Milline õli on parim venitusarmide vähendamiseks? Tutvu kõige tõhusamate hooldusvahendite ja ainetega

Milline õli on parim venitusarmide vähendamiseks? Tutvu kõige tõhusamate hooldusvahendite ja ainetega

Kas sind vaevavad venitusarmid? Sa ei ole üksi! Venitusarmid on väga levinud probleem, mis mõjutab 70% naistest ja (huvitaval kombel) 40% meestest. Üks viis nende soovimatute külaliste vastu võitlemiseks on keha masseerimine õlidega. Kas teadsid, et naturaalsed õlid on ideaalsed venitusarmide raviks?

Väidetavalt piisab lusikatäiest taimeõlist päevas, et nahk oleks terve, varustatud kõigi oluliste toitainetega ja suudaks võidelda venitusarmidega.

Kõigepealt selgitame välja, mida venitusarmid endast tegelikult kujutavad. Seda levinud probleemi ei olegi nii lihtne määratleda. Kas need näevad alati ühesugused välja? Kuidas need tekivad? Ennekõike, kuidas nendega võidelda?

Meie naha suurimad vaenlased

Venitusarm on eriliiki arm, mis tekib siis, kui nahk venib liiga kiiresti. Pole siis ime, et see mõjutab tavaliselt rasedaid naisi, rasvumise all kannatavaid inimesi ja sportlasi, kes kiiresti lihasmassi kasvatavad. Naha elastsuse eest vastutavad elastiini- ja kollageenikiud katkevad. Venitusarmid tekivad kõige sagedamini kõhule, tuharatele, reitele, rindadele ning (see on üllatus) seljale ja õlgadele.

Venitusarmide tekkimisel on kaks faasi:

  • põletikuline faas: nahk pinguldub, hakkab sügelema ja kõrvetama. Lõpuks tekivad pinge tõttu praod (mitte naha pinnal), mis põhjustavad punetust ja turset.
  • atroofiline faas: ärritus asendub tuhmuvate pragudega, mis tekivad naha struktuurvalkude kahjustuste tõttu. Neid nimetatakse venitusarmideks.

Venitusarmide põhjused

Esmane põhjus on naha liiga kiire venitamine - nahk ei suuda pingega toime tulla ning selle tagajärjeks on kahjustused. Seetõttu on venitusarmide kõige levinumad põhjused rasedus, rasvumine ja lihasmassi kiire suurenemine. Piklikud jooned võivad mõjutada ka noorukite nahka, kes kasvavad liiga kiiresti.

Samas ei saa me järeldada, et taolised tegurid on venitusarmide juurpõhjuseks. Otsene põhjus on naha vähene elastsus ning nõrgad kollageeni- ja elastiinikiud, mis võivad olla tingitud:

  • ebasoodsatest hormonaalsetest muutustest
  • toitumisest, mis ei sisalda piisavalt vitamiine ja mineraalaineid
  • liigsest stressist
  • erinevatest haigustest
  • geneetilisest eelsoodumusest
  • liigsest, püsivast nahakuivusest
  • naha mehaanilistest kahjustustest

Kas venitusarmid võivad ka sind mõjutada?

Kas sul on eelsoodumus venitusarmide tekkeks? Kes kogevad kõige tõenäolisemalt neid soovimatuid arme, mis rikuvad nii välimust kui ka meeleolu?

Hinnanguliselt on 9 tulevast ema 10-st altid venitusarmide tekkele. Ometi ei tähenda see, et nende nahk on pärast sünnitust kindlasti triibuline. Seda saab ennetada õige nahahoolduse abil, näiteks taimeõlidega.

Rasedad naised ei ole ainsad, kes peaksid muretsema võimalike venitusarmide pärast. Need võivad kimbutada ka sportlasi. Venitusarmid on väga levinud kulturistide seas, kelle lihasmass kasvab kiiresti.

Tasub teada, et riskigruppi kuuluvad ka noorukid ja menopausi läbivad naised. Mõlemal juhul tuleb süüdistada hormonaalseid muutusi, kuid noorukite puhul on venitusarmide otsene põhjus kiire kasv.

Reeglid venitusarmidega võitlemiseks

Me saame end venitusarmide eest kaitsta, kui järgime igapäevases nahahoolduses mõningaid lihtsaid reegleid:

  • REEGEL NR 1 Kui märkad murettekitavaid muutusi, tegutse kohe. Värskeid venitusarme on lihtsam kõrvaldada, näiteks õlide või muude spetsiaalsete toodete abil.
  • REEGEL NR 2 Hoia oma keha - sealhulgas nahka - niisutatuna ja toidetuna nii seest kui ka väljast. Vee joomine, tasakaalustatud toitumine ja toidulisandid vähendavad venitusarmide tekkimise riski.
  • REEGEL NR 3 Ära unusta regulaarse massaaži eeliseid. Ennetava massaaži käigus võib nahka hõõruda õlisid või kasutada koorijaid.

Kui nähtavad venitusarmid on end juba sinu nahal sisse seadnud, siis pole kõik veel kadunud! Kasuta armide vähendamiseks ja naha elastsuse taastamiseks ühte allpool väljatoodud abivahenditest. Kuigi armide vähendamine nõuab suuremaid jõupingutusi kui nende ennetamine, pole see sugugi võimatu.

Kas tead, kuidas venitusarmidest vabaneda?

Venitusarmide vähendamine on raske ja pikaajaline protsess. Need ei kao võluväel. Millised on venitusarmide ravimeetodid?

Venitusarmide eemaldamine ilusalongis

Venitusarmid on üks levinumaid põhjusi ilusalongi külastamiseks. Naha struktuuri ja välimust saab parandada erinevate hoolduste abil. Kõige populaarsemad venitusarmide vastased protseduurid on mesoteraapia, Cellucare, keemiline koorimine, mikrodermabrasioon, karboksüteraapia, raadiosageduslik naha pinguldamine ja fraktsionaalne laserlihvimine. Spetsialistide sõnul annab parima tulemuse kombineeritud ravi (kõigi protseduuride kasutamine).

Kodu viisid venitusarmide nähtavuse vähendamiseks

Venitusarmideta, siledat nahka on võimalik saavutada ka koduste vahenditega. Kuidas seda teha? Oma vannitoas saad venitusarmide vähendamiseks hõlpsasti läbi viia mitmeid hooldusi. Kasuks tuleb koorijate (soovitame kohvipõhiseid koorijaid, mis on tuntud nahka pinguldava toime poolest) ja niisutavate kreemide korrapärane kasutamine. Toidetud ja niisutatud nahk näeb parem välja. Ära unusta ka regulaarseid nahka pinguldavaid massaaže (kinda või spetsiaalse massaaživahendiga), et parandada verevarustust ja naha elastsust. Ka kodused vannid, mis on rikastatud meresoola ja õlidega, on suureks abiks.

Vaieldamatult parimad vahendid venitusarmide vähendamiseks on naturaalsed iluõlid, mis sisaldavad olulisi rasvhappeid, vitamiine ja mineraalaineid. Need siluvad, suurendavad elastsust, parandavad mikrotsirkulatsiooni ja kiirendavad taastumist. Seetõttu on need väga populaarsed tulevaste emade seas.

EDETABEL: parimad õlid venitusarmide raviks

Väidetavalt on parim venitusarmide vastane vahend oliiviõli, mis on segatud sidrunimahla ja mõne tilga E-vitamiiniga. Siiski ei ole see ainus segu või õli, mida on võimalik kasutada. Millised on parimad õlid venitusarmide vähendamiseks? Tutvu nendega kohe!

MANDLIÕLI

Venitusarmide vältimiseks või eemaldamiseks on külmpressitud, rafineerimata mandliõli kindel lemmik. See on kõige populaarsem valik rasedust planeerivate ja last ootavate naiste seas: selle regulaarne kasutamine nahapiirkondadel, mis on venitusarmidele kõige vastuvõtlikumad, aitab nahka taaselustada ja annab elastsust, lisaks pinguldab see naha tekstuuri.

Kvaliteetne magusmandliõli, näiteks 100% orgaaniline ja naturaalne Nanoil'i magusmandliõli:

  • suurendab niiskustaset ja annab nahale toitaineid
  • tõhustab kollageeni ja elastiini tootmist
  • parandab nahka ja stimuleerib rakkude uuenemist
  • tagab suurema elastsuse ja vetruvuse
  • helendab pigmenteerunud nahka ja arme, näiteks venitusarme
  • silub nahka, muutes selle pehmeks ja säravaks

ROOSIÕLI

See on samuti populaarne valik venitusarmide raviks. Roosiõli on kerge ja väherasvane ning seetõttu imendub hästi. Seestpoolt suurendab see naha vastupidavust ja elastsust. Peaksid teadma, et roosiõli on trans-retiinhappe (vit. A) allikas, mis on tuntud oma intensiivse parandava toime poolest.

ARGAANIAÕLI

Naturaalne, külmpressitud argaaniaõli on väga hea venitusarmide vastane iluõli. Soovitame kasutada Nanoil'i tootesarja toodet, kuna see sisaldab 100% argaaniapähklites leiduvatest toitainetest. Tänu oma koostisele on see taastava, antioksüdantse ja elastsust suurendava toimega ning kaitseb nahka tegurite eest, mis võivad venitusarme süvendada. Veelgi enam, argaaniaõli stimuleerib rakkude ainevahetust ja käivitab kollageeni tootmise. Selleks kasuta argaaniaõli regulaarselt, hõõrudes seda venitusarmidega kaetud nahapiirkondadesse (ringjate liigutustega).

MAKADAAMIAÕLI

Kui märkad esimesi venitusarme, võid proovida makadaamiapähkliõli, nt Nanoil'i. See on looduslik kosmeetikatoode, mis koosneb peamiselt väärtuslikest rasvhapetest, sh palmitiinhappest, millel on antioksüdantsed omadused. Nahale hõõrutud makadaamiaõli aitab taastada selle elastsust ja omab tselluliidivastast toimet - seda vannuvad sajad naised.

KOOKOSÕLI

Kergesti kättesaadav ja lahendab tõenäoliselt peaaegu kõiki nahaprobleeme. Kookosõli on täis vitamiine (B, C, E) ja mineraale (kaalium, kaltsium, magneesium), mis parandava naha elastsust ja toidavad seda. See toimib ka niiskust lukustava kaitsekilbina, mis on venitusarmidest mõjutatud naha jaoks äärmiselt oluline.

NISUIDUÕLI

See ei ole väga populaarne, kuid on venitusarmide vähendamisel kindlasti efektiivne. Nisuiduõli parandab ja pinguldab nahka tänu kõrgele letsitiini ja E-vitamiini (nooruse vitamiini) sisaldusele. Seda kasutatakse tavaliselt massaažiks.

LAVENDLIÕLI

Lavendli eeterlik õli on viimane õli meie nimekirjas, mille venitusarmide vastast toimet kiidavad paljud naised. Kui lavendliõli kasutatakse ettevaatlikult (väikestes kogustes ja koos teiste õlidega), stimuleerib see naha mikrotsirkulatsiooni, mis omakorda muudab selle elastsemaks. Kasuta seda lisaks kodustele või poes müüdavatele toodetele.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Kuumakaitse sprei
Argaaniaõli
Jojobaõli
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest