Avokaadoõli – multivitamiin juustele ja nahale

Avokaadoõli – multivitamiin juustele ja nahale

On põhjust, miks avokaado on nn supertoitude hulgas. See on aine, mis mitte ainult ei toita, vaid ka toetab kogu keha tervist. Vitamiinide sisaldus selles rohelises puuviljas (mida sageli ekslikult peetakse köögiviljaks) on muljetavaldav. Seetõttu suudavad avokaadod toitumisalaste faktide poolest kindlasti võistelda võrsete ja vetikatega. Pole ime, et avokaado seemnetest ja viljalihast ekstraheeritud õli peetakse üheks kõige väärtuslikumaks ja prestiižsemaks aineks. See sobib nii naha kui ka juuste hooldamiseks.

Avokaadoõli INCI: Persea Gratissima õli

Avokaadoõli – omadused

Ainult väga vähesed ained suudavad avokaadoga toiteväärtuse osas võidelda. Avokaadoõli sisaldab nii kõrgel tasemel ilusaks tegevaid omadusi, et see ei tohiks naiste vannitoast kunagi puududa. Et olla kindel parima avokaadoõli ostmises veenduge, et see oleks külmpressitud ja rafineerimata ning selle kvaliteeti kinnitava sertifikaadiga. Vastasel juhul saate õli, mis ei sisalda niisutavaid aineid.

Avokaadoõli annab sama suurepärase efekti, kui kasutate seda eraldi (puhtal kujul) või koos teiste looduslike õlidega, mis üksteist täiendavad. Väga heas tasakaalus looduslikke taimeõlisid võib leida suure poorsusega juustele mõeldud Nanoilist. Nende hulgas on hinnaline avokaadoõli silmapaistval kohal.

Kosmetoloogias on avokaadoõli laialdaselt kasutusel. Seda kasutatakse edukalt kätekreemide, keha- ja juuksekreemide lisandina, juukseotste seerumi komponendina, kortsudevastastes näo- ja silmaaluskreemides. See on hindamatu küüsi parandav palsam, särav kandeõli kosmeetiliste savimaskide jaoks. Kui kasutada juustel, annab see juba ühe kasutuskorra järel uskumatu efekti.

Miks tasub avokaadoõli kasutada?

  • see imendub kergesti nahka ja juustesse
  • tungib epidermise sügavatesse kihtidesse
  • toidab nahka, teeb juuksed taas ilusaks
  • hoiab ära vee aurustumise, niisutab nahka
  • tugevdab naha loomulikku kaitsekihti
  • toidab kuiva, tundlikku ja vananevat nahka (silmade all, kaelal) 
  • hoiab ära juuste väljalangemise ja niiskuse kaotamise
  • on põletiku- ja seenevastane toime
  • aitab ravida psoriaasi ja ekseemi
  • tõstab esile nahatooni
  • leevendab ärritusi (nagu habemeajamisjärgne kreem)
  • lisab sära ja parandab juuste välimust

Avokaadoõli kasutamine nahal

Avokaadoõli omadused võimaldavad sellel täita nahahoolduses palju ülesandeid. See parandab ja täiustab välimust, lisaks sellele on õlil ka tervendav toime. Nahapealsel kasutamisel suudab see siluda kortse ja aeglustada naha vananemist, ennetada ekseemi ja psoriaasi, võidelda aknega, niisutada ja parandada ka kõige kuivemat nahka. Avokaadoõli on veatu suvine kosmeetika, mis kaitseb päikesekiirguse eest. See on populaarne koostisosa ilutoodetes, sobides ideaalselt teiste õlidega ning on suurepärane komponent maskides või meigieemaldussegudes.

Avokaadoõli juuksehoolduses

Juukseõlihooldusega alustades küsib enamik naisi endalt põhilise, kuid samas väga olulise küsimuse: avokaadoõli? Millisele juuksetüübile see sobib?

Omega-9 rühma rasvhapete kontsentratsiooni tõttu sobib see keskmise poorsusega juustele. Kuid vitamiinide kõrge kontsentratsioon ja tugev antioksüdantne toime muudavad selle suurepäraseks vahendiks ka kahjustatud, elujõu ja vastupidavuse puudumise, rabedate ja suure poorsusega juuste jaoks. Sellistel kiududel puudub kaitse ja miski ei kaitse neid nii füüsiliste kui ka keemiliste kahjustuste eest. Suure poorsusega juuksed vajavad taastamist nagu mitte ükski teine juuksetüüp. Seetõttu on kõige parem, kui hulk vitamiinide kantakse otse kiudude sisemusse. Avokaadoõli toob sellistele kiharatele kohe abi. See on nagu taastav vitamiinisüst kahjustatud juustele.

Kuidas avokaadoõli juustel kasutada?

Kandke avokaadoõli julgelt nii juustele kui ka peanahale (nagu kõiki looduslikke õlisid): umbes viiest milliliitrist piisab (mida pikemad juuksed, seda rohkem õli vajate). Laske õlil juustele mõjuda 15 minutist (kiirmask) kuni mõne tunnini (põhjalik parandus). Ideaalis segage paar taimset õli, et tõsta parandavat toimet. Kasutage õli ka seerumina juukseotstele ning lendlevate karvade taltsutamiseks ja juuste kaitsmiseks kuumaga stiliseerimisel – kandke alates keskmistest pikkusest.

Avokaadoõli – komponendid

Mida sisaldab avokaadoõli, mis taastab suurepäraselt nii juukseid kui nahka?

Esiteks on selles kuni seitsme vitamiini rikkus, mis aitavad juukseid, nahka ja küüsi hooldada, parandada ja niisutada.

  • E-vitamiin – seda nimetatakse ka nooruse vitamiiniks. See on looduslik antioksüdant, mis võitleb vabade radikaalidega. See annab rakkudele hulga toitaineid, pärssides samaaegselt toksiinide tungimist juustesse.
  • C-vitamiin – hoolitseb teie juuste tugevuse ja vastupidavuse eest. See vastutab ka teie kiudude vastupidavuse eest, suurendades nende sära ja aeglustades vananemisprotsesse.
  • D-vitamiin – pärsib juuste väljalangemise protsessi.
  • F-vitamiin – see pole midagi muud kui rasvhapete kogum, mis pärsib keha reaktsioone eneseantigeenide vastu, muutes juuksed terveks ja kauniks.
  • K-vitamiin – hoolitseb peanaha ja juuksejuurte eest, tugevdades neid ja muutes juuksesibulad tugevamini juurdunuks. Avokaadoõli (üks väga vähestest õlidest) sisaldab suures kontsentratsioonis K-vitamiini.
  • B-vitamiinid - on meie juustele äärmiselt väärtuslikud, kuna need kiirendavad nende kasvu, takistavad nende kadu ja mängivad võtmerolli rakkude jagunemisel. Vitamiin B7, mida sageli nimetatakse biotiiniks, vastutab väävliosakeste kogunemise eest, kusjuures sobiv kontsentratsioon folliikulites aitab kaasa mahu suurenemisele ja kiirendab kasvu. Avokaadoõli sisaldab hulk B-vitamiine, seega on see juuste toitmiseks äärmiselt oluline. Tasub mainida, et need vitamiinid on eksogeensed: inimkeha ei suuda neid ise toota, mistõttu tuleks neid pidevalt tarnida.

Avokaadoõli ei koosne ainult vitamiinidest. See sisaldab ka väärtuslikke mineraale:

  • Raud – varustab rakke hapnikuga, et need saaksid paremini toimida
  • Magneesium - väärtuslik mineraal juustele, osaleb keratiini tootmises; tänu sellele lakkavad juukseotsad lõhenemast
  • Mangaan – selle puudumine organismis põhjustab juuste olulist nõrgenemist, otste lõhenemist ja kasvu pärssimist
  • Kaalium – tugevdab juuksesibulaid
  • Tsink – kiirendab juuste kasvu ja takistab juuste väljalangemist; see on üks väheseid elemente, mis peatab juuste väljalangemise ja hoiab ära kiilaspäisuse. See mõjutab ka keratiini tootmist.

Roheline pigment (klorofüll), see on antioksüdant, mida on avokaadoõlis väga palju. See aeglustab juuste ja naha vananemisprotsesse, annab loomuliku ilu ning silub kortse.

Lisaks sellele sisaldab avokaadoõli biotiini, mis on hindamatu aine tugevamate küünte, naha ja juuste jaoks.

Avokaadoõli – mõju

Regulaarne avokaadoõli juustele kandmine ning selle kasutamine keha ja näo taaselustamiseks, kuivade rabedate küünte parandamiseks annab kindlasti soovitud efekti. See õli tugevdab imehästi isegi ülikuiva ja karedat nahka või elutuid juukseid.

Tänu õlile saavad teie juuksed niiskust ja elastsust, teisisõnu lakkavad rabeduse ja murenemise, juukseotsad on kaitstud lõhenemise ja katkemise eest.

Avokaadoõli tagab ka juuksefolliikulite tugevdamise ja stimuleerimise. See varustab juuksemaatriksit oluliste vitamiinidega ja käivitab rakkude jagunemise, nii et juuksed ei kukuks enam liigselt välja ja selle tulemusena lakkavad juuksed hõrenemast. Tugevad ja terved juuksesibulad tekitavad ilusamad juuksed, mis suurendavad volüümi ja paksust ning kasvavad kiiremini.

Oleiinhappe olemasolu tõttu sisaldab avokaadoõli keskmise suurusega osakesi, millel on poolenisti läbitungivad omadused. Nad tungivad juuste sisestruktuuridesse ja parandavad seestpoolt. Samal ajal suudavad nad luua pinnale oklusiivse kaitsekihi. See hoiab ära toksiinide sattumise ja kaitseb kiudusid ebasoodsate ilmastikutingimuste kahjulike mõjude eest. Tugev päike ja pakane ei ole enam teie juustele ohuks.

Avokaadoõli tagab ka hea termilise kaitse: see kaitseb teie juukseid fööni, lokitangi või sirgendaja soojuse eest. Samal ajal hooldab avokaadoõli suurepäraselt juukseid, mistõttu on neid palju lihtsam soengusse seada. Saate taltsutada isegi kõige rahutumaid, tugevamalt turritavaid ja kuivemaid kiharaid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest