Õlimaniküür: Looduslik viis tugevate ja tervete küünte saamiseks!

Õlimaniküür: Looduslik viis tugevate ja tervete küünte saamiseks!

Õhukesed, nõrgad või haprad küüned tunduvad olevat paljude probleem. Kuidas taastada küünte tugevus, tervis ja nende kaotatud ilu? Parim idee on teha õlimaniküüri. See on ammusest ajast teada-tuntud looduslik meetod küünte hooldamiseks. Loe lähemalt, kuidas õliravi tegelikult toimib ja milliseid õlisid peaksid valima, et sellest parimat kasu saada!

Looduslike õlide kasutamine kehahoolduses on piiramatute võimalustega ja selles pole kahtlustki. Õlid on mitmeotstarbelised ja ka tõhusad igasuguses hoolduses. Õlide kasutusala ei piirdu juuste, keha ja näoga, sest looduslikke õlisid saab edukalt kasutada ka küünte hooldamiseks. Seega, kui sinu küüned on kahjustatud ja haprad, siis proovi täna õhtul õlimaniküüri!

ÕLIMANIKÜÜR - taastumist, tugevdamist ja intensiivset küünte hooldust pakkuv iluhooldus. Maniküür aitab küünte ja küünenahkadega seotud probleemide puhul, õlimaniküür seejuures kasutab selleks looduslikke õlisid. Õlimaniküüri saab teha nii kodus kui ka ilusalongis, sealhulgas spetsiaalsetes SPA-aladel.

Millised on õlimaniküüri head omadused?

Õlimaniküüri suurimaks eeliseks on asjaolu, et see meetod on täiesti loomulik. Tänu õliravile puutuvad küüned kokku ainult looduslike ainetega, mis taastavad, tugevdavad ja muudavad küüned ilusamaks lihtsal moel. Õlimaniküür on protseduur, mida saab teha kodus, kasutades kergesti kättesaadavaid tooteid, mis juba kodus olemas on - nii on õliravi kindlasti odavamam variant kui professionaalne küünehooldus. Teine tohutu pluss, mida loodusliku õlihooldusega saab küüntele pakkuda, on see, et hooldust saab kohandada vastavalt küünte hetkeolukorrale. Nii saab näiteks küünepõletikke tõhusalt ravida.

Aga... kas on vaja üldse kasutada looduslikke õlisid küünte päästmiseks, kui igas apteegis või poes leiame valmis kujul hooldusvahendeid, mis ka väidetavalt taastavad küüsi?

Küünteõli vs. küünehooldusvahend

Kui märkad, et küüned on viimasel ajal hapraks muutunud, hakanud lõhenema ja tunduvad vähem elastsed, siis enamasti pöördudakse erinevate valmiskujul küüntehooldusvahendite poole.

Küll aga jäetakse seejuures tähelepanuta nende toodete KOOSTISTE LOETELU. Sellest on kahju, sest enamik seda tüüpi tooteid sisaldab formaldehüüdi. See on aine, mis võib põhjustada allergilisi reaktsioone ja süvendada küünte lõhenemise probleemi. Ilmselgelt on halb mõte kasutada vahendeid, mis kahjustavad küüsi, selle asemel, et neid taastada. Seda silmas pidades on looduslikel õlidel silmnähtav eelis teiste küünehooldustoodete ees, sest nende koostise moodustab 100% külmpressitud õli.

Teine oluline küsimus on küünepalsamite HIND. Mõned kosmeetikatooted, mis on mõeldud kahjustatud küünte hea seisundi taastamiseks, võivad maksta mitu korda rohkem kui looduslikud õlid. Hinda silmas pidades on ilmselge, et parem valik on investeerida looduslikesse õlidesse, kuna nende kogus on suurem ja tõhusus on samuti tasemel.

Võib tunduda, et valmistoodetud küüntehooldusvahendite kasutamine on mugavam, kui õlide kasutus.Käepärane pakend, mugavad pintslid, kiiresti imenduvad koostisosad - need on küünepalsamite head küljed. Ometi on looduslikud õlid siiski paremaks valikuks, sest neid saab kasutada mitmel viisil. Erinevalt küüntepalsamitest saab õlisid kasutada ka leotistes, koorijates ja maskide koostistes.

Kuidas looduslikud õlid küüntele mõjuvad?

On aeg vaadata lähemalt õlimaniküüri eeliseid. Tundub, et küünte ravimine looduslike õlidega annab palju paremaid tulemusi, eeldusel muidugi, et hooldust tehakse regulaarselt. Lühidalt öeldes tagavad looduslikud õlid:

  • küüneplaadi tugevdamise
  • küünte lõhenemise vältimise
  • küünte kasvu kiirendamise
  • intensiivse taastumise
  • värvimuutuste vähenemise
  • kõvemad küüned
  • sileduse ja loomuliku läike
  • pehmed ja terved küünenahad

Tulemused, mida tänu õlimaniküürile saavutad, on otseselt seotud protseduuriks kasutatava õliga. Igal õlil on erinevad omadused seega oleneb tulemus ka sellest, millist õli otsustad regulaarselt kasutada. Ükskõik, millist õli kasutad, on tulemused igapäevase kasutuse järgselt positiivsed, sest looduslikud õlid toimivad alati meie kasuks.

Parimad õlid sõrmeküünte hoolduseks (väike edetabel)

1. RIITSINUSÕLI - tunnustatud kui asendamatu küünteõli, eriti kui tahame, et meie küüned oleksid tugevad ja positiivselt mõjutada ka nende kasvu. Regulaarsel kasutamisel muudab riitsinusõli küüned tugevamaks ning lisaks pehmendab ja silub küünenahkasid. See jätab küüned tervislikult säravateks. Riitsinusõli taastab küünte tugevuse

2. ARGAANIAÕLI - sisaldab suure kontsentratsiooniga E-vitamiini ja rasvhappeid, tänu millele taastab ja tugevdab küüned hetkega. See on õli, mis kaitseb küüsi veekao, päikese ja muude kahjustuste eest. Argaaniaõli silub ja tervendab küüsi.

3. JOJOBA ÕLI - üks tõhusamaid õlisid, mida kasutatakse küünte hooldamiseks. See toidab ja tugevdab küüsi ning suudab samal ajal pehmendada kuivi küünenahkasid. Õli on tõeliselt kerge, nii et selle täielik imendumine ei võta kaua aega. Jojobaõli aitab taastada küünte sileduse ja kauni läike.

4. MANDLIÕLI - veel üks kerge õli, mis sobib ideaalselt õlimaniküüris kasutamiseks. Õli kerge konsistents lihtsustab pealekandmist, pehmendab küünenahka ja võimaldab kuivanud nahaosad kiirelt eemaldada. Mandliõli silub küüsi ja lukustab niisutuse.

5. TEEPUUÕLI - omab tugevaid antioksüdatiivseid, põletikuvastaseid ja antibakteriaalseid omadusi, mistõttu sobib hästi probleemsete küünte (nt mükoosist mõjutatud) raviks. See leevendab ärritusi, aitab ravida infektsioone ja taastab küünte tervise. Teepuuõli toidab suurepäraselt küüsi.

6. OLIIVIÕLI - sageli soovitatakse seda kasutada käte- ja küünevannides. Oliivõliga tehtud hoodlus annab võimaluse saada tugevamad küüned ja terved küünenahad. Oliivõli ennetab nõrgenenud küünte tekkimist, mis kaasneb otseselt naha ning keha vananemisega.

7. SHEAVÕI - suurepärane vahend neile, kellele ei meeldi õlide puhul nende vedel koostis. Looduslik sheavõi (tuntud ka kui karite) on uskumatult paks õli, mis sulab nahaga kokku puutudes. Küünenahkadele kandmisel toidab, tugevdab ning pehmendab küünenahka.

8. KUNINGAKEPIÕLI - on üks vähetuntumaid õlisid, kuid see sobib suurepäraselt õlimaniküüriks. Õli saab osta kapslites: Kuningakepiõli ühest kapslist võetud õlist piisab kõigi küünte hoolduseks. See muudab küüned tugevamaks, ning toidab neid.

Kuidas oleks küüneseerumitega?

Sa ei pea piirduma ühe õliga, võid ka ise kodustes tingimustes endale seerume valmistada. See on äärmiselt lihtne!

Koduse küüneseerumi loomiseks on vaja kandjaõli (nt argaania-, jojoba-, mandli-, päevalille-, oliivi-) ja mõningaid lisasid (nt kapslitest võetud A- ja E-vitamiini, sidrunimahla, aaloemahla, hüaluroonhapet, eeterlikke õlisid, mesilasvaha). Selline õliga tehtud küünehooldus annab arvukaid võimalusi, nagu ka juuste ja kehahoolduses, sest õlide kasutamine võimaldab sul kohandada hooldust vastavalt oma vajadustele. Sellise hoolduse universaalsus muudab koduse seerumi tegemise paremaks alternatiiviks kui poes olev kaup või ilusalongis tehtud hooldus.

Milliseid koduseid küüneseerumeid tasub proovida?

  • Vitamiiniküüneseerum - see sobib ideaalselt hapratele lõhenenud küüntele kui ka kuivale kätenahale. Selle valmistamiseks on vaja: kandjaõli (kõige parem, kui jojoba või argaania) ning A+E-vitamiini ampulli. Soojendage õli, lisage ampullide sisu hulka ja hõõru seerumit küüntele ja küünenahkadele.
  • Oliivõlist küüneseerum - see täidab kahte eesmärki: toidab küüsi ja pehmendab küünenahkasid väga hästi. Seerumi valmistamiseks sega kokku: soe (mitte kuum) oliiviõli, paar tilka sidrunimahla ja paar tilka oma lemmik eeterlikku õli. Sega koostisosad kokku ja hõõru segu küünte sisse (vähemalt 2-3 korda nädalas).
  • Küünte kasvu kiirendav seerum - see sobib, kui hoolitsed küünte tugevdamise ja kiirema kasvu eest. Oluline koostisosa on siin riitsinusõli, mida tuleb rikastada eeterlike õlidega: rosmariin, eukalüpt, sidrun ja teepuu. Regulaarne seerumi kasutamine koos paariminutilise massaažiga teeb oma töö ära.
  • Küünte noorendav seerum - see sobib kõigile, kelle küüned muutuvad nõrgemaks ja kaotavad vanusega oma läike. Kandjaõliks sobib mandli- ja jojobaõli segu (1:1). Järgnevad eeterlikud õlis sobivad juurde lisamiseks: lavendel, sidrun ja mürra. Õlid on soovitatav kokku segada päev enne, et neid igal õhtul küünte sisse hõõruda.

Õlimaniküür: Meetodid

Külm õlimaniküür

See on kõige levinum õlimaniküüri tüüp, mis tähendab väikese koguse valitud õli hõõrumisest küüntele ja küünenahkadele. Tegu on lihtsa hooldusega, mis ei nõua mingeid erilisi ettevalmistusi. Selle protseduuri läbiviimiseks piisab vaid mõnest tilgast õlist ning valida tuleb aeg, mil protseduuri soovitad (vali hommik või õhtu.) Õli on vaja paar minutit küünte sisse hõõruda. Mõju on veelgi parem, kui lased õlil täielikult sisse imenduda ja ei pese käsi kohe pärast õli pealekandmist.

Kuum õlimaniküür

Teine võimalus küünte seisundi parandamiseks on kuum õlimaniküür, mis nõuab veidi rohkem aega kui selle jahe versioon. Kõigepealt tuleb küüned protseduuriks ette valmistada, eemaldades küünelaki. Teiseks tuleb soojendada kas õli või segu, kuid see ei tohiks olla liiga kuum, et vältida käte kõrvetamist. Seetõttu on parim mõte soojendada õli veevannis. Kui õli on saavutanud õige temperatuuri, võid õli küütele kanda, hõõruda, masseerida ja hoida küüsi paar minutit segusse kastetuna. Õli soojem temperatuur suurendab imendumise kiirust, mis viib parema tulemuseni. Kui protseduur on lõppenud, soovitatakse lasta õlijääkidel täielikult imenduda. Mõne minuti pärast eemalda õlijäägid rätikuga nahalt.

Küünte ja käte leotamine

Küüne seisukorda parandavaid hooldusi loetledes tasub mainida ka kolmandat meetodit, milleks on küünte ja käte leotamine. Kuidas seda teha? Sa vajad väikest kaussi, sooja vett ja kas oma lemmikõli või õlide segu. Vala paar tilka õli vette, ning leota selles käsi mõnikümmend minutit. Positiivne mõju muutub märgatavaks juba pärast esimest seanssi, kuid kindlasti on parem seda protseduuri sageli korrata.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest