Võrratu juuksetervendus 7 sammu abil! Kuidas saada kaunid juuksed?

Võrratu juuksetervendus 7 sammu abil! Kuidas saada kaunid juuksed?

Kui unistad ilusatest, hoolitsetud ja täielikult taastatud juustest, pead muutma oma suhtumist juuksehooldusse. Pööra tähelepanu ka stilistika- ja hooldusvahenditele, millega oma juukseid "toidad". Kui suurem osa sinu kosmeetikat sisaldab kahjulikke silikoone, parabeene ja alkohole (alkohol denat või bensüülalkohol), ei saa su juuksed kunagi olla täielikult toidetud ja terved. Tervete ja tugevate juuste eest võitlemiseks on vajalik muuta "toitu, mida oma juustele annad". Mida see tähendab? Sa pead tagama, et su juuksed saaksid maksimaalselt koostisosi, mis vastavad juuste poorsusele ja struktuurile. Samal ajal kõrvalda kahjulikud ja komedogeensed ained, mis juukseid kahjustavad ja peanahka häirivad. Igapäevane juuksehooldusrutiin ja juuksehooldusvahendid on samuti olulised.

Järgnev juhend jagab, kuidas võita lahing tervete, pikkade ja kaunite juuste nimel. Tutvu samm-sammult kirjapandud juuksetervendusprogrammiga, mis annab hämmastavaid tulemusi!

1. AVASTA OMA JUUSTE POORSUS

Juuste poorsus määratleb su juuste seisundi ja struktuuri. See on äärmiselt oluline. Pead teadma oma poorsuse tüüpi, et valida oma juuste jaoks õiged tooted. Seega, peaksid teadma, kas su juuksekiud:

Trühholoog saab testida su juuste poorsust ja peanaha seisundit. Kuid saad oma juuste poorsust õppida tundma ka kodus. Ilublogid on täis teavet poorsuse ja selle määramise viiside kohta.

2. VALI OMA JUUSTE TÜÜBILE SOBIV ÕLI JA ALUSTA JUUSTE ÕLITAMIST

Looduslikud õlid on juuksehoolduses vaieldamatud meistrid. Neid on iluhoolduses kasutatud aastasadu. Ainult õlides sisaldub suures koguses looduslikke ja ohutuid koostisosi. Need on oomega rasvhapete, paljude mineraalide ja vitamiinide allikas, mis soodustavad tervislikku kasvu. Lisaks saab õlisid kanda juustele (toita seestpoolt ja kaitsta väljastpoolt) ning peanahale, kus need tungivad sibulasse – osasse, mis on vastutav juuste seisundi eest. Kui sibulad on nõrgad, on ka su juuksed nõrgad. Looduslikud õlid suudavad parandada ja tugevdada sibulaid, nii et juuksed kasvavad tugevate, läikivatena ja näevad imelised välja.

Peate mõtlema õli valikule ja sobitama õli oma juuste poorsusega. Juuste õlitamisel võid kasutada rohkem kui ühte õli. Proovi segu mitmest looduslikust õlist: need töötavad intensiivsemalt ja täiendavad teineteist, luues loodusliku ja võimsa juukse eliksiiri.

3. PÖÖRA TÄHELEPANU ŠAMPOONIDELE JA TOITVATELE TOODETELE

Silikoonide, parabeenide ja alkoholiga täidetud šampoonid puhastavad küll hästi juukseid, kuid ei paku peanahale hooldust. Need häirivad rasunäärmete tööd, mistõttu varem või hiljem võitlete peanahaprobleemidega (ärritus, sügelus, kuivus), mis viib juuste aeglase kasvu ja kehvema juuste seisundini. Hea lahendus on õrnade ja ohutute lastešhampoonide kasutamine; need puhastavad juukseid õrnalt ja hooldavad peanahka. Juuksehooldusvahendeid ostes peaksid veenduma, et need on looduslikud ja õrnad, ilma parabeenide ja kemikaalideta, eriti kui kasutad neid peanahale. Toida juukseid kord nädalas tugevalt tervendava tootega. Kasuta detoksifitseerivat või taaselustavat juuksemaski. Ideaalis vali naturaalsed, õrnad, sünteetikavabad tooted, mis ei häiri juuste loomulikku elutsüklit.

4. VAHETA VÄLJA OMA JUUKSEHARI

Kas su hari rikub, tõmbab ja lõhub su juukseid? Kas kasutad traditsioonilist kammi? Sel moel tekitad säbrulisust ja staatilist elektrit, ning lõhud ja tõmbad välja oma juukseid. Selle asemel võib harjamisest kujuneda rituaal, mis pakub juustele lisahooldust ja peanahale massaaži. Näiteks legendaarne tangle teezer on hea hari. See võimaldab sul juukseid lahti harutada ilma murdmise ja kahjustamiseta. Painduvad plastikhambad masseerivad su peanahka. Hea mõte kasutamiseks on ka puidust kamm, eelistatavalt laiade piidega. See harutab märjad kiud lahti, masseerib peanahka ja võimaldab maski, õli või palsamit ühtlaselt jaotada.

5. FÖÖN? JAH! KUUMUS? EI!

Kõrge temperatuur hävitab su juukseid. Seetõttu peaksid loobuma sirgendamisest kuumade sirgendajatega, mis lihtsalt põletavad juukseid ja murravad juustes olevaid sidemeid. Ühtlasi, oma juukseid föönitades, pea meeles õhuvoo temperatuuri: mida madalam, seda parem. Hankige endale föön temperatuurireguleerimisnupuga ja ioonfunktsiooniga, mis silub juuste pinda ja vähendab staatikat.

6. JUUKSESÕBRALIK SOENG

Stiilsed või pingul krunnid, sätitud juukseosad, peened klambrid aitavad luua huvitava soengu, kuid see on juustele kahjulik. Need kahjustavad juuste välimist struktuuri, tõmbavad juukseid ja nõrgestavad sibulaid. Pidev patsi kandmine võib juukseid nii palju kahjustada, et tõmmatud sibulad hakkavad juuksefolliikulitest välja kukkuma, põhjustades hõrenemist ja juuste väljalangemist. Proovi kanda lõtvu soenguid. Vältige tõmbamist ja rebimist, et mitte nõrgestada keratiini struktuuri ja sibulaid.

Samuti peaksid investeerima ja leidma hea juuksuri, kes loob soengu arvestades sinu juuksetüübi ja -struktuuriga ning sinu elustiiliga. Pole mõtet valida soengut, mis näeb välja imeline ainult pärast salongist lahkumist, kuid hiljem sa ei tea, kuidas oma juukseid kujundada või see võtab lihtsalt väga palju aega. See saab olema eriti tülikas hommikuti, kui oled tööle kiirustamas.

7. JUUKSEVAHUD, -SPREID JA -GEELID – VAENLASTE NIMEKIRI

Tasub teada, et spreid, geelid, vahud ja kõik stiilitooted sisaldavad palju kunstlikke ja tugevaid koostisosi, mis tekitavad kleepuvust ja tungivad juuksestruktuuri. Kui jätkad nende kasutamist, seisad silmitsi tuhmide, rabedate juuste ja häiritud rasunäärmetega. Peaksid kindlasti kasutama stilistikavahendeid ainult erilistel puhkudel. Ostes tooteid, mis põhinevad looduslikel ja ohututel ainetel ning lisakonditsioneerivatel koostisosadel, on suurepärane mõte. Ökopoodides on lai valik juuksetooteid, mis taltsutavad ja kujundavad juukseid kahjustamata ning häirimata rasunäärmeid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest