Amazonase cupuaçu või – rasvhapete tasakaal täiuslikuks niisutamiseks

Amazonase cupuaçu või – rasvhapete tasakaal täiuslikuks niisutamiseks

Cupuaçu võid saadakse Amazonase troopilisest vihmametsa puult, mis on suguluses kakaoga. See on üks tahkemaid taimseid õlisid. Vastavalt kosmeetikatoodete koostisainete rahvusvahelisele nomenklatuurile nimetatakse seda Theobroma Grandiflorum Seed Butter'iks. Mis teeb sellest nii väärtusliku kosmeetika tooraine? See säilitab vett naha sees paremini kui lanoliin, rahustab põletikke, regenereerib ja on loomulik kaitse UV-kiirte eest. Lisaks on sellel tasakaalustatud erinevate rasvhapete koostis. Soovite rohkem selle kohta teada?

Enamik meist armastab eksootilisi juukseõlisid. Metsikult kasvavatest taimedest külmpressitud taimsed õlid näivad olevat rikkamad looduslike väärtuslike toitainete poolest. Muidugi on selles lauses terake tõtt. Amazonia on piirkond, kus leidub rohkelt kakaopuid. Üks neist kannab nime Theobroma grandifloru ja seda võib näha Brasiilia idapoolsetes Amazonase piirkondades. Tegelikult sisaldab see palju väärtuslikke ravivaid aineid. Kakaoseemnetest külmpressitud Cupuaçu või sisaldab samuti mitmesuguseid toitaineid. See on rohkem tuntud kakaovõi lähedane "sugulane".

Cupuaçu või INCI: Theobroma Grandiflorum seemnevõi

Cupuaçu – kuidas seda õigesti lugeda?

On mitmeid õlisid, mille nimesid on väga raske hääldada. Probleem peitub nende päritolus. Kui küsite endalt kunagi "kuidas cupuaçut lugeda?", vaadake lihtsalt allikat. Selle nime õige hääldamisviis on cupuassu, cupuazú, cupu assu ja copoasu. Kõik muud nimed on valed. Kui teile meeldib olla täpne, siis ärge neid kasutage.

Cupuaçu või – komponendid

Paljud kosmeetikud hindavad seda toodet fütosteroolide sisalduse tõttu. Mida see täpsemalt tähendab? Taimsed steroolid on struktuurilt sarnased steroolidega, mis on osa meie rakkudevahelisest tsemendist. Tänu sellele tugevdab cupuaçu või rikkalikult fütosteroole (beeta-sitosterool, stigmasterool, kampesterool) tõhusalt epidermise ja juuste lipiidbarjääri. Lühidalt – cupuaçu või pakub kaitset. Kuid see pole veel kõik, mida sellest leida võib.

Cupuaçu või sisaldab palju E-vitamiini, mis on väga tugev ja looduslik antioksüdant. Järgmiseks on rikkalikult C- ja A-vitamiini – fosfori ja rasvhapete allikas. Lisaks on cupuaçu või rikas ka küllastumata oomega-9 ja oomega-6 rasvhapete poolest, mis on tasakaalustatud küllastunud rasvhapete (nagu palmitiin- ja steariinhape) kogusega. Seetõttu sobib cupuaçu või suurepäraselt madala poorsusega juustele. Sellegipoolest sobib see hästi keskmise poorsusega juustekiududele.

Cupuaçu või – lõhn ja konsistents

Rafineerimata cupuaçu või erineb teistest, kuna see on isegi toatemperatuuril tahke konsistentsiga. See on väga kompaktne mass. See lahustub pärast kuumutamist 25-37 kraadini. Cupuaçu või on külmpressitud Theobroma Grandiflorum'i vilja tuumast. Selle puuvilja kõva sisemus on täpselt sama värvi kui õli – särav ja piimjas kohv. Cupuaçu või on väga õrna lõhnaga, magus ja kergelt pähkline. See ei lõhna liiga intensiivselt ja õnneks ei jäta juustele ega nahale ärritavat lõhna.

Cupuaçu või – omadused

Alustuseks sobib cupuaçu või nii juustele kui ka kehahoolduseks. Mõlemal juhul toimib see samamoodi. See toode ei põhjusta allergilisi reaktsioone, see ei tekita tundlikkust ega ärritust. Seetõttu kasutatakse seda väga sageli paljude kosmeetikatoodete – losjoonide, kreemide, palsamite või maskide – loomuliku asendajana. Cupuaçu või imendub väga hästi, seega ei jäta peale pealekandmist rasvast ega kleepuvat tunnet.

Cupuaçu või – mõju nahale

Rafineeritud cupuaçu või muudab naha siledaks ja pehmeks. See on ideaalne viis kuiva ja dehüdreeritud naha niisutamiseks. See on eriti soovitatav inimestele, kes võitlevad atoopilise, ketendava ja lõheneva nahaga. See tagab igakülgse taastumise, samuti kaitse päikesekiirguse, toksiinide jms kahjulike mõjude eest. Kuidas? Toode loob õrna kaitsekihi. Cupuaçu või rahustab ja kõrvaldab naha punetuse ning aeglustab vananemisprotsesse ning tagab rakkude uuenemise. Muidugi kehtib see ka peanaha puhul.

Cupuaçu või – mõju juustele

Cupuaçu võid tasub juustele kanda, kuna see tagab uuenemise ja tugevdamise. See uuendab kiudude lipiidset katet, nii et need on paremini kaitstud ega kaota väärtuslikke toitaineid. Samuti säilitab see õiget niiskustaset. Cupuaçu või on oma toimelt väga sarnane UV-filtritega – see loob kaitsebarjääri teie naha pinnale. Seda ainet nimetatakse ka taimseks lanoliiniks, kuna sellel on kõrge veeimavus ja see takistab aurustumist. Juuksed on püsivalt niisutatud ja seeläbi elastsed, pehmed ja läikivad. Cupuaçu võil on põletikuvastased omadused, nii et see võib ära hoida folliikulite põletikku. Selle tulemusena vähendab see juuksekahjustusi, takistab nende liigset väljalangemist ja tagab juuksesibulate korraliku töö.

Cupuaçu või – kasutus

Kuidas kasutada cupuaçu võid? Esmalt tuleb olla järjekindel ja regulaarne. Ainult süstemaatiline pealekandmine tagab teie nahale ja juustele korraliku taastumise ning mõju on kauakestev.

Veelgi enam, cupuaçu või kasutusalad on mitmekülgsed. Alustades sellest, et seda saab kanda otse peanahale ja juustele ning lõpetades omatehtud kosmeetikatoodete valmistamisega. Peale kuumutamist sobib kasutada juuste õlitamishoolduseks (ka kombineerituna teiste õlidega). Lisaks annab see suurepärase efekti, kui seda kasutada maskide ja palsamite lisandina. Lisaks leidub seda sageli valmisõlides, nagu Nanoil madala poorsusega juustele. Pole ime, lõppude lõpuks pakub see suurepäraseid efekte.

Cupuaçu või – millisele juuksetüübile?

Seda on lihtsam määrata, kui vaadata rasvhapete sisaldust. Looduslikus ja rafineerimata cupuaçu võis on palju rohkem polüküllastumata rasvhappeid, mille molekulid on suuremad ja sobivad kõige paremini suurema poorsusega juustele. Omega-9 (monoküllastumata) ja küllastunud rasvhapped on enamuses ja nende kogus on sarnane. Seetõttu on väga raske vastata küsimusele, kas see töötab paremini madala või suure poorsusega juustel.

Siiski, kui tegemist on suure poorsusega, ei pruugi cupuaçu või väga hästi toimida, kuna see sisaldab väga vähe polüküllastumata rasvhappeid. Kahjustatud juuksed võivad muutuda käharaks, väga kuivaks ja tuhmiks. Kahe küllastunud rasvhappe kontsentratsiooni tõttu peaks see madala poorsusega juustele palju paremini mõjuma. Seetõttu on cupuaçu-või üks väikse poorsusega juustele mõeldud Nanoili koostisosi. Kuna aga see sisaldab sarnases koguses oomega-9, saab cupuaçu võid kasutada ka keskmise poorsusega juustel.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest