Mitmeastmeline näopuhastusrutiin. Kuidas seda kodus läbi viia?

Mitmeastmeline näopuhastusrutiin. Kuidas seda kodus läbi viia?

Kas tead, kuidas oma nägu puhastada? Põhjalikult eemaldatud meik on vaid pool võitu, sest lisaks ilutoodetele leidub kümneid muid lisandeid, mis igapäevaselt näole kogunevad. Just sel põhjusel tasub proovida mitmeastmelist näopuhastust - see on kodune ilurituaal aitab sul end suurepäraselt tunda!

Veel mõne aasta eest ei olnud näopuhastus väga kõrgel kohal nende protseduuride hierarhias, mida soovitati läbi viia naha noorusliku välimuse säilitamiseks. Kuid seoses kasvava linnasaaste probleemiga ja dramaatiliste muutustega meie elustiilis (rohkem stressi, tasakaalustamata toitumine, vähe aega puhkamiseks), on hakatud näonaha puhastamisele üha rohkem tähelepanu pöörama. Samuti keskendutakse rohkem erinevatele puhastusmeetoditele.

Tänapäeval on oluline õige näonaha hooldusrežiim - see hõlmab ka näo puhastamist.

Miks tuleb nägu korralikult puhastada?

Näo vabastamine ebapuhtustest ja kosmeetikajääkidest on väga oluline ning selleks on mitu põhjust. Peamine neist on see, et mustus, kosmeetikatooted, liigne rasu ja surnud rakud võivad oluliselt häirida naha loomulikku toimimist. Aja jooksul hakkab nahk mässama ning sa koged ärritusi ja häireid rasunäärmete töös. See põhjustab rasust nahka, mis - varem või hiljem - soodustab komedoonide ja akne teket.

Korrektne näopuhastus on kauni, särava ja terve jume võti - ning veatu nahk annab meile hea enesetunde.

Tuleb märkida, et näo puhastamises ei ole midagi revolutsioonilist. Tegelikult on inimesed enda eest alati hoolt kandnud - keha ja juuste puhastamist ei peetud mitte ainult hügieeniga seotud protseduuriks, vaid ka haiguste ennetamise vahendiks ja lihtsaks lõõgastumisviisiks. Tõepoolest, see on ka tänapäeval hea lähenemisviis.

Juhised: näo puhastamise viisid

Kuigi näo puhastamine võib tunduda väga lihtne, ei saa eeldada, et selleks leidub ainult üks meetod. Selgub, et nägu saab mustusest vabastada mitmel viisil ning valitud vahendid peavad vastama naha vajadustele, tüübile ja probleemidele, millega sa htekel silmits seisad.

  1. Näopuhastus kosmeetiku juures - kui soovid professionaalset näopuhastust ja ei pane pahaks kõrgemat hinda, saad valida erinevate iluprotseduuride vahel, näiteks: käsitsi näopuhastus (sarnane sellele, mida saad teha kodus), hüdrabrasioon (nõuab soolalahuse kasutamist), mikrodermabrasioon (ebapuhtuste ja surnud naharakkude mehaaniline eemaldamine) ja palju, palju muud.
  2. Kodune näopuhastus - kui otsid odavamaid, kuid samas võrdselt tõhusaid lahendusi, peaksid proovima mitmeastmelist näopuhastusrutiini. Puhastamiseks võid kasutada looduslikke õlisid (vt õlipõhiseid puhastusmeetodeid), mitsellaartehnoloogiat, näopuhastusgeele, koorimisvahendeid ja massaaže, mis vastavad sinu hetkevajadustele.

Samm-sammult: mitmeastmeline näopuhastusrutiin

Kõigepealt tuleb mainida, et seda protseduuri nimetatakse sageli mitmeastmeliseks meigieemalduseks, kuid see viitab alati samale näopuhastusmeetodile, mida saab teha ka kodus. Kahtlemata peaksid selle lisama oma igapäevasesse ilurituaali, kui soovid, et sinu nahk ei oleks mitte ainult puhas, vaid ka terve ja nooruslik.

Kuidas nahka kodus puhastada? Mitmeastmeline näopuhastusrutiin on väga lihtne ja koosneb viiest sammust, mis tuleb läbi viia kindlas järjekorras.

1. SAMM: ÕLI

Esimene samm on näo vabastamine meigist ja mustusest. Selle ülesandega saab uskumatult hästi hakkama looduslik õli, mis - vastavalt põhimõttele, et õli eemaldab õli - kõrvaldab enamiku kosmeetikatoodetest, isegi veekindla meigi. Vala väike kogus õli sõrmeotstele ja kanna see ringjate liigutustega näole. Seejärel eemalda õli sooja veega (seda hõlbustab musliinriie).

Õlipõhise puhastusmeetodi vaieldamatu eelis on asjaolu, et see ei kahjusta naha loomulikku lipiidbarjääri. Arvamus, et loomu poolest rasuse nahaga inimesed ei tohiks õlisid näole kanda, on müüt. Naturaalsed õlid sobivad kõikidele nahatüüpidele. Küsimus on aga selles, kuidas valida segu, mis pakub optimaalset rasvhapete tasakaalu.

Suurepärased looduslikud õlid, mida saab kasutada naha puhastamiseks:

  • rasusele nahale: jojoba, linaseemned, kreekapähkel
  • normaalsele nahale: avokaado, granaatõun
  • küpsele nahale: mandel, kurgirohi, roos
  • kuivale nahale: argaania, viinamari, nisuidu

2. SAMM: MITSELLAARVESI

See on etapp, mida võib teostada pärast näo puhastamist õliga või selle asemel. Põhimõtteliselt võib selle ka vahele jätta. Mitmeastmelist puhastusmeetodi edukaks rakendamiseks oleks siiski parem, kui sa sellest ei loobuks. Mitsellaarvesi tõmbab ligi osakesi, millega õli ei pruugi nii hästi toime tulla - see kogub meigijääke, mustust ja isegi toksiine.

Kuidas see toimib? Mitsellid on mikroskoopilised molekulid, mis suudavad absorbeerida kõike, mis juhtub naha pinnale kogunema. See jätab näo pikemaks ajaks puhtaks ja värskeks. Lisaks on need molekulid kuiva ja tundliku naha vastu erakordselt õrnad. Seetõttu sobib mitsellaarvesi ka nahale, mida teised meigieemaldusvahendid võivad ärritada.

3. SAMM: NÄOPESUGEEL

Lõpuks jõuame kosmeetikatoote juurde, mida paljud naised kasutavad ainsa näopuhastusvahendina. Loomulikult leidub mitmesuguseid näopesugeele, kuid nende ülesanne on alati sama: muuta näonahk puhtaks, vabastades see võõrainetest. Näopesugeel on üks vähestest toodetest, mis suudab vabaneda ka kõige raskemini eemaldatavatest ebapuhtustest, mis aja jooksul nahapinnale kogunevad.

Tasub meeles pidada, et ainult näopesugeeli kasutamine põhjustab naha kuivamist, ärritust ja naharakkude kokkutõmbumist. Seda põhjustavad geelis sisalduvad ained, mis puhastavad ideaalselt, kuid on samas õrna naha jaoks väga ärritavad. Seetõttu võid ülitundliku naha puhul keskenduda ainult kahele esimesele etapile.

4. SAMM: NÄOKOORIJA

Mitmeastmelise näopuhastuse puhul ei tohiks unustada koorijaid, mis on kõige tugevamatoimelised preparaadid. Ükski geel, mitsellaarvesi ega õli ei suuda nägu nii tõhusalt puhastada - ainult koorija on piisavalt võimas, et eemaldada surnud epidermise rakke ja stimuleerida naha taastumisprotsesse. Seetõttu on koorijate regulaarne kasutamine ülimalt oluline.

Tähelepanu! Sa ei tohi oma nahka igapäevaselt koorida. Selliseid tooteid tuleks kasutada mitmeastmeliseks näopuhastuseks, kuid mitte sagedamini kui kord nädalas. Vastasel juhul võivad need põhjustada tõsiseid nahakahjustusi.

5. SAMM: TOONIK

Kuidas leidis näotoonik oma koha mitmeastmelises näopuhastusrutiinis? Selle toote põhiülesanne on veidi erinev, kuid siiski on toonik hea vahend naha vabastamiseks pisikestest ebapuhtustest, mis võivad näole koguneda. Kuigi see ei sobi näo pesemiseks, tuleks seda pidada kosmeetikatooteks, mis annab puhastusrutiinile viimase lihvi.

Tänu toonikule:

  • püsib naha pH õigel tasemel
  • ei vaeva nahka ärritused
  • vabaneb nahk viimastest ebapuhtustest
  • säilib õige niiskuse ja toitainete tasakaal
  • saab näonahk tagasi oma pehmuse

Kui tihti tuleks mitmeastmelist näopuhastusmeetodit kasutada?

Eksperdid soovitavad nägu pesta kaks korda päevas: hommikul ja õhtul. Siiski ei ole mõtet mitmeastmelist näopuhastusrituaali läbi viia kaks korda päevas, eriti kui sul on hommikuti vähe aega. Seetõttu soovitatakse seda teha igal õhtul, et valmistada nahk ette öiseks taastumiseks.

Loomulikult võib mõned sammud aeg-ajalt vahele jätta. See kehtib peamiselt näokoorijate kohta, mida tuleks kasutada kord nädalas.

Ülepesemine: Kui pesed oma nägu liiga palju

Kas mitmeastmeline näopuhastusrituaal võib meile kahju teha?

Võib tunduda, et näo liigsel puhastamisel on meie nahale negatiivne mõju. See võib juhtuda siis, kui sa ei järgi mitmeastmelist näopuhastusmeetodit. Selgituseks: puhastusvahendi kasutamine ilma teiste hooldustoodeteta muudab naha pH-d, eemaldab loomuliku kaitsebarjääri, kuivatab ja võib ärritada. Seda nimetavad eksperdid ülepesemiseks.

Kui me ei unusta näole pärast puhastamist toonikut kanda, et taastada naha happeline pH, ning kasutame kas kreemi või seerumit, mis niisutab ja toidab, näeb näonahk kindlasti välja suurepärane. Terve naha ja noorusliku välimuse saladus on 10 kuldset näohoolduse reeglit. See on kõik, mida vajad, et hirmuäratavalt kõlav ülepesemine oma probleemide nimekirjast maha tõmmata.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest