5 sammu veatu nahani - parim näohooldusrežiim

5 sammu veatu nahani - parim näohooldusrežiim

Näohooldus on väljakutse, millega pead silmitsi seisma, kui soovid kaunist ja tervet nahka. Kuidas seda korralikult teha? Teoreetiliselt tunneme me erinevaid kosmeetikavahendeid, kuid sageli ei tea me, milliseid neist valida ja millises järjekorras neid näole kanda. Paljud kasutavad mitsellaarvett ainsa nahahooldusvahendina, mis asendab toonikut, kreemi ja seerumit. Tegelikult vajab nahk veidi enamat, et püsida terve, ilus ja nooruslik. Avasta täiuslik näohooldus. Oled veatust nahast vaid viie sammu kaugusel.

Kuidas hoida oma nägu tervena ja ilusana? 5 sammu veatu nahani

1. samm: puhastamine

Enamik meist arvab, et niisutaja on nahahoolduse kõige olulisem element. Kuid see pole nii. Tegelikult on kõige olulisem näo puhastamine. Puhastamine on terve naha alus ja nahahoolduse põhiaspekt, tänu millele on see võimeline korralikult toimima. Halvasti puhastatud nahk imab toitaineid kehvemini, nii et isegi kõige parema kvaliteediga kreem ei täida oma eesmärki. Veelgi enam, toksiinid, meigijäägid ja surnud rakud blokeerivad (ummistavad) rasunäärmeid, mis takistab naha hingamist. Selle tagajärjel on naha funktsioonid häiritud, tekivad vistrikud ja komedoonid. Hüdrolipiidide tasakaal on rikutud, nii et sinu nahk on kas õline või väga kuiv. Hoolitse selle eest korralikult juba esimeses etapis ja vali kvaliteetne puhastusrutiin. Siin on parimad puhastusmeetodid:

  • Naha puhastamine õliga - kõige tõhusam puhastusmeetod, mis põhineb reeglil "õli lahustab õli". Õlid on suurepärased puhastusvahendid, mis eemaldavad isegi veekindla meigi, liigse rasu ja mustuse, jättes naha siidiselt siledaks, värskeks, puhtaks ning valmis edasisteks protseduurideks. Riitsinusõli on selleks parim valik. Võid seda vabalt segada teiste looduslike õlidega, luues oma täiusliku õlisegu. Vali argaania-, avokaado- või jojobaõli või sega neid kõiki vastavalt oma eelistustele ja naha vajadustele.
  • mitsellaarvesi + puhastusvaht (või geel) - kui eelistad traditsioonilisemaid puhastusmeetodeid ja sul on raske mitsellaarveest loobuda, vajad naha täpseks puhastamiseks tuge. Selleks on parim õrn, kuid tugevatoimeline näovaht. Loomulikult pead selle sobitama oma nahatüübiga ja kasutama seda pärast meigi eemaldamist mitsellaarveega.

2. samm: toonik

Toonikust loobumine on tavaline nahahooldusviga. Ära kohtle seda mineviku jäänukina, sest see on sinu nahahoolduse oluline komponent. Selle mõju on kahjuks alahinnatud. Toonik taastab pH-tasakaalu, hapestab, pehmendab õrnalt epidermist ja suurendab naha imamisvõimet, toimides teiste toodete jaoks suurepärase baasina. Hea näotoonik omab ka hooldavat toimet tänu taimeekstraktidele ja muudele koostisosadele, mis on olulised naha vormi säilitamiseks.

Vesine ja kerge konsistents võimalda selle koostisosadel tungida ka sügavamatesse epidermise kihtidesse, seega on toonik väga tõhus toode.

Millist toonikut valida?

Vali naturaalne toonik, mis ei sisalda silikoone, lühikese ahelaga alkohole, polüetüleenglükooli või nafta derivaate. Heida pilk hüdrosoolidele - need on aurudestillatsiooni meetodil valmistatud looduslikud lilleveed, mis on nahahoolduses asendamatud.

Termiline vesi on veel üks tõhus näotoonik - taoline vesi sisaldab suurel hulgal olulisi elemente ning on seega üks parimaid looduslikke toonikuid. Termiline vesi sisaldab rauda, naatriumi, seleeni, liitiumi, räni, kaaliumi ja magneesiumi.

Lisaks on termilisel veel nahka rahustav toime, see tugevdab, parandab ja leevendab igasugust põletikku, pärsib vabade radikaalide aktiivsust ning aeglustab vananemisprotsessi. 

3. samm: näoseerum

Näoseerum on üks kõige tõhusamalt töötavaid nahahooldustooteid. Selle eesmärk on naha intensiivne taaselustamine.

Vesine ja kerge konsistents on seerumi tõhususe saladus: toimeained jõuavad kõige sügavamatesse nahakihtidesse, kuhu niisutav kreem ei pääse. Seerum võimaldab sul nahka intensiivsemalt hooldada. Toime? Parandab intensiivselt, suurendab toitainete sisaldust, niisutab, noorendab ja ravib mitmeid nahahaigusi.

Seerum ei sisalda koostisosi, mis mõjuvad naha väliskihile. See koosneb peamiselt sügavuti toimivatest aktiivainetest. Seetõttu sisaldavad taolised tooted väga väärtuslikke elemente. Seerumite kõige populaarsemate komponentide tõhusus on tõestatud. Nende hulka kuuluvad looduslikud õlid (peamiselt argaaniaõli ja jojobaõli, mis sisaldavad rohkesti asendamatuid rasvhappeid, fütosteroole ja flavonoide, samuti teisi naha jaoks olulisi aineid - A-, C- ja E-vitamiine), hüaluroonhape (seob veemolekule ja hoiab nahka noorena), koensüüm Q10 (tugev vabade radikaalide vastane aine), tüvirakud (peamiselt haruldasest õunasordist, kuid ka argaaniapuust) ja kollageen (nooruse valk, mis on vajalik naha elastsuse säilitamiseks).

Kuidas valida parim näoseerum?

Kvaliteetne näoseerum tähendab säravaid tulemusi ja tipptasemel koostisaineid, mis hoiavad naha iga päev veatu. Ära vali mingeid ülimalt edevaid tooteid, mis on lisa koostisainetega ülekoormatud. Vali parimad toimeained, mille tõhusus on tõestatud. Hüaluroonhape, retinool, C-vitamiin või mineraaliderikas aaloe aitavad sul saavutada kauni näonaha. Kõiki nimetatud koostisosasid leiad Nanoili seerumitest. Vali oma lemmik seerum ja koge parimate koostisosade hiilgavat mõju oma nahale. Ostlemisel pööra alati tähelepanu toimeainetele, sest need panevad toote toimima nii, nagu tootja lubab.

4. samm: silmaümbruse kreem

Silmaümbruse naha hooldamine on üsna oluline, kuna kortsud mõjutavad seda näopiirkonda kõige kiiremini. Kerget niisutavat kreemi on soovitatav kasutada juba pärast 20ndat eluaastat. 

Looduslikest taimeõlidest on silmaümbruse nahale kindlasti kasu - need moodustavad naha pinnale mikroskoopilise oklusioonikihi, kaitstes tundlikke ja õrnu näopiirkondi kahjustuste eest. Kui hakkad looduslikke hooldusvahendeid kasutama juba noores eas, viivitab see kortsude teket. Hüaluroonhappega segatud hea õli on nagu investeering, mis pikemas perspektiivis väljendub naha elastsuses ja nooruslikus väljanägemises.

5. samm: kreem

Kahtlemata on niisutav kreem hädavajalik. Seda on tuntud ja kasutatud juba ammu: esimene sellelaadne toode leiti Tutanhamoni hauakambrist. Juba 14. sajandil eKr valmistati Egiptuses näokreeme, segades loomset rasva ja... roomajate verd. Hiljem valmistati esimesi vananemisvastaseid segusid vaha, küpressi- ja oliiviõli baasil (mis asendus kiiresti tänaseni hinnatud mandliõliga). 

Tänapäeval on näokreemide koostisosi täiustatud ja need on palju rafineeritumad, kuid looduslikke õlisid ei saa asendada ühegi teise ainega: õlid on hindamatud flavonoidide, taimsete steroolide, rasvhapete, skvalaani ja karotenoidide allikad ning samuti toimivad loodusliku päikesekaitsevahendina. Tänu oma hooldavale toimele on need levinud koostisosad nii päeva- kui ka öökreemides. Mis on sellise jaotuse eesmärk? Kuidas päeva- ja öökreemid üksteisest erinevad?

Päevakreem

Need tooted vastavad meie naha spetsiifilistele vajadustele ja aktiivsusele, millele veel hiljuti ei mõeldud. Kvaliteetne näokreem toidab ja niisutab, kuid samas peaks see nahka kaitsma väliste agressorite ja UV-kiirguse eest. Päevakreem on kergem, selles on vähem aktiivseid parandavaid koostisosi, ning see keskendub peamiselt naha hoidmisele. Seepärast sisaldavad päevakreemid sageli looduslikke õlisid, millel on kaitsvad, rahustavad ja oklusiivsed omadused. Need tõstavad kindlasti kosmeetikatoodete tõhusust. Kui sinu niisutuskreemist puuduvad looduslikud õlid, siis ära muretse! Sega seda enne pealekandmist mõne tilga valitud iluõliga.

Kaasaegsed näokreemid tegelevad meie aja kõige levinumate nahaprobleemidega. Seepärast ongi nii paljud päevakreemid mõeldud linnakeskkonnas kasutamiseks - lisaks päikese- ja külmakaitsevahenditele sisaldavad need rohkelt aineid, mis moodustavad nahale saastevastase kaitsekilbi.

Öökreem

See kujutab endast täiustatud nahahooldust. Öökreem on raskem, tugevama hooldava toimega ning mõjub tõhusamalt tänu toitainetele, mis kaitsevad nahka kõige intensiivsemate taastusprotsesside käigus, st magamise ajal.

Täiendav nahahooldus

Lisaks nahahoolduse viiele põhietapile, tuleb regulaarselt järgida ka teisi rituaale, mis mõjutavad nahka intensiivselt. Koorijad ja maskid täiendavad sinu nahahooldusrutiini, pakkudes hämmastavaid tulemusi. Ensüümid mängivad sellistes kosmeetikatoodetes võtmerolli. Need on hindamatud ained, mis eemaldavad täiuslikult rasu ja surnud naharakkude segu.

Ilutoodetes sisalduvad ensüümid on saadud puuviljadest. Kuidas need sinu nahka mõjutavad? Kujutle teist tüüpi ensüüme, mis vastutavad toidu seedimise eest sinu maos. Kosmeetilised ensüümid toimivad väga sarnaselt, nt papaiin, mis "seedib" naha pinnal olevaid surnud rakke. Selle tulemusena tekivad täiesti uued terved rakud ning sinu nahk näeb välja värske ja nooruslik.

AHA-happed on teine grupp nahka puhastavaid ja epidermist taastavaid koostisosi, mida võib leida koorijatest. Kuni viimase ajani kasutati neid ainult professionaalsetes salongitoodetes. Nüüd on happeid võimalik kasutada ka kodus. Pärast sellist sügavpuhastavat protseduuri kasuta näomaski. See on veel üks intensiivne nahahooldustoode, mis parandab naha seisundit ja välimust koheselt.

Kõik ülalnimetatud tooted ja hooldused on olulised komponendid terve, ilusa ning noorusliku naha saavutamiseks. Siiski tuleb meeles pidada üht olulist asja. Vali alati kvaliteetne looduskosmeetika. Kontrolli iluõlide kvaliteeti ja otsi sertifitseeritud mahetooteid. Tee sama kreemide ja lillevee ostmisel. Tutvu valitud niisutaja koostisosadega. Sinu nahahooldusrutiin võib olla täiuslik, täpselt nagu sinu nahk.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest