Kuningakepiõli - kollaste õite kaunistav jõud

Kuningakepiõli - kollaste õite kaunistav jõud

Kuningakepiõli - kollane aine, mis on toodetud tagasihoidlikust taimest, millel on veel tugevam kollane värv. Kuningakepi väikeseid taimi tuntakse peamiselt aia taimedena, kuid need kasvavad ka niitudel. Tüdrukud korjavad neid sageli, et teha kauneid pärgasid ja kimbukesi.

Kuningkepiõli: Oeonthera Biennis Seemneõli

Kuningakepp on väga levinud taim. See domineerib põllul, kuid sellel on ka teine külg - niidul tagasihoidlik, muutub see vannitoa riiulis jõuliseks ja ihaldusväärseks taimeks. Kosmeetikamaailmas on kuningakepiõli staar. See on üks võimsamaid aineid, mis võitleb meie naha nooruse ja eelkõige juuste eest. Isegi kõige rohkem dehüdreeritud ja kahjustatud juuksed taastavad kuningakepiõli tarvitades oma väe. Selles on vitamiinide, ensüümide, aminohapete ja meie juuste ilu ja tervise eest vastutavate elementide jõud.

Kuningakepiõli - omadused

Kuningakepiõli kasutatakse paljudes kosmeetika toodetes. Seda kasutatakse sageli näokreemina või silmaümbruskreemina. Puhtal kujul kuningakepiõli ostmine pisikestes kapslites on väga populaarne. Avatuna saab seda otse näole kanda, segada kreemi, näolosjooni või juuksepalsamiga. Tasub meeles pidada, et kuningakepiõlil on parandavad ja sügavalt taastavad omadused. See on ravim väga kahjustatud, dehüdreeritud ja pleegitatud juustele, millel on kõrge poorsus. Seda kinnitavad kuningakepiõlis sisalduvad rasvhapped

  • 1,8% steariinhape (küllastunud),
  • 2,0% alfa-linoleenhape, oomega-3 (polüküllastumata),
  • 5,4% oleiinhape, oomega-9 (monoküllastumata),
  • 6,2% palmitiinhape (küllastunud),
  • 75% linoolhape, oomega-6 (polüküllastumata).

Lisaks sisaldab kuningakepiõli E-vitamiini, fütosteroole, väävlit, aminohappeid, trüptofaani ja mineraale, nagu tsink, seleen, magneesium ja kaltsium.

  • E-vitamiin on väga tugev ja tuntud antioksüdant, mis aeglustab juuste vananemisprotsessi. Kuningakepiõli sisaldab E-vitamiini suurtes kogustes, seega kasutatakse seda sageli vananemisvastase tootena.
  • Fütosteroolid – tänu nende võimele stimuleerida kollageeni sünteesi – on need juuksehoolduses äärmiselt vajalikud. Tänu fütosteroolide olemasolule kuningakepiõlis väheneb elastiini lagunemine, tagades juuste elujõu ja tervise, mis on kindlalt juurtega kinnitatud.
  • Trüptofaan on väga oluline koostisosa juuste väljalangemise ennetamiseks. Selle puudus organismis põhjustab alopeetsiat ja suurenenud juuste väljalangemist.
  • Väävli aminohapped osalevad kahjustatud juuksekiudude taastamises. See tuleneb asjaolust, et juuste põhiehitusplokid on valgud (sealhulgas keratiin, mis koosneb aminohapetest).
  • Tsink - ennetab juuste väljalangemist, peatab kiilaspäisust ja isegi kiirendab juuste kasvu.
  • Seleen - on võimas antioksüdant, millel on omadused, mis aeglustavad juuste vananemisprotsessi.
  • Magneesium – osaleb otseselt valkude (sealhulgas keratiini) tootmises ja toetab väävli aminohapete toimet, millepoolest kuningakepiõli rikas on.
  • Kaltsium - selle puudumine põhjustab suurenenud juuste väljalangemist ja juuste hõrenemist.

Kuningakepiõli juustele

Kuningakepiõli on asendamatu kahjustatud ja dehüdreeritud juuste uuendamisel ja hooldamisel. Polüküllastumata rasvhapete (peamiselt linoolhape) suured molekulid, mille koostise poolest see õli rikas on, muudavad kuningakepiõli eriti sobivaks kõrge poorsusega juustele, mis on peaaegu täielikult kaotanud oma läike ja elastsuse. Kombineerituna teiste uuenduseks mõeldud õlidega on see võimas relv ilusate ja tervete juuste nimel. Õlide täiuslik tasakaal, mis sobib kahjustatud juustele, sisaldub Nanoilis – õli, mis on mõeldud kõrge poorsusega juustele. Pärast regulaarset kasutamist juustel ja peanahal muutuvad isegi kõige rohkem kahjustatud juuksed elujõulisteks ja niisutatuks juurtest otsteni. Juuksesalgud omandavad mitte ainult kauni välimuse, vaid ka sügava uuenduse. Lisaks sellele on kuningakepiõlil rohkem omadusi, kui ainult võime parandada juuste kahjustatud struktuure. Tänu oomega-6 rasvhapete suurtele osakestele pakub see juustele head kaitset. Mikroskoopiline oklusiivne kiht, mis tekib juuste pinnale, kaitseb juukseid kuumuse eest (nii loodusliku kui ka mehaaniliselt tekitatud kuumuse eest, näiteks föönist või sirgendajatest tulenev). Kuningakepiõli on saadaval apteekides ja kosmeetikapoodides. Seda tuntakse oma ravivate ja ilustavate omaduste poolest.

Kuidas kasutada kuningakepiõli?

Te armute kuningakepiõlisse eriti pärast seda, kui olete kasutanud seda nii juuste jaoks kui ka peanaha õlitamiseks. Selline regulaarne ravi, isegi kord nädalas, toob suurepäraseid tulemusi. Õli pealekandmine sarnaneb juuksemaskide pealekandmisega - ainus erinevus seisneb kosmeetika (õli) konsistentsis ja selle soovituslikust peal hoidmiseks vajaminevas ajas (parim on seda üleöö hoida, kuid esimene õlitamine võib kesta tund või kaks – vaadake, kuidas õli konkreetse juuksetüübi puhul toimib). Võib juhtuda, et tunniajaline hooldus on teie juuste toitmiseks piisav.

Kuningakepiõli on ideaalne kaitsev juuksepalsam ja kindlasti kasutavad paljud naised seda mitte ainult kogu öö (või optimaalselt - tunni) juuste õlitamise ajal. Kuna see õli annab juustele läike, võib seda edukalt kasutada seerumina, mida võib kanda mitu korda päevas kuivadele juustele, et muuta need läikivaks, pehmeks ja taltsutada tõrksaid juukseid. Kuningakepiõli võib kasutada isegi mitu korda päevas. Kuna ainult looduslikel õlidel on võime tungida juuste sisse ja toita neid nii väljastpoolt kui ka seestpoolt, töötab kuningakepiõli niisketel juustel väga hästi. Kuningakepiõli on kõige parem peale kanda pärast vanni, alustades umbes kõrvajoone piirkonnast. Toote maha loputamine ei ole vajalik. Peale selle muudab see kasutusviis juuste sättimise lihtsamaks ja lühendab kuivamiseks kuluvat aega. Selle tagajärjel puudub vajadus juuste pikemaajaliseks föönitamiseks. Kuningakepiõli ei lase juustel niiskust kaotada, seega hoolitseb see naha ning juuste vee ja lipiidide kihistuse eest väga hästi.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest