Avasta 8 julget ja trendikat juuksevärvi!

Avasta 8 julget ja trendikat juuksevärvi!

Juuste stiliseerimine ei tähenda ainult palmikute ja krunnide tegemist. See on ka mäng värvidega, alates tagasihoidlikest toonidest mahlakateni. Juuste värvimisel on teatud reeglid, kuid värvitrendides on nii palju mitmekesisust, et igaüks leiab midagi, mis on talle sobilik - väiksema või intensiivsema efektiga.

Mõtle sellele, kas sa tead juba kõike juuste värvimise kohta? Kas sa tead viimase aja trende? Kas sa tead erinevust sombre, ombre ja bronde vahel? Kui ei, siis pead edasi lugema. Siit leiad sa infot kõige populaarsemate värvimistüüpide kohta ja saad kontrollida ka seda, kas oled seni uskunud juuste värvimisega seonduvaid müüte.

Juuste värvimine – definitsioon

Mis on juuste värvimine? Lihtne küsimus ja vastus on samuti lihtne. Juuste värvimine hõlmab juuste värvi muutmist (looduslikku või varem muudetud) keemiliste vahenditega. Saame valida sihtvärvi, kuid juuksevärv võib sellegipoolest värvi muuta vaid mõne tooni võrra. Seetõttu on blondiks minemine, näiteks tumedast pruunist, täiesti erinev meetod, mida nimetatakse pleegitamiseks.

On kolme tüüpi juuksevärvimist:

  • püsiv juuste värvimine – annab pikaajalised tulemused, sest pigment tungib sügavale juuste struktuuri, nagu tätoveerimise puhul tint nahka. Seetõttu jääb valitud värv su juustele, kuni juuksed kasvavad tagasi või neid värvitakse uuesti.
  • poolpüsiv juuste värvimine – kestvus varieerub sõltuvalt meetodist, toodetest ja sinu loomulikust toonist. Värv võib püsida isegi kuni 24 pesukorda. Pigment ei tungi juustesse, vaid asetseb pinnal ja pesemisel eemaldub see pärast mitut pesukorda.
  • ajutine juuste värvimine – see on vähem intensiivne kui poolpüsiv värvimine. Värv püsib juustel 2 kuni 8 pesukorda, kuna kasutatakse mahapestavaid värvaineid: pigment lahustub vees ega tungi juustesse. Maha pesemine toimub kergelt.

Tõde või vale? Juuste värvimine, täiesti ausalt.

Tähelepanu! Lükkame ümber värvimisega seonduvaid müüte! Paljud naised kordavad neid ikka ja jälle ning need ilmuvad igas arutelugrupis ja juuksehoolduse blogis. Üllatuslikult pole neil väidetel aga teaduslikku alust. Valed teooriad ütlevad, et juuste värvimine on kahjulik ja suurendab juuste väljalangemist. Kas ka sina oled uskunud nendesse müütidesse?

Juuste värvimine ei nõrgesta juuksesibulaid ega kiirenda juuste väljalangemist ega hõrenemist!

Värvimisest põhjustatud juuste väljalangemine on levinud müüt. Juuste värvimise ja juuste väljalangemise vahel puudub seos. Vale ja liiga tugeva toimega toote valimine võib ärritada tundlikku peanahka, kuid see ei mõjuta kindlalt juurdunud juuksefolliikuleid. Juuste värvimine mõjutab ainult seda juukseosa, mida silmaga näed – juuksekiudusid. See ei mõjuta juuksesibulaid ega folliikuleid.

Kahjustatud juuste värvimine on võimalik!

On arvamusi, et kahjustatud juukseid on võimatu värvida. Kõik on võimalik, kuid sellega kaasnevad teatud riskid. Ületöödeldud juuksed imavad palju rohkem pigmenti, seega efekt on pikaajaline ja intensiivne. Kahjuks on kahjustatud juuksed nõrgad ja neil pole kaitset keemiliste ainete mõjude eest. Kui otsustad värvida kahjustatud juukseid, pead kasutama õrnemat toodet - vähem püsivat, kuid ohutumat.

Regulaarne värvimine ei muuda sinu loomulikku juuste tooni!

Kas värvimine kahjustab sinu loomulikku juuksevärvi? Vastupidiselt paljudele arvamustele ei tee see seda. Kuigi pigment tungib juuksekiudu ja annab uue värvi, püsib kasvavates juustes loodusliku pigmendi hulk sama. Juurte loomulik toon tundub tuhmim ja vähem intensiivsem võrreldes ülejäänud värvitud juuste tooniga.

Sa peaksid vältima juuste pesemist vahetult enne värvimist ja päeva jooksul pärast värvimist!

Kui pesed juukseid šampooniga, eemaldad looduslikud rasvad, mis kaitsevad peanahka kahjulike tegurite eest. Parim oleks, kui pesed juukseid hiljemalt värvimisele eelneval õhtul, et lipiidbarjääril oleks aega taastuda ja pakkuda juustele värvimise ajal paremat kaitset. Pärast värvimist võid juukseid pesta päev hiljem tavalise šampooniga. Šampoonides sisalduvad koostisosad võivad nõrgendada protseduuri mõju ja pesta värsket pigmenti välja.

KUUMAD JUUKSEVÄRVI TRENDID

Ombre, baleyage või splashlight? Tänapäeval ületavad juuksurite oskused meie kujutlusvõimet seoses sellega, milliseks on juukseid võimalik värvida. Värvimine pole ainult ühevärvilise toote juustele kandmine. Kontrastsetest esiletõstudest või gradient ombrest oleme liikunud sombre'i, bronde'i ja muude selliste stiilide juurde. Mis neid üksteisest eristab? Järgnevalt on kirjas kõige populaarsemate trendide nimekiri:

  • Ombre hõlmab juukseotste heledamaks tegemist. Värv muutub tumedamat tooni juurtest heledamate otsteni. Ombre võimaldab meil kombineerida pruune ja musti toone blondi, punase, karamelli või halli tooniga.
  • Sombre (pehme ombre) on ombre tagasihoidlikum versioon. Omavahel on ühildatud ikkagi heledad juukseotsad ja tumedamad juured, kuid tulemus on loomulikum, kuna ühtlasi on mõned salgud värvitud juba juurtest alates. Värvide üleminek pole nii silmapaistev, kui ombre puhul.
  • Bronde on vähem populaarne sombre versioon, kus värvid on vastupidised. Meetod seisneb heledate, blondide juuste loomulikus kombineerimises tumedate otstega või pruunide salkudega. Tulemuseks on päikese suudeldud juuksed.
  • Blorange on loomuliku sombre'i teine versioon. Nagu bronde, annab see kolmemõõtmelise ilme. Kuid selles versioonis saavad juuksed roosa ja virsiku värvi peegeldusi. See stiil on tütarlapseliku varjundiga.
  • Splashlight on muutumas üha populaarsemaks. Splashlight annab juustele tõelise filmistaari välimuse. Värvimine keskendub juuste keskmise osa heledamaks värvimisel; juured ja otsad jäävad tumedama varjundiga. Värvide üleminek peab olema äärmiselt delikaatne.
  • Dip dye juuksed meeldivad julgetele naistele, kes ei karda juustega katsetada. Meetod seisneb juukseotste intensiivses ja kontrastses värvimises, tavaliselt roosa, kollase, sinise, lilla, rohelise ja isegi punasega.
  • Baleyage on tuntud meetod, mis on jäetud unustustehõlma paljude ebaõnnestunud värvimiste tõttu, mille tulemuseks olid liiga tugevad värvikontrastid. Kuid kui baleyage tehakse hästi - kasutades mõnda erinevat ja omavahel hästi sobituvat tooni - on tulemus hämmastav.
  • Flamboyage on tagasihoidlikum standardse baleyage versioon. See annab juustele suvise "päevituse" sarnase väga loomuliku efekti. Mis on selle stiili saladus? Mitme sarnase värvitooni kasutamisel hakkab juus eri varjundites helkima.

Värvitud juuksed ja õlid

Kuidas juuste värvimisel õlisid kasutada? See on võimalik, kuid sellised uuendused tekitavad esialgu palju vastuolusid. Huvitaval kombels võivad õlid muuta kas värvi püsivamaks või vähem püsivaks. Õige tehnika kasutamine on soovitud tulemuse saavutamise võti. Värvimiseks mõeldud õli tuleb hoolikalt valida ja sellel peavad olema teatud omadused (see peab niisutama, regenereerima, tugevdama ja kaitsma). On õlisid, mida tuleks värvimise puhul vältida, kuid võid leida ka neid, mis on sobivad.

  • juuste värvimiseks soovitatatakse: avokaadoõli, jojoobiõli, viinamarjaseemneõli, magusa mandli õli.
  • värvimisega seonduvalt tuleks vältida: kookosõli, sheavõi, palmiõli, kakaovõi.

Kuidas õlisid juuste värvimisel õigesti kasutada? Kõige populaarsem meetod on see, kui lisad mõne tilga sobivat õli juuksevärvile. Õli rikastab värvi väärtuslike toitainetega ja tagab juustele ja peanahale lipiidide tasakaalu. Kosmeetikapoodides müüakse valmis juuksevärve, mis on rikastatud õliga (tavaliselt argaaniaõliga). Teiseks heaks mõtteks on see, kui kanda õli juustele tund enne värvimist, kuid teha seda väikestes kogustes, et vältida õlisust ja ülekoormust. Õli jäetakse juustesse, kuna see kaitseb meie peanahka värvainet sisaldavate kemikaalide eest. Õlidega juuste värvimine väldib kuivade salkude ja ärritunud peanaha teket. Kui kasutad õli õigesti, võimendab see sinu poolt soovitud värvi.

Pärast protseduuri peaksid juukseid uuesti õlitama umbes nädala pärast, et värvi taas esile tõsta.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest