Monoi õli juuksehoolduses – vapustav ja lõhnav õli Tahitilt

Monoi õli juuksehoolduses – vapustav ja lõhnav õli Tahitilt

Eksootiline monoiõli pärineb troopilistest piirkondadest. Selle tootmine on Tahitil traditsioon. Õli on läbi aegade käsitsi ekstraheeritud. Polüneeslased on ühed vähesed, kes teavad, kuidas lillearoomi õli õigesti toota.

INCI monoi õli: Cocos Nucifera (kookospähkli) õli, tiare (Gardenia Tahitensis) lilleekstrakt

Alustame müüdi ümberlükkamisest. Seda lõhnavat õli nimetatakse sageli tamanuõliks. Levinud on ka kahe nime kombinatsioon: monoi tamanu.

Kahjuks on selline kombinatsioon sobimatu, sest tamanu on täiesti erinev õli – seda ekstraheeritakse Vaikses ookeanis kasvanud tamanupuust. Seega, kui me ütleme monoi tamanu õli, peame silmas kahte erinevat õli.

Huvitav on fakt, et monoiõli on kahe loodusliku koostisosa kombinatsioon:

  • Tiaré lill (annab õlile selle eksootilise lõhna)
  • Kookosõli – polüneeslased ekstraheerivad seda päikesekuivatatud kookospähkli viljalihast, mida nimetatakse copraks. Kookosõli sellisel kujul on rafineerimata ja säilitab kõik väärtuslikud mineraalid, toitained ja küllastunud rasvhapped.

Monoi õli nimetatakse ka Tiaréks, mis on sarnane sõnaga - tiara. Selle põhjuseks on asjaolu, et Gardeniat peetakse Tahitil vaieldamatuks lillede kuningannaks, samas kui õhk on immutatud Tahiti Gardenia vapustava eksootilise aroomiga.

Monoi õli kasutamine

Puhtal kujul monoiõli saab kasutada keha-, näonaha-, küünte- ja (ennekõike) juuksehoolduses.

Monoi õli on leotus – seda toodetakse Tiaré lillede kookosõlis leotamise teel. Selle tulemusena omandab see imelise lõhna ning mineraalide ja elementide lisajõu, mis vastutavad juuste ilu ja tervise eest.

Monoi õli – kasulikud omadused juustele

Polüneeslased on monoiõli juuksehoolduses kasutanud juba sajandeid. Mõelge lihtsalt nende hämmastavatele juustele, et mõista, milline toime õlil on. Juuksed lihtsalt armastavad monoiõli! See on valmistatud väikestest osakestest, mis on iseloomulikud kõigile küllastunud rasvhapetele. Selle tulemusena imendub see kergesti, kuid see võib muuta keskmise poorsusega juuksed käharaks. Monoi õli sobib ideaalselt madala poorsusega juuste toitmiseks. Selle väikesed osakesed täidavad suurepäraselt madala poorsusega kiudude mikroskoopilised tühimikud.

Monoi õli on täiuslik küllastunud rasvhapete allikas, mis toidavad vähese poorsusega juukseid: 44-48% lauriinhapet, 16-19% müristhapet, 7-10% palmiiti, 5-8% kaprüüli, 4-8% kapriini, 1-4%. steariini.

Monoi õli – omadused

Monoi õli on ideaalne palsam madala poorsusega juustele. Enne juustele kandmist tuleb seda peopesade vahel või veevannis soojendada. Sellel on imeline aroom ja see tungib väga kiiresti madala poorsusega juustesse.

Monoi õli kaitseb suurepäraselt juukseid päikesevalguse, külma ja erinevate kahjustuste eest, nt. mehaanilised. See kaitseb fööni, triikraua, lokitangide, aga ka toksiinide ja sigaretisuitsu tekitatud kuumuse eest. Pealegi kuumus suurendab monoiõli toimet: kui kanda seda juustele, panna peale rätik ja soojendada turbanit fööniga, tungib õli paremini ja kiiremini juustesse. Siit algabki võitlus tervete ja kaunite kiudude eest.

Monoi õli sisaldab hulga B-vitamiine, mis on tervete juuste kasvu jaoks olulised. B-vitamiini puudus põhjustab liigset juuste väljalangemist või isegi peatab kasvu. Monoi õli pakub vitamiinide kompleksi (B1, B2, B3, B6). Samuti on juustele üliolulised C- ja E-vitamiinid – need aeglustavad juuste vananemisprotsesse ja hoiavad ära juuste enneaegse hallinemise. E-vitamiini tuntakse tänu oma antioksüdantsetele omadustele nooruse vitamiinina. Monoi õli on ka kaaliumi, kaltsiumi, magneesiumi, raua, fosfori ja tsingi allikas. Kõik need mineraalid parandavad juuste seisundit, tungides juuksekoore sisse ja toites. Tasub mainida, et peale juuste väljalangemise vältimise ja nende kasvu kiirendamise mõjutab tsink otsest keratiini – juuste peamise ehitusmaterjali – tootmist. Kaalium on element, mis taastab juuksesibulad, muutes need tugevamaks. Selle toimet muudab intensiivsemaks magneesium, mis osaleb valkude tootmises nt. keratiin.

Tänu väärtuslikele vitamiinidele ja mineraalidele on monoiõli suurepärane relv võitluses nii juuste kui ka peanaha ja juuksesibulate parandamise ja tervise eest. Õli tõhustab rasunäärmete tööd, hoolitseb õige rasuerituse eest, jätab juuksed puhtaks ja hoiab ära rasvaste juuste teket. Monoi õli võimaldab naistel lahendada probleeme, millega nad on alati võidelnud – lamedad juuksed ja puudulik volüüm. Õli toimib kujundava kruntvärvina, kuna see annab lopsakust ja elujõudu.

Kui teie juuksed on rasked, paksud, pidevalt lamedad ja neil puudub volüüm, samas kui soengu kujundamine ja neile uue kuju andmine on peaaegu võimatu, sirutage käsi monoiõli poole. See pehmendab juukseid ja hõlbustab nende kujundamist juba pärast esimest pealekandmist. Hea mõte on kasutada monoiõli koos teiste õlidega, mis suudavad nii juukseid ja nahka niisutada kui ka hoida korralikku veelipiidide barjääri. Selliste koostisosade parim allikas on väikese poorsusega juustele mõeldud Nanoil.

Monoi õli – kas see on populaarne?

Monoi õli kohta on erinevaid arvamusi. Miks see nii on? Paljud kõrge poorsusega, kuivade ja kahjustatud juustega naised kasutavad monoiõli, lootes, et see aitab neil juukseprobleemidest üle saada. Kahjuks pole monoiõli osakesed piisavalt suured suure poorsusega kiudude taastamiseks, mistõttu on arvamusi, et see ei tööta või muudab juuksed käharaks. Suure või keskmise poorsusega juustega naised peaksid kindlasti monoiõlist loobuma või kandma seda ainult peanahale.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Argaaniaõli
Jojobaõli
C-Vit. näoseerum
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest