Puuvillaseemneõli juustele. Täielik parandus

Puuvillaseemneõli juustele. Täielik parandus

Puuvillaõli ehk puuvillaseemneõli on maailmas ülipopulaarne. Selle ajalugu ulatub aastasse 3500 eKr. Seda kasutati tavaliselt toiduvalmistamiseks ja kosmeetilistel eesmärkidel. Puuvillaseemneõli on külmpressitud Levant puuvilla seemnetest. See on küllastumata rasvhapete ja E-vitamiini allikas. Õli on juuste parandamisel asendamatu, tagab niiskuse ja pehmuse ning taastab kahjustatud ja hapraid juukseid. Kui ka teie kiharad vajavad päästmist, peate selle võimsa õliga tutvuma.

Puuvillaseemneõli INCI: Gossypiumi seemneõli

Puuvillaseemneõli - koostisained

Puuvillaseemneõli on üks parimaid juukseid parandavaid õlisid. Sellel on suurepärane mõju meie juuste ja peanaha seisundile tänu küllastumata rasvhapete (UFA) tasakaalule. Puuvillaõlis on nende hapete proportsioonid üks parimaid. Nende tasakaal on 3:1, mis on kogu keha tervisele kõige kasulikum.

Puuvillaseemneõli on valmistatud:

  • 49-58% linoolhappest 
  • 15-20% oleiinhappest
  • 22-26% palmitiinhappest 
  • 10% beheen- ja lignotseriinhappest.

Rasvhapete tasakaal tähendab, et puuvillaseemneõli sisaldab kõige enam oomega-6 rasvhappeid. See muudab õli ideaalseks suure poorsusega, kahjustatud, värvitud, pleegitatud ja dehüdreeritud juustele.

Puuvillaõlis on ka ohtralt fütosteroole, mis on naha ja juuste jaoks erakordselt olulised. Need on kasulikud, kuna neil on võime stimuleerida kollageeni sünteesi ja vähendada elastiini lagunemist. Fütosteroolid niisutavad ja aeglustavad peanaha ja juuste vananemisprotsesse. Lisaks hoolitsevad need selle eest, et peanahk püsiks puhas ja hüdreeritud ning ei oleks ärritunud ega sisaldaks toksiine.

Puuvillaseemneõlis sisalduv E-vitamiin on äärmiselt oluline peanaha ja juuste taastumise protsessis. Sellel on põhjus, miks seda nimetatakse nooruse vitamiiniks. See on tugev antioksüdant, mis võitleb vabade radikaalidega. Vitamiin suurendab toitainete tarnimist rakkudesse ja tugevdab veresoonte seinu. Selle tulemusena on nahk elastne ja püsib kaua noorena. Terve peanahk tagab juuste ilu ja kasvu. Peaksime ka mainima, et E-vitamiin vastutab suurel määral juuste kasvu eest. E-vitamiini puudus muudab juuksed rabedaks ja tuhmiks ning nende kasv võib olla tõkestatud.

Puuvillaseemneõli - omadused

Tänu täiuslikule küllastumata rasvhapete proportsioonile, fütosteroolide sisaldusele ja rohkele E-vitamiini sisaldusele on puuvillaseemneõli kõrge poorsusega juuksehoolduses konkurentsitu.

Õli niisutab sügavuti isegi väga kahjustatud ja dehüdreeritud juukseid, mis on kaotanud oma elujõu ja lopsakuse. Lisaks toidab see peanahka, kontrollib selle niiskust ja aitab vabaneda kuivast kõõmast. Puuvillaõli hoiab ära juuste liiga varajase halliks muutumise ning nende rabeduse ja murdumise. Puuvillaseemneõli on valmistatud suurtest läbitungimatutest osakestest, mis tagavad intensiivse taastumise, aga ka kaitsevad juukseid erinevate kahjulike mõjurite eest, sealhulgas: fööni kuum õhuvool, triikraud, liigne päikesevalgus, kliimaseade, toksiinid ja tugev külm.

Puuvillaseemneõli toimib väga hästi juukseotste seerumina. Kahjustatud ja dehüdreeritud juukseotsad saavad kaitset ja korraliku niiskuse. Tänu rasvhapetele juukseotsad ei lõhene ega saa enam kahjustada. Lisaks sellele takistab puuvillaõli toksiinide tungimist juustesse. Teisest küljest laseb see sisse toitaineid ja vitamiine. Selleks, et tagada juustele parimas tasakaalus hooldavad koostisosad, peaksime kasutama õlide segu, mis hoolitseb suure poorsusega juuste eest. Õlid, mis pakuvad vitamiinide ja mineraalide kooslust, tugevdavad juuksesibulaid, muudavad juuksed volüümikamaks ning lisavad siidiselt pehmust ja lopsakusr. Selliste õlide ideaalse sünergia võib leida suure poorsusega juustele mõeldud Nanoilist. Lisaks kuuele kvaliteetsele naturaalsele õlile sisaldab see ka keratiini, lanoliini ja siidi – kõike, mida vajame juuste taastamiseks, kauniks väljanägemiseks ja suurepärase sära andmiseks.

Puuvillaseemneõli – kasutusalad

Puuvillaseemneõli on kõige tõhusam kosmeetikas, kuid paljud inimesed kasutavad seda ka köögis, kuna rasvhapete osakaal (3:1) on meie tervisele ideaalne.

Puuvillaõli on hinnatud parandava ja toitva eliksiirina. Sageli on see viimane abinõu naistele, kes lasevad regulaarselt juukseid värvida või pleegitada või kasutavad liiga sageli kuuma sirgendajat. Sellised ravimeetodid kahjustavad ja kõrvetavad kiud. Selleks on puuvillaseemneõli ideaalne hooldusvahend. See mitte ainult ei taasta juuksekiude, vaid tagab ka (juuste ja peanaha) vee-lipiidide tasakaalu. Õli kaitseb ka päikesevalguse mõju eest. Lisaks pakub puuvillaseemneõli parandavaid omadusi ja aeglustab vananemisprotsesse. Seda saab edukalt kasutada kuival näo- ja kehanahal; lisandina kreemidele ja palsamidele, juuksepalsamitele, losjoonidele, pihustitele nende toime tugevdamiseks. Kõrge poorsusega juuste puhul on kõige parem kasutada puuvillaõli koos teiste õlidega. Õlide tasakaal, nii peanahale kui ka juustele, tagab kompleksse hoolduse, mida ükski šampoon, palsam ega isegi mask ei suuda pakkuda. Puuvillaseemneõli võidab kõiki komedogeenseid keemilisi aineid.

Puuvillaseemneõli – kuidas kasutada?

Puuvillaseemneõli saab kasutada mitmel viisil.

Looduslike, puhaste, alkoholide ja muude komedogeensete ainetega häirimatute õlide puhul on kõige olulisem kanda neid peanahale. Selles peitub juuste ilu ja tervis. Toode tuleks peanahale jätta mõneks tunniks, et selle omadused saaksid täielikult aktiveeruda. Õli mahapesemiseks on soovitav kasutada parabeeni- ja silikoonivaba mahedat šampooni. Kui kannate puuvillaõli kuivadele juustele alates juuste keskmisest pikkusest, annab see ka hämmastavaid efekte. Võite seda kanda ka ainult juukseotstele, et vältida kähardumist ning taltsutada ja kaitsta juukseharusid. Hea uudis on see, et puuvillaseemneõli saab kasutada igal ajal päeva jooksul – alati, kui teie juuksed seda vajavad.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest