Juuksed armastavad happelisust! Kuidas taastada juuste pH-tasakaal?

Juuksed armastavad happelisust! Kuidas taastada juuste pH-tasakaal?

Kas teadsid, et juuste loomulik pH on happeline, samas kui enamik juuksehooldusvahendeid on leeliselised? Seepärast peame oma juukseid hapestama. Loe lähemalt protseduurist, mis tasakaalustab sinu juuste loomulikku pH-d.

Hapestamise protseduur võib tunduda üsna kummaline või müstiline. See paneb meid mõtlema keerulistele keemilistele protsessidele või professionaalsele juuksehooldusele, kuid tegelikult pole sellega midagi pistmist. Loe lähemalt, mida tähendab juuste hapestamine ja miks happeid tasub oma juuksehoolduses kasutada!

Mida tähendab juuste hapestamine?

Protseduur keskendub sinu peanaha ja juuste pH langetamisele, nii et need oleksid happelised. Tegemist on äärmiselt olulise hooldusega, mis võimaldab lisada juustele läiget ning kaotada staatilisuse, sest kutiikulid on selle tagajärel rohkem tasandunud ja struktuur on siledam.

Mõned naised võrdlevad seda protseduuri juukseõlihoolduse eelistega - kuna tulemused on sarnased. See tuleneb hapete omadustest ja nende kasulikkusest. Peaksid teadma, kuidas kasutada happeid juuste jaoks ja miks see nii oluline on. Sinu juustele on see väga kasulik.

Miks peaksid oma juuste happesust muutma?

Juuste loomulik pH on umbes 5,5. See kerge happesus on sobiv ja iga kõrvalekalle sellest normist lõpeb juuste probleemidega - tekib staatilisus ja kuivus. Paljud tooted võivad häirida juuste happe-aluse tasakaalu - sealhulgas ka apteegitooted.

Juuste ja peanaha pH-tasakaalu häirete põhjused:

  1. Laste juuksehooldustoodete kasutamine, mis on tugevalt leeliselised.
  2. Ainult maskide ja palsamite kasutamine - need on leeliselised (et tungida juukse sisse).
  3. Regulaarne juuste värvimine (protseduur hõlmab leeliseliste toodete kasutamist).
  4. Kasutades tugevaid klaarivaid šampoone, mis avavad juuste kutiikulid.
  5. Kodused tooted, mille valmistamisel on kasutatud vales vahekorras koostisosi.

Kas kõik juuksetüübid vajavad happesuse suurendamist?

Võib arvata, et happeid vajavad ainult suure poorsusega juuksed, sest neil on suurenenud kutiikulid, mida saab pH langetamisega tasandada. Kuid peaksid teadma, et juuste poorsus ei ole siinkohal nii oluline - kõik juuksetüübid tunnevad end kõige paremini happelises keskkonnas, seega on pH-tasakaalu taastamine vajalik kõikidele juuksetüüpidele - madala, keskmise või kõrge poorsusega juustele. Kõik juuksetüübid saavad happelisest pH-st kasu.

Juuste happesuse taastamine - ettevaatusabinõu

Kas happed kujutavad endast mingit ohtu? Happed panevad meid mõtlema ärritavatele ainetele, kuid need ei ole kahjulikud, kui järgida mõningaid reegleid.

Eelkõige ei tohi neid liiga tihti kasutada, sest hapete liigne kasutamine võib põhjustada kahjulikku mõju - äärmiselt kuivi juukseid. Juukse kutiikulid on harjunud avanema ja sulguma, kuid see võib põhjustada püsivat poorsuse suurenemist. Seepärast halvendab liiga leeliseline või liiga happeline pH sinu juuste seisundit.

Kui sageli juukseid hapestada?

Üks kord nädalas peaks olema piisav, kuid paljud naised kasutavad pärast iga pesu happelisi juuksehooldustooteid, et sulgeda kutiikuleid ja siluda juukseid. Sagedust tuleb kohandada vastavalt vajadusele ja sellele, kuidas juuksed sellisele hooldusele reageerivad. Peamine on juuste seisundi jälgimine ja õige hoolduse ja hoolitsuse valimine vastavalt hetke vajadustele.

Ka valitud happelise toote tüüp on oluline - madalam pH tähendab, et seda tuleks kasutada harvemini. Kasuta toodet sagedamini, kui selle ph on 4-5. Ühele põhiküsimusele tuleb aga veel vastata ...

Kuidas taastada juuste happeline pH?

See ei ole üldse keeruline - sa ei vaja kallist juuksurisalongi hooldust, et säilitada juustes õige pH. Tee seda kodus ise. Vaja on vaid toodet, millel lasta pärast juuksehooldust mõjuda ning selleks sobib kõige paremini juukseloputus. Selle lihtsa sammu sisseviimine viimase etapina oma juuksehoolduses on lihtne viis, kuidas hoida oma juuksed terved ja säravad.

Happelised juukseloputused

Millised on parimad juuste loputusvahendid tasakaalustatud pH jaoks? Nii need, mis sisaldavad happeid (nt piimhape, mandlihape) kui ka need, mis põhinevad erinevatel madala pH-ga koostisosadel. Kõige tuntumad on äädika-, sidruni-, õlle- ja kohvihooldused. Enamikku neist saab ise kodus valmistada, kuid selleks peab teadma koostisosade sobivat vahekorda, nii et valmis juuksehooldusvahendid võiksid olla parem valik, nt vaarikaäädikaga loputusvahendid.

Happed juuksehooldustoodetes

Oluline teave! Juuste pH-tasakaalu saab taastada ka teiste toodetega nt naiste intiimpesutoodetega, mis sisaldavad piimhapet ja mida blogijad sageli juuste pesemiseks soovitavad.

Otsi happelistest juuksetoodetest puuviljaekstrakte ja koostisosi nagu sidrunhape, juba mainitud piimhape ja õunhape, aga ka glükoolhape.

Kodused juuksehooldusvahendid

Kui sa ei usalda valmistooteid ja naiseliku intiimpesuvahendi kasutamine kõlab veidralt, siis miks mitte hellitada oma soengut tee-ise hooldustoodetega? Loe edasi kõige lihtsamate toodete retseptide kohta, mis toovad juuste pH-tasakaalu tagasi.

  1. Äädika- ja sidrunihooldus - see on kõige tugevam tänu sidruni ja äädika madalale pH-le, seetõttu on seda soovitatav kasutada peamiselt värvitud juustele; seda ei tohiks kasutada sagedamini kui kord kahe nädala jooksul. Kuidas seda valmistada? Sega 1 liiter vett ja üks lusikatäis piiritusäädikat ja üks värsket sidrunimahla.
  2. Õunaäädikahooldus - kergem versioon äädikahooldusest. Võid seda julgelt kasutada sagedamini nt pärast iga juuste pesu. Kuidas seda valmistada? Sega 1 liiter vett kvaliteetse õunaäädikaga.
  3. Juuste loputus õllega- selle pH on umbes 4,5 seega sobib kord nädalas kasutamiseks, eriti kui su juuksed on tuhmid. Kuidas teha õllega juuste loputussegu? Sa vajad vett ja lahjunud õlu võrdsetes proportsioonides.
  4. Kohvi juuksehooldus - sel on õige pH, et kergelt juukseid hapestada, kuid kohviloputus võib juuksevärvi tumedamaks muuta, seega on see hea valik neile, kes ei karda õrna värvimuutust. Milline on retsept? Keeda 2-3 lusikatäit jahvatatud kohvi liitris vees; pärast jahutamist nõruta.

Ilmselt on rohkem juuksehooldusretsepte, mida proovida võiksid. Igal juhul on hea mõte kasutada testerit, et kontrollida kodus valmistatud loputusvedeliku PH-taset, et vältida happesusega liiale minekut.

Juukseloputused vs juukseõlihooldused

Kas need juuksehooldusviisid on teineteise suhtes vastandlikud? Tegelikult mitte. Happelised juuksehooldusvahendid ja juuksehooldusõlid annavad sarnase efekti - juuksed muutuvad siledaks, läikivaks, kaitsevad UV-kiirguse eest ja on kergemini kammitavad. Siiski toimivad happed juustele tugevamalt ja sa ei pea neid oma juuksepoorsusega sobitama. Samuti ei raskenda need juukseid ja neid on lihtsam kasutada (lihtsalt loputad vahendi välja). Kindlasti ei tasu loobuda happelistest loputusvahenditest, ka siis kui oled juukseõlihoolduse fänn.

Mõlemad protseduurid võivad liigsel kasutamisel kahju teha, nii et nende vaheldumisi kasutamine on kindlasti mõistlikum. Teine hea lahendus on kanda õli enne pesemist, et saaksid pärast loputamist kasutada happeid kutiikulite sulgemiseks, lukustades samal ajal toitained juukse sisse.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest