Parim nahahoolduse rutiin, mida järgida 20ndates aastates

Parim nahahoolduse rutiin, mida järgida 20ndates aastates

Noorel nahal ei ole vaja mingeid täiustatud ravimeid ega pikaajalist nahahooldusrutiini. See talub muutusi üsna kergesti ja näeb isegi pärast unetut ööd (ka pidutsemist või õppimist) hea välja. Hoolimata sellest vajab noor nahk igapäevast korralikku hooldust, et edasi lükata tulevaste kortsude tekkimist. Kui ravid oma nahka õigesti, jääb see kauem nooruslikuks ja veatuks. Jagame parimat nahahooldusrutiini, mida järgida oma 20ndates eluaastates.

Milline on nahk sinu 20ndates eluaastates?

Sinu 20ndates eluaastates nahk on tervislik ja täiuslikus vormis. Seda ei vaeva kortsud, vanusest tekkinud plekid ega kaotatud täidlus. Oled läbinud nahale ebasõbralikud teismeea aastad. Jume on stabiilne, samas kui äge akne ei ole enam oht.

Üldiselt ilmnevad vistrikud ainult aeg-ajalt, kuid võid võidelda ka aknet tekkivate märkidega. Õnneks saad neist kvaliteetse C-vitamiini seerumiga kergesti lahti.

Lisaks on sinu 20ndate eluaastate jume optimaalselt niisutatud ja silmaümbrus on vaba igasugustest kortsudest. Teisisõnu ei vaja sa täiustatud ega invasiivseid ravimeid. Loe ka meie kirjapandud nahahoolduskava, mis tagab naha parima väljanägemise nii 30ndates, 40ndates, 50ndates...

Oluline teada: kuidas hoolitseda oma naha eest 20ndates eluaastates?

1. NAHAHOOLDUS 20NDATES ELUAASTATES. ESIMENE SAMM: PUHASTAMINE

Kui soovid, et sinu nägu oleks veatu ja ilus, siis veendu, et see ei kannataks ummistunud pooride ja vistrikute käes. Sügavalt puhastamine on hooldusrutiini alus, nii et ära kunagi unusta meiki õhtul enne magamaminekut eemaldada. Kasuta õrnasid vahuseid puhastusvahendeid ja looduslikke koostisosi sisaldavat mitsellaarvett. Väldi geeli koos mikrohõõrujatega, mis ärritavad ja kuivatavad nahka.

2. NAHAHOOLDUS 20NDATES ELUAASTATES. PH-TASE

5,5 (happeline) pH-tase on ideaalne ja kõige nahasõbralikum. Kahjuks segavad sobimatud nahahooldustooted pH-taset, mis muudab sinu naha kas väga kuivaks või rasuseks. Kõik naha sees toimuvad protsessid on häiritud. Liiga madal pH tähendab liigset rasu tootmist, ebatervislikku läiget ja puudusi kogu näol. Liiga kõrge (leeliseline) pH tekitab aga kuiva naha ja ärritusi.

Kuidas säilitada pH-tasakaalu? See on väga lihtne: hangi endale hea nahatoonik või lillevesi, mis rahustab ja toidab nahka ning taastab ideaalse pH-taseme. Parim toode peaks sisaldama hüaluroonhapet ja taimseid ekstrakte.

3. NAHAHOOLDUS SINU 20NDATE ELUAASATE JOOKSUL. NIISUTUS

Niisutamine on hoolimata vanusest hädavajalik, kuid see on kindlasti teie 20ndates eluaastates võtmeküsimus. Miks? Kui noor nahk on hästi niisutatud, on tal tulevikus rohkem kollageeni ja elastiini. Teie nahahooldustooted peaksid sisaldama koostisosi nagu hüaluroonhape, aaloe vera, vetikate ekstrakt ja kerged looduslikud õlid (näiteks argaaniaõli, makadaamiaõli või jojobaõli), mis takistavad vee kadu epidermise kaudu ja säilitavad optimaalse niiskustaseme.

4. NAHAHOOLDUS SINU 20NDATE ELUAASATE JOOKSUL. UV-KAITSE

Kui sulle meeldib päevitada ilma päikesekaitseta, võid oodata esimesi kortse liiga kiiresti. See on tingitud fotovananemisest ehk naha kahjustusest UV-kiirguse tõttu. Usud sa seda või mitte, kui oleksid kogu oma elu kasutanud päikesekaitsefaktoriga tooteid, püsiks sinu jume isegi kuni 60-aastaseni! See tõestab igapäevase päikesekaitse tähtsust. Niisutaja koos vähemalt 20 SPF-ga on naha hooldusrutiini põhielement - sama oluline kui puhastamisetapp.

Tähelepanu! UVA-kiirgus on nahale ohtlikum kui UVB, kuna see jõuab kõige sügavamatesse nahakihtidesse ja hävitab kollageeni ja elastiini kiud, mis tagavad naha elastsuse ja täidluse. Sellepärast pead nahka kaitsma ja kasutama päikesekaitset ka sügis-talvisel perioodil.

Kas tõesti peab näoseerumit kasutama 20ndates eluaastates?

Noor nahk ei vaja intensiivset hooldust nagu 30ndates või vanemas eas, seega ei ole mõned aktiivsed ained vajalikud. Enamik seerumeid on mõeldud vananevale nahale, kuid leidub neid, mis hooldavad noort nahka täiuslikult, tugevdades nahka. Nanoil Hüaluroonhape Näoseerum on ideaalne kasutamiseks oma 20ndates eluaastates. Koostise sees olev madala molekulmassiga hape tungib nahakihtidesse ja säilitab optimaalse niisutuse. Siiski pea alati kasutada pärast seerumit niisutajat, et toita ja kaitsta nahka UV-kiirguse eest.

Kas soovite oma nahahooldusrutiini rajada taimedele? Kasutage veel ühte võimsat seerumit - seda, mis on rikas vitamiinide, mineraalide ja kasulike polüfenoolide poolest. Aaloe ja valge tee näoseerum on kerge ning toimib hommikul suurepäraselt: haarake selle järele, et tugevdada nahka, leevendada ärritusi ja kaitsta nahka linnareostuse ja mürgiste eest.

Kas vajad silmakreemi 20ndates eluaastates?

Ei, ei vaja. Sinu nahk on endiselt väga prink ja omab ideaalset elastsust. Kuigi silmade ümbruse nahk on õhuke, peaks see olema 20ndatel heas seisukorras. Enamik silmakreeme sisaldab mõningaid tugevaid aktiivseid koostisosi, mis võivad õrnale nahale liigselt survet avaldada, mis omakorda põhjustab kortsude teket. Kui tõesti soovid seda näo piirkonda kaitsta, kanna näole väike kogus hüaluroonhappe seerumit. Kerge seerum peaks kiiresti imenduma, niisutama nahka ja stimuleerima valke, mis hoiavad seda pringina (kollageen ja elastiin). Samuti peaksid meeles pidama väikese koguse päikesekaitsekreemi kasutamist tugeva päikesevalguse käes, nii suvel kui ka talvel.

Retinool 20ndates. Kas see on vajalik?

Sa võid olla üllatunud, kuid mõnikord on see vajalik. Kuidas nii? Retinooli on lisatud aknevastastesse toodetesse. Kui oled oma 20ndates ja sul esineb akne, siis lisa retinool oma nahahooldusrutiini.

Ideaaljuhul peaksid enne retinooli ravi alustamist konsulteerima nahaarstiga. See A-vitamiini vorm on ideaalne ka pigmendilaikude ja aknejärgsete laikude kõrvaldamiseks. Kui sulle teeb muret naha tooni ühtlustamine, on retinooli kasutamine kasulik. Dermatoloog peaks aitama sul otsustada, kas retseptiravi või retinooli näoseerum sobib sinu naha seisundiga.

Tasub teada!

Kodustes tingimustes saad hõlpsasti lahti kergetest aknejärgsetest laikudest ja tumedatest laikudest. Kasuta iga päev C-vitamiini näoseerumit: näed selle tulemusel tervemat ja paremini välja nägevat jumet kiiresti. Nägu näeb välja puhanud ja sädelev. C-vitamiin hoiab ära ka surnud naharakkude kuhjumise.

Milliseid näomaske on kõige parem kasutada oma 20ndates eluaastates?

Noore naha rasunäärmed võivad töötada liigselt, seega vajad aeg-ajalt värskendust ja naha klaarimist. Seetõttu on ideaalne valik oma 20ndate nahahoolduse jaoks looduslik mask, mis põhineb valgel savil. Saate seda segada erinevate koostisosadega, nagu aaloemahl, linaseemnegeel, looduslikud taimeõlid või hüaluroonhape. Tõeliselt ummistunud naha korral proovi söemaski. Saad selle ise valmistada, segades aktiivsöepulbrit veega või oma lemmiklilleveega. Lihtsalt veendu, et see ei oleks liiga vedel, et see ei voolaks näolt alla.

Milliseid näokoorijaid on kõige parem kasutada oma 20ndates eluaastates?

Noorele nahale mõeldud koorijad peaksid olema nii õrnad kui ka tõhusad. Sinu 20ndates võib nahk olla vastuvõtlik aknele ja pooride ummistustele. Liigne õli, toksiinid, kiire elustiil ja liiga vähene uni võivad sinu jumele mõjuda. Seetõttu on ideaalne kasutada head ensüümkoorijat kord nädalas. Selline toode põhineb õrnadel koorivatel puuviljahapetel, näiteks glükoolhapel, piimhappel või sidrunhappel.

Proovi ka omatehtud ja õrna mandli näokoorijat: sega lusikatäis peeneks jahvatatud mandleid, tavalist jogurtit või koort ja mett. Kanna segu näonahale ja masseeri paar minutit. Loputa hoolikalt.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest