Õlid näo jaoks. Kuidas oma nahatüübile sobiv õli valida?

Õlid näo jaoks. Kuidas oma nahatüübile sobiv õli valida?

Looduslikke õlisid ei pea ainult juuksehoolduses kasutama. Õlid toovad meie nahale suurt kasu ja aitavad meid ideaalse jume saavutamisel. Milliseid õlisid näohoolduses kasutada? See sõltub teie enda nahatüübist ja selle vajadustest. Miks mitte need üle vaadata ja nende imelist potentsiaali ära kasutada?

Niisutaja, kreem, seerum, geel, salv, näopuhastaja - kõiki neid tooteid suudab üks looduse poolt antud õli asendada. Kui te selle oma nahatüübi ja selle vajadustega sobitate, näete varsti imeline välja.

On aeg looduslikuks näohoolduseks!

Näohooldus õlidega

Õlihooldused on väga populaarsed ning tegelikult saate neid ka naha jaoks kasutada. Näo õlihoolduste abil saate oma naha eest loomulikul viisil hoolitseda ning niisutajate, päeva- ja öökreemide vaeva unustada. Kui õli sobib hästi, siis toob see tagasi niiskuse, normaliseerib happe-aluse tasakaalu, taastab hüdrolipiidide kihi ja teeb oma hämmastavate omaduste abil veel palju muudki head.

Parimad näohoolduse õlid on loomulikult külmpressitud, rafineerimata ja orgaanilised. Kui need pärinevad looduslikust ja usaldusväärsest allikast, nagu Nanoili disainitud õlid, siis võime kindlad olla, et nende mõju on parem ja õlid ise on palju ohutumad, isegi tundlik naha puhul.

Kas õlisid tasub näonahal kasutada?

Absoluutselt! Looduslikud õlid on paremad kui valmistooted, kuna need:

  • parandavad naha niiskustaset loomulikul ja vastupidaval viisil
  • ei sisalda potentsiaalselt kahjulikke aineid
  • sobivad kõikidele nahatüüpidele, ka tundlikule nahale
  • on rikkad nahale vajalike rasvhapete ja antioksüdantide poolest
  • on mitmekülgsed ja neid saab kasutada mitmel viisil

Loomulikult peate mõistlik olema – õlid on tõhusad, kui sobitate need oma naha vajadustega. Valesti valitud õli võib teie näonahka ummistada. Õnneks juhtub see harva.

Kuidas valida parim õli näohoolduseks?

Kosmeetikatööstuses kasutatakse üle 100 taimeõli. Kuidas teada, millist looduslikku õli oma nahahooldusrutiini jaoks valida? Polüküllastumata oomega-3 ja oomega-6 rasvhapete sisaldus on valiku tegemisel võtmetähtsusega. EFA-de kogus õlis annab meile teada, millisele nahatüübile konkreetne õli sobib.

Põhiline kokkuvõte ütleb, et:

  1. kuivatavad õlid (sisaldavad üle 50% polüküllastumata happeid) – on kõige kergemad ja kiiremini imenduvad ehk ei jäta nahale rasvast kihti. Sobib rasusele ja probleemsele nahale; see toimib õlipõhise jumestuskreemina.
  2. poolkuivatavad õlid (sisaldavad 20%-50% polüküllastumata happed) – on kerge konsistentsiga ja ei koorma nahka, kuid võivad rasust nahka ummistada. Soovitatav normaalsele ja kombineeritud nahatüübile.
  3. mittekuivatavad õlid (sisaldavad polüküllastumata happeid alla 20%) - nende konsistents on üsna raske, imenduvad nahka kauem, võivad nahapoore ummistada ja rasvase kihi näole jätta. Need sobivad hästi kuivale ja vananevale nahale, mis ei ole komedoonidele suhtes vastuvõtlik.

Õlid, mis sobivad rasusele ja probleemsele nahale

Nagu eelnevalt mainitud sobivad kuivatavad õlid ideaalselt rasusele ja aknelisele nahale. Need kuivatavad õlid on õige konsistentsiga ning tänu heale imendumisvõimele ei ummista nahapoore ega riku rasunäärmete tasakaalu. Milliseid õlisid valida rasuse, probleemse ja aknelise naha puhul?

  • Jojobaõli – rafineerimata ja külmpressitud, jojobaõli struktuur sarnaneb inimese rasule, kaitstes muuhulgas niiskuse kadumise ja muude välistegurite eest. Tänu sellele imendub see paremini kui mõningad kreemid. Tänu oma antibakteriaalsele, rahustavale ja puhastavale toimele on see tõeliselt tõhus aknega naha hooldamisel. See toob leevendust probleemse naha puhul.
  • Roosiõli – loodusliku roosi õitest ekstraheeritud õli soovitatakse enamasti vananenud nahale, kuid sobib ka katkiste veresoonte raviks. Väikestes kogustes aitab ka probleemse jume ja kergesti ärrituva või punetava naha korral. See on C-vitamiini allikas ning sellel on kirgastav, antioksüdatiivne ja rahustav toime. Õli tugevdab naha loomulikku kaitsebarjääri, soodustab paranemist ja vähendab punetust.
  • Viinamarjaseemneõli – rikas antioksüdantide poolest, 90% selle koostisest on viinamarjaõli küllastumata rasvhapped. Just see muudab õli teiste õlide seas silmapaistvaks ning heaks vahendiks paljude nahaprobleemide, nagu rasusus, mustpead, akne, vastu. Väidetavalt on see üks toitvamaid õlisid tänu selle vitamiinide (A, E, D ja K) mitmekesisusele.
  • Linaseemneõli – selle iseloomulikeks tunnusteks on suur oomega-3 ja oomega-6 hapete osakaal ning harvaesineva oomega-9 happe sisaldus. Õli imendub hästi, seega sobib rasusele ja aknelisele nahale. Sellel on põletikuvastane toime, see kiirendab paranemist, toob leevendust ja taastab rasu tasakaalu.

Normaalsele ja kombineeritud nahale sobivad õlid

Poolkuivatavad õlid on parim valik normaalse naha puhul, mis ei tekita eriti probleeme, või kombineeritud naha puhul, mis on poolkuiv ja poolrasus. Nende konsistents võimaldab neil töötada nii naha sisestruktuurides kui ka pinnal (ei ummistu ega koorma). Milliseid õlisid tuleks normaalsel või kombineeritud nahal proovida?

  • Argaaniaõli– kõige populaarsem ja kindlasti kõrgeimalt hinnatud iluõli, mis sisaldab rikkalikult tugevat antioksüdanti: E-vitamiini. Sellel on lai valik kasutusalasid kombineeritud naha ja sellise naha puhul, mida on raske klassifitseerida. See mitte ainult ei kaitse ega suurenda niiskust, vaid ka pinguldab, silub kortse, vähendab aknet, rahustab ärritusi, elustab ja kaunistab nahka.
  • Mandliõli - rafineerimata magusa mandliõli on ahvatlev nii hämmastava lõhna kui ka suurejoonelise toime tõttu. Sobib normaalsele ja kombineeritud nahale, imendub ideaalselt, ei jäta rasvast kihti. See toimib nagu kvaliteetne kortsudevastane kreem, lisades tõhusalt elastsust, siludes ja täiustades nahka. Lisaks õli toidab ja tagab piisava niiskuse.
  • Aprikoosiõli - aprikoosiseemnetest ekstraheeritud looduslik pehmendaja; selle kerge konsistents võimaldab õli nii normaalse kui ka kombineeritud nahatüübi puhul ilma piiranguteta kasutada. See sisaldab suurel hulgal vitamiine, tänu millele õli toidab, aeglustab vananemisprotsessi, parandab naha paranemist ja tagab sametise pehmuse.
  • Puuvillaseemneõli – kvaliteetne puuvillaseemneõli on hädavajalik kuiva ja esimesi vananemisilminguid näitava naha puhul nt. peened kortsud. See niisutab, parandab, on põletikuvastase toimega, annab elastsust, ning ei ummista nahapoore.

Õlid, mis sobivad kuivale ja vananevale nahale

Kui teie nahk on väga kuiv või vananev, kasutage mittekuivatavaid õlisid, mis on kõige paksemad, kõige tihedama konsistentsiga, ning mis moodustavad mittepoorse kaitsekihi, lukustades vee nahasse. Millised õlid parandavad kuiva ja vananevat nahka?

  • Avokaadoõli– see on õlide seas üks parimaid niisutajaid seega ka võimas koostisosa paljudes kuivale nahale mõeldud looduslikes kosmeetikatoodetes. Õli on populaarne tänu selle kaitsvale (nt kaitseb vabade radikaalide eest, enneaegse vananemise eest) ja kortsudevastasele toimele ning see muudab naha elastseks. Avokaadoõli regulaarne kasutamine nahal, parandab selle välimust märgatavalt.
  • Makadaamiaõli – looduslik makadaamiapähkliõli on ideaalne kosmeetikavahend vananeva ja väsinud naha puhul. See on särav nahka hooldav õli, mis silub, pehmendab, kaitseb päikese eest, toidab, niisutab nahka ning omab antibakteriaalset ja taastavat toimet. Makadaamiaõli tagab mitmekülgse toime.
  • Kookosõli – tõeliselt populaarne õli, millel on vapustav aroom, tingimusel et see on rafineerimata ja külmpressitud. See suurendab naha niiskust, lukustab vett, pehmendab ja silub. Kahjuks on kookosõli näole määrimine üsna keeruline selle loomuliku paksu võise konsistentsi tõttu.
  • Oliiviõli – tavaliselt kasutatakse seda igapäevaselt toiduvalmistamisel. Tegelikult on oliiviõli suurepärane toitainete allikas ka naha jaoks. See aitab nahka parandada, julgustades epidermist end uuesti üles ehitama. See hoiab ära vananemise ja dehüdratsiooni, nii et nahk on kogu aeg niisutatud, toidetud ja elastne.

Kuidas õlisid näonahale kanda?

Teadmine, millist õli näonaha jaoks kasutada, on väga oluline, sest see võimaldab vältida mõningaid nahahoolduse ebaõnnestumisi. Hästi sobiv õli niisutab nahka, kuid ei jäta seda rasvaseks. Lisaks kõigele sellele peaksite ka teadma, kuidas õlisid nahale kanda, et ära kasutada 100% nende potentsiaalist ja jõust.

Selleks on palju võimalusi. ÕPM ehk õlipuhastusmeetod on üks neist – kasutage meigieemaldajate ja mitsellaarveede asemel õlisid, et kõikidest mustustest lahti saada. Lihtne ja loomulik. Peale selle tuleks õlisid kasutada pärast naha puhastamist ka hooldava kosmeetikavahendina – kreemi asendajana, enne niisutava kreemi või seerumi pealekandmist, DIY näohoolduse koostisosana. Kui teie õli on kerge ja kuivatav, kasutage seda tõhusa meigipraimerina, et nahka toita ja meik kauakestvaks muuta. Näomassaažiõlid on veel üks suurepärane idee nende kasutamiseks: need parandavad vereringet, täiustavad teie nahahooldust, lisavad elastsust ja parandavad näo kuju.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest