Shea Butter (karité) – sügavniisutav ja naturaalne juuksekaitse

Shea Butter (karité) – sügavniisutav ja naturaalne juuksekaitse

Tunneme sheavõid (Butyrospermum Parkii võid) väga hästi. Kuigi see on palju harilikum losjoonides ja kreemides, on sheavõi juuksehoolduses äärmiselt tõhus. See Aafrika tahke õli on vahend kõigi nahaprobleemide ravimiseks. See sisaldab looduslikku SPF3, lisab lopsakust ja sära. Sheavõi sisaldab rohkelt vitamiine, fütosteroole ja allantoiini. Sellest tulenevalt võib see edukalt asendada juuksepalsamit.

Sheavõid hakati tootma Aafrika savanni suurtel aladel. Mandri lääneosas osutus kõige soodsam kliima vitellariale - karité puule, millest ekstraheeritakse sheavõid. Seda taime võib leida 19 Aafrika riigist.

Sheapuu ulatub isegi 25 meetri kõrguseni ja hakkab vilja kandma 30-40 aasta möödumisel. Sellepärast on sheapuuistandusi väga vähe ja sheavõid ekstraheeritakse looduses kasvavatest puudest, mis muudab selle üsna kalliks. PViljade seemned on uskumatult rasvarikkad, nii et neid saab külmpressimise abil kergesti muuta väärtuslikuks sheavõiks juustele.

Sheavõi INCI: Butyrospermum Parkii või

Looduslik sheavõi on kreemjas ja beež tahkes vormis õli. See on toatemperatuuril kõva ja läheb vedelaks, kui ületab 37°C. Sheavõi juustest pesemise pärast pole aga vaja muretseda. Kui te ei kanna juustele liiga palju, ei ole see rasvane ega koorma juukseid. Sellel on seemnete röstimise tõttu iseloomulik pähkline aroom, millel on õrn puidune noot. Kuid me peame teadma, et sheavõi värvus ja lõhn võivad erineda olenevalt sellest, kas see on värske rafineerimata ja külmpressitud või mitte. Tavaliselt on see heledam ja kaotab pärast viimistlemist oma aroomi.

Sheavõi – rafineeritud või rafineerimata?

Taimse või teemat uurides ei tohiks me unustada selle täiustamist. Kumb on parem: rafineerimata sheavõi või rafineeritud sheavõi? Rafineerimisprotsess hõlmab ekstraheeritud õli puhastamist. Seda teostatakse nt. õli söödavaks muutmiseks.

Juuksehoolduses tuleks kasutada ainult rafineerimata sheavõid. Põhjus on väga lihtne. Taimeõlid kaotavad puhastusprotsessi käigus palju väärtuslikke toitaineid. Rafineeritud sheavõi on toimeainete poolest palju vaesem ja võib halvemini toimida. Juuste õlitamiseks on soovitatav sirutada käsi rafineerimata sheavõi poole. Siis võime olla kindlad, et kasutame ära kõik sheavõi omadused. Ja neid on palju.

Sheavõi – omadused. Kuidas see töötab?

Pärast üsna pikka sissejuhatust on aeg liikuda edasi teise olulise asja juurde: sheavõi omadused. Millised on eelised juustele ja nahale? Kuidas kasutada sheavõid? Mida see pakub? Ennekõike – miks see kosmeetikas nii populaarne on? Vastused kõigile neile küsimustele on selle koostises. Sheavõi on valmistatud suures koguses fütosteroole, antioksüdante, allantoiini ja A-, E, F-vitamiine. Samuti sisaldab see väärtuslikke rasvhappeid.

Sheavõi – kasulikud omadused nahale

See on kosmeetikatooraine, mis on kuulus oma suurepäraste niisutavate omaduste poolest. Tänu umbes kümnele antioksüdantsele ühendile aeglustab naha vananemisprotsesse ja tagab selle rakkude uuenemise. Lisaks on sheavõil võime ravida nahahaigusi. See kiirendab armide ja ekseemide paranemist, vähendab löövet ning rahustab ärritust. Sheavõi on ka looduslik UV-filter ja teeb nahahoolduses (ka peanaha hoolduses) imesid. Tänu suurele loodusliku allantoiini sisaldusele kõrvaldab sheavõi värvimuutused ja parandab epidermist.

Sheavõi – kasulikud omadused juustele

Sheavõi sisaldub tavaliselt nahahooldustoodetes (nt kreemid, palsamid). Sellel on sama huvitavad omadused, kui tegemist on juuksehooldusega. Seetõttu meeldib kosmeetikafirmadele kasutada võid ka juuksehooldustoodetes.

Eelkõige kaitseb see juukseid kahjuliku kiirguse eest, mis on päikesevalguse mõjule avatud juuste puhul äärmiselt oluline. See tugevdab ka peale soenguhooldusi nt. värvimine või sirgendamine. Sheavõi silub juukseid ja annab elastsuse, et neid oleks lihtne kammida ja anda neile meeldiv loomulik läige. Seda saab kasutada eraldi tootena. Parem on aga valida tooteid, mis sisaldavad sheavõid nt. Nanoil madala poorsusega juustele. See kaitseb suurepäraselt juukseotsi, tugevdab juuksesibulaid ja kontrollib peanaha niiskust.

Shea või. Millisele juuksetüübile see sobib?

Sellele küsimusele vastamiseks peame rasvhapete sisaldust lähemalt uurima. See on üks taimeõlidest, mis võib olla hapete poolest tasakaalus. Sheavõi on peamiselt valmistatud oleiinhappest (monoküllastumata) ja steariinhappest (küllastunud). Nende kogus on sarnane, seetõttu sobib sheavõi kahele juuksetüübile.

Sheavõi on absoluutselt sobimatu suure poorsusega juustele. Teavet selle kohta, et sheavõi sobib ideaalselt kahjustatud, lõhenenud ja nõrkadele juustele, ei tuleks nii tõsiselt võtta. See ei ole tõsi. Või ainult halvendab suure poorsusega juuste seisundit ja muudab need käharaks. Naturaalne sheavõi sobib suurepäraselt madala poorsusega juustele ja seetõttu võib seda leida väikese poorsusega juustele mõeldud Nanoilist. Võime proovida kanda sheavõid keskmise poorsusega juustele, kuid pole mingit garantiid, et see annab häid tulemusi. See sõltub meie juuste individuaalsest seisundist.

Miks tasub sheavõid valida?

Kahtlemata on see üks populaarsemaid taimseid võisid. See valitseb looduslike kosmeetikatoodete koostisainete hulgas. Sheavõi pälvib hämmastavaid arvamusi, kuid me ikka mõtleme, miks seda soovitatakse suure poorsusega juustele. See võib olla tingitud asjaolust, et või niisutab suurepäraselt. Kuid sellel pole tugevaid parandavaid omadusi. Teisest küljest, kui kasutame seda madala poorsusega juustele, pakub see püsivat ja vajalikku kaitset.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Jojobaõli
Argaaniaõli
C-Vit. näoseerum
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest