Veatu naha entsüklopeedia: TÜVIRAKUD

Veatu naha entsüklopeedia: TÜVIRAKUD

Kas olete teadlik oma kehas peituvast tervendavast jõust? Tüvirakud asendavad kahjustatud keharakke nii haiguse kui ka naha parandamise ajal. Teadlased nimetavad tüvirakke võiduks vananemise üle. Loe edasi, et teada saada, miks terve maailm on pööranud pea peale tüvirakkude kasutamisest nahahoolduses.

Tüvirakud ehk pika eluea eliksiir

Tüvirakud on vallutamas kosmeetikaturgu. Need on teistsugused ja erakordsemad kui kõik teised vananemisvastased tooted, mida me oleme kunagi kasutanud. Uuringud on näidanud, et tüvirakkudel on nahale väga positiivne mõju, nad blokeerivad vananemisprotsessi ja kiirendavad taastumist. Taimsed tüvirakud moodustavad meie nahale tugeva liitlase.

Mis on tüvirakud ja kuidas need toimivad?

Tüvirakud on nagu igiliikur - nad paljunevad pidevalt, asendades inimkehas kasutatud või kahjustatud rakke. Neid raskelt töötavaid pisikesi rakke võib võrrelda täiesti uute telliskividega, mis ehitavad ja parandavad teie keha. Tänu tüvirakkudele on keha töökorras, elav ja terve. Oskus end tänu rakkudele ise parandada on meie keha kõige väärtuslikum funktsioon. Rakud töötavad nagu remondimeeskond, nad jätkavad taastumist ja jagunemist: teisisõnu, rakud ei lõpeta tööd sinu noorusliku välimuse nimel...

...kuni mingi teatud hetkeni. Vananedes kahjuks väheneb jagunemiste arv ja paranemine selle arvelt aeglustub.

See on üks naha vananemise põhjustest: tüvirakud on ülekoormatud ja keskenduvad tähtsamatele asjadele (nt vähki põhjustavate mutatsioonide vastu võitlemisele) ega hoolitse enam sellise hoolega naha eest. Selle tulemuseks on kortsud, pingulduse kadumine, vigastused, lõtvunud nahk. Seepärast otsivad teadlased jätkuvalt vananemisvastaseid vahendeid ja kasutavad selleks taimseid tüvirakke.

Miks on tüvirakud olulised?

Tüvirakud on revolutsioonilised nii kosmeetikas kui ka meditsiinis. Nad tervendavad, asendades kahjustatud rakke uute rakkudega. Enamikul keharakkudest on kindel jagunemiste arv ja eluiga, samas kui tüvirakud parandavad end ise ja jagunevad lõputult. Nad on kõige tugevamad ja paljulubavamad ravimid paljude haiguste vastu. Meie kehast võetud tüvirakke, nt luuüdist, kasutatakse vähi ja muude raskete kehakudede või -rakkude kahjustuste raviks.

Taimede tüvirakud - igavese nooruse allikas

Kaasaegses kosmetoloogias kasutatakse keha noorendamiseks rohkelt taimi, sealhulgas argaania-, õuna- või viinamarjaseemnepuu tüvirakke. Just need taimed sisaldavad aineid, mis toimivad vabade radikaalide vastu, siluvad kortse, parandavad naha pinguldatust ja kaitsevad päikesekiirguse eest. Nende toime on veelgi laiem, sest nad aktiveerivad juuste kasvu, kiirendavad naha paranemist, kaitsevad oksüdatiivse stressi eest, suurendavad kollageeni ja elastiini sünteesi ning tugevdavad hüaluroonhappe tootmist.

Liposoomid ja taimsete tüvirakkude transportimine

On tõestatud, et tüvirakkudes sisalduvatel ainetel on meie rakkudele kasulik mõju. Nende kehasse tarnimise viis on edu võti.

Tüvirakkude transportimine naha sisse on võimalik kui need paigutatakse liposoomidesse, mis parandavad nahka hõlpsasti läbi valkude tootmise intensiivistamise. Lihtsalt öeldes, naha vananemisprotsess on aeglasem.

Tüvirakud - mida peab teadma

Inimese ja loomsetest rakkudest saadud tüvirakkude kasutamine kosmeetikatoodetes on kogu maailmas keelatud, seetõttu kasutatakse ilu eesmärgil taimseid tüvirakke.

Millised tüvirakud on tõhusad? Mida otsida kreemidest?

Šveitsi õuna tüvirakud (Uttwiler Spätlauber) - peetakse kõige tõhusamaks ja inimese naharakkudega ideaalselt sobivaks. Just see sort on kõrgeima tüvirakkude sisaldusega. Šveitsi õuna tüvirakud on rikkad epigeneetilistes toimeainetes, mis kaitsevad ja toetavad naharakkude ainevahetust.

  • Viinamarja tüvirakud - on hämmastava hooldava toimega, kaitsevad naharakke UV-kiirguse kahjuliku mõju eest ja aeglustavad suuresti rakkude vananemist.
  • Argaaniapuu tüvirakud - argaaniapuust (mis annab ka maailma kõige väärtuslikumat argaaniaõli) saadud rakud on tõsised konkurendid õuna tüvirakkudele. Nad aeglustavad naha kronoloogilist vananemisprotsessi, kaitsevad inimese rakke ja stimuleerivad nende õiget toimimist. Nende kontsentratsioon liposoomides võib ulatuda isegi 50%-ni.
  • Rohelise tee tüvirakud - suurendavad fibroblastide (kollageeni tootvate rakkude) hulka ja intensiivistavad nende aktiivsust. Nad parandavad väsimatult naha kvaliteeti ja nooruslikkust.
  • Magnooliapuu tüvirakud - mõjuvad kirgastavalt ja ühtlustavad nahatooni. Nad stimuleerivad rakkude loomulikku taastumist ja kaitsevad neid vananemise ja kahjustuste eest. Nahk on noorem ja kahjustustele vastupidavam.
  • Ženšenni tüvirakud - siluvad näojooned, annavad optimaalse koguse niiskust, teevad imet nii esimeste vananemismärkide kui ka sügavate kortsude vähendamiseks. Nad parandavad naha tihedust ja käivitavad inimese rakkude uuenemise.
  • Alpiroosi tüvirakud - äärmiselt tugevad rakud, sest need pärinevad ülikindlast, pikaealisest taimest, mis läbib ekstreemseid kliimatingimusi. Alpi roosist ekstraheeritud tüvirakkudel on hea mõju inimese rakkudele ja nende tugevus talletub epidermises. Need rakud stimuleerivad naha loomulikku taastumisprotsessi, suurendavad selle vastupidavust ja kiirendavad paranemist. Need on ideaalsed kupeeroosse naha jaoks.

Märkus!!!

Tõhususe ja ohutuse tagamiseks peavad tüvirakud olema saadud taimedest, mis on kasvatatud saastevabas piirkonnas, kus ei kasutata pestitsiide.

Kuidas leida tüvirakke kreemides?

Loe antud toote INCI nimekirja ja otsi koostisosadest tüvirakke (stem cells) või rakuekstrakti. Neid nimesid kasutatakse vahel ka näokreemide kirjelduses, seega kontrolli ka kreemide nimetusi.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest