Lase oma juustel kõneleda, 2. osa. Blondide juuste hooldus

Lase oma juustel kõneleda, 2. osa. Blondide juuste hooldus

Blondiinid kuuluvad nende naiste hulka, kes peaksid oma juuste hooldusele suurt tähelepanu pöörama. Naturaalselt heledad juuksed on kõige hapramad ja kahjustustele vastuvõtlikumad. Sellest tulenevalt on nende hooldusrežiim kõige keerulisem. Kuidas hoida blondid juuksed kaunid ja terved? Vastus peitub sinu juuste sisemuses.

Blondide juuste struktuuri ja omaduste tundmaõppimine on esmatähtis. Sa pead teadma naturaalselt heledate ja tumedate juuste erinevusi. See on ainus viis tõhusa hooldusrežiimi loomiseks. Kui tahad, et sinu blondid juuksed näeksid välja suurepärased, siis õpi neid paremini tundma.

BLONDID JUUKSED – OMADUSED

Blondide juuste toon on tingitud vähesest looduslikust pigmendist (melaniinist). Hinnanguliselt on üle 26% rahvastikust erinevat tooni heledad juuksed. Huvitav on see, et loomulike blondide arv väheneb, kuna selle juuksevärvi põhjuseks on retsessiivsed geenid. Mida see tähendab? Blondide juuste pärandumise eest vastutav geen on nõrgem. Blondi naise ja pruunide juustega mehe lastel on tõenäoliselt tumedad juuksed. Seepärast peaksid naturaalselt heledate juustega inimesed andma endast parima, et nende eest hoolt kanda ning neid värvitud ja blondeeritud soengute seas esile tõsta.

Loomulikud blondid juuksed näevad välja suurepärased, kui need on piisavalt niisutatud ja toidetud. Kahjuks on sellel toonil mõned puudused, mida tuleb meeles pidada igapäevase juuksehoolduse puhul.

Milliste probleemidega võivad blondid silmitsi seista?

  • Üldiselt on heledad juuksed palju õhemad ja seega ka nõrgemad kui tumedad juuksed. Seda on oluline arvesse võtta, kui mõtled selle peale, kuidas blondide juuste eest hoolitseda.
  • Blondidel on rohkem juukseid. Kahjuks ei tähenda see volüümikat soengut. Juuksekarvu on küll rohkem, aga need on peenemad. See tähendab, et blondiinid on sagedamini hädas pusadega.
  • Kuna heledad juuksed on õhemad, on nad vastuvõtlikumad mehaanilistele vigastustele ja kahjulikele teguritele. Juuste katkemine, kuivus ja hõrenemine on blondide juuste puhul sagedasem.
  • Blondid juuksed kaotavad juuksekiu sisemusest kiiresti vett, mistõttu kipuvad need ilma õige niisutuseta kahuseks muutuma. Veel üks vihje parima juuksehooldusrežiimi loomiseks.
  • Peaksid teadma, et üldiselt on blondid juuksed väga poorsed. See ei puuduta vaid blondeeritud juukseid, mis on kahjustatud kemikaalide kasutamise tõttu. Naturaalsed heledad juuksed on samuti väga poorsed.

BLONDIDE JUUSTE HOOLDUS

Kuna oleme juba tutvunud blondide juuste omadustega, on aeg liikuda edasi nende hoolduse juurde. Kuidas blondide juuste eest hoolitseda? Naturaalne juuksehooldus on kõige olulisem; sarnaselt teistele juuksetüüpidele armastavad ka blondid kiharad loodusest pärit koostisosi. Kas on veel midagi, mida tuleb meeles pidada?

Viis käsku blondide juuste hooldamiseks:

  1. Väldi kahjustavaid tegureid, nt värvimist.
  2. Eelista regulaarset juukseõlihooldust.
  3. Kaitse juukseid päikesevalguse ja äärmusliku temperatuuri eest.
  4. Paku juustele niisutust.
  5. Kasuta kergeid ja mittekoormavaid tooteid.

Blondidele juustele mõeldud juuksehooldus keskendub peamiselt kaitsele kahjulike tegurite eest. Kuna taolised juuksed on haprad ja tundlikud, ei tohiks neid töödelda viisil, mis võib hävitada nende õrna struktuuri. Me ei soovita värvimist, aga kui otsustad seda siiski teha, siis leia spetsialist, kes nii värvib kui ka tugevdab sinu juukseid. Blondide juuste värvimine võib põhjustada kuivust. Kuumtöötlemine võib olla sama kahjulik. Näiteks sirgendamine - populaarne blondide tüdrukute seas, kes kasutavad seda edutult kahuste ja tõrksate juuste taltsutamiseks.

Kokkuvõtteks võib öelda, et kuumus ja kemikaalid on blondide juuste jaoks kahjulikud tegurid, kuid ohte leidu veelgi. Vältida tuleks ka koormavaid hooldustooteid ja tugevatoimelisi puhastavaid šampoone. Paljud stiilitooted, spreid, maskid jne. võivad jätta sinu juuksed raskeks, vähendades nende volüümi. Blondide juuste töötlemine tugevatoimelise puhastuskosmeetikaga on kiire moodus juuste loomuliku hüdro-lipiidide barjääri rikkumiseks. Plastikust ja metallist aksessuaarid, mis haarduvad juuste külge, on samuti blondide vaenlased.

Kuidas blonde juukseid pesta, harjata ja föönitada?

Selle juuksetüübi puhul on parim valik õrnalt puhastav ja looduslikke koostisosi sisaldav šampoon. Vali šampoonid, mis eemaldavad liigse rasu ja ebapuhtused, kuid ei kahjusta kaitsvat lipiidkihti (mis põhjustab kuivust). Samal põhjusel ei tohiks juukseid pesta sagedamini kui iga kahe-kolme päeva tagant. Kerged palsamid aitavad pakkuda niisutust, aga blondide juuste õlitamine iga pesukorra ajal toimib siiski kõige paremini.

Blondide juuste föönitamine on veel üks protseduur, mille puhul tuleb olla ettevaatlik. Kõige parem on lasta juustel loomulikult kuivada, aga kui föönitamine on vajalik, kasuta jahedat õhku. Enne föönitamist kuivata juukseid kergelt rätikuga, ilma liiga tugevalt hõõrumata. Blondide juuste harjamiseks kasuta vahendeid, mis on valmistatud looduslikest harjastest. Kui sul on probleeme pusade lahtiharutamisega, siis soeta endale siluv viimistlustoode või kerge juukseõli. Juuste kiskumine harjamisel ei ole hea; nii võid nõrgestada juuksesibulaid, põhjustades hõrenemist ja juuste katkemist.

Mida blondid juuksed vajavad?

Ennekõike peaks blondide juuste hooldus olema suunatud pidevale niisutusele ja taastamisele. Kuna see juuksetüüp on sageli nõrk ja veevaene, tulevad kasuks tooted, mis sisaldavad palju niisutavaid ja tugevdavaid aineid. Proovi kergeid hooldus- ja loputusvahendeid, mis sobivad hästi blondidele juustele, sulgedes sileduse tagamiseks juuksesoomused. Kõige paremini töötavad siiski juukseõlid.

Blondide juuste õlitamine aitab neid toita, tugevdada ja kaitsta kahjustavate tegurite eest. Kui valid õiged õlid vastavalt oma juuste poorsusele, pakuvad need kuumakaitset ja vähendavad UV-kiirguse kahjulikku mõju. Õlid tugevdavad loomulikku lipiidkihti, nii et juuksed kaotavad vähem vajalikku niiskust. Oluline on see, et õlid toimivad nii sisemiselt kui ka juuksepinnal, aga ei lisa raskust. Need aitab parandada juuksekiude ja -sibulaid ning stimuleerida kasvu.

Blondidele juustele sobivad õlid sisaldavad palju omega-3 või omega-6 happeid, nt viinamarjaseemneõli, sarapuupähkliõli, aprikoosiõli, magusmandliõli, avokaadoõli, linaseemneõli, kuningakepiõli, maisiõli, vaarikaõli. Heledate juuste jaoks parima koostisega toode on Nanoil'i juukseõli kõrge poorsusega juustele, millele on lisatud täiendavaid toimeaineid (nt keratiini). Pea meeles, et blondid juuksed võivad olla ka väiksema poorsusega. Sel juhul vali üks kahest alternatiivsest Nanoil juukseõli versioonist. Oluline on sinu juuste individuaalsete vajaduste rahuldamine!

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest