Kupumassaaž: Kuidas kodus tselluliidivastast massaaži teha?

Kupumassaaž: Kuidas kodus tselluliidivastast massaaži teha?

Kuidas kiiresti tselluliidist vabaneda? Vastus on kupumassaaž - protseduur, mida veel mõni aeg tagasi seostati peamiselt selle rakendustega meditsiinis, kuid tänapäeval on see selgelt vallutamas ilusalongid ja SPA-d. Mida kujutab endast kupuravi? Kuidas toimivad vaakumkupud? Kas need tõesti suudavad meie keha vormida? Loe edasi ja avasta kupumassaaži saladused ning viis, kuidas seda teraapiat ise kodus läbi viia. 

Regulaarse kogu keha massaaži kasulikkus tervisele on kõigile ammu teada. Aastaid kasutati massaaži mitte ainult keha ravimiseks, vaid ka hinge rahustamiseks. Tänapäeval pöördume innukalt selle ravi erinevate viiside poole, kuna soovime oma keha kogu keha õlimassaaži või just kupumassaažiga turgutada ja parandada seejuures ka oma füüsilist väljanägemist. Ja selles ei ole midagi halba, sest lõppude lõpuks on massaaži üks peamisi eesmärke see, et me tunneksime end taevaliselt!

Vaakumkupud: Mis need on?

Alustame algusest. Iminapad ehk vaakumkupud. Aasta-aastalt on nende populaarsus pidevalt kasvanud, nende rakendusest meditsiinis on räägitud palju, kuid vaid vähesed suudavad aru saada, mis need tegelikult on. Mis on iminapad? Need on väikesed kupud, mis - nagu nimi räägib iseenesest - tekitavad nahale imu, nii et kudede verevarustus paraneb.

Enamasti on kuputeraapias kasutatavad kupud tavaliselt valmistatud plastmassist. Kummist iminapasi on lihtsam kasutada kui selle klaasist või bambusest alternatiivi. Olenemata sellest, millist tüüpi iminapsi kasutatakse, avaldavad nad kõik sama mõju. Need tuleb asetada valitud kehaosadele ja nahka imedes aeglaselt üle keha libistada.

Kuputeraapia: Rohkem kui ainult tervisele kasulik!

Kuidas kupumasaaž välja näeb ja millist kasu see meile tegelikult toob? See on viis vere- ja lümfivoolu parandamiseks, mis on inimestele tuntud juba sajandeid. Seda tüüpi massaaži kasutati juba traditsioonilises hiina meditsiinis - alguses pöörduti selle poole külmetushaiguse ravimiseks, immuunsüsteemi tugevdamiseks, kuid aja jooksul laienes iminappide kasutamine lihasvalu ja isegi seljavalu raviks. See inspireeris inimesi kasutama iminappe kehamassaaži tegemiseks.

Tänapäeval kasutame vaakumkuppe tselluliidivastase massaaži tegemiseks. Lisaks verevoolu stimuleerimisele jätavad iminapad naha elastsemaks. Kuppude kasutamine tselluliidivastases massaažis on muutumas üha populaarsemaks, seda nii professionaalses ilusalongis/SPA-s kui ka kodus. See loomulik viis keha vormimiseks, naha toitmiseks ja rakkude uuenemise stimuleerimiseks.

Millised on kuputeraapia eelised? Vaakumkuppudega saavutatavad tulemused olenevad sellest, millist probleemi soovid nende abil ravida. Siiski tasub teada: iminappide puhul keskendutakse alati naha väljanägemise parandamisele. See tähendab, et kui soovid vähendada tselluliiti, aitab kuputeraapia tselluliidi vastu võidelda, kuid lisaks sellele saab iminappide abil vähendada ka rasvkoe hulka.

Kupumassaaži eelised

  • Suurendab vere- ja lümfivoolu.
  • Parandab naha elastsust kõhul, reitel ja tuharatel.
  • Kiirendab rasvkoe põletamise protsessi (lipolüüsi).
  • Muudab keha saledamaks ja vormitumaks.
  • Vähendab tselluliiti ja helendab venitusarme.
  • Aitab eemaldada organismist toksiine.
  • Silub nahka ja parandab selle elastsust.
  • Toidab nahka ja muudab selle elujõulisemaks.

Kupumassaaži samm-sammuline juhis

See on massaaž, mis lõõgastab ja tervendab. Vaakummassaaž, mida iminappidega tehakse, pärineb rahvameditsiinist ja võeti hilisemal ajal kasutusele professionaalsetes ilusalongides, kuid seda saab teha ka kodus. Enne kodust kupumassaaži tegemist pead aga teadma, kuidas vaakumkuppe õigesti kasutada. Edasi lugedes leiad kupumassaaži samm-sammulise juhendi, mis on eriti kasulik neile, kes selle massaaživormiga esmakordselt kokku puutuvad ja sooviksid õppida iminappide õiget kasutamisviisi.

Millega alustada kupumassaaži?

Enne kui haarad iminappide järele ja asud massaaži tegema, veendu, et sinu nahk on selleks protseduuriks valmis. Soovitatav on käia dušši all, et keha enne protseduuri põhjalikult puhastada. Seejärel tuleb kehaosad, mida hakatakse iminappidega ravima, määrida oliiviõli, massaažiõliga või õliseguga, mis võib sisaldada ka tselluliidivastaseid aineid, nagu kofeiin, merivetikad, põldmari, mentool, valge tee või kapsaitsiin.

Millised iminapad peaksite massaažiks valima?

Kuppude suurus peaks vastama nii kehaosale, millel seda kasutada, kui ka naha vajadustele. Näiteks kui soovid teha näomassaaži iminappidega, siis peaksid valima kõige väiksema iminappidega kuppu. Tee seda ka siis, kui sa ei ole seda tüüpi massaaži varem teinud. Üldiselt tasub arvesse võtta, et mida tõsisem on probleem või mida suuremat kehapinda soovid kuppude jaoks kasutada, seda suurem võib ka kasutatav kupp olla. Tasub teada, et parim iminapp on see, mis liigub mugavalt ja kohandab oma kuju sinu käe järgi. Nii saad olla kindel, et selle suurus on optimaalne ja väldid seda, et see tugeval masseerimisel käest välja libiseks.

Kuidas iminappidega massaaži teha?

SAMM 1. Soojenda iminapp umbes 40 kraadises kuumas vees, hoides seda seal paar minutit. Enne kasutamist kuivata iminapp rätikuga.

SAMM 2. Nüüd suru iminapp nahale. Selleks, et seda õigesti teha, pead sõrmedega pigistama kupu ülemist osa, asetama selle valitud kehaosale ja vabastama haarde, surudes kuppu pidevalt nahale. Sel viisil tekitad negatiivse rõhu, tänu millele imeb kupp nahka ja hoiab selle küljest kinni.

SAMM 3. Massaaži käigus libista kuppe üle valitud kehaosa, ilma seda naha küljest eemaldamata. Surve, mis mõjub nahale tänu imemisele ja kupu libisemisele, parandab verevarustust ja lõhustab rasvkoe. Libistamist tuleb teha mitmes suunas:

  • kõigepealt liiguta kuppu lineaarselt, kehaosa alumisest osast ülespoole.
  • seejärel kasuta ringikujulisi liigutusi külgede suunas
  • lõpuks püüa masseeritavale nahale joonistada nähtamatu 8

SAMM 4. Kui soovid massaaži lõpetada, pead kupu eemaldama, tõstes selle serva (selle suud) sõrmedega üles, lastes õhu kupu sisse. Samuti on soovitatav aidata nahal lõõgastuda, lõpetades kupumassaaži tavalise massaaži tegemisega - kätega õrnade ringjate liigutuste tegemisega.

Kui kaua kestab kupumassaaž?

Kodust kupumassaaži tuleks teha regulaarselt. Soovitud mõju ilmneb pärast kolmandat seanssi. Parima mõju saavutamiseks peaksid aga keha eksponeerima 10 massaaži korraga. Iga kehaosa (nt kõht, reied, tuharad) tuleks masseerida iminapiga 15 kuni 30 minutit. Seansside vahel on soovitatav teha vähemalt 3-päevane paus.

Õlid kupumassaažiks

Selleks, et massaaž kupuga oleks lihtsam ja tõhusam, soovitatakse seda teha loodusliku õliga. See võib olla näiteks massaažiõli, mida on sageli rikastatud mõne lisaainega, mis vastutavad rasvkoe põletamise kiirendamise ja naha elastsuse parandamise eest. Sellegipoolest on soovitatav proovida täiesti looduslikke, külmpressitud taimeõlisid. Milliseid looduslikke õlisid tuleks kasutada vaakummassaažiks? Kindlasti kergeid (nagu riitsinusõli) ja neid, mis ei tungi kiiresti naha sisse (nt makadaamiaõli). Vastasel juhul ei pruugi õli oma eesmärki hästi täita. On kaks looduslikku õli, mida soovitatakse kupumassaažiks kasutada:

  •  argaaniaõli - sobib ideaalselt kõikidele nahatüüpidele, tagab kupu kerge libisemise, kaitseb nahka ärrituste eest, säilitab nahas piisava toitvuse ja niiskustaseme ning lisaks sellele noorendab nahka ja taastab naharakke.
  • magusmandliõli - kuna see ei ole mitte ainult tugev antioksüdant, vaid omab ka vananemisvastaseid omadusi ja toetab rakkude uuenemisprotsessi, soovitatakse seda õli peamiselt naistele, kes võitlevad rasedusjärgsete venitusarmidega, samuti püsiva tselluliidiga.

Kas kupumassaaž teeb haiget?

Üks sageli esitatavaid küsimusi kupumassaaži kohta on võimalik valu, millega see protseduur on seotud. See, kas kupumassaaž on valus või mitte, sõltub meie valulävest. Tõepoolest, protseduuri ajal võib tunda kerget ebamugavustunnet; see võib ilmneda siis, kui kupp hakkab nahka imema. See tunne võib olla tugevam neil, kes ei ole oma kehal kunagi varem kupumassaaži lasknud teha, eriti võrreldes nendega, kes on juba saavutanud vastupidavama naha.

Selleks, et vähendada ebamugavustunnet kupumassaaži ajal, soovitatakse alustada väiksemate kuppudega ja seejärel aja jooksul asendada need suuremaga - nii saab nahk selle massaaživormiga harjuda. Teine viis vaakummassaaži järgse ebamugavustunde leevendamiseks on kuuma duši all käimine. See aitab keha lõdvestada ja vähendab võimalike verevalumite tekkimise riski, mis võivad pärast protseduuri tekkida.

Kupumassaaži näidustused

Tselluliidivastane kupumassaaž. Kes saavad sellest ravist kasu? Nagu nimigi viitab, sobib see massaaž hästi sulle, kui soovid vähendada apelsinikoort oma kehal ja parandada naha elastsust. See pole aga ainus näidustus kuppude kasutamiseks. Kes peaksid veel kaaluma kupumassaaži tegemist?

Levinud näidustused kupumassaaži tegemiseks:

  • pingelised lihased ja sellega seotud valu
  • krooniline seljavalu või liigesevalu
  • tselluliit ehk rasvkoe ebaühtlane jaotumine
  • venitusarmid
  • keha, mis vajab vormimist või salenemist
  • kehv ainevahetus
  • keha toksiinidest vabastamine

Vastunäidustused kupumassaažiks

Võib tunduda, et kupumassaaž on ideaalne lahendus kõigile. Siiski on mõned olukorrad, kus kupumassaaž pole soovituslik. Nagu kõikide ravimeetodite puhul, on ka vaakummassaažil mõned vastunäidustused.

Levinud vastunäidustused kuppude kasutamisel on järgmised:

  • menstruatsioon, rasedus ja imetamine
  • õrnade veresoonte probleemid
  • veenilaiendid ja südame-veresoonkonna häired
  • igasugused vähivormid
  • nakkushaigused
  • tundmatu päritoluga palavik
  • vanadus (üle 80 aastane inimene)

Kui sa ei ole kindel, kas kupumassaaž on sinu jaoks ohutu, võid selle kohta küsida oma arsti käest. Arst annab sulle nõu, kas sinu praegused tervisehäired ja sümptomid on vastunäidustused kupumassaažile.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest