Keskmise poorsusega juuksed. Asjad, mida peaksid teadma

Keskmise poorsusega juuksed. Asjad, mida peaksid teadma

Nende määratlemine "normaalseks" on veidi liiga optimistlik. Ka keskmise poorsusega juustel on omad probleemid, mis ei ole kaugeltki normaalsed, eriti kui need puutuvad kokku ebaõige ja sobimatu hooldusega. Vale juuksehoolduse korral võib ilmneda mitmeid probleeme, millel on negatiivne mõju nii juuste seisundile kui välimusele. See juuksetüüp balansseerib pidevalt täiusliku välimuse ja kaheldava võlu vahel. Uuri välja keskmise poorsusega juuste iseloomulikud omadused ja õpi, kuidas neid õigesti hooldada.

Keskmise poorsusega juuksed: profiil

Keskmise poorsusega juuksed jäävad kuhugi madala poorsusega raskete/paksude juuste ning tugevalt kahjustatud/kuivade juuste vahele. Kuidas sellised juuksed välja näevad? Esimesena tuleb mainida juuste soomuskihti, mis on kergelt ülespoole tõstetud. Teiseks, selliste juuste hooldamine ei ole tülikas ja neid on lihtne stiliseerida, kuid samas võivad need olla väga tujukad. Kahjuks on keskmise poorsusega juuste seisundi rikkumine lihtne.

Keskmise poorsusega juuksed on sageli "halvas vormis", sest nende juuksesibulad nõrgenevad kiiresti. Selle tagajärjel võivad juuksed välja kukkuda ja isegi kasvamise lõpetada. Teisisõnu, keskmise poorsusega juuksed on sammu kaugusel õnnetust olukorrast. Sellised juuksed on õhukesed, mis tähendab, et nende sisemine keratiinistruktuur on väga kehv - sobimatu hooldus ja puudulikud kaitsevahendid võivad keskmise poorsusega juuksed täielikult hävitada.

Mikroskoobi all võib märgata, et keskmise poorsusega juuste soomuskiht on ülespoole tõstetud. See avab tee kõikidele välisteguritele, mis tungivad juuksestruktuuridesse ja halvendavad järk-järgult nende seisundit. Järelikult vajavad sellised juuksed viivitamatut tugevdamist. Lisaks põhjustab peanaha häiritud happe-aluse tasakaal rasuseid ja hõrenevaid juukseid, millel puudub volüüm ja täidlus. Selle seisundiga võib kaasneda rasvane kõõm.

Tõepoolest, keskmise poorsusega juuksed on üsna problemaatilised. Taoliste juuste seisundit on väga lihtne halvendada - tagajärjeks on tuhmid, karedad, kahused, säratud, raskesti stiliseeritavad ja kammitavad juuksed. Samuti tuleb meeles pidada, et stiliseerimistooted aitavad kaasa keskmise poorsusega juuste seisundi halvenemisele. Kindlasti tuleb seda tüüpi kiharatele erilist tähelepanu pöörata. Keskmise poorsusega juuste tulevik sõltub sinust ja sellest, millist hoolt sa neile täna pakud.

Keskmise poorsusega juuste hooldus

Keskmise poorsusega juuksed vajavad tugevdamist ja sügavat toitmist, samuti tuleb parandada kahjustusi. See kehtib eelkõige juuste otste ja keskosa kohta. Vali šampoon, õli või peanaha hooldusvahend, mis reguleerib rasunäärmete tööd, on taastava toimega ja tugevdab juuste loomulikku kaitsekihti.

Lisaks tuleb keskmise poorsusega juukseid töödelda kerge kosmeetikaga, mis ei koorma neid liigselt. Selleks sobivad hästi õrnatoimelised spreid, taimsed destillaadid ja pihustatavad palsamid.

Veelgi enam, selliseid juukseid tuleks regulaarselt töödelda hooldusvahenditega, mis sisaldavad valke, pehmendavaid aineid ja kergeid, lenduvaid silikoone (tsükloheksasiloksaan, tsüklometikoon, tsüklotetrasiloksaan, dimetikoon-kopolüool, laurüülmetikoon-kopolüool). Lisaks võid kasutada mitmesuguseid niisutavaid maske, mis sisaldavad näiteks aaloed, hüaluroonhapet, karbamiidi ja muid niisutavaid aineid.

Üks parimaid iluhooldusi keskmise poorsusega juustele on juuste õlitamine. Seetõttu soovitatakse kord nädalas kanda juustele looduslikke õlisid, kõige parem on kasutada oomega-7 ja oomega-9 rasvhappeid sisaldavaid õlisid.

Kuna keskmise poorsusega juuksed on sageli ülitundlikud, nõrgeneb see juuksetüüp...magamise ajal. Selle põhjuseks on asjaolu, et juuksekiud hõõruvad vastu padjapüüri ja pingulduvad, kui neil lamatakse. Seetõttu on hea mõte juuksed enne magamaminekut lõtva krunni või patsi panna.

Keskmise poorsusega juuksed tuleb lahti harutada kas naturaalsetest harjastest valmistatud harja või laiapiilise kammi abil. Kuivatamisel on kõige parem kasutada fööni leiget õhuvoolu. See silub juuksekarvu ja muudab need läikivaks. Ära unusta juukseotsi regulaarselt piirata, sest see on keskmise poorsusega juuste kõige hapram osa.

Šampoon keskmise poorsusega juustele

Šampooni valimisel peaksid keskenduma oma juuksetüübile, näiteks lokitüübile või rasusule. Lisaks ei tohiks šampoon olla ülekoormav. Seetõttu oleks parem, kui valiksid värvitu šampooni, mitte piimja ja paksu šampooni, mis on mõeldud kõrge poorsusega juustele.

Palsam keskmise poorsusega juustele

Eelkõige peab keskmise poorsusega juustele mõeldud palsam olema kerge, mis tähendab, et see ei tohi juukseid üle koormata ega jätta juuksekarvadele õlist kile. Seda tüüpi juustele sobib, kui neid turgutatakse veega ja kaitstakse mehaaniliste kahjustuste eest. Seetõttu oleks kõige parem valida palsam, mis sisaldab niisutavaid ja pehmendavaid aineid. Teine oluline faktor keskmise poorsusega juuste eest hooldamisel on juukseotsade kaitse. Seetõttu kasuta kindlasti ka spetsiaalseid seerumeid või kvaliteetset juukseõli.

Kui su juuksed on õhukesed, vali pihustatav palsam või kerge juuksehooldusvahend. Selline kosmeetika kaitseb ja silub juukseid ilma neid üle koormamata.

Tee intensiivsem juuksehooldus kord nädalas, kasutades maski, mis puhastab, toidab ja tugevdab juukseid, andes neile parema väljanägemise. Tänu Nanoilile saad valida tippkvaliteediga juuksemaskide seast endale sobiva, mis koosneb keskmise poorsusega juuste jaoks olulistel koostisosadel. muuda oma juuste seisundit vedela siidimaskiga või proovi võimsat argaaniaõli juuksemaski.

Õlid keskmise poorsusega juustele

Nagu eespool mainitud, on keskmise poorsusega juuste soomuskiht kergelt üles tõstetud. Seega peaksid selliste juuste hooldamiseks kasutatavad õlid koosnema keskmise suurusega molekulidest. Otsi tooteid, mille koostises domineerivad oomega-7- ja oomega-9-rasvhapped. Taoliste õlide parim segu on Nanoil keskmise poorsusega juustele.

Keskmise poorsusega juustele sobivad õlid ja võid

  • Baobabi seemneõli - loob juustele mikroskoopilise kihi, mis takistab veekadu. See õli tõrjub väliseid agressoreid, silub juukseid ja muudab need läikivaks.
  • Argaaniaõli - sisaldab antioksüdante, mis aeglustavad rakkude vananemist. See pakub kaitset kuumtöötlemisel tekkiva kõrge temperatuuri eest. Taastab sügavuti nõrgestatud juuste keratiinistruktuuri.
  • Jojobaõli - põhimõtteliselt on see vedel vaha, mis on pressitud põõsastaime pähklitest. See on erakordne tänu oma uskumatult kõrgele skvaleeni sisaldusele. See aeglustab rasueritust, vähendades seeläbi juuste õlisust. See puhastab nahka ja ravib kõõma. Samal ajal on jojobaõli ülimalt toitev, mistõttu on see päästeingel kuivadele juustele ja peanahale.
  • Makadaamiaõli - see tungib kiiresti peanahka ja juuksefolliikulitesse. Makadaamiaõli on keskmise poorsusega juuste hooldamisel asendamatu, sest see ei koorma juukseid, vaid reguleerib rasueritust, leevendab ärritusi, hooldab, niisutab, pehmendab ja suurendab juuste elastsust.
  • Avokaadoõli - varustab juukseid veega ja annab neile rohkem sära. Seda kirjeldatakse kui 7 vitamiiniga õli ning see on parim hooldusvahend ja multivitamiin juustele. Silub juuksekiudu, jätab juuksed läikivaks, vähendab kahusust ja haprust. Muudab juuksed lihtsamini töödeldavaks.
  • Magusmandliõli - kaitseb juukseid kahjustuste eest, on õrn ja hästi imenduv. Annab tuhmidele juustele läiget ja leevendab ärritunud peanahka. Magusmandli õli koosneb 55% ulatuses oomega-9 rasvhapetest. Selles õlis sisalduv B-vitamiin hoolitseb juuste korraliku kasvu eest.
  • Riisiõli - sisaldab kaltsiumi, magneesiumi, kaaliumi, fosforit, mangaani, rauda, kiudaineid ning E- ja K-vitamiini. Seda väärtustatakse tänu kõrgele fütosteroolide, tokoferoolide ja γ-oryzanooli sisaldusele - need on ained, mis aeglustavad rakkude ja peanaha vananemist ning takistavad juuste väljalangemist.
  • Viinamarjaseemneõli - sellel on rahustavad ja taastavad omadused. See õli võitleb kõõma, psoriaasi, liigse rasuerituse ja rasuse peanaha vastu. Kaitseb juukseid ja peanahka päikesekiirguse, keemiliste ja mehaaniliste kahjustuste, samuti sagedase stiliseerimise (st värvimine, föönitamine ja sirgendamine) eest.
  • Astelpajuõli - sisaldab suures koguses antioksüdante, palmitoleiinhapet (omega-7), tanniine, flavonoide, boori, mangaani ning A-, C- ja K-vitamiine. Õli stimuleerib kollageeni sünteesi ning tugevdab juustes asuvaid sidemeid, mille tulemusena muutuvad juuksed elastsemaks ja kergemini stiliseeritavaks. Astelpajuõli kiirendab juuste kasvu, varustab juukseid veega, hooldab ja toidab.

Mida keskmise poorsusega juuksed veel armastavad?

  • Keratiin - juuste loomulik koostisosa. Juukseid tasub üks või kaks korda kuus hooldada keratiinimaskiga. See täidab kõik lüngad juuste struktuuris ja parandab mikrokahjustusi.
  • Hüaluroonhape - see niisutab, silub juuksekiude ja kaitseb kahjustuste eest. Hüaluroonhape muudab juuksed siledaks ja läikivaks. Lisaks aitab see täita lünki juuste struktuuris ning hooldab peanahka, kaitstes seda kuivamise ja ärrituse eest.
  • Fruktoos - see on lihtsuhkur, mida kasutatakse üldjuhul toiduainetööstuses. Fruktoos sobib ideaalselt keskmise poorsusega juuste hooldamiseks, sest see niisutab ning samal ajal tugevdab juukseid, kaitstes neid kahjustuste eest. Tasub meeles pidada, et see magus aine on seotud ühe juuste koostisosa - keratiiniga - seega on see kasulik nende taastamiseks ja tugevdamiseks. Tänu fruktoosile muutuvad keskmise poorsusega juuksed tugevaks ja nende pindmine kiht taastub märgatavalt.
  • Siidivalgud - toidavad juukseid, niisutavad ja hooldavad juukseotsi. Siidivalgud vastutavad juuste sära ja hea väljanägemise eest. Valgud moodustavad juustele mikroskoopilise kile, mis kaitseb juukseid kuivamise eest ja taastab neid. Samuti vähendab see kahusust ja staatilisust.
  • Vaarika- või õunaäädikas (juuste loputusvahendina) - aitab sulgeda soomuskihti, silub juukseid ja taastab juukseotste kaotatud sära. See puhastab peanahka ja tasakaalustab selle pH-taset.
  • Päikesekaitsevahendid - UVA- ja UVB-kaitse on keskmise poorsusega juuste hoolduses hädavajalik. Päikesekiirgus soodustab juuste soomuskihi avanemist, mis omakorda põhjustab korteksi (juuste sisemise struktuuri) kahjustusi. Selle tagajärjel võivad keskmise poorsusega juuksed muutuda kõrge poorsusega juusteks. Taolised juuksed on kuivad ja haprad ning võivad hakata kaotama oma kohevust, pehmust ja sära. Lisaks kipub need katkema ja juukseotsad lõhenevad kergesti. Samuti nõrgenevad juuksesibulad, mis tähendab, et süveneb juuste väljalangemise probleem. Juuste kasv võib täielikult peatuda. Seetõttu tuleks eriti suvel kasutada looduslikke õlisid, mis pakuvad naturaalset UV-filtrit. Kanna kogu päeva jooksul juustele kerget spreid, millel on kõrge päikesekaitsefaktor.
  • A-vitamiin (retinool) - reguleerib rasunäärmete tööd, võitleb kõõma vastu, tugevdab juukseid ja kaitseb peanaha hüdrolipiidkihti.
  • E-vitamiin - tuntud ka kui "nooruse vitamiin" - tugev antioksüdant, mis aeglustab vananemisprotsesse. See kiirendab rakkude jagunemist korteksis, mis paneb juuksed korralikult kasvama, säilitab nende head seisundit, taastab ja muudab juuksed kahjustuste suhtes vastupidavamaks.
  • Provitamiin B₅ - parandab juuste välimust ja seisundit, kaitseb, stimuleerib juuste kasvu, ennetab kahjustusi ning hoolitseb juukseotste eest.

Keskmise poorsusega juuksed - asja, mida vältida

Tundlikud, peadligi hoidvad juuksed ei talu raskeid, paksu konsistentsiga maske ning kreemjaid šampoone. Taolised tooted kogunevad juuksejuurtele ning neid on raske keskmise poorsusega juustest välja loputada. Toodete koostis on sama oluline. Tuleb meeles pidada, et keskmise poorsusega juuksed võivad šampoonides ja palsamites sisalduvate sünteetiliste ainete mõjul kiiremini kuivaks muutuda ja tuhmuda.

Šampoonide koostisosad, mis keskmise poorsusega juustele ei sobi: monohüdroksüalkohol (kuivatab), silikoonid (jäävad juustele), tugevatoimelised puhastusvahendid ja säilitusained (ärritavad).

Samuti püüa vältida raskeid, komedogeenseid ja raskesti eemaldatavaid silikoone, näiteks simetikoon, trimetikoon, trimetüülsiloksüsilikaadid. Kontrolli alati, kas konkreetne õli, mask või palsam, mida soovid kasutada, sobib sinu juuksetüübile. Keskmise poorsusega juuste puhul on kõige parem minimalistlik lähenemine. Seetõttu kasuta väheseid valitud tooteid, mille kvaliteet on kõrge ja mis on kooskõlas sinu juuste struktuuriga.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest