab sileduse.

Millised õlid on parimad käte nahale?

Loe lähemalt, millised on parimad õlid kuivale nahale. Võid neid kasutada eraldiseisvalt, kui ka lisada koostisosana isetehtud koorijasse, käte vanniks või maski osaks.

  • Oliiviõli on vananemisvastase toimega ning muudab naha pehmeks, siledaks ja säravaks. Sellel on tugevam hooldav toime kui paljudel kätekreemidel ning see kaitseb käsi veekao ja päikesevalguse eest.
  • Kookosõli - lisaks hämmastavale lõhnale saab seda kasutada õlimaniküüris, sest see tugevdab loomulikku hüdrolipiidibarjääri, nii et nahk püsib niisutatuna.
  • Argaaniaõli sobib ideaalselt õlimaniküüriks, täites mitmeid rolle: see kaitseb päikesevalguse ja kuumuse eest, taastab ja aitab kaasa rakkude uuenemisele, niisutab, toidab ja omab tugevaid vananemisvastaseid omadusi ning aeglustab seega käte naha vananemist.

TOITEV KÄTEVANN

Kätenaha toitmiseks ja hooldamiseks on veel üks võimalus, mis on ühtlasi ka lõõgastav. Kuidas valmistada kodus käte vanni? Kasuta erinevaid koostisosi (näiteks õlid, ravimtaimed, seemned), et valmistada leotus vastavalt oma vajadustele.

Taimsete vahenditega käte leotamine

Ürdid, nagu näiteks saialill, aitavad nahka parandada, on kaitsva toimega ja leevendavad ärritusi. Vala 4 supilusikatäit saialilleõisi keeva veega üle, lase sel tõmmata, jahuta ja leota käsi umbes 10 minutit selles vees.

Käte õliga leotamine

Niiskust suurendava oliiviõliga käte leotamine on kindlasti kõige populaarsem. See õli on rikas asendamatute rasvhapete ja E-vitamiini poolest. Segu on väga lihtne valmistada: kuumuta kergelt kaks tassi oliiviõli, lisa poole sidruni mahl ning supilusikatäis riitsinusõli ja mett. Käte leotamine selles soojas segus võimaldab käsi sügavalt niisutada, toita ja... noorendada!

Linaseemnete leotises käte vannitamine

Linaseemned koosnevad väärtuslikest koostisosadest ja sa peaksid nende potentsiaali ära kasutama. Keeda 2 supilusikatäit seemneid puhtas vees umbes 5 minutit. Seejärel lase segul jahtuda, kasta käed sellesse segusse ja hoia 15-20 minutit, et nahale pehmust anda ja et niiskus lukustuks kätesse.

ISETEHTUD KÄTEMASKID

Koduse maski valmistamine on veel üks suurepärane idee, et hoida käed kaunid ja terved. Sinu päralt on kõik koostisosad, mis käepärast on - nii saavad su käed iga kord maski kokku pannes täiesti uue hoolduse osaliseks, mis annab täiesti uued toitained kehale. Siin on kõige populaarsemad käte naha hooldused ja maskid.

Kartuli kätemask

Seda on äärmiselt lihtne valmistada, see valgendab, toidab ja silub nahka. Pead keetma 2 kartulit, purustama need kahvliga, segama kahe munakollasega ja kahe supilusikatäie sooja piimaga. Kanna segu kätele, pane kätte kindad või aseta käte ümber foolium, lase mõjuda 15 minutit ja loputa segu kätelt hoolsalt maha.

Kuuma parafiiniga töötlemine

Käte nahahooldusest rääkides on palju räägitud ka parafiinimaskidest. Osta apteegist parafiini, sulata see, määri kätele kreem ja kasta need parafiini. Võta käed parafiinist välja, kui see veidi taheneb. Sellised niiöelda parafiinikindad toimivad nagu kompress, mis intensiivistab kätekreemi mõju, parandab niiskustaset, annab maksimaalse naha sileduse ja toitmise. Umbes 15 minuti pärast eemalda parafiinijäägid nahalt.

Avokaado kätemask

Kasuta kätehoolduseks vahendeid, mis sul niikuinii käepärast on. Avokaado on lihtne, kuid lõputute positiivsete omadustega puuvili, mis sisaldab olulisi rasvhappeid, vitamiine ja mineraalaineid. Purusta üks avokaado ja kanna selle viljaliha kätele. Võid valida puuvilja kujul avokaado asemel naturaalse avokaadoõli, ning nautida selle kasutusjärgselt kaunist tervet nahka.

KODUNE KÄTE MASSAAŽ

Massaaž on viimane (kuid mitte vähetähtis) viis oma käte naha parandamiseks kodus. Kasuta julgelt ka looduslikke iluõlisid. Lisaks argaaniaõlile proovi ka mandli-, viinamarjaseemne-, oliivi- või makadaamiapähkliõli. Mõneminutiliste ringjate liigutustega massaaž muudab naha pehmemaks, siledamaks ja elastsemaks. Seepärast tuleks seda teha õlimaniküüri ajal või kohe pärast seda, sest see on parim viis intensiivistada teiste kodus tehtavate kätehoolduste mõju.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest