Madala poorsusega juuksed. Asjad, mida peaksid teadma

Madala poorsusega juuksed. Asjad, mida peaksid teadma

Siin on üks müüt, mis tuleb purustada: tihedalt kattuvad juuksesoomused on alati märk tervetest juustest. Ekslik on ka veendumus, et madala poorsusega juuksed ei vaja oma tervise säilitamiseks põhjalikku hooldust. Ilmselgelt on igasuguse poorsusega juustel oma "deemonid", need on iseloomulikud omadused, mis muudavad konkreetse juuksetüübi teistest erinevaks. Lisaks tuleb mõista, et sobimatu hooldus halvendab juuste seisundit nende tüübist sõltumata. Kuidas aru saada, et sinu juuksed on madala poorsusega? Kuidas madala poorsusega juukseid õigesti hooldada? Sellest artiklist õpid kõike, mida tuleks teada madala poorsusega juuste kohta.

Madala poorsusega juuksed: profiil

Sinu juuste struktuur on kompaktne, sest selle soomused kattuvad üksteisega väga tihedalt ja on surutud vastu juuksekarva. Ebakorrektne hooldus või selle täielik puudumine võib juuste hüdrolipiidide tasakaalu hetkega häirida ja juukseid oluliselt nõrgestada. Veel üks madala poorsusega juuste eripära on nende vastupidavus stiliseerimisele, see tähendab, et need on väga tõrksad. Taoliseid juukseid on raske õigesti hooldada, sest kosmeetikatoodetes sisalduvad toitained ei ole piisavalt tõhusad, et tungida nii kompaktsetesse juuksestruktuuridesse. Selle asemel kogunevad need juuste pinnale. Tagajärjeks on ülekoormatud juuksed ja liigne rasueritus.

Lisaks on madala poorsusega juuksed rasked ja peadligi hoidvad, sest enamik hooldustooteid koos liigse rasuga (rasvased juuksed) koormavad neid ülemääraselt. Seda tüüpi juukseid vaevab sageli ka kõõm. Peanahka töödeldakse sageli tugevate ja agressiivsete puhastusvahenditega, mis süvendavad seborröat, samas kui juukseotsad - mida on pestud sama šampooniga - hakkavad üha enam kuivama. Nagu iga teine juuksetüüp, vajavad ka madala poorsusega juuksed kaitset nii väliste agressorite kahjustava mõju kui ka liigse veekaotuse eest, mis aurustub juuste sisemistest struktuuridest.

Madala poorsusega juukseid on raske stiliseerida, kuna need on paksud, tugevad ja üsna jäigad. Ühesõnaga, need kipuvad üsna kiiresti oma loomulikku välimust taastama. Pärast pesemist kulub madala poorsusega juuste loomulikuks kuivamiseks kaua aega. Selle põhjuseks on juuste võime imada rohkem vett, mis lukustub suletud soomuskihi taha. Nagu eespool mainitud, on see konkreetsele juuksetüübile iseloomulik. Kuid see ei tähenda, et juuksed ei saaks dehüdreeruda - konkreetne probleem puudutab eelkõige juukseotsi. Madala poorsusega juustel puudub sageli volüüm, kuna neid on lihtne üle koormata. Liigne rasu muudab juuksed õliseks juba järgmisel päeval (või isegi samal päeval) pärast pesemist. Viimane, kuid mitte vähem tähtis probleem - seda tüüpi juukseid kimbutab tihtipeale kõõm.

Madala poorsusega juuste hooldamine

Õnneks on madala poorsusega juustel ka oma head küljed. Kahtlemata on need üllatavalt vastupidavad kahjustustele, seega erinevad protseduurid ei hävita neid nii kiiresti kui teisi juuksetüüpe. Veelgi enam, madala poorsusega juuksed on oma olemuselt terved, tugevad, siledad, paksud ja läikivad. Sellised juuksed ei vaja nii intensiivset hooldust kui kõrge poorsusega juuksed. Suure hulga erinevate toodete kasutamine ei paranda tingimata juuste seisukorda. Seda silmas pidades analüüsime, mida ja kuidas tuleks kasutada madala poorsusega juuste eest hoolitsemiseks.

Šampoon madala poorsusega juustele

Madala poorsusega juustele mõeldud šampoon peaks eelkõige võitlema liigse rasu ja saasteainetega, mis seda tüüpi juustele kiiresti kogunevad. Pea aga meeles, et vaatamata juuste tugevusele ja vastupidavusele ei tohiks nende pesemiseks kasutada intensiivselt puhastavat šampooni, mis sisaldab SLS-i ja parabeene. Taolised tooted ärritavad peanahka ja põhjustavad allergilisi reaktsioone. Seetõttu muutub nahk kuivaks, mis omakorda põhjustab liigset rasueritust.

Madala poorsusega juuste pesemiseks vali looduslikest ainetest koosnev šampoon, mis aitab reguleerida rasunäärmete tööd, muudab juuksed tugevamaks ning tõstab juuksejuuri. Lisaks ei tohiks selline toode koosneda ainult puhastusvahenditest, vaid ka niisutavatest ainetest. Seetõttu otsi šampoone, mis sisaldavad järgmisi koostisosi: pantenool, piimhape või hüaluroonhape. Sobiv šampoon pakub tõrksatele juustele elastsust, siledust ja pehmust.

Palsam madala poorsusega juustele

Madala poorsusega juuste toitmine on väljakutse. Enamik apteegipalsameid kipuvad seda tüüpi juukseid üle koormama. Tegelikult võib madala poorsusega juuste hooldamisel loobuda palsamite ja maskide kasutamisest, et keskenduda hoopis juuste õlitamisele ja teha seda koos taimse hooldusega. Madala poorsusega juustele ei meeldi liiga suur kogus proteiine toodetes - see muudab juuksed matiks ja jäigaks, mis muudab juuste edasise stiliseerimise raskeks. Ka ei talu sellised juuksed liigseid pehmendavaid aineid, eriti selliseid, mis võivad juuste pinnale jääda ja seda üle koormata (märkus: pehmendavaid aineid lisatakse juuksehooldusvahenditele koos õlidega, mis on mõeldud keskmise ja suure poorsusega juustele). Lanoliini ja glütseriini ei soovitata samuti madala poorsusega juuste hooldamiseks.

Madala poorsusega juustele meeldivad minimalistlikud lahendused, kuid nad vajavad ka niiskuse lisamist ja detoxi, seetõttu tuleks kasutada võimsaid Nanoil maske. Kord nädalas puhasta juuksed nendesse kogunenud tooteainetest ja rasvast aktiivsöe ja valge savi maskiga või niisuta neid intensiivselt niisutava merevetika maskiga.

Õlid madala poorsusega juustele

Madala poorsusega juustele sobivad hästi õlid ja võided, mis kuuluvad nn mittekuivatavasse gruppi, see tähendab, et nende molekulid on suhteliselt väikesed ja koosnevad küllastunud rasvhapetest. Suured molekulid ei suuda läbida madala poorsusega juuste tihedat soomuskihti, mistõttu ei saa nad teha muud, kui lihtsalt juukseid koormata. Kerged õlid tasakaalustavad rasu tootmist, jätavad peanaha puhtaks ning muudavad juuksed kergemaks, tõstes neid juurtest üles. Tulemus? Säravad ja kerged juuksed, puhas peanahk ilma kõõma või seborröa jälgedeta. Ideaalne vahend madala poorsusega juuste töötlemiseks on Nanoil - loodud hoolikalt valitud komponentidest (sh mõned väikeste molekulidega õlid), mis tagavad juustele õige hoolduse ja suurepärase välimuse.

Madala poorsusega juustele sobivad õlid ja võid

  • Kookosõli - selle molekulid on väikesed, nii et see ei koorma madala poorsusega juukseid. Õli suurendab elastsust, toidab ja silub juukseid. Kookosõli struktuur sarnaneb valkudega, millest on üles ehitatud inimkeha. See aine toidab ja kaitseb juuksekiude, andes neile elujõudu, kergust ja sära. Lisaks pakub kookosõli looduslikku päikesekaitset - SPF 10. Kookosõlist ja Tahiti gardeeniaõitest valmistatud leotis kannab nime Monoi - see segu varustab juukseid hästi veega ning muudab need elastseks ja pehmeks.
  • Babassu õli - kerge õli mittekuivatavast grupist, mis sobib ideaalselt madala poorsusega juustele. See annab juustele elastsust, jätab juuksekiud pehmeks ja läikivaks. Õli jõuab kergesti juuste sisemistesse struktuuridesse, kus see taastab ja kaitseb juukseid. Babassu silub juukseid, hõlbustab nende kammimist ja stiliseerimist, kuid ei koorma liigselt. Lisaks võitleb see õli lõhenenud juukseotstega.
  • Argaaniaõli - kõrgelt hinnatud õli kogu maailmas. Tänu oma erakordsele koostisele sobib see kõikidele juuksetüüpidele. Argaaniaõli peetakse tugevatoimeliseks juukseõliks, sest see kaitseb juukseid nii mehaaniliste kui ka termiliste kahjustuste eest. Sellel on antioksüdatiivsed omadused, mis annavad juustele elujõudu ja sära.
  • Riitsinusõli - üks kõige levinumaid iluõlisid. Seda saadakse taimest nimega Ricinus communis ning see sobib suurepäraselt madala poorsusega juustele. Sellel on ebatavalised omadused: õli stimuleerib juuste kasvu, takistab nende väljalangemist ja taastab juuksesibulaid. Riitsinusõli muudab juuksed läikivaks ning aitab pikalt säilitada nende naturaalset värvi.
  • Sheavõi - pressitud Aafrika sheapuu pähklitest. Sellel on intensiivsed toitvad omadused. Sheavõi moodustab juuksekiule kaitsva kihi, mis vähendab niiskuskadu. See kaitseb juukseid ka mustuse, sudu, suitsu ja linnasaaste eest. Sheavõi muudab juuksed läikivaks, elastseks ja siledaks. Lõpetuseks, see looduslik aine tuntud kui üks tugevamaid antioksüdante
  • Cupuacu või, mis on saadud Amazonase kasvava puu seemnetest, pakub juustele pikaajalist niisustust. Cupuacu või rahustab ärritunud peanahka ning muudab juuksed elujõuliseks ja elastseks. Lisaks annab see juustele läiget ja vähendab kahusust.

Mida madala poorsusega juuksed veel armastavad?

Lisaks hästi valitud õlidele, mida antud juhul tuleks pidada üheks kõige olulisemaks hooldusvahendiks, tasub käepärast hoida ka peanaha koorijaid, taimseid destillaate ja peanaha palsameid. Sellised tooted sisaldavad rohkelt taimset päritolu aineid, mis pärsivad liigset rasueritust. Samuti pakuvad naturaalsed ained korralikku hooldust rasketele ja peadligi hoidvatele madala poorsusega juustele. Kuidas kasutada ravimtaimi madala poorsusega juuste hooldamiseks?

  • Osi - hindamatu taimsete steroolide, orgaaniliste hapete, mineraalühendite ja ränidioksiidi allikas. Vähendab juuste haprust, neutraliseerib kõõma, suurendab juuste vastupanuvõimet ning kaitseb peanahka infektsioonide ja seenhaiguste eest. Osi takistab ka seborröa teket.
  • Nõges - parandab oluliselt juuste seisundit. See on paljude väärtuslike mineraalide allikas, mis aeglustab juuste väljalangemist ja kiirendab nende kasvu. Samuti vähendab nõges juuste rasusust ja kõrvaldab tõhusalt kõõma.
  • Siberi seedermänd - puhastab peanahka, vabastab selle surnud naharakkudest ja juuksehooldustoodete jääkidest. Lisaks ennetab see keratiini ülekoormust juuksejuurtes, võideldes seega juuste hapruse vastu. Seda iseloomustab kõrge valkude, B-grupi vitamiinide (tugevdavad juuksekarva) ja E-vitamiini (tugev antioksüdant) sisaldus.
  • Rosmariin - intensiivistab juuste läiget, silub juukseid, parandab peanaha verevarustust ja kiirendab oluliselt juuste kasvu. Veelgi enam, rosmariin kaitseb peanahka haigusi põhjustavate mikroorganismide eest, mis vastutavad kõõma tekkimise eest.
  • Eukalüpt - võitleb kõõma vastu, leevendab peanaha sügelust, tasakaalustab rasu tootmist ja kiirendab peanaha taastumisprotsesse. Sellel taimel on ka muid eeliseid: võitleb viirustega, suurendab peanaha verevoolu, stimuleerib juuksesibulaid ja muudab juuksejuured värskeks.
  • Takjas - juuksehoolduses on see hindamatu väärtusega. Muu hulgas sisaldab see suures koguses väävlit, mis on üks juuste põhikomponente. Takjas parandab juuste välimust ja seisundit, toidab neid, võitleb kõõma vastu, puhastab peanahka ja pärsib juuste hõrenemist.
  • Kask - see on hea juuste tugevdamiseks. Antiseptilise toimega, reguleerib rasunäärmeid (pärssides seborröat), võitleb kõõma vastu, aeglustab juuste väljalangemist ja rahustab peanaha põletikke.
  • Salvei - peanaha palsamite tugevatoimeline koostisosa. Seda ravimtaime soovitatakse kasutada juuste liigse väljalangemise korral. Salvei parandab verevoolu peanahas ning osaleb aktiivselt kollageeni tootmises, mis mõjutab juuste elastsust ja tervist. Stimuleerib rakkude jagunemist ja tugevdab veresooni. Lisaks võitleb see juuste jäikusega, muutes juuksekiud pehmeks.
  • Piparmünt - imeline abivahend peadligi hoidvatele ja rasketele juustele, mis muutuvad kiiresti rasuseks. Tänu piparmündile muutuvad juuksed vähem tõrksaks ja püsivad kauem värskena. See ravimtaim hõlbustab toitainete imendumist nahka ja omab antibakteriaalset toimet.

Madala poorsusega juuste hooldamisel on tähtis pöörata tähelepanu peanaha puhastamisele, sest see on sageli rasune. Seetõttu tuleks üks või kaks korda nädalas kasutada kas peanaha koorijat või spetsiaalset šampooni, mis sisaldab koorivaid aineid. Seda tüüpi tooted sisaldavad jahvatatud seemneid (peamiselt mandleid), peanahka reguleerivaid puhastavaid ensüüme, vulkaanilist savi ja/või detoksifitseerivat sütt. Intensiivseks puhastamiseks mõeldud tooted sisaldavad ka hooldavaid aineid, näiteks peanahka niisutavat karbamiidi, ning muid koostisosi, mis ennetavad seborröa teket ja leevendavad sügelust.

Teine probleem, mis mõjutab madala poorsusega juukseid, on nende kontrollimatu väljalangemine. Võib olla üllatav, et juuksed, mis paistavad olevat hästi juurdunud, langevad ülemääraselt välja (eriti kui neid mõjutab seborröa). Juuste seisund halveneb, kui neil puudub juurdepääs värskele õhule, mis on tingitud raskete kosmeetikavahendite kasutamisest. Hooldustoodete komedogeensed omadused halvendavad juuksesibula seisundit, mis selle tagajärjel libiseb juuksefolliikulist eemale. Seetõttu on väga oluline peanaha regulaarne puhastamine ja verevoolu stimuleerimine.

Madala poorsusega juuksed - asjad, mida vältida

Eelkõige hoidu ülitugevatest stiliseerimistoodetest, mis võivad juukseid koormata (geelid, vahad ja viimistluspastad); õlidest, mille molekulid on suhteliselt suured; ning oomega-3 ja oomega-6 rasvhappeid sisaldavatest õlidest - neid soovitatakse kasutada kõrge poorsusega juuste hooldamisel. Lisaks ei talu madala poorsusega juuksed raskeid, valgurikkaid palsameid, sest sellised tooted võivad neid veelgi jäigemaks muuta. Ka liigne pehmendavate ainete kasutamine ei osutu volüümi kaotanud juuste puhul kasulikuks, mistõttu tuleks hoiduda lanoliinist ja glütseriinist. Samal põhjusel tuleks vältida raskeid silikoone, mis jäävad juustele ja röövivad nende pehmuse.

Juuste poorsus on eripära, mis ütleb palju juuksekiudude seisundi kohta ja määrab, millist hooldust need vajavad. Kaunite ja tervete juuste saavutamiseks selgita välja, milline on sinu juuste poorsustüüp, ning seejärel hoolda neid vastavalt. Kui sul õnnestub rahuldada kõik oma juuksetüübi vajadused, märkad kiiresti juuste välimuse paranemist. Saad peagi nautida juukseid, mis on terved ja kaunid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest