Lihtne kookosõli – tugevdamist vajavate juuste kompleksne kaitse

Lihtne kookosõli – tugevdamist vajavate juuste kompleksne kaitse

Kuigi teame seda väga hästi, peaksime veel midagi õppima. Selle õli kohta on palju kahtlusi ja vastuolulist teavet. Kasutame köögis ja vannitoas. See on mitmekülgne toode ja sellel on palju varasid. Kookosõli koostis – küllastunud rasvhapete mitmekesisus ja väärtuslik vitamiinilaeng – teeb sellest ühe parima tervisele kasuliku õli.

Seda ekstraheeritakse populaarsetest kookospalmidest (Cocos Nucifera). Sanskriti keeles peetakse neid puudeks, mis rahuldavad kõik vajadused, samas kui Malaisia keeles tähendab kookospähkel tuhande kasutusega puud. See seletab, miks Lõuna-Aasiast ja Põhja-Ameerikast pärit kookospalmi kasutatakse kosmeetikatööstuses nii sageli. Äärmiselt väärtuslik kookosõli pressitakse nn kookospähkli koprast. Kookosõli kasulikud omadused on tuntud kogu maailmas. Huvitaval kombel on iga kookospalmi osa kasulik, ka toiduainetööstuses nt. kookosvesi, kookospiim, kookospähklitükid.

Kookosõli INCI: Cocos Nucifera õli

Kookospähklitest (kookospalmi pähklitest) ekstraheeritud looduslik kookosõli on toatemperatuuril valge ja tahke. See sulab temperatuuril 20-28°C, seetõttu nimetatakse seda sageli taimevõiks. See on ideaalne toode juuksehooldusõlideks, hoolimata paksust koostisest, mis muudab pealekandmise raskemaks. Seetõttu peaksime otsima kosmeetikatoodetes sisalduvat kookosõli. Kookosõli on ilutoodete populaarne komponent, kuna see ei häiri nende koostist; see ainult rikastab neid väärtuslike omadustega.

Rafineerimata või rafineerimata kookosõli

Rafineerimata vs rafineeritud kookosõli – kui see on teile kunagi pähe tulnud, siis mõelgem veel kord. Rafineerimisprotsess hõlmab lisandite eemaldamist taimsetest saadustest. Rafineeritud kookosõli toimib toiduna kindlasti paremini, kuna sellel puudub eristuv lõhn ja see on selge. Õli on suurepärane nt. praadimiseks. Siiski peame meeles pidama, et rafineerimine jätab kookosõli ilma mõnedest toitainetest. Seetõttu tuleks rafineerimata õli kasutada iluhoolduses. Rafineerimata vs rafineeritud kookosõli – sellist dilemmat on lihtne lahendada. Kasutage kosmeetilistel eesmärkidel alati rafineerimata õlisid ja toiduvalmistamiseks rafineeritud õlisid.

Kookosõli – kasutusalad

Kookosõli kasutamine köögis on ilmselt kõige populaarsem. See saab palju negatiivseid arvamusi, kuna see koosneb peamiselt rasvhapetest, mis väidetavalt on ebatervislikud. Kui me kasutame kookosõli mõõdukalt, siis tegelikult see rasvana ei kogune, vaid annab energiat ja põletab kaloreid. Seetõttu on see salendava tootena väga populaarne.

See toimib ka iluhoolduses. Kookosõli sobib suurepäraselt eraldi kosmeetikavahendina või teiste toodete koostisosana. Seda kasutatakse naha- ja juuksetoodete tootmisel – see toimib kaitse ja niiskuse eest vastutava aluse või lisandina. Kookosõli saab kasutada ka silmaaluse kreemina või otsetootena ise tehtud kosmeetikas. Seda võib leida Nanoili madala poorsusega juustele ja Nanoili keskmise poorsusega juustele toodetest. Täiusliku õlide koostisega valmis juukseõli ostmine on suurepärane alternatiiv aeganõudvatele omatehtud toodetele.

Kookosõli kosmeetikas – eelised

Sellel on erakordselt rikkalik ja huvitav koostis. Keegi ei tohiks olla üllatunud, et kookosõli saab suurepäraseid hinnanguid ning seda võib leida apteekidest ja ürdipoodidest. See on erakordsete koostisosade tulemus. Üle 50% kookosõlist on valmistatud spetsiaalsete rasvade (keskmise ahelaga triglütseriidid – kergemini seeditavad) rühmast pärit küllastunud lauriinhappest. Kas kookosõli sisaldab oomega-3 happeid? Mitte märkimisväärsetes kogustes. Rafineerimata kookosõli koosneb enamasti küllastunud rasvhapetest.

Lisaks on kookosõli B-, B1-, B2-, B3-, B6-vitamiini, infektsioonide vastu võitleva C-vitamiini ja E-vitamiini – antioksüdanti – allikas. Samuti on väärtuslik foolhape, mis on tulevastele emadele hädavajalik. Kookosõli sisaldab kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, rauda, fosforit ja tsinki. Seetõttu on see iluhoolduses nii populaarne – naha ja juuste puhul.

Kookosõli nahahoolduses

Kui me räägime kookosõli omadustest, peame mainima naha eeliseid. Sellel on tugev antibakteriaalne ja seenevastane toime, seetõttu kasutatakse seda nii lööbe, ekseemi, sisselõigete ja kriimustuste kui ka akne raviks, kuna see parandab naha seisundit. See niisutab, jätab naha siledaks ja täiuslikult toidetuks. See soodustab tõhusalt epidermist taastumist.

Kookosõli - juuste eelised

Õli toidab nii kehanahka kui ka peanahka. See hoiab selle tervena ja tungib sügavaimatesse kihtidesse. Järelikult parandab see peanaha seisundit isegi pärast mõningaid täiustatud keemilisi soengutöötlusi. Tänu oma iseloomulikule struktuurile toimib kookosõli juuksehoolduses. Esiteks on sellel kasulik mõju peanahale ja juuksesibulatele, mille tulemuseks on märgatavalt tugevamad juuksed. Teiseks annab kookosõli juuksemaskina kompleksse toime. See taastab, silub juukseotsi ja hoiab neid lõhenemise eest, lisab pehmust ja läiget, niisutab suurepäraselt, hõlbustab kammimist ja kaitseb hapraid juuksekiude.

Kookosõli juuste väljalangemise vastu

Samuti on öeldud, et kookosõli on suurepärane toode juustele, mis kalduvad välja langema. See on osaliselt tõsi. Kui kasutate seda regulaarselt ja õigesti, on see võimeline oluliselt tugevdama juuksesibulaid ja juurduma juuksefolliikulisse. Kui jätate kookosõli üleöö juustesse, on teie kiharad pärast maha pesemist säravad ja pehmed. Juuksesibulad on tugevamad, samas kui juuste väljalangemine väheneb järk-järgult iga juuksepesuga.

Kookosõli – mis tüüpi juustele?

Kookosõli sobib ideaalselt madala poorsusega juustele, kuna sellel juuksetüübil on palju küllastunud rasvhappeid. Kookosõli uuringud näitavad, et see sobib tänu oma kaitsvatele, niisutavatele ja toitvatele omadustele ka muude poorsuste korral. Näiteks sobib see keskmise poorsusega juustele või langevatele juustele. Parim idee on aga otsida kookosõli juuksehooldustoodetest, milles see on segatud teiste õlidega.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Jojobaõli
Argaaniaõli
C-Vit. näoseerum
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest