Veatu naha entsüklopeedia: RETINOOL

Veatu naha entsüklopeedia: RETINOOL

Imeline retinool, ainus kosmeetikatoode, mis on vananemisvastases rutiinis nii tõhus. See on nii imeline kui ka ohtlik, see meelitab naisi, kes soovivad aja peatada ja kortse siluda, kuid see pole retinooli ainus eesmärk. Sellel põhjalikult läbitestitud koostisosal on palju laiem mõju. Kontrollige täpselt üle ja õppige retinooli kasutama, sest müüdile, et retinool kahjustab nahka, tuleb lõpp panna.

Mis on retinool?

See on lihtsalt A-vitamiini puhas vorm. Selle vananemisvastane toime on teaduslikult tõestatud. Retinool parandab rakke nagu ei ükski teine ​​aine. Lisaks on seda kõigist kosmeetikatoodetes kasutatavatest koostisosadest kõige põhjalikumalt testitud. Sellel on tugev vananemisvastane toime ja see noorendab nahka silmmärgatavalt, siludes isegi kõige sügavamaid kortse. Toidus leidub seda enamasti kalaõlis, võis, munakollases, porgandites, tsitrusviljades ja rohelistes köögiviljades. Toidulisanditest aga ainuüksi naha jaoks ei piisa. Peaksime kasutama ka õigeid retinooli sisaldavaid nahahooldustooteid.

Millal hakata retinoolipõhist kosmeetikat kasutama?

Ärge laske postituse sissejuhatusel end eksitada – retinool ei ole mõeldud ainult vananeva naha jaoks. Sellel on palju laiem toime- ja kasutusala. Pidagem meeles, et kollageeni ja elastiini tase hakkab langema, kui saame 25-aastaseks, seega peaksime retinooli oma nahahooldusesse juba kolmekümnendates eluaastates lisama. Kui märkate süvenevaid kortse, aknet, pigmendilaike või ebaühtlast nahatooni, on retinool see, mis teid veatu naha saamisel aitab.

Millisele nahatüübile sobib retinool?

  • rasune nahk
  • vananev nahk
  • kombineeritud nahk
  • laienenud nahapoorid
  • armid, pigmendilaigud

Retinoolipõhiste nahatoodete eelised

Meie keha toodab A-vitamiini beetakaroteenist ja sellel on oluline roll naharakkude moodustamisel ja nende kasvu stimuleerimisel, samuti vananemisprotsesside aeglustamisel. Kahjuks väheneb selle noorusliku vitamiini hulk kehas ja mitte ainult vananemise tagajärjel. Süüdistada tuleb ka ultraviolettkiirguse kahjulikku mõju. Asja teeb hullemaks see, et mida väiksem on A-vitamiini kogus kehas, seda halvemaks muutub ka naha seisund: kuiv, ketendav nahk on selle vitamiini puuduse esimene sümptom. Kollageeni ja elastiini sisaldus nahas väheneb ajaga. A-vitamiin aitab säilitada nende piisavat taset.

Retinool, mitte ainult noorendamiseks

Retinool paneb meid peamiselt noorendava ja kortsudevastase toime peale mõtlema, lisaks on retinooli tooted peamiselt vananeva naha jaoks mõeldud. Siiski on sellel ka mitmeid teisi kasutusvõimalusi.

Retinool suurendab ensüümide aktiivsust ja normaliseerib keratiniseerumist ehk teisisõnu kiirendab uute rakkude teket ja parandab oluliselt naha kvaliteeti (akne, psoriaas, fotovananemine). Lisaks muudab see pigmentatsioonilaike heledamaks, reguleerides melanotsüüte.

Retinool: toime

  • silub peeneid kortse
  • parandab epidermise struktuuri ja siduvust
  • ühtlustab nahatooni ja tõhustab mikrotsirkulatsiooni
  • helendab nahka sh. päikese-, akne- ja hormoonide tagajärjel tekkinud laike
  • võitleb esmaste fotovananemise märkide vastu
  • silub aknejärgseid arme ja intensiivistab naha paranemist
  • suurendab naha elastsust ja tugevust
  • sulgeb nahapoore ja aitab kontrollida rasueritust
  • vähendab paksenenud nahka
  • asendab kahjustunud naharakud uute, korralikult moodustunud rakkudega
  • intensiivistab kollageeni ja elastiini tootmist
  • stimuleerib hüaluroonhappe tootmist, niisutab nahka
  • vähendab kortse, sh. nasolabiaalseid kortse ja varesejalgu
  • täiustab näo kontuuri, toob näo kuju ja tunnused esile

Retinooli tüübid. Milline neist on parim?

A-VITAMIINI VORMID KOSMEETIKAS

A-vitamiiniks kutsutakse paljusid keemilisi ühendeid. Näiteks on nende derivaadid levinud ja neil on A-vitamiinile omane bioloogiline toime. Vastupidiselt C-vitamiinile, mis on parim stabiilsel kujul ja mitte puhta askorbiinhappena, on A-vitamiin kõige tõhusam kui see on kõige kallimal ja puhtamal kujul. Teised ained kuuluvad retinoidide hulka, ehk siis need ained, millel on A-vitamiinile omane toime.

○ RETINOOL on A-vitamiini puhtaim vorm, mida tavaliselt lisatakse kosmeetikatoodetesse. A-vitamiini õige kontsentratsioon ja valem muutub naharakkudes retinoehappeks, millel on kõrge efektiivsus ning mis ei ärrita nahka nagu teised retinoidid.

Retinool on looduslik retinoid ja retinoehappe ja retineeni eelkäija. Sellel on mitmemõõtmeline toime, see silub nahka, vähendab pigmendilaike ning aitab kaasa kollageenikiudude arvu suurenemisele, mis siluvad kortse.

○ RETINOID on uus, kosmeetiline ja sünteetiline A-vitamiini põlvkond. See on retinoehappe estri derivaat, väga stabiilne ja tõhus. Tänapäeval kasutatakse kosmeetikas ainult retinoidi, kuna see ei ärrita nahka, mis on tavaline nähtus retinoidide väljakirjutamisel. Allpool tutvustame kõige populaarsemaid retinoide.

  • Retineen (retinaldehüüd) on vähem tuntud A-vitamiini kosmeetiline vorm, mida kutsutakse ka retinaldehüüdiks. See vähendab päikese kahjulikku mõju nahale, koorib nahka ja mõjutab hästi naha pigmentatsiooni. Epidermise rakkudes muundub retineen retinoehappeks.
  • Beetakaroteen, mis on provitamiin A, esineb taimedes ja toimib kosmeetikas tugeva antioksüdandina, võideldes vabade radikaalidega.
  • Retinüülpalmitaat on retinooli derivaat, millel on suurepärased imavad omadused, see on A-vitamiini kõige mahedam ja nõrgem vorm. See ravib peamiselt kuiva, jämedat nahka.
  • Retinüülatsetaat on retinooli derivaat, mis lahustub rasvades ehk imendub hästi. Stimuleerib kollageeni tootmist, muudab naha heledamaks ja reguleerib rasunäärmete talitlust.
  • Retinoehape on kooriv retinooli derivaat, mida soovitatakse rasusele ja aknelisele nahale. See on väga kontsentreeritud, seega võib valesti kasutades nahka ärritada ning punetust, ketendamist või isegi põletust nahale tekitada.

MÄRGE!!!

Retinool ja retinoidid on kaks erinevat asja. Enne retinoolitoote soetamist kontrollige INCI kaudu. Retinool on parim A-vitamiini vorm naha jaoks, sest see on selle puhtaim vorm. See on kõige tõhusam ning imendub nahka kõige paremini.

Paljudele kosmeetikabrändidele meeldib sildi peale A-vitamiin kirjutada aga toote sisse keemilised ühendid panna – need on bioloogiliselt aktiivsed, kuid ei ole retinool. Neid tuntakse retinoidide all ning need võivad tihtipeale nahka ärritada. Kontrollige alati retinooli sisaldust toodetes.

Parim retinooli sisaldav nahahooldustoode

Milline retinooli vorm on parim?

Ideaalis peaksid kasutama puhast, lõhnavaba retinooli sisaldavat õli, kuna see on rasvlahustuv. Kas otsid parimat retinooli sisaldavat nahahooldustoodet? Haara õliseerum: rasvad ehk looduslikud õlid stabiliseerivad retinooli ja hõlbustavad imendumist. Seerum on suurepärane ka seetõttu, et transpordib retinooli sügavamale naha sisse kui niisutav kreem seda teeb.

A-vitamiin säilitab oma omadus kauem, kui see lukustada õliosakestesse tumeda pudeli sisse.

Looduslikud õlid on alati hea valik. Neis leidub mitmeid vitamiine, sealhulgas A-vitamiini sageli koos C- ja E-vitamiiniga, aga ka asendamatuid küllastumata rasvhappeid. Suurim kogus vitamiine leidub seitsme vitamiini (A-B-D-E-H-K-PP) õlis: Nanoil Avokaado Õli. See on rafineerimata ja külmpressitud ning seega ka looduslike nahka ja juukseid parandavate ainete allikas.

Miks mõned retinooli sisaldavate nahatoodete kasutamist pelgavad?

Kuigi see toimib suurepäraselt, võib retinool nahka algul kuivatada või isegi ärritada. Sellest tuleneb levinud arvamus, et retinool põhjustab allergilisi reaktsioone ega sobi meie kõigi jaoks. Tegelikult pole see tõsi ning kõik, mida meeles pidama peate, on selle kasutamine õigel viisil, et vältida ebameeldivaid tagajärgi. Kuidas seda teha?

Ideaalis peaksite nahka pärast esimest kasutuskorda jälgima ning vastavalt sellele oma kasutamise sagedust reguleerima. Retinooli tooteid saab kasutada igapäevaselt, kuid kui olete alles algaja, tehke naha harjumiseks 3-päevaseid pause. Seejärel suurendage annust järk-järgult – seda protsessi nimetatakse retiniseerumiseks ja see annab nahale võimaluse aklimatiseeruda.

Veel peaksite teadma, et ketendav nahk on retinoolravi alguses tavaline nähtus. See aitab meil vanast, kõvenenud epidermisest vabaneda, mis omakorda teeb ruumi “uuele” naha. Seetõttu on retinooliseerumi kasutamisel oluline samaaegselt ka päikesekreemi kasutada, vähemalt 30 SPF-iga, ideaalis 50 SPF-iga, et nahka päikesevalguse eest kaitsta.

Retinooli intensiivsuse ja jõu määrab selle kontsentratsioon, seega tuleks väikestest annustest allustada ja järk-järgult kõrgema retinoolisisaldusega toodete juurde liikuda.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest