10 olulist juustega seotud küsimust ja vastust, mis võivad sind üllatada

10 olulist juustega seotud küsimust ja vastust, mis võivad sind üllatada

Kui tegemist on iluvaldkonnaga siis oleme sageli uudishimulikud sõna otseses mõttes kõige suhtes. Mõnikord käitume nagu laps, kes küsib liiga palju küsimusi: Mis, kuidas ja miks ... seejärel algab kõigi võimalike variantidega tutvumine seoses toitainetega, juukselõikuse, juuksehoolduse ja kogu selle džässiga. Ilmselt on meie hea tava teada saada nii palju kui võimalik oma juuste, naha ja küünte kohta, sest see tähendab, et me anname endast parima, et pakkuda neile seda, mida nad vajavad.

Kindlasti oled ka sina uudishimulik olend, nii et soovid teada kõike, mis on seotud juuksehooldusega. Kas on veel küsimusi, mis on jäänud vastuseta? Vaata, kas oled juba tegelenud alljärgnevate küsimustega - mõned selgitused võivad sind tõeliselt üllatada. Siin on mitte nii ilmselged vastused üsna ilmselgetele küsimustele. Neist mitteteadlik olemine teeb sama välja, kui ei teaks juuksehooldusest mitte kui midagi. Naudi lugemist!

10 olulist juustega seotud küsimust ja vastust, mis võivad sind üllatada

1. Osadel inimestel on kalduvus kasutada beebišampoone. Miks ja kas peaksid täiskasvanud haarama lastele mõeldud hooldusvahendeid?

Arvatakse, et beebishampoonid on erakordselt õrnalt toimivad, seega hoolitsevad nad peanaha eest õrnalt ja on vabad ärritavatest ainetest (sünteetilised ained, parabeenid ja SLS). Lisaks sellele kaaluma beebishampoone ka juhul, kui me kogemata teeme liiga oma juustele või peanahale. On tõsi, et lasteshampoonid omavad õrna toimet, puhastavad õrnalt ja sobivad erilist hoolt vajavate juustega kindlasti paremini.

Siiski on neil õrnadel lastekosmeetikatoodetel ka oma varjukülg ja kahjuks ei ole nad täiesti puhtad. Asi on selles, et nende koostises on jälgi toitvatest ainetest, mis võivad soodustada juuste sassi minemist ja lisaks ei puhasta need juukseid piisavalt. Seega, kui soovid teha valiku õrnade juuksehooldusvahendite kasuks, siis piira komedogeensete ja raskete juuksehooldustoodete kasutust. Samuti proovi kord nädalas haarata tugevama šampooni järele, millel on tugevalt puhastavad omadused. Teine hea lahendus on peanaha koorimise kasutuselevõtt ja selle kombineerimine juukseõlihooldusega. Lõppude lõpuks oskavad looduslikud õlid jätta peanaha täiesti puhtaks ja taastada selle tasakaalu.

2. Kas on võimalik parandada lõhenenud juukseotsi?

Toodete ostmisel kohtab sageli tooteid, millel on kirjas midagi sellist nagu "parandab lõhenenud otsad", kuid see on lihtsalt klassikaline näide müügijuttudest. Kahjuks ei saa lõhenenud otsi millegagi parandada. Ei ole olemas mingit imelist liimi, mis suudaks lõhenenud otsad kokku liimida. Ainus, mida sellises olukorras teha saab, on juukseid juuksuris lasta lõigata või hoida neid igapäevaselt kaitstuna, kasutades selleks looduslikku õli või pannes peale spetsiaalset lõhenenud otsade vastu võitlevat seerumit. Tänu sellele saab juuste alumine osa kaitset ja ei hakka liigselt katki minema. Selgesõnaliselt öeldes saab lõhenenud otsade seisundit ennetada, peatada või aeglustada, kuid pöördumatult ei saa kahjustumist tagasi pöörata. Seega, kui teie juukseotsad kipuvad lõhenema, saab neid päästa ainult lõikus.

3. Kas on tõsi, et raseduse ajal on parem mitte värvida juukseid?

Tulevased emad keelduvad järjekindlalt kõikidest võimalikest keemilistest protseduuridest, mida nende juustele tehakse, sealhulgas juuste värvimisest. Seda seetõttu, et enamik inimesi jagab sügavat veendumust, et juuksevärvide komponendid võivad kuidagi mõjutada sündimata last. Mitte miski ei võiks olla tõest kaugemal!

Pigmendi ja värvainete imendumist käsitlevad uuringud purustavad laialt levinud müüdi juuste värvimise kohta, et see on ohtlik või kahjulik. Enne juuksuri külastamist võid alati pöörduda oma arsti poole, et küsida uudishimulikult juuste värvimise kohta raseduse ajal. Teine idee kõigile tulevastele emadele on juuste värvimine looduslike värvainetega, näiteks hennaga.

4. Kas basseinide desinfitseerimiseks kasutatav kloor muudab mu juuksed ... roheliseks?

See on üllatav, aga see on tegelikult tõsi. Sa ei pea olema Anne Shirley selleks, et su juuksed oleksid rohelised. Kui sa oled sagedane basseinikülastaja ja kui su juuksed on blondid (väga heledast kuni keskmiseni), siis oled ilmselt juba märganud, et vesi annab su juustele teistsuguse tooni. Siin on põhjus: enne kui peate süüdlaseks kloori, mõistke, et mitte see element ei ole vastutav teie juuste värvi muutmise eest, vaid metallioksiidid, mida kasutatakse basseinide puhastamiseks mõeldud lahuses. Kujutle Vabadusesamba kuju, mis on algselt proksist valmistatud, kuid on aja jooksul oksüdeerinud ning seetõttu kaotanud oma esialgse värvi, ning muutunud aasta-aastalt roheliseks.

Ilmselgelt jäävad metallielemendid juustele ja kogunevad juuksestruktuuri vahele - heledatel juustel jääb see hästi näha. Õnneks saab seda protsessi tagasi pöörata. Mis tuleb teha, on sellises olukorras haarata puhastav šampoon, mis peseb maha juuksestruktuuri ladestunud metallelemendid.

5. Kas võin laenata juuksepalsamit oma parimalt sõbralt ja veendunud, et see mu juustele samamoodi hea on?

Selles ei saa kunagi kindel olla, sest iga inimese juuksed on ainulaadsed. Igaühel meist on teine "juuksekood", mis on meile ainulaadne, nagu sõrmejälgki. Seetõttu võib isegi sama juuksetüübi puhul (nt peened, värvitud, kuivad jne) üks ja sama palsam anda kahele näiliselt sarnasele inimesele erineva tulemuse.

Kõige usaldusväärsem kriteerium, mis määratleb juuksetüüpi ja -seisundit, on poorsus. See, millised on keratiini kutiikulid, paljastab palju selle kohta, kuidas konkreetne juuksehooldustoode juustele mõjub ja millised on meie juuste vajadused. Olles teadlik poorsuse tasemest, on lihtne oma juukseid toita, muuta neid tugevaks ja läikivaks. Kuid nagu eespool mainitud, ei ole kahte ühesugust juuksetüüpi, mistõttu võib isegi kõige täiuslikumalt sobiv toode, näiteks looduslik õli, toimida sinu juustele kiiremini kui su sõbra juustele.

6. Kas päike võib juukseid kahjustada?

Ilmselt oled juba märganud, et pärast rannas viibimist muudavad su juuksed oma tooni. Juuksed kipuvad päikese käes heledamaks muutuma. Enamasti muutuvad heledamaks vaid üksikud juuksekarvad, kuid mõnikord juhtub, et kõik juuksed muudavad värvi silmnähtavalt. See loomulik pleegitaja on päike, täpsemalt - UV-kiirgus, mis kahjuks hävitab juuksepigmenti ja võtab juuste väliskihist proteiinid ja niisutajad.

See päikeseline balayage kahjustab juukseid märkimisväärselt - viies juuste kuivamiseni, põhjustab haprust ja häirib juuste struktuuri. Kuidas kaitsta juukseid sedalaadi kahjustuste eest?

Kui plaanid pikalt päikese käes viibida, siis otsi endale abiks müts, mis kaitseb peanahka ja juuksejuuri. Kasuta UV-kaitsega juuksetooteid, mida pakuvad looduslikud õlid. Suvel hoia oma juukseid pidevalt neid õlitades ja kanna paar korda päevas juustesse õlisid. Need ei kaitse juukseid mitte ainult päikese, vaid ka soolase vee eest. Veel üks hea mõte on kasutada pihustatavaid palsamid, eriti neid, mida ei pea maha pesema ja mida on lihtne peale kanda. Nende hulgas on kindlasti kahefaasilisi palsameid, mis koosnevad räni- ja õlifaasist.

7. Kas juustele mõeldud toidulisandid toimivad?

Kahtlemata vajavad juuksed pidevat toitmist. Et olla korraliku ülesehitusega, vajab kogu meie keha pidevat varustamist oluliste rasvhapete, vitamiinide ja mineraalidega. Kui tegemist on juustega, siis neile meeldib biotiin, mida tuntakse ka B7-vitamiinina, samuti aminohapped (alaniin, tsüsteiin, lüsiin, glutamiinhape, metioniin, arginiin). Tervete ja tugevate juuste saamiseks on soovitatav neid toita nii seest kui ka väljastpoolt. Seetõttu on juustele mõeldud toidulisanditel küll jumet, kuid neid tuleb toetada spetsiaalsete juuksetoodetega, mis tugevdavad ja kaitsevad juukseid väljapoolt. Ainult nii saab juustele pakkuda professionaalset ja tõhusat hooldust.

8. Toitumine ja juuksed. Kuidas taimetoitlus ja veganlus mõjutavad juuste seisundit ja välimust?

Tasakaalustatud toitumise järgimine on ilmselgelt terve organismi keskmeks. Veganite ja taimetoitlaste puhul on sageli märgata tõsist probleemi juuste seisundi halvenemisel. Isegi juuste kasv on märkimisväärselt aeglustunud, kuigi see inimrühm varustab oma organismi vitamiinide ja mineraalidega, tarbides köögivilju ja puuvilju. Vegan- ja taimetoitlasi mõjutab aga sageli kollageenipuudus (kala on üks selle valgu kõige väärtuslikumaid allikaid). Selle kaotuse korvamiseks on soovitatav tarbida räni - see vastutab uute keratiinisidemete loomise eest ja on tuntud ka juuste tervisliku ja kauni välimuse taastamise poolest. Teine väärtuslik alternatiiv kollageenile on Ayurveda Boswellia ekstrakt.

9. Kuidas erinevad naiste ja meeste juuksehooldustooted teineteisest?

Meeste kosmeetikatoodete eesmärk on rahuldada erinevaid vajadusi ja, sealhulgas lõhna poolest, on neil täiesti erinev koostis, mis on suunatud meeste keha vajadustele. Tuleb aru saada, et meeste ja naiste nahk on erinev. Kaks peamist iseloomulikku omadust, mida tuleb mainida, on see, et meeste nahk on paksem ja vananeb aeglasemalt. Lisaks on meeste hooldustooted sageli mitmeotstarbelised ja lihtsasti kasutatavad. Ja see kehtib ka juuksehooldustoodete kohta. Meeste juuksed on sageli paksemad ja jäigemad, sageli ka vähem poorsed. Viimasel ajal on habeme kasvatamine muutunud üsna trendikaks meeste seas. Kahtlemata on selle eest hoolitsemine seotud spetsiaalsete õlide kasutamisega. Üks parimaid on Nanoil madala poorsusega juustele. See teab, kuidas hellitada juukseid ja nahka, sobides suurepäraselt ka habeme ja vuntside hooldamiseks. Miks on habeme eest hoolitsemine nii oluline? Selleks pole ainult visuaalne ja esteetiline aspekt. Selgub, et meestel esineb sageli folliikuli põletik ja follikulaarne keratoos. Lisaks on mehed androgeenide mõju tõttu rohkem avatud nii nn androgeenilisele alopeetsiale kui ka seborröa haigustele. Seetõttu soovitatakse härrasmeestel kasutada kosmeetikatooteid, mis vastavad nende vajadustele ja on just meestele suunatud.

10. Kas juuksed harjuvad ära šampooni ja palsamiga? Kui tihti peaks tooteid välja vahetama?

Kui konkreetne šampoon või palsam rahuldab sinu vajadusi, ei ole vaja seda teiste kosmeetikatoodetega asendada. See on müüt, et juuksed harjuvad kosmeetikaga. Täpne põhjus, miks juuksed lakkavad kosmeetikale reageerimast, on tingitud aastaaegade, kliimatingimuste, hormoonide, toidulisandite ja tarbitava toidu muutumisest. Selle tagajärjel võivad juuksed vajada teistsuguseid tooteid kui enne muutusi.

Tuleb ette ka seda, et juuksed vajavad kindlat peanaha puhastamist või tugevamat toitmist. Sellistel juhtudel on parem kontrollida, kas sinu šampooni komponendid vastavad juuste vajadustele. Juuksehooldus peab täitma need vajadused, mis sinu juustel on. Mõnikord võib vaid väike muudatus tuua kaasa olulise paranemise. Näiteks võib piisata mõne tilga loodusliku õli lisamisest palsamile, et rikastada oma igapäevast juuksehooldusrutiini täiendavate ainetega.

Teisisõnu, kui märkad, et seni kasutatav šampoon ei teeni sind hästi, siis mõtle veidi aega ja keskendu oma juuste vajadustele ja nende praegusele seisundile. Seejärel kohanda juuksehooldustooted vastavalt oma vajadustele.

Kui juhtub, et kasutad palju juuksehooldustooteid, vali puhastav šampoon. Talvel tasub kasutada niisutavat šampooni ja juuksepalsamit, mis taastavad juukseid ja niisutavad neid. Kui värvid oma juukseid sageli, siis ära unusta ravida juukseid juuksemaksiga.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest