Parimad kodused ravimeetodid kahjustatud küünte ja kuivade küünenahkade ravimiseks

Parimad kodused ravimeetodid kahjustatud küünte ja kuivade küünenahkade ravimiseks

Kas sa tead, kuidas hooldada küüsi ja küünenahka, et need oleksid siledad, tugevad ja näeksid uhked välja? Loe meie kokkuvõtet parimatest kodustest hooldusvahenditest kahjustatud küünte ja kuivade küünenahkade jaoks. Need äratavad ellu ka kõige kahjustatumad küüned. Ilusad küüned ja hoolitsetud käed näitavad, et sa tõesti hoolitsed oma välimuse eest. Kanna tõeliselt hoolt oma küünte ja käte tervise eest.

KUIDAS HOOLDADA KÜÜSI - 10 REEGLIT TERVETE JA TUGEVATE KÜÜNTE JAOKS

1. SÖÖ ROHKELT VALKE (PROTEIINE)- see, mida sa sööd, mõjutab otseselt sinu naha, juuste ja küünte seisundit. Kui soovid neid seestpoolt toita, siis suurenda oma valkude tarbimist, süües loomaliha, linnuliha, kala ja kaunvilju. Küüned vajavad rohkem kaltsiumi ning A-, B- ja C-vitamiini. Teised tugevate küünte jaoks olulised koostisosad on biotiin, foolhape, räni, tsink ja magneesium, samuti on väärtuslikud küllastumata rasvhapped.

2. VÄLDI PESUVAHENDITE KOKKUPUUDET KÄTEGA. Enamik puhastusvahendeid mõjuvad küünte seisundile halvasti. Need sisaldavad sünteetilisi ja mürgiseid koostisosi, mis mõjuvad halvasti nii käte, kui ka küünte tervisele. Seepärast on kodupuhastamise ajal kummikinnaste kandmine kohustuslik, sest see aitab sul vältida otsest kokkupuudet puhastusvahenditega.

3. ÄRA KASVATA OMA KÜÜSI LIIGA PIKAKS - pikad küüned näevad küll ilusad ja naiselikud välja, kuid need võivad kergemini kahjustuda või murduda. Kui sinu küüned on nõrgad, siis ära liiga pikki küüsi kanna. Lõika neid regulaarselt ja hoolitse nende tervise eest.

4. KASUTA KUI VÕIMALIKULT VÄHEMALT KÄRGELAKKIDE EEMALDUSVAHENDIT - eemaldusvahendid sisaldavad palju mürgiseid aineid, mis jätavad naha kuivaks ja nõrgestavad küüsi, muutes need hapraks. Vähendage neid oma küünte huvides. Jõua küünelaki eemaldaja järele nii harva kui võimalik, ideaalis maksimaalselt kord nädalas.

5. KASUTA ÕLI - parim hooldus, mida saad oma küüntele pakkuda, on õli. Õlid (nt jojobaõli, riitsinusõli või argaaniaõli) on täis olulisi vitamiine ja tervislikke rasvhappeid, parandavad küüsi ja muudavad need tugevamaks, jätavad küüned elastsemaks ja hoiavad need siledana. Looduslikud õlid hoiavad küüsi lõhenemise ja murdumise eest, hooldavad küünenahka ja on ilma kurikuulsa formaldehüüdita, mida leidub paljudes küünehooldusvahendites.

6. KASUTA HEAD KÜÜNEVIILI - mineraal- või klaasviil on parim valik, sest see ei rebi küüsi ega põhjusta küüneplaatidele mikrokahjustusi (selline kahjustus põhjustab tavaliselt küünte lõhenemist, sest vesi ja puhastusvahendid jõuavad kohtadesse, kus on tekkinud kahjustus; füüsiline kahjustus halvendab lisaks küünte seisundit).

7. KASUTA KÄTELOSJOONI ÕLIGA - sega kätelosjoonile enne pealekandmist mõned tilgad looduslikku taimeõli. Nii saad siidiselt sileda naha ja tugevamad küüned.

8. KASUTA KÜÜNTELE PRIMERIT - see on suurepärane viis küünte toitmiseks ja kaitsmiseks. Enamik küünelakke sisaldab kahjulikke aineid, nendes sisalduvad intensiivsed pigmendid pääsevad küüneplaadi sisse, ning muudavad küünte värvi püsivalt. Kahjustuste vältimiseks kasuta värvivaba primerit, mis tugevdab ja parandab küüsi. Primer peab olema kvaliteetne, rikkalikult toitaineid sisaldav ja formaldehüüdivaba.

9. KASUTA VÄRVITUT PALSAMIT - hoia oma küüned terved ja ilusad, samal ajal kaitstes neid kahjustuste eest: Läbipaistev palsam kaitseb lõhenemise, kahjustuste ja murdumise eest.

10. JOO TAIMSEID TEESID - hobusesaba ja nõges tervendavad välimust, sest need sisaldavad rikkalikult mineraale, mis on olulised nii veatu naha, kaunite juuste kui ka tervete küünte jaoks. Joo taimeteed iga päev kolme nädala jooksul.

TOP 15: parimad kodused ravimeetodid kahjustatud küüntele

Ära raiska aega salongi minemisele ega sobiva kliendiaja leidmiseks. Kahjustatud küüsi saab ka ise parandada. Kõik, mida pead tegema, on kasutada allpool väljatoodud tooteid. Enne kui alustad isetehtud raviga, lõika oma küüsi ja lihvi neid mineraal- või klaasviiluga, et vabaneda teravatest servadest.

1. Oliiviõliga küünte leotamine

Aseta pisike kogus oliivõli kas veevanni või väikese pudeliga kuuma vette, et seda soojendada; lisa õlile 2-3 tilka A- ja E-vitamiini (saadaval apteegis). Vala õli kaussi ning hoia oma küüsi selles segus paar minutit. Ideaalis tee seda oliivõli hooldust kahel korral nädalas.

2. Õuna ja sidruniga leotus

See küüneteraapia on lihtne. Leotus muudab küüned kauniks ja eemaldab kollased plekid. Riivi pool õuna ja sega see värske sidrunimahlaga. Rikasta segu jojobaõliga ja leota selles oma küüsi. Tee seda hooldust paar korda nädalas, et näha kiireid tulemusi, milleks on tugevad ja ilusad küüned. See ravi võimaldab sul vabaneda soovimatust kollasest küünevärvist.

3. Iluõlisid kasutada eraldi!

Hõõru riitsinusõli (parim valik küünehoolduseks) või sama tõhusat jojobaõli kaks korda päevas küüneplaatidele ja küünenahkadele. Küünte seisundi parandamiseks sobib ka argaaniaõli, millel on tugevalt vananemisvastane ja elustav toime.

4. Linaseemne leotus

Linaseemned toimivad kui geniaalne multifunktsionaalne hooldusvahend, mida saad segada looduslike iluõlidega, et tõsta hoolduse kvaliteeti. Looduslik linaseemne geel võitleb haprate, nõrkade küünte vastu.

Vala 2-3 supilusikatäit linaseemneid poole liitrile veele ja keeda, kuni saad geeli. Vala seemned ära ja leota küüsi pärast vedeliku jahtumist umbes viisteist minutit selles segus.

5. Munakollase ja sidruni hooldus

Sega munakollane teelusikatäie oliiviõli (või jojobaõli) ja mõne tilga sidrunimahlaga. Kanna massi küüntele ja loputa viieteistkümne minuti pärast leige veega. See on hämmastav hooldusvahend nõrkadele, äärmiselt kuivadele, kollaseks värvunud küüntele.

6. Munakollane iluõli baasina

Sega munakollane, teelusikatäis jojobaõli, mõned tilgad C- ja E-vitamiini, teelusikatäis mett ja riitsinusõli. Saadud mass on piisavalt paks, et see jääks küünte peale, mitte ei tilguks maha. Kanna küüntele ja kätele, loputa umbes viieteistkümne minuti pärast.

7. Aloe vera seerum habrastele, nõrkadele küüntele

Selle taime paksud lehed peidavad endas suurt jõudu tänu toitvatele, elustavatele ja niisutavatele koostisosadele. Aloe on ka seenevastase, antibakteriaalse ja viirusevastase toimega. Aloe küünehooldusvahendit on lihtne valmistada: lõika maha üks aloe leht ja hõõru selle viljaliha pragunenud küünenahkadele ja küüntele.

8. Küüslaugu küünte ravis

Sega omavahel teelusikatäis oliiviõli ja üks pressitud küüslauguküüs. Hõõru saadud segu küüntele ja jäta umbes kümneks minutiks mõjuma; loputa sooja veega. Hoolduse eesmärk on tugevdada hapraid küüsi ja võidelda seente vastu.

9. Öine argaaniaõli küünehoolduses

Sega argaaniaõli 2-3 tilga sidruni eeterliku õliga. Hõõru kätesse ja küüntesse enne magamaminekut ja pane kätte kindad. See on tõhus ravi kahjustatud, kuivadele ja habrastele küüntele ning lõhenenud küünenahkadele. Hooldusvahend niisutab, suurendab elastsust ja helendab kollast tooni küüneplaadil.

10. Lanoliini hooldusvahend hapraste küünte jaoks

Sega täpselt supilusikatäis lanoliini munakollase ja teelusikatäie mandliõliga. Kanna omatehtud küünepalsam küüntele ja kätele. Loputa see viieteistkümne minuti pärast maha või jäta terveks ööks peale. Geelküünte kasutamisest tingitud habraste ja nõrkade küünte puhul on see märkimisväärseks abiliseks.

11. Küünte valgendamine

Sidrunihooldus on kiireim viis vabaneda küünelaki plekkidest ja värvimuutustest. Pühi sidruniviiluga üle küünte, seejärel loputa käed sooja veega ja kanna peale toitev kreem või looduslik õli. Korda seda hooldust iga päev.

12. Eeterlike õlidega küünte tugevdamine

10 supilusikatäit argaaniaõli, 3 tilka nii lavendliõli, kui ka sidruniõli ja eukalüptiõli. Sega kõik koostisosad kokku, vala segu tumedast klaasist pudelisse. Hõõru segu kolm korda päevas küüntele. See hooldusvahend tugevdab tõhusalt küüsi, hoiab ära infektsioonid ja seenhaigused, seega on selle kasutamine ka varbaküünte puhul hea mõte. Argaaniaõli toidab, niisutab ja stimuleerib küünte kasvu, pehmendades samal ajal küünenahka.

13. Mesi küünte hoolduses

Kuumutatud mesi ja sidrunimahl muudavad kareda naha siledamaks, parandavad ja tugevdavad küüsi ning takistavad naha niiskuse kadu. Koostisosad pehmendavad ja niisutavad.

14. Želatiinist küüntevann

Valmista toiduželatiin vastavalt pakendil olevatele juhistele. Kui see on veel soe, aga mitte kuum, siis leota küüsi selles umbes kolm minutit. Seejärel pese ja kuivata käed, kanna peale lemmik kätekreem või looduslik õli.

Želatiin võimaldab tervendada küüsi, kuna see on valkude ja peptiidide segu, tugevdab sidekude ja annab nahale, küüntele ja juustele elastsust.

Lisaks sellele sisaldab želatiin rohkesti biotiini ja mineraalsooli, mis on küünte toitmiseks hädavajalikud. Kasuta seda iga päev ja märkad erinevust silmapilkselt!

15. Piim, oliivid ja... kartul kaunite küünte jaoks

Paranda oma käte nahka ja kuivasid, kahjustatud küüsi, segades kokku kaks kartulit, kaks supilusikatäit oliiviõli ja lusikatäie piima. Kanna hooldus küüntele ja loputa sooja veega viieteistkümne minuti pärast segu kätelt maha. Mõne hoolduskorra järel näed palju tervemat ja siledamat nahka ja küüsi.

Kuidas hooldada küünenahkasid?

Need on sama olulised, kui küüned, kuid me jätame need sageli kahe silma vahele. Kui küünenahad ei näe ilusad välja, ei näe ka küüned ja käed head välja. Korralikud ja ilusad küünenahad on kauni maniküüri võti.

Miks küünenahad kahjustuvad?

Küünenahad on haprad ja avatud pidevale hargnemisele ning kahjustumisele. Erinevad pesuvahendid ja füüsilised kahjustused muudavad nende seisundit nii, et küünenahad võivad lõpuks näha räsitud välja. Valesti tehtud maniküür (nt liigne lõikamine) on teine asi, mis muudab küünenahad kehvaks.

Küünenahkadega seotud probleemid tulenevad sageli atoopilisest dermatiidist või ekseemist. Küünenaha kuivuse võivad põhjustada ka ilmastikutingimused (miinuskraadid, külm õhk, tuul, kuumus). Me oleme sageli süüdi selles, et need kuivaks muutuvad, unustades kreemi pärast kätepesu.

Kuidas kuivasid küünenahkasid kõige parem oleks parandada? 

Mis on parim vahend kuivade küünenahkade vastu? Loomulikud iluõlid. Need niisutavad, ennetavad kuivamist, parandavad ja toidavad vitamiinide, taimsete steroolide ja flavonoidide jõuga, ning (tänu küllastumata rasvhapetele) kaitsevad ka edasiste kahjustuste eest. Samal ajal hooldavad õlid ka küüsi ja on parimate kvaliteediga küünehooldusvahendite koostisosaks.

Toitaineterikas kätekreem on teie liitlane küünenahkade hooldamisel - kasutage seda intensiivse parandava hooldusena; kandke enne magamaminekut paks kiht toodet kätele ja küünenahkadele.

Loobu küünenahkade lõikamisest. Kasuta selle asemel puidust küünenaha lükkajat; see on palju õrnem. Ära unusta kasutada kõigepealt küünenaha pehmendajat. Vältimaks küünenahakde kuivamist, niisuta oma küüsi: kasuta ühte taimeõli või sega omavahel mitut, et saada kõige võimsamaid segusid, mis muudavad küüned ka tugevamaks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest