Juuksehooldus, 4. osa – PEHMENDAVAD AINED juustele

Juuksehooldus, 4. osa – PEHMENDAVAD AINED juustele

Juuksehooldus ei hõlma ainult vitamiinide ja taastavate koostisosade toimetamist juustesse. Kuna juuksed puutuvad pidevalt kokku kahjustavate elementidega, tuleb juuksepinnale luua oklusiivne kiht, mis nii kaitseb kui ka kaunistab. See aitab vältida toksiinide sattumist juuksesoomuste vahele ning lisaks lukustab juustesse vajalikku vett. Sel viisil säilitavad juuksekiud õige niiskustaseme. Pehmendavad ained moodustavad meie juustele kaitsekilbi.

Need on uskumatult väärtuslikud ained, mis peaksid olema professionaalse juuksehoolduse aluseks. Iga juuksetüüp vajab pehmendavaid aineid - olenemata juuste struktuurist, paksusest, värvusest või kahjustatuse tasemest. Esmalt tuleb juukseid kaitsta põletava päikese, UV-kiirguse, fööni kuuma õhuvoolu, sirgendajate ja toksiinide eest; ilma selleta on juuksehooldus mõttetu. Oluline on pehmendavaid ained kasutada õiges koguses. Kui neid kasutatakse liiga palju, võivad juuksed muutuda raskeks ja mitte väga värskeks. Liiga väike kogus põhjustab kuivamist, staatilisust, elutust, jäikust ja kahusust. Tasub meeles pidada, et pehmendavatel ainetel on õrnalt niisutavad omadused, nii et need parandavad kiiresti juuste välimust ja sära.

Pehmendavate ainete tüübid

1. Naturaalsed taimeõlid ja taimevõid

Suurim ja populaarseim pehmendavate ainete rühm. Looduslikud õlid ja võid peavad sobima sinu juuste struktuuri ja poorsusega. See aitab juustele pakkuda kõige paremaid ja tõhusamaid taastavaid ja toitvaid aineid. Lisaks tugevdatud kaitsele ja mikroskoopilisele kaitsekihile juuste pinnal, toimetatakse juuste sisemusse palju mineraale, vitamiine, toitaineid ja väärtuslikke rasvhappeid. Seepärast tuleks juuksehoolduses kasutada nii õlisid kui ka võideid. Juuste õlitamine - kui seda tehakse vähemalt kord nädalas - kaitseb ja kaunistab juukseid, kaitseb lipiidkihti ja toidab põhjalikult.

2. Silikoonid

Polümeeride rühm, mis töötab juuste pinnal, luues õrna kaitsekihi. Need moodustavad juustele sileda kihi, mis hooldab ja kaunistab isegi kõige kahjustatumaid ja ületöödeldud juukseid. Silikoonid on pehmendavad ained juuksekreemides, -spreides ja -vahtudes ning kuumakaitsetoodetes, mida tuleks peale kanda enne föönitamist või sirgendamist. Juuksehoolduses tuleks kasutada silikoone, mida on lihtne maha pesta. Siis ei kogune need juuste pinnale ega muuda neid raskemaks. Väärib märkimist, et silikoonid jagunevad nelja rühma: lenduvad silikoonid, mis aurustuvad juuste pinnalt; kerged silikoonid, mida saab maha pesta veega; silikoonid, mida saab maha pesta õrnatoimelise šampooniga; rasked silikoonid, mida on keeruline eemaldada ilma SLS šampoonita (ärritavad, komedogeensed). Juuste hooldamisel tuleks vältida raskeid silikoone.

3. Vaha

Vaha kuulub tahke konsistentsiga pehmendavate ainete rühma. See on raskem kui taimsed võided. Vaha ei ole väga lihtne peale kanda, kuid seda hinnatakse juukseid hooldavate, kaitsvate ja pehmendavate omaduste tõttu. Vaha võib olla taimset või loomset päritolu. Kõige populaarsem pehmendav aine selles kategoorias on mesilasvaha. Mesilasvaha lisatakse juuksemaskidele ja -palsamitele ning isegi ripsmetuššidele, sest see lisab suurepärast sära.

Teine populaarne loomset päritolu pehmendav aine on lanoliin. Lanoliin kaitseb lambavilla märgumise eest. See on kogunud populaarsust, kuna lanoliini struktuur sarnaneb inimnaha pinnal leiduvatele lipiididele.

Jojoba on väga huvitav vaha, mida tavaliselt nimetatakse õliks. See on vedel taimset päritolu vaha. Jojoba sisaldab rasvhappeid, mis muudavad selle õlidega sarnaseks. See on erakordne pehmendav aine, mis sisaldab ühte unikaalset koostisosa - skvalaani - millel on inimese rasuga sarnane struktuur. Tänu sellele aitab jojoba vältida juuste ja peanaha liigset rasueritust ning ka kuivust.

4. Rasvalkoholid

Kõik pikaahelalised alkoholid, mis ei kahjusta ega kuivata juukseid. Need hooldavad, niisutavad ja seovad veemolekule, hoides vett juustes. Tänu rasvalkoholidele püsivad juuksed pehmed ja elastsed, ning muutuvad siledaks, õrnaks ja kergesti kammitavaks. Need kuuluvad nn heade alkoholide rühma, mida võib või isegi tuleks kasutada igapäevases juuksehoolduses. Kõige populaarsemad rasvhapped: glütserool, tsetüülalkohol, alkohol, tsetearüülalkohol, laurüülalkohol, steariinhape, müristüülalkohol.

5. Parafiin ja nafta derivaadid

Parafiin on pehmendav aine, mida saadakse nafta destilleerimisel. Need on naturaalsed.

Parafiin - pikaahelalised küllastunud süsivesinikud moodustavad värvitu ja lõhnatu vedeliku, mis on veidi rasvane. See on neutraalne ning tänu sellele ei tekita ärritusi ega allergilisi reaktsioone. Parafiin on suurepärane sära andev ja niisutav juuksetoode; see lukustab vett ja kaitseb keskkonnasaaste eest. See on juuksehoolduses laialt levinud. Miks? Parafiin loob äärmiselt tugeva ja tõhusa barjääri. See on hämmastav koostisosa toodetes, mis kaitsevad juukseid kahjustuste eest. Pehmendava ainena on parafiin naiste seas väga populaarne, kuna see silub juukseid ja annab sära juba pärast esmakordset kasutamist. Sellel on kohene juukseid parandav toime.

Vedel parafiin - see on juba ammu tuntud kui kiiresti toimiv aine juuste volüümi suurendamiseks. Kahjuks võib vedel parafiin ärritada peanahka, seega jäta see juustesse maksimaalselt 20 minutiks. Kuna see soojendab veidi peanahka ja suurendab verevoolu, võib regulaarne kasutamine kiirendada juuste kasvu. Vedel parafiin jätab juuksepinnale kihi - see säilitab korralikult niiskust ning muudab juuksed kohevaks ja vähem staatiliseks.

6. Kattekihti moodustavad polümeerid

Viimane rühm. Polümeerid ei sisalda hooldavaid koostisosi. Need on üsna rasked ja enamasti välja töötatud laboris. Seda tüüpi pehmendavad ained on kõige levinumad stiliseerimistoodetes, kuna need pakuvad head "hoidvust" ja suurendavad läiget. Polümeeride mahapesemiseks on parimad puhastavad šampoonid. Liigsel kasutamisel võivad need ladestuda juuksekiududele. Õnneks on võimalik ülejäägid juuste pesemise ajal kiiresti eemaldada.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest