Populaarsed juustega seotud müüdid. Kuidas MITTE juukseid hooldada?

Populaarsed juustega seotud müüdid. Kuidas MITTE juukseid hooldada?

Kas leidub naist, kes ütleks ei ilusatele, tervetele ja tugevatele juustele? Ilu poole püüdlemisel katsetame erinevaid abinõusid, kuid kahjuks usume ikka veel paljudesse müütidesse. Tutvu kõige populaarsemate juuksehooldusnippidega, mis tegelikult ei toimi. Kas üheski neis leidub terake tõtt?

Me saame palju ära teha selleks, et meie juuksed oleksid säravad, pikad ja elastsed. Paraku kahjustame me neid sageli ebausaldusväärsetest allikatest pärinevaid nõuandeid järgides.

Märgade juustega magamine võib sobib sinu sõbrale, kuid sinu juuksed võivad selle tagajärjel siiski katkeda. Leia parem viis, kuidas föönitamist vähendada. Lõppude lõpuks on märjad juuksed kahjustustele palju vastuvõtlikumad.

Seega, millised populaarsed juuksehooldusnipid tuleks lõplikult unustada?

15 JUUKSEHOOLDUSE MÜÜTI

MÜÜT NR 1

Sage pesemine põhjustab juuste kiiret väljalangemist.

Kui juuksed hakkavad liigselt välja langema, süüdistavad paljud kõige lihtsamaid tegevusi, näiteks pesemist. Laialt levinud ja püsiv müüt väidab, et sagedane juuste pesemine põhjustab juuste väljalangemist, kuivamist ja halvendab nende üldist seisundit.

See ei ole sugugi tõsi! Tegelikult on õige pesurutiin koos õrna peanaha massaaži ja sobiva pesuvahendiga üks viis, kuidas parandada juuste välimust. Igapäevane pesemine soodustab verevoolu, puhastab juukseid ja peanahka, tugevdab juuksesibulaid ning seega (vastupidiselt müüdile) kiirendab juuste kasvu.

Siiski on selles müüdis mingi tõetera. Kui kasutad sageli ebasobivaid tooteid, mis sisaldavad karme pesuvahendeid, võib see põhjustada juuste liigset väljalangemist.

MÜÜT NR 2

Juuksed harjuvad kosmeetikaga.

Uskumus, et juuksed harjuvad toodetega, on üks levinumaid müüte, mis kerkib esile reklaamides. Kaubamärgid panevad meid uskuma, et meil on tõesti vaja uut šampooni, sest vana lihtsalt ei tööta enam. Eks ole?

Peaksid teadma, et sinu juuksed ja peanahk ei harju kosmeetikaga. Nende toimeained töötavad kogu aeg ühtemoodi - toidavad, niisutavad, parandavad. Mulje, et kosmeetikavahend ei toimi enam, ei ole harjumise tagajärg - see on juuste seisundi parandamise tulemus. Teisisõnu, antud palsam või šampoon ei toimi enam, sest see on sinu juukseid parandades oma rolli juba täitnud. Kokkuvõttes on aeg teha muudatusi oma juuksehoolduses!

MÜÜT NR 3

Mida rohkem palsamit kasutada, seda parem.

See populaarne juuksehooldusmüüt puudutab peaaegu kõiki kosmeetikatooteid: palsameid, maske, šampoone, õlisid. Me usume ekslikult, et suurem kogus tähendab paremat toimet - me arvame, et nii pakume juustele rohkem toitaineid. Kahjuks pole see tõsi.

Iga toote kasutamisel tuleb järgida kasutusjuhendit! Kui tootja ütleb, et keskmise pikkusega juustele piisab tilgast, siis ära vala endale pähe tassitäit palsamit. Koguste suurendamine ei paranda toote mõju ega pane seda intensiivsemalt toimima. Samuti kehtib ka teise vea kohta, mida kiputakse tegema. Nimelt kantakse palsamit peanahale, kui on selgelt kirjas, et toode on mõeldud juustele.

Sa ei kiirenda toimet ega säästa raha - selle asemel raiskad palju toodet ja - mis kõige tähtsam - raskendad juukseid, ummistad juuksefolliikuleid ja katad peanahka.

MÜÜT NR 4

Juukseotste lõikamine paneb juuksed kiiremini kasvama.

Juuksekarva kasvu tingib juuksesibulas toimuv rakkude jagunemine - toitvad ained pääsevad juuksefolliikulisse ja sünteesitakse keratiiniks. Pole vahet, kas sa lõikad oma juukseotsi või mitte - see ei mõjuta juuste kasvu. Kõik olulised protsessid toimuvad peanahas.

Siiski leidub müüdis terake tõtt - kui sa lõikad juukseotsi regulaarselt, võivad juuksed tunduda pikemad, kuid see ei ole tingitud nende kiiremast kasvutempost. Selle põhjuseks on asjaolu, et juukseotsad ei lõhene ning seega näevad juuksed lihtsalt tervemad välja.

MÜÜT NR 5

Hallide juuste kitkumine on suurepärane viis neist vabanemiseks.

Hallide juuste kohta leidub mitmeid müüte. Mõned väidab, et välja tõmmatud hallid juuksed asendatakse uute, normaalse värvusega juustega. Teised seevastu arvavad, et ühe kitkutud karva asemele kasvab kaks karva. Mida me siis uskuma peaksime?

Tõde on see, et hallide juuste väljatõmbamine ei avalda mingit mõju: hallid juuksed ei kao ega kasva tagasi suuremal hulgal. Üks sibul kannab ainult ühte juuksekarva, seega kasvab tagasi vaid üks karv ja ka see on hall - hall värv on tingitud asjaolust, et juuksekasvu eest vastutavad rakud ei suuda toota piisaval määral pigmenti. Sibul, mis on andnud halli karva, ei taasta kunagi juuste algset värvi.

MÜÜT NR 6

Sage harjamine annab juustele sära.

Kas juuste harjamine paneb juuksed kiiremini kasvama ja annab neile rohkem läiget või toimib see hoopis vastupidi? See sõltub sellest, kas sa tead kuidas oma juukseid õigesti harjata. Tõsi on see, et liiga energiline või sagedane harjamine valede tarvikutega võib põhjustada kahjustusi. Kui soovid vältida juuste katkemist, avatud soomuskihti ja lõhenenud otsi, siis vali kamm või hari, mis sobib sinu juuste tüübi ja seisundiga.

Mõnel juhul võib harjamine stimuleerida verevoolu peanahas, mis toob kasu juuste seisundile ja välimusele, kuid samas tuleb meeles pidada, et seda tuleb teha õrnalt.

MÜÜT NR 7

Lõhenenud juukseotsi saab parandada seerumiga.

Mõned reklaamid lubavad lõhenenud otsad tagasi kokku siduda. See on kindlasti müüt - kahjustatud otste mahalõikamine on ainus viis neist vabanemiseks.

Tegelikult ei leidu ühtegi hooldusvahendit, mis suudaks lõhenenud otsad uuesti kokku liimida. Seda ei tee ükski mask, palsam, seerum ega õli. Mõned tooted (näiteks silikoonid) jätavad juustele kleepuva kihi, mis muudab juukseotsad pealtnäha siledamaks ja tervemaks. Kuid see kõik on ainult näiline.

Kas lõhenenud otsi on võimalik parandada? Üldiselt mitte. Kuigi on olemas sellised protseduurid nagu Olaplex, mis taastavad disulfiidsidemeid ja annavad juustele vajalikku keratiini, sõltub nende mõju sellest, kui räsitud on sinu juukseotsad.

MÜÜT NR 8

Juuste värvimine raseduse ajal on ohtlik.

Paljud rasedad naised on kindlasti kuulnud, et nad ei tohi juukseid värvida, sest see kahjustab last. See on väga populaarne müüt. On tehtud palju katseid, et uurida pigmendi imendumist ja juuksevärvi mõju arenevale lapsele. Selle ohutust on tõestatud. Rasedad naised võivad vabalt oma juukseid värvida, eriti kui nad otsustavad looduslike ammoniaagivabade värvide kasuks, mis sisaldavad taimset pigmenti.

MÜÜT NR 9

Looduslikud külmpressitud õlid muudavad juuksed rasuseks, samas kui mineraalõli on hooldava toimega.

Müüte võid kohata ka siis, kui sirvid näpunäiteid õlide kasutamise kohta juuksehoolduses. Kuidas nende koostisained tegelikult töötavad ning kas lahingus jäävad peale looduslikud õlid või mineraalõlid?

Esiteks, looduslikud õlid ei tee juukseid rasuseks, kui neid kasutatakse õiges koguses ja õigel viisil. Õli, mis vastab sinu juuste seisundile ja tüübile, ei rasusta ega raskenda neid, vaid silub, kaitseb, lukustab niiskust, taltsutab lenduvaid juukseid, annab sära ja elastsust.

Seevastu mineraalõlidel ei ole hooldavaid toimeid. Pigem põhjustavad need peanaha ärritust ja kuivanud või koormatud juukseid. Mineraalõlil on suur puudus - see ei ole looduskosmeetika, vaid nafta destilleerimise kõrvalsaadus. Sellel on pinnapealne toime - see pakub juustele ajutist sära ja siledat välimust, mis kestab ainult järgmise pesuni.

MÜÜT NR 10

Juukseid tuleb kammida siis, kui need on veel niisked.

Veel üks juuksehooldust puudutav väärarusaam. Tuleb rõhutada, et niiskeid juukseid ei tohi kammida, sest need on kahjustustele palju vastuvõtlikumad. Erandiks on lokid. Niiskete juuste kammimiseks on vaja kvaliteetset laiapiilist kammi. Õrnalt kammides võid vältida kahjustusi. Võimaluse korral harja oma juukseid siiski siis, kui need on kuivanud.

MÜÜT NR 11

Juuste kasvu ei ole võimalik kiirendada.

Kuigi otste lõikamine ei avalda juuksekasvule soodsat mõju, pole selle stimuleerimine siiski võimatu! Väide, et juuste kasvutempot ei saa kuidagi muuta, on veel üks müüt.

Tegelikult on juuste kasvu stimuleerimiseks palju võimalusi. Abiks on regulaarne õlihooldus, koorimine ja peanaha massaaž, samuti rasvhappeid sisaldavate toiduainete, vitamiinide (eriti biotiini), vase ja tsingi tarvitamine.

Siiski tuleb meeles pidada, et kasvukiirusel on piirid, mille määravad meie geenid. Juuksed ei saa maagiliselt kasvada 5 cm nädalas.

MÜÜT NR 12

Salongitooted on paremad kui poekosmeetika.

Mõned inimesed usuvad, et salongitooted on parimad, mis on veel üks püsiv müüt.

Tegelikult ei ole professionaalsed salongitooted paremad kui kauplustes saadaval olevad tooted. Tähtis pole mitte ostukoht, vaid toote koostisosad. Paljud poetooted sisaldavad tõeliselt väärtuslikke toitaineid, mis annavad loomuliku, põhjaliku ja kauakestva toime. Samal ajal on paljud professionaalsed tooted silikoonide segud, mis annavad kohese, kuid ajutise efekti. Pea seda meeles!

MÜÜT NR 13

Juuksed langevad liigselt välja, sest need on liiga pikad ja rasked.

Üks veidramaid teooriaid ütleb, et mida pikemad ja raskemad on juuksed, seda rohkem need välja langevad. See ei ole tõsi!

Loomulikult on juuste väljalangemise põhjuseid mitmesuguseid (alates valest juuksehooldusest kuni hormoonide tasakaalustamatuse või geneetikani), kuid kaal ja pikkus seda ei mõjuta. Juuste seisund on palju olulisem - pikad juuksed võivad välja kukkuda vähem kui lühikesed kahjustatud juuksed. Tuleb lihtsalt meeles pidada, et pikkade juuste sibulaid on vaja korralikult tugevdada, et neid selle kaalu kandmiseks ette valmistada.

MÜÜT NR 14

Kui šampoon ei vahuta, siis see ei tööta.

Kuidas ära tunda kvaliteetset šampooni? Paljud inimesed usuvad, et vahutav šampoon eemaldab mustust tõhusalt. See on veel üks laialt levinud müüt, mida tuleb kummutada.

Tegelikult ei pea hästi töötav šampoon vahutama. Oluline on, et see sisaldaks õigeid pesuvahendeid (mitte liiga karme, et vältida juuste kuivamist) ja aineid, mis kontrollivad rasunäärmete tööd, hooldavad peanahka ja tasakaalustavad selle pH-d. Huvitaval kombel annavad sulfaadivabad šampoonid sageli parima efekti, puhastades kõige tõhusamalt.

MÜÜT NR 15

Šampoon peab sobima sinu juuksetüübiga.

Lõpetuseks veel üks šampoonimüüt. Kosmeetikafirmad on meid alati sundinud ostma juuksetüübile vastavaid šampoone: kahjustatud, hõrenevatele, kahustele, värvitud juustele jne. Miks nii? Šampoon on ju mõeldud peanaha puhastamiseks.

Nimi "juuksešampoon" on natuke eksitav. Šampooni ei tohiks valida juuksetüübi järgi - peanahaga seotud probleemid on olulisemad. Kui juuksed on rasused, on selle põhjuseks peanaha rasunäärmete talitlushäired. Kui sind vaevab kõõm, siis on peanahale ilmunud seened. Oluline on kontrollida, mida sinu nahk vajab, sest juuste seisund ja välimus sõltuvad tegelikult peanahast.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest