Marula õli juuksehoolduses – imeline noorendav eliksiir

Marula õli juuksehoolduses – imeline noorendav eliksiir

Marula õli on külaline Aafrikast. Sellel on ilus, helekollane värvus ja õline, kuid mitte liiga paks tekstuur. See on külmpressitud Marula puu viljade seemnetest, mis kasvavad Aafrika lõunapoolsetes piirkondades.

Marula on pika ajaloo ja traditsioonidega õli. Sajandeid tegelesid Namiibia Ovambo hõimu naised õli tootmisega. Tänaseni kasutavad nad seda universaalse kosmeetikavahendina keha-, näo- ja juuksehoolduses.

Marulaõli kasutatakse ka vastsündinute nahahoolduseks: see kaitseb seda tugeva Aafrika päikese eest. Selle õrn, puuviljane-lillelõhn püsib pikalt juustel ja kehal.

Praegu on marulaõli kogunud naiste seas populaarsust kogu maailmas tänu selles sisalduvate vitamiinide ja flavonoidide võimsusele.

Marula õli INCI: Sklerocarya Birrea seemneõli

Marula õli – komponendid

Marula õli sisaldab enamikku monoküllastumata rasvhappeid, mis sobivad keskmise poorsusega juustele. Osakesed on pooleldi läbitungivad, seega sobivad sellisele juuksetüübile ideaalselt. Õli ei suuda mitte ainult kohaneda kiudude tõstmise tasemega, vaid ka kaitsta küünenahkade kihti kõigi, sealhulgas mehaaniliste kahjustuste eest. Marulaõli loob juuksepinnale mikroskoopilise oklusiivse kihi. See mängib kaitsvat rolli, mis hoiab ära rabeduse ja riknemise.

Marulaõlis on kõrge kontsentratsiooniga vitamiine, mis vastutavad teie juuste ilu ja nooruse eest. E-vitamiini nimetatakse tavaliselt noorte vitamiiniks. Selle puudus põhjustab juuksefolliikulite hävimist, vananemist ja nõrgenemist. Selle tulemusena kaotavad kiud oma elastsuse ja kukuvad välja. Liigse juuste väljalangemise ja elujõu puudumise vastu võitleb C-vitamiin, millel on tugevad antioksüdantsed omadused ja mis võitleb vabade radikaalidega. C-vitamiin tagab ka juuste korraliku kasvu. Selle defitsiit vähendab raua omastamist, mis on ka juustele ülioluline: see vastutab juuste normaalse arengu ja rakkude piisava koguse hapnikuga varustamise eest. Marulaõli sisaldab kolm korda rohkem C-vitamiini kui sidrunid.

Marula õli – omadused

Marula õli pakub juukseid taastavaid omadusi. Kiudude hooldamiseks ja taastamiseks on see toode kõige parema toimega. Samas on see nii õrn, et saab sellega laste õrna nahka turgutada. Kuna marulaõlil on tervendavad ja taastavad omadused – see sobib ideaalselt beebihoolduseks (tuleb toime mähkmelööbega) ja saab jagu igasugustest peanahahaigustest ja -anomaaliatest, nagu kõõm, või võitleb kuiva peanaha vastu. Õli parandab rakkudes toimuvaid protsesse ja aeglustab vananemise mõju. Selle tulemusel muutuvad juuksed kauniks ja lähevad palju aeglasemalt halliks. Kuna marulaõli parandab nahaalust vereringet – sobib ideaalselt juuste õlitamiseks. See võimaldab õlidel ja muudel väärtuslikel ainetel tungida läbi naha ja sügavale juuksesibulatesse. Toode hoiab ära liigse juuste väljalangemise, kuna juuksesibulad saavad elujõudu juurde. Pidage meeles, et parima tulemuse saavutate puhta marula õli kasutamisel või sellise marua õli, mida ei lisata palsamitele ega šampoonidele. Ideaalne variant on segada marulaõli teiste sobivalt valitud õlidega. Keskmise poorsusega juukseõli Nanoil pakub täiuslikku ja harmoonilist kombinatsiooni looduslikest õlidest, mida ei mõjuta komedogeensete omadustega keemilised ained. Üks tootes sisalduvatest eeterlikest õlidest on marula õli, mis tagab noortele juustele ja peanahale sügava ja intensiivse taastumise. Marula õli on juuksehoolduses asendamatu, sest see vähendab kollageeni lagunemist rakkude sees.

Marula õli – mõju

Marulaõli kasutamise mõju on märgatav peaaegu koheselt. Juuksed muutuvad ilusamaks kui kunagi varem, kuid see pole selle aine kasutamise ainus eelis. Sellel õlil põhinev ravi annab pikaajalise toime, mis meeldib igale naisele. Keskmise poorsusega juustele on Marula õli ilu võti.
Teeme kokkuvõtte, mida peaksite selle kohta teadma. Marulaõli toimib juuksehoolduses järgmiselt:

  • marulaõli lisab sära, arendab vastupidavust ja elujõudu.
  • marulaõli imendub kiiresti ja ei koorma juukseid.
  • marulaõli toidab juukseid kogu pikkuses, tugevdab ja taastab kuivi juukseotsi.
  • marulaõli taltsutab ohjeldamatud kiud, hoides ära kähardumise(iseloomulik keskmise poorsusega juustele).
  • marulaõli on hea toode raseduse ajal kasutamiseks, see toidab nahka ja takistab venitusarmide teket.
  • marulaõli sisaldab rikkalikult E- ja C-vitamiini, mida nimetatakse nooruse vitamiinideks. Need aeglustavad juuste vananemisprotsesse.
  • marulaõli sisaldab suures kontsentratsioonis oomega-7 ja oomega-9 rühma monoküllastumata rasvhappeid, seega hoolitseb see keskmise poorsusega juuste eest. Lisaks pakub see kaitset kahjulike tegurite, sealhulgas ebasoodsate ilmastikutingimuste eest.
  • marula õli on suurepärane termokaitse – see kaitseb juukseid fööni või sirgendaja tekitatud kuumuse eest.
  • marula õli on kõigi naiste liitlane, kellel on tuhmid juuksed, mida on äärmiselt raske soengusse seada. Kuivadele juustele kantud marula õli toimib emulsioonina, mis lisab sära ja parandab koheselt juuste välimust.
  • kollane aromaatne marula õli on hea imavusega, seetõttu kasutatakse seda sageli ja meelsasti juuksehoolduskosmeetikana. See ei koorma kiude üle ega jäta nende pinnale õlist kihti.

Marula Oil – lõbusad faktid

Marula on puu, mille seemned ei paku mitte ainult hämmastavat õli. See annab kollase värvusega puuvilju, mis näevad välja nagu ploomid või aprikoosid. Need on söödavad ja samaväärselt vitamiinirikkad nagu õli. Lisaks on huvitav fakt, et marula viljad levitavad magusat ja intensiivset lõhna, mis meelitab Aafrika elevante (ja isegi suurte vahemaade tagant!). Elevandid söövad marula vilju ja viljaliha käärib nende kõhus. Selle tulemuseks on marulast joobes elevandikari. Elevandid suudavad Marula puid otsides läbida mitmeid kilomeetreid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest