Babassu Õli – kõrgeima kvaliteediga hooldus madala poorsusega juustele

Babassu Õli – kõrgeima kvaliteediga hooldus madala poorsusega juustele

Täiuslik juuksehooldus tänu otse Brasiilia palmidest pärit toitainetele. Babassu õli kasutatakse naha- ja juuksehoolduses pehmendava ainena. See niisutab sügavuti, pidurdab vananemisprotsesse ja annab elastsust. See on looduslik päikesekaitsekreem. Tänu vitamiinide, rasvhapete ja fütosteroolide kompleksile taastab babassuõli juukseid ja reguleerib protsesse peanahas. Selle tulemusena rahustab see ärritust ja vähendab kõõma.

Cohune palme võib leida Brasiilia vihmametsadest. Need ulatuvad isegi kuni 20 meetrini. Nende pähklid meenutavad eemalt tohutuid käbisid. Babassu palm on iseloomulik Amazonase kirdepiirkondadele, kuid mõningaid sorte võib leida ka Aafrikast. See on taim, millest pressitakse babassuõli.

Ühes pähklis on 2 kuni 6 seemet, mida kasutatakse babassuõli saamiseks külmpressimise teel. Kuigi tegemist on üsna eksootilise tootega, pole selle hind kuigi kõrge. Lõuna-Ameerika kohalikud elanikud peavad babassu seemneid maitsvaks suupisteks, mis on suure rasvasisalduse tõttu kaloririkas. Kõvadest seemnetest mehaaniliselt pressitud babassuõlil on kookosõliga sarnased omadused.

INCI Babassu õli: Orbignya Cohune seemneõli

Looduslik rafineerimata babassuõli on palju rikkam toitainete poolest, mis on vajalikud juuste ja naha korraliku seisundi säilitamiseks. Saadaval on ka rafineeritud babassuõli, kuid see pole hea lahendus. Rafineerimisprotsess jätab õli ilma paljudest väärtuslikest ainetest. Selle tulemusena toimib see halvemini kui rafineerimata babassuõli. Kui soovime juustele intensiivset ja sügavat toimet, peaksime kindlasti kasutama naturaalset babassuõli.

Babassu Oil – lõhn ja koostis

Babassu õli on erakordne – nahaga kokkupuutel saavutab see ideaalse konsistentsi. Sellel on toatemperatuuril säilitamisel võine tekstuur. 24-30°C kraadini kuumutamisel muutub see sametiseks vedelikuks. Nahale kandes sulab ja imendub kiiresti – tunduvalt paremini kui nt. shea või. Babassuõli aroom on tõesti õrn. Sellel puudub tüüpiline pähkliaroom ja seda nimetatakse sageli lõhnavabaks. Babassuõli värv meenutab teisi taimseid võisid – see on hele, õrna beeži tooniga.

Babassu Oil – omadused

Kui rääkida komponentidest, siis babassuõli ja kookosõli on nagu kaksikud. 90% babassuõlist on valmistatud küllastunud rasvhapetest (enamasti lauriinhapet, veidi vähem müristiinhapet ning vähesel määral palmitiin-, kaprüül- ja steariinhapet). Õli sisaldab ka oomega-6 ja oomega-9 rasvhappeid, mis on rikastatud loodusliku antioksüdandi (E-vitamiin) ja taimsete steroolidega, millel on kasulik mõju nahale ja juustele. Tänu kõigile neile koostisosadele on babassuõlil suurepärased omadused. See pakub kompleksset hooldust.

Peaksime ka mainima, et babassuõli on ülimalt vastupidav oksüdeerumisele ja säilitab oma omadusi kaua. Seda võivad kasutada lapsed, tulevased emad ja need, kes võitlevad tõsiste nahaprobleemidega. Babassuõli on hüpoallergeenne, seetõttu ei tekita see ärritust, kuid on ravivate omadustega.

Babassuõli kosmeetikas – kasutusalad

Rafineerimata babassuõli ei ole rasvane ja imendub koheselt. Seetõttu on see üks populaarsemaid ilutoodete koostisosi. Olulist rolli mängivad ka selle füüsilised omadused ja madal hind. Babassuõli kasutatakse kõige sagedamini niisutavates palsamites, kreemides ja losjoonides. See toimib alusena värvilises kosmeetikas nt. huulepulgad ja kulmuvaha.

Kuigi see sisaldub tavaliselt nahahooldustoodetes, muutub babassuõliga juuksekosmeetika üha populaarsemaks. Näiteks võib seda leida madala poorsusega juustele mõeldud Nanoili tootes. Kvaliteetse puhta babassuõli ostmine on keeruline, kuid selle kasutamine võib olla tülikas (seda tuleb kuumutada). Palju parem on valida proovitud ja testitud toode, mis sisaldab babassuõli. Võime olla kindlad, et see on hea kvaliteediga, selle kogus on ideaalne, samas kui selle toimivust täiustavad lisaained.

Babassuõli nahahoolduses

Babassuõli mainitakse tavaliselt nahahoolduse kontekstis. Seda kasutatakse massaažiks, igapäevaseks nahahoolduseks ja päevitamiseks. See jätab naha sametiselt pehmeks ja siidiselt siledaks. See pakub nii pehmendavaid kui ka niisutavaid ja vananemisvastaseid omadusi. Looduslik babassuõli kontrollib naha niiskustaset ja pidurdab rakkude vananemisprotsesse. See parandab naha lipiidkihti ja kaitseb seda kahjulike tegurite eest. Ütlematagi toimib see ka peanahal.

Babassu õli juuksehoolduses

Babassu õli kasutatakse üha sagedamini juuksehooldustoodete tootmisel. Otse juustele kantuna silub kiud ja hõlbustab seetõttu kammimist. Siidiselt sile soeng on nüüd kaitstud lõhenemise eest. Babassuõli kasutamine juuksehoolduses on kasulik mitte ainult seetõttu, et see annab elastsuse ja terve välimuse. Samuti tungib see suurepäraselt kiudude sisse, lisab lopsakust, hõlbustab stiliseerimisy ja tugevdab juukseid juurtest otsteni. Juuksed suurendavad mahtu ja paksust ning peatavad liigse väljalangemise. Võib öelda, et babassuõli hoiab meie soengut vormis. Õli on ka looduslik UV-filter, mistõttu on see soengutoodetes levinud. Õli kaitseb kõrge temperatuuri ja kahjustava päikesevalguse eest, nt. suvel.

Babassu õli – mis tüüpi juustele?

Õli valik peaks olema mõistlik. Babassuõli sisaldab vähe küllastumata rasvhappeid, mistõttu muudab see suure poorsusega juuksed kindlasti käharaks. Babassuõli koostisosad muudavad selle ideaalseks madala poorsusega juustele – juuste tüübile, mis ei allu sättimisele ja vajab päikesekaitset. Babassuõli taltsutab ja kaitseb madala poorsusega juukseid ning tagab, et peanaha toimib korralikult.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Jojobaõli
Argaaniaõli
C-Vit. näoseerum
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest