Siberi männiõli. Seedri jõud võitluses kaunite juuste eest

Siberi männiõli. Seedri jõud võitluses kaunite juuste eest

See peidab endas maagilisi omadusi. Venemaal koheldakse seedripuud ülima austusega. Seedriõli pressitakse selle taime pähklitest. Õli sobib suurepäraselt nii meie tervisele kui ka ilule ja heaolule. See katab 50% päevasest E-vitamiini vajadusest. Seedriõli tugevdab juukseid, hoiab ära juuste väljalangemise, kõrvaldab kõõma. Regulaarsel kasutamisel tagab see täieliku taastamise.

Seedripähklid on väga maitsvad. Lisaks sellele peidavad need endas tohutut potentsiaali. Teadlased analüüsisid seedripähklite koostist ja olid tulemuste üle üllatunud. Selgus, et neis on rohkem valku kui mõnes lihatootes ja see valk imendub inimkehas suurepäraselt. Ilmselgelt pakub seedriõli veel mõningaid omadusi. Selle hind on õigustatult kõrge – see on parim looduslik tervendav ja konditsioneeriv toode.

Seedriõli pressitakse nendest erakordsetest siberi männi pähklitest. Siberi seedripuu on alati olnud kaitse all. See on üks väheseid kohti, kus loodus paljastab oma raviomaduste mitmekesisuse. Seedriõli on külmpressitud seemnetest, mis on peidetud väikestesse seedrikoonustesse. Seemneid saab pressida mitmel erineval viisil, nt. külmpressimise teel, mis on parim meetod.

Seedriõli INCI: Pinus Sibirica pähkliõli

Looduslikul seedriõlil on merevaigukollane värvus ja õrn aroom, mis on üsna iseloomulik. Sõltumata ekstraheerimismeetodist näeb see alati välja sama. Kuid omadused on erinevad. Rafineeritud õli on vähem efektiivne. Peame meeles pidama, et rafineerimata seedriõli on kõige väärtuslikum ja allikaks toitainetele. Samuti tuleks seda külmpressida, sest kõrge temperatuur "tapab" väärtuslikud ained.

Siberi seedriõli – omadused

Vaatame seda looduse kingitust lähemalt – seedriõli. Miks Siberi elanikud seda nii kõrgelt hindavad? Miks see nii oluline on? Seedripähklites on ohtralt valku, mis on meie kehas kergesti omastatav. Kuid see ei ole seedriõli kõige olulisem koostisosa. Toote hind on kõrge, kuna see sisaldab mõningaid muid võtmeaineid ja toitaineid. Parim on selle sees peidus.

Looduslik seedriõli on täis vitamiine. See on parimate toitainete allikas. E-vitamiini (looduslik antioksüdant) sisaldus on viis korda suurem kui oliiviõli suudab pakkuda. Õli sisaldab A-, D-, B-, B1-, B2-, B3-, B4-vitamiine. Mis puutub toitainetesse, siis see on palju parem kui oliiviõli. Seedriõli on kontsentratsioon F-vitamiinist (linoolhappest), mis muudab selle õli nii ainulaadseks.

Seedriõli – toime. Millal see aitab?

Siberi männi pähklitest pressitud looduslikul õlil on suurepärased raviomadused. See leevendab valu, lõdvestab lihaseid ja liigeseid, suurendab keskendumisvõimet, vähendab stressi ja väsimuse mõjusid, parandab immunoloogilist süsteemi. Seedriõli toimib tõesti suurepäraselt ja aitab ennetada enamikku tsivilisatsiooni haigusi. See stimuleerib aju tööd. Soovitatav gripi või kõhuprobleemide korral. Pole ime, et Siberi elanike arvates on see asendamatu toiduõli.

Seedriõli – kasutusalad

Suure polüküllastumata rasvhapete ja antioksüdantide sisalduse tõttu kaitseb õli keharakke oksüdatiivse stressi eest. Seetõttu on see iluhoolduses tavaline. Naturaalne, külmpressitud ja rafineerimata seedriõli ei sisalda säilitusaineid, parfüüme ega värvaineid, mistõttu on see naha- ja juuksehoolduses nii populaarne. Lisaks sellele on see tõeliselt tõhus.

Seedriõli näohoolduses

See on kasulik nahale, pakkudes taastumist ja sobivat niisutust. Seedriõli noorendab jumet. Seetõttu võib see regulaarsel kasutamisel kortse siluda või isegi need ära kaotada. See toimib loodusliku massaažiõlina või palsamina pärast vannis käimist. Näokreemi asemel võid peale kanda seedriõli. See annab kõik vajalikud toitained, reguleerib niiskustaset ning annab sileduse ja sära. Looduslik seedriõli on väga tõhus atoopilise dermatiidi, nahaallergiate ja psoriaasi korral. See on vahend kõiksuguste probleemide jaoks.

Seedriõli eelised juustele

Seedriõli kasutatakse tavaliselt juuksehoolduses. Sobib õlitamiseks – võib kanda nii juustele kui peanahale. Tänu tugevatele antioksüdantsetele omadustele ja väga huvitavale kergele koostisele kasutatakse seda madala poorsusega juuste kaitseks. Seedriõli on lisatud Nanoili madala poorsusega juuste hooldusele. See mängib juuste väljalangemist ennetava, rasunäärmete tööd normaliseeriva, nahka puhastava ja kõõma vastu võitleva koostisosa rolli.

Seedriõli kasutatakse juustel peamiselt väljalangemise ja kõõmavastase tootena. Kui kasutate seda regulaarselt, toidab see juuksesibulaid ja muudab teie peanaha taas terveks. Sibulad juurduvad tugevamalt, muutes juuksed palju tugevamaks. Külmpressitud seedriõli on väga tõhus tootena, mis võitleb liigse juuste väljalangemise vastu. Lisaks taastab see pH ja tagab õige rasuerituse. Juuksed ei ole rasvased ja kõõm ei tule teile probleemiks.

Seedriõli – kuidas kasutada?

Seedriõli on soovitatav määrida ketendavale nahale ja seborröale kalduvatele kohtadele. Tõhus on ka selle peanahasse hõõrumine ja juustele jaotamine. Seedriõli mõjub nahale, seetõttu tuleks peanahka regulaarselt õlitada. Võime jätta Siberi seedriõli 30 minutiks või üleöö. Mida kauem, seda parem – toime paraneb. Õli omadusi saame tugevdada: hõõruda seda peanahka, masseerida peanahka, panna peale soe märg rätik. Kuumus ja niiskus parandavad õli imendumist.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest