Juuksehooldus, 7. osa - KOSMEETILISED SAVID juustele

Juuksehooldus, 7. osa - KOSMEETILISED SAVID juustele

Looduslikud savid on äärmiselt populaarsed ja neid kasutatakse sageli iluhoolduses. Savi kasutatakse kõige rohkem näo- ja kehamaskide koostisosana, kuid seda saab edukalt kasutada ka juuksehoolduses. Savide kasutegurid on erinevad, sõltuvalt toote tüübist (värvist). Oluline on mainida, et kosmeetiline savi avaldab kõige suuremat mõju peanahale ja seda tuleks kanda just sellele piirkonnale. Öeldakse, et kosmeetiline savi sobib peaaegu kõigeks, mistõttu peaks see kuuluma iga naise ilurituaali. Kosmeetiline savi hooldab kogu keha; juustele kandmisel avaldab see suurepärast toimet.

Kosmeetiline savi juustele - kuidas seda toodetakse?

Naturaalne savi on mineraalidest koosnev settekivim, mis on tekkinud ilmastiku toimel. Kivistunud savi kaevandatakse, purustatakse, kuivatatakse päikese käes ja steriliseeritakse. Kosmeetilist savi võib leida ka kuumaveeallikate põhjast. 

Savi toime ja kasutegurid juustele 

Pole ime, et savi on hinnatud toode. See sisaldab kõiki nahale vajalikke makro- ja mikroelemente, nt magneesiumi, kaltsiumi, kaaliumi, vaske, rauda, tsinki ja seleeni. Pärast savi pealekandmist transpordib see kõik koostisosad juustesse ja peanahale.

Kosmeetilisel savil on veel üks eelis. See on negatiivse laenguga ja tõmbab seega ligi positiivse laenguga aineid, nt toksiine ja saasteaineid. Sel viisil eemaldab see tõhusalt kõik nahale kogunenud kahjulikud toksiinid.

Savil on juukseid ja peanahka detoksifitseerivad, desinfitseerivad ja puhastavad omadused, see reguleerib rasunäärmeid ja pärsib liigset rasueritust. Veelgi enam, see leevendab kõiki ärritusi, toidab ja tõstab kergelt juuksejuuri. Lisaks juuste toitmisele saab seda kasutada ka soengu stiliseerimiseks. Savi kõige suuremad fännid on naised, kellel on paksud, peadligi hoidvad ja rasked juuksed. Savil on veel üks vähemtuntud, kuid väga väärtuslik toime - see suurendab verevoolu ja soodustab niiviisi juuste kasvu. Tänu sellele sobib savi suurepäraselt kokku naturaalsete juukseõlidega - õliga segatuna moodustab see intensiivselt juukseid toitva ja peanahka hooldava maski.

Juuksesavi – tüübid ja toime

Juuksesavi on mitut tüüpi ja igal tüübil on veidi erinevad eelised. Parima tulemuse saavutamiseks tuleb valida kõige sobivam kasutusmeetod ja tutvuda iga savi individuaalsete omadustega.

Rohelise savi eelised juuksehoolduses

Roheline savi puhastab tõhusalt peanahka ning sobib seega suurepäraselt õige rasutaseme säilitamiseks, naha pH tasakaalustamiseks, ärrituse ja põletiku leevendamiseks. See sobib hästi küpsele nahale ja juustele, mis vajavad volüümi, elujõudu ning on hädas halvasti juurdunud juuksesibulatega.

Valge savi eelised juuksehoolduses

Valge savi muud nimetused on kaoliin ja portselansavi. Valge savi on kõige õrnatoimelisem, mistõttu sobib see ka tundlikule peanahale. Leevendab kõiki peanaha ärritusi.

Punase savi eelised juuksehoolduses

See on veidi õrnatoimelisem kui roheline savi, aga sarnaste omadustega - normaliseerib rasueritust, ahendab veresooni ning seega suurendab verevoolu ja tugevdab juuksesibulaid. Punast savi soovitatakse tundlikule peanahale ning see toimib paremini kui selle intensiivne "sõsar" - roheline savi.

Helesinise savi eelised juuksehoolduses

Helesinine savi on pärit Krimmist. See sisaldab rohkelt koobaltit. Oma toime poolest on see kõige tugevam savi. Helesinine savi imab kiiresti rasu ja pinguldab nahka, puhastab tõhusalt nahapoorid ning eemaldab ebapuhtused. See parandab vereringet, taastab ja toidab juukseid intensiivselt. Tundliku peanahaga inimesed peaksid seda vältima liiga tugeva toime tõttu.

Musta savi eelised juuksehoolduses

See kosmeetiline savi pärineb Surnumerest. Mustal savil on antiseptilised ja peanahka puhastavad omadused, see sisaldab palju väärtuslikke mineraale ja "toidab" neid juustele. Selle tulemuseks on järk-järgult paranev juuste välimus ja intensiivne tugevnemine. Samuti kaitseb must savi peanahka ja juukseid - hoiab ära ilmastikutingimustest tingitud kahjustused.

Kollase savi eelised juuksehoolduses

See vabastab naha liigsest rasust ja ebapuhtustest, jättes juuksed elastseks ja volüümikaks. Kui sa järgid vananemisvastast hooldusrežiimi, hakkab kollane savi sulle meeldima - see aeglustab vananemist. Kollase ja punase savi omadused on sarnased, kuid kollane on veidi tugevama toimega. Hoolimata intensiivsest puhastavast toimest võib savi töötada õrnatoimeliselt, rahustades ärritunud peanahka.

Rhassouli savi (Maroko savi)

Suurepärane ka muuks kui juuksemaskiks. Tänu oma õrnalt vahutavale koostisele sobib see savi pesemiseks, jättes nii peanaha kui ka juuksed värskeks. Kasuta seda juustele sära, pehmuse ja volüümi andmiseks. Rhassouli savi sobib kõikidele juuksetüüpidele. Koduse maski koostisosana eemaldab see juustele ladestunud keratiini. Maroko savi takistab juuste katkemist ning puhastab ummistunud folliikuleid, soodustades tervet kasvu.

Roosa savi eelised juuksehoolduses

Roosa savi on ebatüüpiline, kuna seda looduses ei esine. See tekib valge ja punase savi segamisel. Roosa savi ühendab endas kahe eespool nimetatud savi eeliseid. See on ideaalne tundlikule peanahale ja habrastele juustele (õhukesed ja rasvased). Roosa savi sobib peente ja hõrenevate juuste ning peanaha ärrituse korral. Samuti aitab see leevendada päikesepõletusi, mis kimbutavad heledajuukselisi naisi. Toode ravib arme.

Kuidas kasutada kosmeetilist savi juustel?

Saad savi juustele kanda mitmel erineval viisil. Saviga rikastatud mask on kõige populaarsem. Tee seda, segades valitud savi vedelikuga: vee (keedetud või mineraalvesi) või hüdrolaadiga (näiteks roos, kummel või nõges). Maski rikastamine mõne tilga juukseõliga on hea valik. Sel viisil ei jää sinu soeng maski maha pesemise järel kare - juukseõli suurendab sära ja pehmust. Kanna mask peamiselt peanahale, kuid kanna seda ka juukstesse täispikkuses, et õlid ja savimineraalid saaksid imenduda.

Teine lahendus on saviga immutatud šampoon. Juuste pesemine saviga takistab hõrenemist, aitab võidelda kõõma vastu, tasakaalustab rasueritust ja muudab peanaha värskeks. Savi peseb pärast õlihooldust õlid tõhusalt juustelt maha. See aine absorbeerib rasva – ka naturaalsete õlide molekule. Savišampooni valmistamiseks sega savi vee või hüdrolaadiga (selline šampoon ei vahuta). Savi lisamine tavalisele šampoonile on samuti hea ja levinud lahendus. See segu toimib sama hästi ja lisaks vahutab. Paljud naised kasutavad kuivšampooni asemel kosmeetilist savi. Selleks kanna kuiv savi peanahale ja juurtele, oota paar minutit ja kammi ülejäägid välja.

Peanaha koorimine on teine võimalus loodusliku savi kasutamiseks. See töötab suurepäraselt äärmiselt määrdunud ja rasuse peanaha puhul. Taoline hooldus ergutab verevoolu, stimuleerib juuksesibulaid ning võimaldab eemaldada juustele ladestunud tooteid ja keratiini. Savi tuleb segada šampooni või õrnatoimelise SLS-vaba palsami ja suhkruga (kolm lusikatäit suhkrut ühe lusikatäie palsami ja savi kohta). Kanna segu juustele ja peanahale, masseeri 2-3 minutit.

Juuksesavi - toime

Savi aitab lahendada mitmeid peanaha ja juustega seotud probleeme. Kosmeetilise savi regulaarne kasutamine soodustab tervete ja tugevate juuste kasvu. Juuste hõrenemine, kasvu stimuleerimine, rasune peanahk - õiged savid aitavad lahendada kõiki probleeme.

Puhas peanahk ja juuksed, juuksed ei ole enam elutud, koormatud ega rasvased, vaid hoopis toidetud, pehmed ja kaitstud väliste tegurite eest - need on vaid mõned eelised, mida pakub juuksesavi.

Juuksesavi kasutamine – reeglid

  1. ära kasuta savi vedeldamiseks kunagi voolavat vett
  2. vali savi, mis sobib sinu peanaha seisundiga ning pea meeles, et paljud savid võivad põhjustada peanaha ärritust
  3. savi segamine õlidega annab juustele pehmust ja sära ning aitab vältida karedust
  4. ära sega koostisosi metallist lusikaga ja ära vedelda savi metallist kausis - savi kaotab metalliga kokku puutudes oma absorbeerivad omadused
  5. vesi peaks olema toatemperatuuril - ära sega savi keeva veega, sest see võib kaotada suurema osa oma kasulikest elementidest
  6. savi ostmisel kontrolli alati selle koostisosi ja vali toode, mis ei sisalda lõhnaaineid või muid kunstlikke lisandeid; koostisainete loend ei tohiks sisaldada muud kui savi nime. 

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest