Juuste õlitamise saladused. Kuidas õlisid valida?

Juuste õlitamise saladused. Kuidas õlisid valida?

Lisaks sellele, et juukseõlitamine on trendikas, on see ka väga tõhus ja õrn juuksehooldusmeetod. Kuna looduslikud õlid on muutunud nii populaarseks, siis üks olulisemaid küsimusi, mis tekib, on: millist õli valida enda tüüpi juuste õlitamiseks? Ligi 100 turul saadaoleva õli hulgast pole nii lihtne valida ideaalset.

Altpoolt leiate ülevaate, mis aitab teil mõista, kuidas õlisid teatud tüüpi juustega sobitada.

Väidetavalt kasutatakse kosmetoloogias üle 100 erineva loodusliku õli. Huvitav fakt on see, et suurt osa neist kasutatakse igapäevaselt ka köögis. Näiteks: päevalilleõli, maisiõli või riisiõli. Need, mida juuksehoolduses kasutada, peavad aga olema puhtad, orgaanilised, külmpressitud, rafineerimata ja ilma sünteetiliste aineteta. Lisaks kasutatakse sageli ka taimset võid. Mis need on? Nende hulka kuuluvad õlid, mis on toatemperatuuril tahke konsistentsiga ja vajavad soojenemist, et muutuda vedelamaks.

Millise õliga alustada?

Sadade õlide hulgast tuleb välja valida üks, mis on teie juustele kõige sobivam. Pole ime, et see küsimus tekitab nii palju kahtlusi ja maksab meile unetuid öid. Milline õli sobib kõige paremini teie juuste õlitamise teekonna alustamiseks? See peab olema sobinema teie juuste poorsusega, pärinema usaldusväärsest allikast, rafineerimata ja külmpressitud.

JUUKSE ÕLITAMINE VS JUUSTE POORSUS

Eritada on võimalik kolme tüüpi juukseid ja sama arvu juukseõlikategooriaid. Teades mõlema omadusi, ei teki probleeme sobivate õlide sobitamisega konkreetse juuksetüübiga. Juuksekarvadel võib olla erinev poorsus, mis näitab nende tervislikkuse taset. Kuidas poorsust määrata? Üks meetoditest on nende vaatlemine mikroskoobi all. Õnneks on olemas meetodeid, mis aitavad teil oma poorsust mugavalt oma kodus tuvastada.

Õlid on valmistatud estritest, rasvhapetest, vitamiinidest, fosfolipiididest ja mineraalainetest – neid saab liigitada nende omaduste järgi. Neid on võimalik jaotada oma imenduvuse järgi, mis sõltub osakeste suurusest ja rasvhapete sisaldusest õlis.

  • läbitungivad õlid – koosnevad enamjaolt küllastunud rasvhapetest
  • poolläbitungivad õlid – suur monoküllastumata rasvhapete (oomega 7 ja oomega 9) sisaldus
  • mitteläbitungivad õlid – sisaldavad peamiselt polüküllastumata õlisid (oomega 3 ja omega 6)

Läbistavad õlid imenduvad juustesse kergesti, kuna neis on väikesed osakesed. Need on peamiselt küllastunud õlidega võid, nagu sheavõi, babassuõli ja cupuacu või, mis sisalduvad Nanoilis – vähese poorsusega juustele mõeldud õlis.

Natuke suuremad osakesed on iseloomulikud poolläbitungivatele õlidele, mis sisaldavad küllastumata rasvhappeid oomega 7 ja oomega 9. Sellesse rühma kuuluvad makadaamiaõli, argaaniaõli, marulaõli, maracuja õli ja jojobaõli. Need on keskmise poorsusega Nanoili juukseõli komponendid.

Suured osakesed võivad kohaneda juuste struktuuri defektidega. Need on tüüpilised õlidele, mis sisaldavad küllastumata omega-3 ja oomega-6 õlisid, nagu näiteks kuningakepiõli, puuvillaseemneõli ja avokaadoõli, mille ühendab suure poorsusega juustele mõeldud Nanoil õli.

Millist juukseõli valida?

Teades oma juuste poorsust, on väga lihtne neile teadlikult sobivat õli sobitada. Seetõttu annab juuste õlitamine palju paremaid tulemusi ja väheneb kähardumise oht. Jätkake lugemist ja leiate juhiseid, millist õli valida.

Õli blondidele ja heledatele juustele?

Teatavasti sisaldavad blondid juuksed väga vähe melaniini ning on loomulikult õhemad ja nõrgemad. Eriti kui need on keemiliselt blondeeritud. Seega tuleks blonde juukseid õlitada kergete, hästi mõjuvate õlidega, mis ei koorma nii hapraid juukseid üle. Hea mõte on kasutada makadaamiaõli (läbitungiv), marulaõli või jojobaõli. Blondide juustega tüdrukutel, kes on oma värviga rahul, tuleks vältida India õlisid (amla ja brahmi) ning kastoorõli – need annavad tumendavaid omadusi.

Õli lokkis juustele?

Lokkis juuksed erinevad nende ehituse poolest – lokkide asemel on salgad palju peenemad ja altid rabeduma. Oma olemuselt on neil suurem poorsus ja seega on suure poorsusega õli ideaalne; näiteks: viinamarjaõli, päevalilleõli, magusmandliõli, linaseemneõli, neemiõli, avokaadoõli või sarapuupähkliõli.

Õli kähardunud juustele?

Kähardumise probleem puudutab kõiki, kellel on keskmise ja madala poorsusega juuksed. Sel juhul ei hoolitse parim õli mitte ainult kähardumise eest, vaid ka silub ja tagab vajaliku niisutustaseme. Selliseid omadusi sisaldavad järgmised õlid: linaseemneõli, oliiviõli ja jojobaõli. Taltsutamatute salkude ja pehmuse annab juuste kuumaga õlitamine ja päeva jooksul õlipihusti kasutamine.

Õli värvitud juustele?

Värvimisel on väga negatiivne mõju juuste keratiini struktuurile. Värvid kahjustavad juukseid tugevalt, seetõttu peab sellisele juuksetüübile mõeldud õli olema sügava toimega, regenereerima, tugevdama ja kaitsma edasiste kahjustuste eest. Värvitud juustele on soovitavamad õlid: avokaadoõli, viinamarjaseemneõli, magusmandliõli ja argaaniaõli.

Õli blondeeritud juustele?

Juuste blondeerimine ja värvitöötlus eemaldab juustest väärtuslikke toitaineid, kahjustab neid ja nõrgestab. Blondeeritud kiud nõuavad põhjalikku regenereerimist ja tugevdamist. Sel juhul on hea sirutada käsi argaaniaõli, puuvillaseemneõli või päevalilleõli poole.

Õli juuste väljalangemise vastu?

Juuste väljalangemine on loomulik nähtus, kuni see pole ülemäärane. Juuste õlitamine võib takistada juuste väljalangemist, kuna see tugevdab juuksesibulaid ja reguleerib peanaha tööd. Juuste väljalangemise probleemi korral on soovitatavad õlid: kastoorõli, musta seemneõli, seedriõli (saadud siberi männist, mitte eeterlik õli).

Õli õhukestele juustele?

Selline juuksetüüp nõuab tugevdamist ja õlitamist, mis parandab nende mahtu, niisutab, kuid ei koorma. Õrnad juuksed, näiteks loomulikult heledad, tasub hooldada hästi imenduvate õlidega. Valida saab järgmiste õlide vahel: oliiviõli, saflooriõli, linaseemneõli või makadaamia – poolimbuv õli.

Õli lõhenenud otstele?

Juuste otsad on need osad, mis on enamasti avatud välistegurite, kõrge temperatuuri jms kahjulikele mõjudele. Need vajavad tõhusat kaitset. Argaaniaõli või puuvillaseemneõli kaitseb suurepäraselt juukseotsi ja toimib termokaitsena.

Õli lainelistele juustele?

Nagu lokkis juuksed, puutuvad ka lainelised kiud kokku ja murduvad. Siinkohal on vaja õli, mis rõhutab lainetust, imendub kergesti, hoiab ära kähardumise ja ei koorma lainelisi kiharaid. Selle ülesande jaoks sobivad kõige paremini jojoba-, mandli- või linaseemneõli.

Õli dehüdreeritud juustele?

Peaaegu iga õli toimib dehüdreeritud kiududele hästi, kuna õlid on looduslikud pehmendavad ained. Seetõttu kaitsevad need kiud veekao eest ja säilitavad õige hüdratatsioonitaseme. Parimad õlid on: makadaamiaõli, päevalilleõli, mandliõli, avokaadoõli ja nisuiduõli.

Õli rasustele juustele?

Tundub, et rasvaseid õlisid ei soovitata rasustele juustele. Tegelikult reguleerivad nad rasunäärmete tööd, puhastavad ja takistavad liigset rasueritust, mis põhjustab rasust peanahka. Sel juhul on parim lahendus hõõruda peanahka riitsinus- või seedriõli.

Õli kõõmaga juustele?

Enamikul juhtudel on võitlus kõõmaga ebaühtlane, eriti kuna sellel on erinevaid põhjustajaid. Kõik saab aga alguse peanahast, mis hakkab ebanormaalselt funktsioneerima. Kõõmavastaste šampoonide suurepärane asendus on kõõmaga juustele mõeldud õli. Selle võistluse favoriidid on: seedriõli, kastoorõli, takjaõli või rosmariiniõli.

Õli rabedatele juustele?

Juuste rabedus on peamiselt seotud nende suurenenud poorsusega. Kuivade ja rabedate juuste puhul tasuks sirutada käed keskmise ja suure poorsusega juustele soovitatud õlide poole. Need lisavad paindlikkust ja silendavad kiudusid. Näiteks kuningakepiõli, maisiõli, nisuiduõli, argaaniaõli.

Õli juuste sirgendamiseks?

Juuste sirgendamine võib olla kahjulik ainult siis, kui te ei paku neile piisavat kaitset. Parim õli soengu tegemise juures on looduslik argaaniaõli (pakkub termilist kaitset, taastab ja niisutab), samuti maracuja- või marulaõli.

Õli kahjustatud juustele?

Kahjustatud juuksed on suure poorsusega ja neile sobivad õlid, mis tagavad igakülgse taastumise, tugevdavad, niisutavad, siluvad ja taastavad kahjustatud keratiini struktuuri. Suure poorsusega juustele soovitatakse tugevalt kahjustatud kiududele: saflooriõli, viinamarjaseemneõli, kuningakepiõli, puuvillaseemneõli või maisiõli.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest