Võidelge looduslike õlidega tselluliidi vastu. Parimad hooldused täiusliku keha jaoks

Võidelge looduslike õlidega tselluliidi vastu. Parimad hooldused täiusliku keha jaoks

Tselluliidist vabanemiseks võite oma keha spetsiaalsete kreemidega määrida või mõnda traditsioonilist ja ammu tuntud meetodit kasutada. Tegelikult on olemas ka lai valik looduslikke õlisid, mis on piisavalt tugevad, et tselluliidi vastu võidelda. Nende abiga saate oma keha vapustavaks muuta, nii et sellel pole enam ühtegi jälge apelsinikoorest. Tahate tselluliidist lahti saada? Valige õlimassaaž!

Mis on tselluliit?

Lihtsas inglise keeles on see rasvkude, mis naha all ebaühtlaselt kasvab. See ei näe ilus välja ning mõnikord võib see kõrgelt arenenud kujul isegi valus olla. Enamasti mõjutab tselluliit reisi, tuharaid, puusi ja kõhtu. Mõnikord võib seda isegi õlgadelt ja rindadelt leida.

Spetsialistid defineerivad tselluliiti kui degeneratiivset nahaaluse kihi häiret, mis väljendub topograafiliselt paksenenud rasvkudena reitel, tuharatel ja puusadel.

Tselluliidi tekkepõhjused

Põhjuseid, miks tselluliit kehale ilmub, on palju. Peamisteks põhjusteks on geenid ja rasvkoe spetsiifiline jaotus kehas. Teiseks levinumaks põhjuseks on halvad toitumisharjumused, passiivne (istuv) eluviis, vabat vere- ja lümfiringet takistav kitsa riietuse kandmine. Apelsinikoor ei ole ükskõikne ka ravimite, salvide ja muude meie kehas toimuvate hormonaalsete muutuste (sh rasestumisvastaste vahendite kasutamine) suhtes. Tselluliidi suurimaks liitlaseks on suhkur ning praetud ja rasvased toidud, mis on ühtlasi ka saleda keha vaenlased. Tselluliidi välimuses mängivad olulist rolli ka kahjulikud toksiinid, mis rasvkoesse kogunevad.

Kuidas tselluliidist lahti saada?

See sagedane naha ebatäiuslikkus jälestab külma, massaaži ja füüsilist tegevust. Kuidas tselluliidist lahti saada? Parim viis sellest vabanemiseks on massaaži tegemine! Massaaž stimuleerib lümfiringet, ergutab vereringet ning aitab likvideerida rasvavarusid ja eemaldada rakkudesse kogunevaid toksiine. Nahamassaaži saab teha kas käte või spetsiaalse masseerimisvahendi abil. Kõige olulisem on massaaži mõju tõhusamaks muutmine ja täiustamine: selleks sirutage käed looduslike õlide poole.

Kuidas tselluliidivastast õli tõhususe suurendamiseks peale kanda?

Kodust õli, mis võitleb tselluliidi vastu, tuleb kanda niiskele nahale kohe pärast vannitamist – siis on nahk stimuleeritud, soe ning selle imendumiskiirus suurem. Veelgi parem, kui kasutate kehakoorijat, pöörates erilist tähelepanu nendele piirkondadele, mis on tselluliidist mõjutatud.

Massaaži raviomaduste tugevdamiseks ja keha positiivseks mõjutamiseks tuleks hooldust alustada jalgadest ja vaikselt ülespoole ehk südame poole liikuda. Loomulikult peaksite kõige rohkem jalgadele, reitele ja tuharatele keskenduma. Samamoodi tuleks õli kõhupiirkonda hõõruda. Parim aeg massaaži tegemiseks on kohe pärast trenni, siis kui vereringe on tänu füüsilisele aktiivsusele stimuleeritud.

Kas teadsite, et...
... kehamassaaž looduslike õlidega kiirendab rasvkoe vähenemist, stimuleerib verevoolu ja vähendab veresoonte läbilaskvust. Lisaks tagab see lümfidrenaaži, mis kiirendab lümfivoolu. See on parim viis tselluliidi vastu võitlemiseks. Regulaarsel tegemisel eemaldab õlimassaaž selle ebaühtlase ja lohkudega rasvkoe.

Parimad tselluliidivastased hooldused täiusliku keha saavutamiseks

1. Looduslik õlimassaaž

Kui looduslikke õlisid ei eksisteeriks, poleks ükski massaaž (mitte ainult tselluliidivastane) võimalik. Massaaži tööd hõlbustab õlide libisevus kudede kahjustuste eest kaitsmisel. Samal ajal on õlidel niisutavad omadused ning need aitavad tselluliidi vastu võidelda. Looduslikud õlid on parim relv tselluliidivastases võitluses ja parim koostisosa kõigist teadaolevatest tselluliidivastastest ravimitest.

Millised õlid aitavad teil tselluliidi vastu võidelda?

  • Mandliõli – mineraalsoolade, valkude, magneesiumi ja vitamiinide allikas. See niisutab nahka, taastab sära ja parandab mikrotsirkulatsiooni. See õli on uskumatult õrn, kerge ja hästi imenduv. Mandliõli rahustab ärritusi ja leevendab nahka. Viimasena toimib mandliõli ka kandeõlina tselluliidivastastes hooldustes, mida tehakse eeterlikke õlidega.
  • Luuderohuõli – luuderohust sisalduvad saponiinid kiirendavad rakkude ainevahetust ja avaldavad uskumatult tugevaid detoksifitseerivaid omadusi. Õli sisaldab ka võimast Hederini, mis suudab nahka tõsta. Õli suudab tungida sügavale nahka, et kehast vedelikku välja juhtida, aktiveerides lümfivoolu.
  • Argaaniaõli – üks kõige tõhusamalt nahka tõstvaid õlisid. See võitleb nahavigastustega ja aeglustab vananemist, parandades naha elastsust. Samuti vastutab see rakkude ainevahetuse kiirenemise, naha silumise ja pinguldamise eest. Regulaarne argaaniaõli hõõrumine nahapiirkondadele, mida mõjutab ebaühtlane ja lohuline nahk, on kõik mida vaja, et märgata olulist paranemist keha välimuses.
  • Kohvioaõli – kofeiinil on epidermise rakkude puhul kõrge keemiline afiinsus, see tungib neisse kergesti; polüfenoolid vastutavad termogeneesi aktiveerimise eest. Tänu õli kofeiinisisaldusele on lümfi väljavool kudedest intensiivistatud, rasvkoe põlemine stimuleeritud ja rasvarakkude lõhustumine soodustatud. Viimaks parandab kohvioaõli rakkude ainevahetust ning aitab nahal muutuda elastsemaks ja pinguldatumaks.
  • Makadaamiaõli – sobib suurepäraselt meditsiiniliseks massaažiks ja keha vormivaks massaažiks. Õrn ja kerge, imendub nahka väga kergesti ega ole komedogeenne. Samal ajal on makadaamiaõli võimeline nahas toimuvaid protsesse soodustama. Süstemaatilisel kasutamisel aitab õli saleda keha ja elastse naha saavutada.

2. Massaaž looduslike ja eeterlike õlidega

Naturaalsed taimeõlid töötavad kandjaõlidena kontsentreeritud eeterlike õlide jaoks, millel on tugev mõju nahale. Paljud meeldiva lõhnaga aroomiteraapias kasutatavad õlid võitlevad tselluliidi vastu uskumatult hästi. Seega, kui soovite apelsinikoore lõplikult eemaldada - peate oma tselluliidivastastes hooldustes kasutama õlisid.

Ärge kasutage eeterlikke õlisid üskinda, sest need on tugevalt kontsentreeritud – ja võivad nahka tugevalt ärritada.

Hea uudis on see, et teil on võimalik ka ise õlisegusid luua ja tumedas klaaspudelis kuni paar nädalat hoiustada. Kandke tselluliidivastaseid õlisid iga päev pärast vannitamist soojale nahale, tehes õrna massaaži. Segud koosnevad alati nn KANDJAÕLIDEST (nt. argaania-, makadaamia-, mandli-, luuderohi) ja ka valitud EETERLIKEST ÕLIDEST.

MÄRGE!

Tsitrusviljadest saadud eeterlikke õlisid ei tohiks enne päikese kätte minemist nahale kanda – see võib põhjustada fotoallergia.

Tegelikult on hea eeterlike õlisid nahal testida enne regulaarset kasutamist. Kandke kõrvatagusele nahapiirkonnale väike kogus eeterlikku õli koos kandjaõliga. Kui te 24 tunni jooksul ärritust ei märka, võite õli vabalt kasutama hakata.

3. Kodused tselluliidivastased keha- ja näokoorijad

Koorimine on üks olulisemaid elemente keha, näo ja isegi peanaha hoolduse puhul. Regulaarse koorimise mõju on muljetavaldav, sest see hooldus – nagu massaažki – suurendab verevoolu, hoiab ära lümfostaasi ja stimuleerib kõigi kehasse kogunenud toksiinide eemaldamist. Tulemuseks on sile nahk, millel pole tselluliiti ega lohke.

D.I.Y.: kodus valmistatud tselluliidivastased koorijad

Tselluliidivastane suhkru- ja õlikoorija

Segage mee sisse suhkrut ning seejärel lisage kas argaaniaõli või makadaamiaõli, et tekiks paks mass. Kandke koorija niiskele nahale ja masseerige, kuni suhkrutükid on ära sulanud.

Tselluliidivastane kohvi- ja õlikoorija

  • 220 g jahvatatud kohvi
  • 110 g soojendatud kookosõli
  • 110 g soojendatud sheavõid
  • 60 ml argaaniaõli
  • 5 tilka eeterlikku greibiõli
  • 110 g jämedateralist Himaalaja soola
  • soovi korral võite lisada ka natuke kaneeli või ingverit (see soojendab ja ergutab verevoolu)

Seda koorijat saab ka väga loomingulisel viisil säilitada, mis tähendab, et saate sellest armsad muffinikujulised kuubikud teha – lihtsalt valage segu silikoonist küpsetusvormidesse, enne kui kookosõli ja sheavõi jõuavad maha jahtuda. Kui see on tahke, eemaldage muffinikujulised kuubikud ja hoiustage neid purgis või muus anumas.

Kasutage koorijat ainult niiskel nahal – õlid sulavad tänu kehatemperatuurile, seega saate lihtsasti surnuid naharakke koorida.

Tselluliidivastane kohvi- ja suhkrukoorija

Sarnane koorija, kuid natuke lihtsamas versioonis: kombineerige 110 g jahvatatud kohvi, 55 g roosuhkrut ja natuke naturaalset õli, nt. argaania või mandliõli.

Jätkake selle lisamist, kuni saate tihke pasta.

Seda kehakoorija põhiversiooni saab tselluliidivastaste eeterlike õlidega rikastada (nt sidruningver, kadakas). Umbes 10 tilgast piisab.

Suhkrumassaaž silub nahka suurepäraselt. Kohvipaks muudab naha elastsemaks ning stimuleerib vere- ja lümfivoolu. Kui olete masseerimisega lõpetanud, loputage koorijat leige veega.

4. Keha mähis

Teine uskumatu viis tselluliidiga toimetulemiseks on kehamähis. Kuigi paljud ilusalongid pakuvad seda hooldust, saate seda ka kodus teha. Selle jaoks kandke spetsiaalne segu apelsinikoorest mõjutatud kehapiirkondadele ja seejärel mähkige ümber toidukile.

Fooliumi poolt tekitatud tihe kokkusurumine stimuleerib verevoolu. Lisaks tekitab foolium soojust ehk avab nahapoorid, mis aitab toimeainetel naha alumistesse kihtidesse tuniga ja nende efektiivsust tõsta. Kehamähkimise tulemusi võib võrrelda naha äravooluga: see suurendab vere- ja lümfivoolu ning salendab keha. Samuti vähendab tselluliiti.

Kodune kehamähise hooldus

Tselluliidivastane õliga kehamähis

  • 15 ml kohvioaõli
  • 15 ml argaaniaõli
  • 15 ml luuderohuõli
  • 10 tilka tselluliidivastast eeterlikku õli (nt apelsin, ingver, greip)

Segage koostisained kokku, kandke tselluliidist mõjutatud nahapiirkonnale, mässige ümber toidukile. Eemaldage foolium 20 minuti pärast ja loputage segu maha.

Tselluliidivastane kohviga kehamähis

  • 125 ml kohvi
  • 60 ml mandliõli
  • 60 ml kohvioaõli

Kombineerige koostisained, et saada paksu konsistentsiga seerum. Kandke tselluliidist mõjutatud nahapiirkondadele ja mässige ümber foolium. Eemaldage foolium 15-20 minuti pärast ja peske keha leige veega.

5. Kuum ja külm dušš

Kahtlemata on kõige odavam ja lihtsam kodune ravi tselluliidi vähendamiseks.

Jahe vesi ahendab, soe vesi aga laiendab veresooni. Pärast duši all käimist on nahk sile ja pingul. Sellise duši all tasub käia tihti ja võimalusel tuleks ka iga vanniskäik sellega lõpetada. Lühidalt öeldes on sellised duššid organismi heaolu jaoks vajalikud ning need karastavad keha.

6. Tselluliidivastased vannid

Kui naudite vannis lebamist siis peaksite teadma, et teil on võimalik samaaegselt ka tselluliidu vastu võidelda. Kõik, mida tegema peate, on lisama õiget tüüpi soola, mis tselluliidi vastu võitleb.

  • Baskunchaki järve vannisool. Baskunchaki järvest pärit soolaga vannid turgutavad nahka, võitlevad tselluliidi vastu ja vormivad keha. Sool sisaldab rosmariini, salvei ja luuderohu ekstrakte, mis vähendavad tselluliiti, aitavad põletada liigset rasvkudet ning tugevdavad ja toonivad kehanahka.
  • Vannisool bisšofiidiga. Bisšofiid on tuntud mineraal, mis aitab tselluliidi vastu võidelda. See hoolitseb naha eest, varustab kudesid magneesiumi, broomi, raua, joodi ja klooriga. Regulaarselt vanniveele lisamisel jätab see naha siledaks ja takistab rasvkoe kogunemist rakkudesse.
  • Vannisool guaraana ja L-karnitiiniga. L-karnitiin on üks tugevamaid aineid, mida tselluliidivastaste sooladega kombineerida: see aitab säilitada naha nooruslikku välimust, vabastades keha toksiinidest. Guaraanal on antioksüdantne toime ja antibakteriaalsed omadused. Samuti sarnaneb selle toime kohviga – see suurendab rakkude ainevahetust. See on nahka pinguldavates ja siluvates hooldustes asendamatu.
  • Surnumere vannisool. Surnumerest pärit soolaga vannid aitavad rasvkoe, venitusarmide ja tselluliidi vastu võidelda. Selline hooldus stimuleerib nii verevoolu kui ka parandab naha elastsust ja siledust. Tänu suurele mineraalide läbilaskvusele aitab Surnumere soolaga vann lihaseid lõdvestada ja lümfidrenaaži tagada tselluliidi vähendamiseks.
  • Eeterlikud õlid vannile. Võite oma vanniveele paar tilka eeterlikke õlisid lisada – valage umbes 30-kraadise veega täidetud vanni 10 tilka greibi, ingveri, apelsini või mõnda muud tselluliidi vastu võitlevat eeterlikku õli. Üks vanniskäik ei tohiks kesta kauem kui 15-20 minutit.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest