Jojobaõli – ideaalne juuste ja kõikide nahatüüpide täiustaja

Jojobaõli – ideaalne juuste ja kõikide nahatüüpide täiustaja

Sellel on rohkem ühist vaha kui õlidega. Kuid siiski – see võib oma omadustega hämmastada. Jojobaõli on toitainete – vitamiinide, skvalaani ja rasvhapete allikas; imendub suurepäraselt nahka ja vastupidav rääsumisele. See on looduslik päikesekaitsekreem ja selle struktuur sarnaneb inimese rasuga. Jojobaõli tuntakse kõrbekullana, mis on ekstraheeritud igihaljaste põõsaste seemnetest.

Jojobaõli ei ole tüüpiline õli, kuigi see võib selline välja näha. See on vedel vaha, mis pressitakse jojobapõõsa – Simmondsia Chinensis – seemnetest. Taim pärineb Kesk-Ameerika mahepõllumajandusest. Seda võib leida ka Austraalias, Uus-Meremaal, Aafrikas ja Aasias, kuid see on neis piirkondades üsna haruldane. Taime kasvatatakse ka Hispaanias, kuid enamik jojobapõhiseid tooteid on pärit tohututest Argentina kõrbeistandustest. Igihaljad jojobapõõsad peidavad kõiki oma väärtuslikke omadusi seemnete sees.

Jojobaõli INCI: Simmondsia Chinensise seemneõli

50% jojobapõõsa seemnete koostisest on rasvhapped, seetõttu ei ole õli pressimine probleemiks. Külmpressitud jojobaseemned annavad kuldse õli, mis lõhnab mõnusalt pähklite järele. Pidage meeles, et ainult rafineerimata külmpressitud sertifitseeritud jojobaõli on tugevalt konditsioneeriv toode. Selle valimisel kontrollige alati selle kvaliteeti ja ekstraheerimismeetodit ning seda, kas see on rafineeritud. Teised õlid kaotavad oma toitained.

Tänu külmpressimisele säilitab jojobaõli kõik loodusliku Simmondsia Chinensise põõsa omadused. See on toatemperatuuril vedel, kuid umbes miinus seitse kraadises keskkonnas muutub see vahaks. Peaksime ka mainima, et jojobaõli on ülimalt vastupidav rääsumisele ja säilitab oma omadused väga kaua. Praktikas pole sellel aegumiskuupäeva, kuna see säilib värskena mitmeid aastaid. Seetõttu ei avalda jojobaõli mõju ainult siis, kui see on värskelt pressitud.

Jojobaõli või argaaniaõli?

Kui soovite teada, mille poolest erinevad argaaniaõli ja jojobaõli, peate edasi lugema. Need on tõesti huvitavad tooted ja neil on sarnased omadused. Seda on hea mõte otsida nii juukse- kui ka nahahooldustoodetest. Kuid just jojobaõli sisaldab looduslikku skvalaani. Selle tulemusena on selle struktuur peaaegu samasugune kui inimese naha struktuur. See imendub palju paremini ja parandab juuste seisundit tõhusamalt. Sõltuvalt õlist otsitavatest koostisosadest otsustame jojoba või argaania kasuks.

Jojobaõli omadused

Millest on valmistatud jojobaõli? See on looduslik E-vitamiini allikas (kiirendab paranemist ja aeglustab rakkude vananemist), A-vitamiini (parandab naha loomulikku talitlust), F-vitamiini (tugevdab naha kaitsebarjääri), taimsete steroolide, rasvhapete, mitmeid B-vitamiine ja skvalaani (hoiab ära põletikku ja võitleb vabade radikaalidega). Jojobaõli võlgnevad oma omadused ka väärtuslikele mineraalidele nagu vask, tsink, seleen, jood ja kroom, aga ka arvukalt EFA-sid ehk asendamatuid rasvhappeid.

Jojobaõli ja selle kasutused iluvallas

Looduslikul jojobaõlil on kõrge biosobivus nahaga. Tänu sellele imendub see suurepäraselt ja on väga populaarne näo-, keha- ja juuksekosmeetikas. See võib töötada nii iseseisva kosmeetikavahendina kui ka omatehtud toodete ja hoolduste koostisosana. See sisaldub sageli näokreemides, kehalosjoonides, seepides ja juuksepalsamites. Nanoil keskmise poorsusega juustele on samuti rikastatud naturaalse parima kvaliteediga jojobaõliga. See toimib regulaatorina ja puhastab peanahka. Huvitaval kombel kasutatakse jojobaõli ka parfüümi alusena, et selle aroom oleks kauakestvam.

Miks tasub jojobaõli kasutada?

  • nahaga hästi reageeriv
  • imendub vaevata nahka ja juustesse
  • sobib ideaalselt kõikide nahatüüpidega
  • silub kortse ja võitleb aknega
  • elavdab keha ja juukseid
  • annab juustele ja nahale palju mineraale ja EFA-sid
  • tagab mitmekülgse kasutamise näol, kehal ja juustel
  • niisutab, parandab, ravib põletikke
  • takistab juuste katkemist, intensiivistab sära
  • kontrollib rasueritust ja reguleerib õli ületootmist

Kuidas jojobaõli töötab?

See on antibakteriaalne; kui lisame seda teistele kosmeetikatoodetele, pikendab see nende vastupidavust. Jojobaõli on mitmeotstarbeline ilutoode, mis leiab oma koha:

  • aknevastastes ravimites
  • kortsudevastastes kreemides
  • silmakreemides ja seerumites
  • näo-, keha-, käte- ja jalakoorijates
  • tselluliidi- ja venitusarmide vastastes toodetes
  • juuksehooldustes ja palsamites
  • küünehooldustoodetes ja küünenaha pehmendajates
  • kaitsvates huulepalsamites
  • käte ja jalgade hooldustoodetes

Jojobaõli – kasu nahale

Regulaarsel kasutamisel tagab jojobaõli sobiva niiskuse, lisab pehmust ja elastsust. See on suurepärane pehmendav aine, mis sobib kõikide nahatüüpidega. Jojobaõli hoiab ära dehüdratsiooni, säilitab happelise pH-taseme ja niisutab kuiva nahka. See vähendab TWL-i – transepidermaalset veekadu. Teisalt puhastab nahka ja pärsib rasuse naha puhul liigset rasueritust. Lisaks parandab ja rahustab jojobaõli põletikku, seetõttu soovitatakse seda kasutada ekseemi ja psoriaasi ravina. See toimib ka loodusliku UV-filtrina.

Jojobaõli - eelised juustele

Jojobaõli toitvaid omadusi kasutatakse sageli juuksehoolduses. Millised on jojobaõli eelised juustele? See muudab juuksesibulad tugevamaks, hõlbustab kammimist, hoiab ära staatilise elektri ja kaitseb juuksekiude välistegurite eest, toidab ja kontrollib niiskustaset. See hoiab ära rabeduse ja suurendab sära. Jojobaõli on hea masseerida peanahka, sest see tungib juuksesibulatesse ja parandab juuksefolliikulite tööd. Lisaks on sellel kõõmavastased omadused, see rahustab ja hoiab juukseid rasvasuse eest. See täidab mitmeid funktsioone, kuna aitab nii kuivi kui ka rasuseid juukseid. Õli annab niiskust ja lukustab vee kuivadesse juustesse. Teisest küljest kontrollib see rasunäärmeid ja hoiab ära liigse rasuerituse rasustes juustes.

Millistele juuksetüüpidele sobib jojobaõli?

Kui arvate, et tänu jojobaõlile taastavad teie väga poorsed juuksed oma suurepärase seisukorra, on teil õigus. See sobib kindlasti ka keskmise ja madala poorsusega juustele. Kuidas nii? Jojobaõlil on huvitavad omadused. See on vaha, mitte tavaline taimeõli. Seetõttu rasvhapete sisalduse kontrollimine sel juhul ei toimi. See on vedel taimne vaha, mis sobib kõikidele juuksetüüpidele – kahjustatud, dehüdreeritud, lõhenevate, raskesti hallatavatele juustele jne.

Jojobaõli juuksehooldus

Jojobaõli võib kasutada puhtal kujul või lisandina niisutavatele toodetele. Pidage meeles, et õli peab olema looduslik, silikoonide, säilitusainete ja parfüümivaba. Kõige olulisem on toimimisviis – mitte värv või aroom. Jojobaõli eelised paranevad, kui segame seda teiste õlidega, nt. argaania-, makadaamia- või kookosõli. Selle tulemusena saate täieliku juuksehoolduse ja tõelise juuste transformeerumise.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Jojobaõli
Argaaniaõli
C-Vit. näoseerum
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest