Suvejärgne juuste taastamine – tõhus juuksehooldusrežiim

Suvejärgne juuste taastamine – tõhus juuksehooldusrežiim

Kuidas taastada kõrvetava päikese ja kõrge temperatuuri tõttu kahjustatud juuste seisukorda? Kõik, mida tegelikult vajate, on korralik juuksehooldusrutiin, looduslik kosmeetika ja natuke regulaarsust. Avastage, mida juuksed tegelikult vajavad ja miks need pärast suvepuhkust kahjustada saavad ning kuidas neid kiiresti ja tõhusalt taastada.

Mis suvel juustega juhtub?

Kõrvetav päike, päikesekiirgus, meresool ja sobiva kaitse puudumine – need on tegurid, mis kahjustavad juukseid lühikese aja jooksul. Pärast suve võitleb enamik meist hõrenemise, läike ja vastupidavuse puudumise, liigse kähardumise ja kahjustatud juukseotstega. Isegi peanahk on nõrgenenud ja mõnikord päikesepõletuse saanud.

UVA- ja UVB-kiirgus põhjustavad juuste vananemist, sadestavad seestpoolt vett ja lõhuvad kõiki juukseid katva loomuliku hüdrolipiidkihi. Nõrgenenud juuksesibulad ei suuda juukseid folliikulis hoida: seetõttu suureneb juuste väljalangemine ja aeglane kasv.

Suvel saab kogu juuksekarv kahjustada – see ei mõjuta ainult nende väliskihte, vaid ka korteksi, maatriksit ja juuri. Päikesekiired tungivad sügavale naharakkudesse ja sügisel hakkame tavaliselt märkama selle kahjulikku mõju – juuksed kaotavad elastsuse ja sära, otsad lõhenevad ja kuivavad. Selle tulemusena muutuvad juuksed jäigaks, hapraks ja neid on raske hallata.

Kuidas mõjutab juuste struktuur nende hooldust?

Kui soovite, et teie juuksehooldusrežiim tooks soovitud tulemusi, ei saa te keskenduda ainult juuksepinnale, sest juuksekarv ei ole ainult vars ja selle välimine keratiinikiht, vaid ka juuskesibulad (sh juuksemaatriks), peanahk ja sisemised struktuurid (südamik). ehk medulla ja kortikaalne kiht).

Juuste tervis sõltub rangelt peanaha ja selles olevate juuksesibulate seisundist. Seetõttu peaks tõhus juuste taastamine hõlmama iga osa nendest.

Igakülgne juuksehooldus – tõhusa taastumise võti

Kõigi juuksetüüpide (mitte ainult suvejärgselt väsinud ja dehüdreeritud juuste) taastamiseks peate alati arvestama kõigi nende struktuuri moodustavate teguritega. Juuksehooldust võib võrrelda tõhusa autoga: uue lakikihi lisamisest ei piisa, et see hästi toimiks. Kõige olulisem on see, mis on kapoti all peidus. Juuksed toimivad väga sarnaselt: kui nende sisemised struktuurid on kahjustatud, siis me ei saa neid taasatada, kui hoolitseme ainult pinna eest.

Kui soovite, et teie juuksed oleksid ilusad, peavad need olema varustatud terve hulga ainetega, mis mitte ainult ei kaunista nende välist struktuuri, vaid avaldavad ka otsest mõju nende tervisele ja seisundile. Tõhusa taastumise võti on sobiva kosmeetikavahendi valik, mis on suunatud juuste vajadustele. Kuid see pole veel kõik, suur tähtsus on ka regulaarsel hooldusel. Selle teabe valguses on ilmne, et ainult igakülgne juuste taastamine annab lühikese aja jooksul suurepäraseid tulemusi. Kuidas seda teha? Te ei pea minema salongi ja hooldama oma juukseid kulukate hooldusmeetoditega. Sobivad kodused hooldused võimaldavad teil nautida ilusaid, tugevaid ja taastatud juukseid, mis ei lange enam välja ning kasvavad terveks ja tihedaks – seda kõike vaid mõne nädala jooksul

Kuidas taastada juukseid pärast suve? Juuksehooldusrežiimi skeem

Suvine juuste taastamine – kahjustatud juukseotste trimmimine

Päike kuivatab ennekõike juukseotsi, kuna need on juuste vanimad osad ja kannatavad kogu sättimise ja töötlemise koormuse all. Need on sageli väga halvas seisukorras: tugevalt kuivanud ja pleekinud, lõhenenud ja isegi veidi rebenenud. Lõhenenud otsi ei saa "taas sulgeda", seega on kõige parem need pärast suve lihtsalt ära lõigata, et need veelgi rohkem ei kahjustuks, vaid saaksid kena välimuse ja hea seisukorra. Sellised juuksed muutuvad ka kergeks ja neid saab hõlpsamini soengusse seada (hari ei tõmba pusadest ega nõrgenenud juukseotsi). Nii säästame juukseid paljude mehaaniliste vigastuste eest ega riku neid igapäevaste hoolduste käigus.

Juuste suvejärgne taastamine – puhastav šampoon

Tänu sellele, et terve peanahk on taastunud tugevate juuste nautimise üks peamisi nõudeid – tasub neid regulaarselt puhastada. Peanahale kogunevad kosmeetikatoodete jäänused, liigne rasu, tolm, mustus, toksiinid keskkonnast. Hooldustoodete üleliigne keratiin võib samuti tekitada juuksepõhjale kogunemist, mistõttu on juuksefolliikulid blokeeritud. Selle tulemuseks on mitte ainult juuste juure elastsuse piiramine (aja jooksul võib see hakata nahale lähemale murduma), vaid ka rasunäärmete töö häirimine. Liiga rasvased juuksed on sageli puhastamata peanaha tagajärg.

Järgmine samm juuksehoolduses on seega nende puhastamine spetsiaalse šampooniga, mis hoolitseb peanaha eest ja eemaldab kõik keskkonnast tulnud mustused, kosmeetika, rasu ja toksiinid. Puhastav šampoon hõlbustab ka toitainete imendumist, millega me juukseid varustame, kasutades palsameid või looduslikke õlisid. Selle tulemusena muutub iga hooldusrutiin intensiivsemaks ja tõhusamaks. Kasutage seda lihtsalt kord nädalas, eelistatavalt enne juuste õlitamist.

Suvejärgne juuste taastamine – juuste õlitamine

Juuste toitmine on tõeline väljakutse. Enamik palsameid ja juuksemaske ei tungi isegi selle sisestruktuuri. Lisaks ei saa neid kanda peanahale, kuna need ärritavad seda ja avaldavad komedogeenset toimet. Parim hooldus, mis toimib nii väljas kui ka sisemistes juuksestruktuurides, on õline juuksehooldus. Looduslikud õlid on ained, mis taastavad juukseid kõige tugevamalt. Need toimivad igakülgselt: kaunistavad, tugevdavad juuksefolliikulisid, aitavad puhastada peanahka, rahustavad pinnal tekkinud ärritusi, reguleerivad rasueritust ja hoiavad ära peanaha ülekuivamise.

Taimsed õlid on samuti täiesti ohutud, ei sisalda parabeene, silikoone ja muid komedogeenseid aineid. Nende osakesed ei kaitse mitte ainult juukseid pealispinnal ja parandavad nende välimust, vaid jõuavad ka selle sisekihtidesse, parandavad kahjustatud struktuure ja mõjutavad positiivselt juuksekoort.

Õli juustele kandmisel tehke kindlasti õrn peanaha massaaž – see stimuleerib nahaalust vereringet ja suurendab energia ainevahetust juuksemaatriksis. See intensiivistab rakkude jagunemisprotsesse ja aeglustab juuksesibulate hävimist ja hukkumist ning pidurdab juuste vananemisprotsesse.

Kuidas juuste õlitamine töötab?

  • tugevdab juuksesibulaid
  • puhastab ja parandab peanaha seisundit
  • paneb juuksed tugevamini folliikulitesse juurduma
  • kiirendab juuste kasvu
  • parandab nahaalust vereringet
  • pärsib juuste väljalangemist
  • kaitseb kahjustuste eest
  • kaunistab, parandab sära, silub
  • stimuleerib maatriksis olevaid rakkude tööd
  • see parandab juuste struktuuri
  • annab juustele igakülgse hoolduse
  • ei jäta ühtegi osa juuste struktuurist välja

Suvine juuste taastamine – juukseotste kaitse

Teine, väga oluline juuksehoolduse aspekt on juukseotste hooldus. See juukseosa saab kõige kiiremini kahjustatud. Ülekuivanud, sassis ja säbrulises otsad mõjutavad negatiivselt üldist juuste seisundit, seetõttu tasub neid kaitsta spetsiaalsete toodetega. Juukseotste seerum toimib nagu kilp ning lisaks täiustab juuste läiget ja värvi, hoiab ära kähardumise ja pusade tekke. Selle tulemusena hõlbustab see kammimist ja soengu tegemist.

Mida sagedamini juukseotsi kaitseme, seda harvemini peame käima juuksuris neid maha lõikamas: hästi toidetud juukseotsad püsivad kauem korralikud ja terved, ei lõhene ega rikne. Juukseotstele mõeldud seerum võib olla kahes vormis ja koosneb kas õrnadest lenduvatest silikoonidest, mis raskendavad juukseid õrnalt ja muudavad need läikivaks, kaitstes fööni kõrgete temperatuuride eest, või on spetsiaalselt välja töötatud õlide segu, mida tuleb niisketesse juukseotstesse kohe pärast pesu hõõruda.

Suvejärgne juuste taastamine – toidulisandid

Juukseid ei pea toitma ainult väljastpoolt. Palsamide, šampoonide ja õlide toime tugevdamiseks tasub võtta spetsiaalseid toidulisandeid, mis sisaldavad oluliste juuksesibulate tööd toetavate vitamiinide ja mikroelementide kooslust. Lisaks on juukselisanditel positiivne mõju ka küünte ja ripsmete välimusele. Need toimivad otse juuksemaatriksile, hoides ära nõrgenemise ja juurest väljakukkumise. Spetsiaalselt välja töötatud koostis peaks sisaldama lisaks juustele väärtuslikele vitamiinidele ka tsinki, biotiini ja räni, foolhapet ja rauda.

Apteegis leiduva toidulisandi võib asendada looduslike ürtide tõmmistega: piisab, kui juua iga päev ürdine nõgese ja korte leotist või pärmi leotist.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest