Õlimassaaž kogu kehale. Milliseid massaažiõlisid valida?

Õlimassaaž kogu kehale. Milliseid massaažiõlisid valida?

Rahustav massaaž on üks võimalus, kuidas pärast pikka ja väsitavat päeva kodus lõõgastuda. Kõik, mida tegema peate, on looduslike massaažiõlide hankimine. Millised neist on parimad ja millist kasu toob keha regulaarne masseerimine õlidega? Õppige õlide loomulikku jõudu tundma.

Kujutage ette, et elate paar tuhat aastat tagasi. Olete iidses Roomas saunamajas. Teid ümbritsevad valjud vestlused ja veesulin, õhus on tunda masseerimiseks mõeldud looduslike ürtide ja õlide aroomi. Kaasaegses perspektiivis oli see ebatavaline atmosfäär tol ajal täiesti tavaline nähtus - Rooma saunades olid nahka hooldavad ja lõõgastavad õlimassaažid populaarsed, eriti need mida tehti tervele kehale ja kus oliiviõli segati kokku eeterlike õlidega.

Muistsed inimesed uskusid, et massaažid omavad mitmeid raviomadusi. Ja neil oli õigus, sest õlimassaaž muudab naha nõtkemaks, siledamaks ja märgatavalt elastsemaks. Tänapäeval kasutatakse looduslikke massaažiõlisid professionaalsetes ilusalongides, SPA-salongides ja ka kodus.

Kas teie teate millised eelised massaažiõlidel on? Millised populaarsed õlid lõõgastava massaaži jaoks sobivad ja kuidas neid kasutada, et kogu keha õlimassaažist maksimumi saaks?

Kogu keha massaaž: eelised

See ei olnud väga ammu, kui enamik inimesi oli veendunud, et massaaži soovitatakse ainult taastusravi vajavatele haigetele. See on vale viis selle vaatlemiseks, sest massaaži soovitatakse tegelikult kõigile, kes otsivad lõõgastust ja rahu, hooldades nii oma keha kui ka vaimu. See on üks tervikliku süsteemi põhimõtetest, mis tegelikult pärineb alternatiivmeditsiinist. Lühidalt öeldes on see teraapia, mis mitte ainult ei tervenda hinge, vaid hoiab ka naha ideaalses seisukorras.

Millised on kogu keha õlimassaaži eelised?

  1. Stimuleerib vere- ja lümfivoolu, mille tulemuseks on naha suurenenud toitmine.
  2. Lõõgastab keha ja lihaseid, rahustab närve.
  3. Aitab vabaneda tselluliidist ja venitusarmidest, jätab naha elastseks.
  4. Säilitab naha niiskuse.
  5. Silub epidermist, jätab selle sametiselt pehmeks ja läikivaks.
  6. Annab energiat ja stimuleerib rakkude eneseuuendusprotsesse.
  7. Eeterlike õlidega kombineerituna on sellel aroomiteraapilised omadused.

Milliseid massaažiõlisid valida?

Massaaž on kõige tõhusam, kui seda õigete õlidega teha. Teisisõnu määrab keha jaoks valitud õli massaažiseansi lõpliku tulemuse. Kui soovite näiteks maha rahuneda siis valige lavendliõli, tselluliidi ja venitusarmide puhul mõjub kõige paremini aga magusa mandli õli.

MÄRKUS: puhtaid eeterlikke õlisid ei tohiks üksinda masseerimiseks kasutada, kuna need võivad nahka ärritada. Põhikomponendiks on kandjaõli, mida saab valitud lisaainetega rikastada.

Täiuslik kandjaõli

Õli, mida kavatsete massaaži segusse lisada, peaks olema hästi imenduv ja õige konsistentsiga, et seda oleks lihtne nahale laiali hõõruda. Kookosõli on masseerimiseks näiteks liiga tihke, kuid seda saab kasutada pärast soojendamist.

Lisaks peaks kandeõli väärtuslik toitainete allikas olema. Ainult siis suudab massaaž positiivset mõju avaldada. Nahk on märgatavalt rohkem hellitatud ja elujõulisem, kui hoolduseks kasutatav kandjaõli on rafineerimata, külmpressitud ja orgaaniline. Seetõttu täidavad looduslikud õlid seda ülesannet paremini kui valmis massaažikosmeetika.

Parimad massaažiõlid

  1. MANDLIÕLI – külmpressitud ja rafineerimata magusa mandli õli kutsutakse ka Nooruse Valvuriks, sest see vastutab naha niisutamise eest ja hoiab ära elastsuse kadumise. Seda saab erinevate nahatüüpide jaoks kasutada ja - mis huvitav - seda saab kasutada ka vastsündinu naha raviks. Tänu oma konsistentsile on mandliõli üks parimaid õlisid, mida masseerimiseks kasutada, ning selle kiire imendumiskiirus aitab nahka seestpoolt toita.
  2. VIINAMARJASEEMNEÕLI – koosneb peaaegu täielikult väärtuslikest rasvhapetest ja E-vitamiinist, millel on antioksüdatiivsed omadused. Massaažiõlina kasutades takistab see enneaegset vananemist.
  3. JOJOBAÕLI – soovitatakse tihtipeale massaažiõlina, kuna selle struktuur on sarnane meie loomulikule rasule. Tänu sellele sarnasusele talub nahk seda uskumatult hästi. Kvaliteetne jojobaõli on täis väärtuslikke rasvhappeid ja E-vitamiini, mida saab kehale massaaži kaudu anda. Lisaks on see üks parimaid niisutavaid õlisid, kuna taastab naha loomuliku hüdrolipiidbarjääri ning ravib ja taaselustab seda.
  4. AVOKAADOÕLI – multivitamiinipomm, mis tungib kiiresti nahka, jättes selle niisutatuks ja toidetuks. Külmpressitud avokaadoõli on väärtuslik mineraalide, A-, B-, D-, E-, H-, K- ja PP-vitamiinide ning oomega-3 ja oomega-6 rasvhapete allikas. Õli tunnustatakse selle regenereerivate omaduste poolest.
  5. OLIIVIÕLI – külmpressimise teel saadud ja rafineerimata oliiviõli on üks levinumaid kandjaõlisid, mida massaažisegude loomisel kasutatakse. Ja see pole üllatav, sest oliiviõli hoolitseb naha eest, niisutab, silub ja kaitseb seda ning paneb selle särama.
  6. KOOKOSÕLI - looduslik kookosõli peibutab oma kauni aroomiga. See sisaldab suurel hulgal väärtuslikke rasvhappeid ja vitamiine, tänu millele saab nahk oma tervise ja ilu tagasi. Kahjuks tuleb see eelnevalt ette valmistada, kui soovite seda masseerimiseks kasutada. Toatemperatuuril on kookosõli tahke või konsistentsiga, mistõttu tuleb seda vahetult enne massaaži soojendada.

Massaažiks mõeldud eeterlikud õlid 

Ilmselgelt ei piirdu kogu keha õlimassaaž ainult ühe konkreetse õli kasutamisega. Seda saab kombineerida eeterlike õlidega, mis annavad segule täiendavaid aroomiterapeutilisi omadusi ja suurendavad selle massaažipotentsiaali.

Allpool on kehamassaažiks sobivad eeterlikud õlid ning nende peamine kasutus:

  • Energiat andvad eeterlikud õlid: salvei, eukalüpt, sidrunhein, piparmünt, apelsin, sidrun, laim, greip, bergamott.
  • Rahustavad eeterlikud õlid: apelsin, kummel, lavendel, rosmariin, patšuli, jasmiin, siberi mänd.
  • Lõõgastavad eeterlikud õlid: lavendel, magus apelsin, ylang-ylang, patšuli, kummel, geraanium, ingver, sandlipuu, greip.

Kuidas massaaži õlidega teha?

Mõned inimesed loobuvad kogu keha õlimassaaži hüvedest, sest nende jaoks tundub see liiga tülikas ja aeganõudev protseduur. Tegelikult on massaaži positiivsete mõjude nautimiseks vaja vaid ühte õli ja natuke vaba aega (parim kui seda kohe pärast vannitamist teha, sest siis imeb nahk toitvad ained kergemini).

Kuidas kogu keha õlimassaaži samm-sammult teha?

Külm õlimassaaž

Lihtsaim viis on õli ringjate liigutustega käte abil nahale määrida. Mõneminutilise massaaži tagajärjel õli soojeneb, et läbi naha tungida, seda toita ja taastuda.

Soe õlimassaaž

Teine meetod, mis nõuab natuke rohkem aega ja innukust, on soe õlimassaaž. Enne sellesse sukeldumist peame valitud õli ettevalmistama, mis tähendab, et seda tuleb veevannis eelnevalt soojendada. Ilmselgelt ei tohiks õli olla väga kuum, et see nahka ei põletaks. Pärast soojendamist võite õli nahale kanda ja massaaži teha. See tehnika annab kehale maksimaalse lõõgastuse ja hoolduse.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest