Napikas põgenemine kahjustuste eest... tundlikute juuste 5 taset – parim juuksehooldusjuhend

Napikas põgenemine kahjustuste eest... tundlikute juuste 5 taset – parim juuksehooldusjuhend

Kas tunnete, et teie juuksed on kahjustustest vaid ühe sammu kaugusel?

See on tingitud juuste... tundlikkusest. Tundlikus võib olla kunsti- ja emotsioonimaailmas teretulnud, kuid keegi ei ihalda tundlikke juukseid... Tundlikud juuksed tähendavad tõenäolisemat ja kiiremat juuste kahjustumist.

Tundlikutel juustel on 5 taset olenevalt sellest, kui sügavalt juuksestruktuurid kahjustunud on. Kontrollige oma juuste kahjustusi ja tundlikkuse taset ning õppige nende eest hoolitsema, et teil ei tekiks oma soenguga enam kunagi probleeme.

Mida tundlikud juuksed tähendavad?

Nagu eelnevalt mainitud, tundlikud juuksed on sellised juuksed, millel on halb vastupidavus. Mida see tegelikult tähendab? See tähendab, et tundlikud juuksed võivad väga tõenäoliselt saada kahjustada. Need ei pruugi veel rikutud olla, kuid selle oht on väga suur.

Juuste kahjustused tekivad kiiremini ja lihtsamini.

Lihtsamalt öeldes on tundlikke juukseid lihtsam kahjustada kui kõiki teisi juuksetüüpe. Teine probleem seisneb selles, et neid on ka raske ravida. Äärmiselt tundlikud juuksed ei võrdu veel kahjustunud juustega, kuid erinevad tegurid, mis tavalisi juukseid ei mõju, võivad nende seisundit tõsiselt halvendada. Seetõttu võivad tundlikud juuksed ka juba pärast ühte värviprotseduuri, sirgendamist, kuumarullide kasutamist või blondeerimist olla rikutud. Tugev päikesevalgus, kõrge temperatuur või valed tooted põhjustavad samuti palju kahju.

Miks juuksed tundlikuks muutuvad?

Sellele pole ühte kindlat vastust. Peamisteks põhjusteks on tavaliselt geenid ja vale juuksehooldus. Juuste igapäevane karm kohtlemine tekitab neile samuti raskusi (tirimine lahtiharutamise ajal, karm rätikukuivatus, tiheda hobusesaba või krunni kandmine jne).

Pidage meeles, et tundlikud juuksed esinevad kõige rohkem naistel, kes juukseid regulaarselt värvivad või kuumtöötlevad, sest need tegevused põhjustavad juuste kuivust, murdumist, väljalangemist ja lõhenemist.

Kuidas aru saada, et teie juuksed on tundlikud?

  • need on tuhmid ja karedad
  • need on väga kuivad, äärmuslikel juhtudel - jäigad
  • need on igasugustele füüsilistele kahjustustele väga vastuvõtlikud, sealhulgas keemiline töötlemine ja kuumtöötlemine

Tundlikute juuste 5 taset

TUNDLIKUTE JUUSTE 1. TASE – terved, üsna siledad, ei anna murettekitavaid signaale, väga vastupidavad kahjustustele

Siidiselt siledad läikivad juuksed, milles on piisavalt niiskust. Peanahk on puhas ja terve, ei tooda liigset rasu/juuksed ei ole rasused, rasked ega lamedad. Juuksed on keskmise poorsusega, ning kalduvad isegi madala poorsususe poole.

TUNDLIKUTE JUUSTE 2. TASE - terved juuksed, tülikas peanahk, juuksed on enamjaolt kahjustustele vastupidavad

Tugevad, siledad, üsna paksud ja läikivad juuksed, kuid peanahk toodab liiga palju rasu; rasvased juured, mistõttu juuksed on alla surutud (madala poorsusega).

TUNDLIKUTE JUUSTE 3. TASE – üsna terved, juuksed ja juukseotsad kalduvad lõhenemise poole

Juuksejuured on üldiselt terved, kuid veidi karedad, sageli staatilised. Pärast talve või suve kipuvad juukseotsad kahjustunud/väga kuivad olema, mõnikord veidi kräsused või tuhmid. See juuksetüüp on keskmise poorsusega.

TUNDLIKUTE JUUSTE 4. TASE – juuksed ja juukseotsad kipuvad olema (ekstreemselt) kahjustunud

Juuksed on tuhmi välimusega, volüümivaesed, kräsus, pleekinud tooniga, juukseotste struktuuris on palju kahjustusi. Kaotavad kergesti niiskust. Sellel juuksetüübil on keskmine poorsus, mis kipub suurenema.

TUNDLIKUTE JUUSTE 5. TASE – väga vastuvõtlikud kahjustustele (juuksed on tõenäoliselt kogu pikkuses kahjustunud)

Pidevalt tuhm varjund, murdunud ja rabedad juuksed, lõhenenud otsad, jäikus, ei hoia lokke. Juustel on tõsine veepuudus ning need ei ima toitaineid. Juuksed on kõrge poorsusega.

KUIDAS TUNDLIKKUID JUUKSEID TAASTADA JA HOOLDADA?

1. TASEME TUNDLIKKUSEGA JUUKSED

IGA PÄEV - kaitske juukseotsi (hankige õli või spetsiaalselt loodud seerum), suvel kasutage UV-kiirguse eest kaitsvaid pihustatavaid palsameid.

SAGELI - kohandage oma juuste pesemise rutiin vastavalt oma juuste seisundile, peske neid nii sageli kui vaja, kasutage mahedaid taimseid šampoone, mis ei ole peanaha jaoks komedogeensed ning puhastavad juukseid korralikult. Lisaks otsige juukseid toitvaid palsameid, mis parandavad juuste seisundit ning ennetavaid kahjustusi.

KORD NÄDALAS - 1. taseme tundlikkusega juuste lisahooldus hõlmab nt. kerge vitamiinirikka juuksemaski kasutamist või (enamasti talvel) hea juukseõlihoolduse tegemist. Õli ei pea ööseks sisse jätma – kandke see peale ja loputage 30 minuti pärast välja ning seejärel peske juukseid korralikult. Lisage oma juuksehooldusrežiimi ka keskmise poorsusega juustele mõeldud Nanoil.

2. TASEME TUNDLIKKUSEGA JUUKSED

IGAPÄEV – vajadusel peske juukseid kasvõi iga päev. Hankige rasustele juuksejuurtele mõeldud šampoon, mis tagab puhta peanaha täpse ja niisutatud juuksekiud, nii et juuksed ei jääks kuivaks. Igapäevase toitaineteportsjoni saamiseks kasutage kerget ürdivett ja peanaha palsamit – peanahasse hõõrutuna aitavad need rasu ületootmist kontrollida. Otsige neid, mis sisaldavad nõgese, korte, takja, männi või salvei ekstrakte. Kadakas töötab samuti peanaha jaoks hästi.

SAGELI – kui teie juuksed on väga paksud, pole teil igapäevaselt vaja palsamit kasutada. Täiustage juukseid iga teine pesukord (või harvemini) kerge palsamiga, mis annab vitamiine ja mineraale. Valige palsameid, mis ei koorma juukseid üle, vaid millel on kerge konsistents, UV-filter ja pantenool, mis tugevdab juukseid.

KORD NÄDALAS – ka teie juuksed vajavad õlihooldust. Saladus peitub õiges looduslike õlide valikus – sellistes, mis ei koorma, vaid tõstavad juuri, annavad volüümi ja sära ning lisaks hoiavad peanaha puhtana. Nanoil madala poorsusega juustele on selleks ideaalne. Kord kahe nädala jooksul kasutage peanahakoorijat, veendumaks, et nahk on toksiinidest ja liigsest rasust vaba.

3. TASEME TUNDLIKKUSEGA JUUKSED

IGA PÄEV – valige seerumi või niisutav õli, mis kaitseb juukseotsi kahjustuste eest. Kui teie juuksed kipuvad umbes kuskilt keskelt kuivad olema, kandke õli just sinna, sest seal on need tõenäolisemalt rohkem kahjustunud. Kui teie juuksed on õhemad, kasutage õlipõhist pihustatavat palsamit, mis on heledam ja ei koorma.

SAGELI – kasutage intensiivsemat palsamit: pärast igat juuksepesukorda ja tugevdavat šampooni (mis sisaldab rohkelt hooldavaid aineid, vitamiine, mineraale, õlisid, lanoliini) kasutage ka korralikku palsamit, mis mitte ainult ei kaitse kahjustuste eest, vaid parandab ka juuste seisundit: hoiab ära äärmise kuivuse, kräsususe ja annab siidiselt sileda viimistluse. Kui kasutate fööni, ärge unustage kasutada ka spetsiaalselt loodud kuumuse eest kaitsvat seerumit, mis kaitseb kahjustuste ja veekao eest.

KORD NÄDALAS – kasutage elustavat ja niisutavat maski. Kontrollige, et see rohkelt keramiide ​​ja võimendavaid taimeekstrakte sisaldaks (nt nisu ja kaera hüdrolüüsitud valke). Juuksemaski võite ka pärast juukseõliga töötlemist peale kanda (valige õlid, mis on mõeldud keskmise poorsusega juustele) – see emulgeerib õli ja toimib lisatoena, et hoida juuste kahjustumist ära.

4. TASEME TUNDLIKKUSEGA JUUKSED

IGA PÄEV – kaitske juukseid kahjustuste eest – igasuguste füüsiliste kahjustuste, kuumuse ja UV-kiirguse eest. Kasutage spetsiaalselt loodud seerumit, õli või juustesse jäetavat palsamit. Veenduge, et toode sisaldaks keramiide ​​ja kaitseks kuumuse eest ning samuti elektrit täis ja kräsuste juuste eest.

SAGELI - peske juukseid tugevdava ja niisutava tootega, mis samal ajal leevendab ka peanahka. Peale juuksepesu määrige nõrkadele juustele mõeldud tooteid nt. neid, mis sisaldavad keramiide, keratiini ja looduslikke õlisid. Lisage ka oma lemmikpalsamitele või maskidele looduslikke õlisid.

ÜKS, KAKS KORDA NÄDALAS – kasutage tooteid, mis sisaldavad rikkalikult toitvaid ja taastavaid koostisosi. Võite ka pärast õli maha loputamist juuksemaski kasutada (valige keskmise poorsusega juustele mõeldud õlid või – kui juuksed on rohkem kahjustunud – Nanoil kõrge poorsusega juustele). Mask emulgeerib õli, nii et seda on lihtsam maha pesta ning samuti annab teile ilusamad juuksed ning kaitse kahjustuste eest.

Samuti proovige föönitamisest vähemalt kord nädalas hoiduda. Laske juustel õhu käes kuivada ning hõõruge juukseotstesse kaitsvat seerumit või õli.

5. TASEME TUNDLIKKUSEGA JUUKSED

IGA PÄEV – kasutage juukseõli. Hõõruge seda nii juukseotstesse kui ka pikkustesse. Nii kaitsete juuksekiude kahjustuste eest, lukustate nendesse vee ning lisate pehmust ja sära. Seda tüüpi juuksed vajavad tõsist hoolt ning õlisid, millel on võime juukseid taaselustada ja tugevdada. Kasutage päeva jooksul kuumakaitsega palsameid või õlipõhiseid pihusteid nii tihti kui vaja.

SAGELI – lisaks parandavatele šampoonidele, kasutage ka palsameid, mis sisaldavad hulgaliselt juuksekiude taastavaid aineid (keramiidid, lipiidid, vitamiinid E ja A, õlisegud). Võite oma palsamile ka mõne tilga looduslikke õlisid lisada (valige väga poorsete juuste jaoks mõeldud õlid). Vältige fööni kasutamist või kasutage jahedat õhuvoolu. Vältige sirgendajat ja tehke regulaarselt juukseõlihooldusi – kui juuksed on tõesti kahjustunud, õlitage neid julgelt kasvõi iga päev. Ärge unustage õli hoolikalt maha loputada ja juukseid pesta. Ideaalne vahend 5. taseme tugevalt tundlikele juustele on Nanoil suure poorsusega juustele.

Tehke ennetavaid samme: kaitske juukseid pärast iga pesu – kandke niisketesse juustesse spetsiaalset seerumit või juustesse jäetavat palsamit, mis sisaldab toitaineid, nagu näiteks õlisid või silikoonide taimseid analooge, et juuksed siledaks ja pehmeks muuta.

KORD NÄDALAS – proovige üleöist juukseõlihooldust – jätke valitud õli terveks ööks juustesse ning loputage see hommikul maha. Enne loputamist kasutage ka maski, et juukseid sügavamalt parandada. Samuti mõelge juuste ja peanaha ampullide peale – ärge ärritage nahka karmide stiilimis toodetega.

VÄLTIGE – korraliku hoolduse kõrval vajavad 5. taseme tundlikkusega juuksed ka õiget kaitset, seega vältige kõike, mis teie juukseid rikkuda võib: ärge tirige ega hõõruge neid, vähendage keemilist töötlemist, vältige kuumtöötlust, hoiduge sirgendamisest, proovige vähem aega päikesevalguse käes veeta ja kaitske juukseid UV-kiirguse eest. Õlid sisaldavad looduslikku UV-filtrit, mis 5. taseme tundlikkusega juukseid tugevdab.

TUNDLIKUD JUUKSED VS ÕLIHOOLDUS

4. ja 5. taseme tundlikkusega juuste puhul on õlihoolduste tegemine kohustuslik. Selline ravi annab kahjustunud juuste puhul parima tulemuse kui seda teha rituaalina. Valige väga poorsete juuste puhul naturaalseid õlisid või sobiv komplekt aineid, mis teie juukseid tugevalt parandavad ning kahjustusi ennetavad. Õige peale kandmise viis on samuti õlitöötluse puhul väga oluline.

  • Kuivade juuste õlihooldus – kandke juustele õli kogu pikkuses ning masseerige see õrnalt sisse. Veenduge, et õli kataks juukseid, mitte ei tilguks. Jätke see umbes 30 minutiks seisma, loputage maha ning seejärel peske juukseid. See on veidi leebem ravi.
  • Märgade juuste õlihooldus – protseduur on peaaegu sama, kuid mustusest, rasust ja toote jääkidest vabanemiseks peate juukseid esmalt niisutama või pesema. Märjad juuksed imavad õli kergemini ja sügavamalt, nii et proovige seda tüüpi õlihooldust teha vähemalt kord nädalas.

Tänu märgade juuste õlihooldusele saavad teie juuksed niiskustõuke ning paranevad kiiremini.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest