Mida on vaja juuste õlitamiseks? Juukseõlihoolduse olulised aspektid

Mida on vaja juuste õlitamiseks? Juukseõlihoolduse olulised aspektid

Iga naine on teadlik tõsiasjast, et juuste õlitamiseks on vaja: looduslikke õlisid ja juukseid.

Sellega nimekiri siiski ei lõpe. Juuste korrektseks ja täpseks õlitamiseks tasub ette valmistada paar asja, mis teie elu (ja ravi) palju lihtsamaks teevad. Samuti peaksite teadma, et juuste õlitamine on omamoodi rituaal. See on täielikult teie enda otsustada, kui palju aega sellele pühendate ja milliseid meetodeid kasutate.

Siin on nimekiri kõige olulisematest juuste õlitamisel kasutatavatest asjadest.

1. Looduslik õli - see tundub iseenesestmõistetav, aga... kuidas valida parim? Selgub, et mitte iga õli ei sobi igale juuksetüübile. Õlide sobitamiseks juustega peate esmalt määrama nende poorsuse. Mis see on? Põhimõtteliselt on see teie kiudude seisund. Mida rohkem vigastatud on kiud, seda suurem on poorsus. Soovitav on valida hoolikalt valitud looduslike õlide segu. Parimad internetis saadaolevad õlisegud on need, mida saab kanda peanahale ja mis ei sisalda silikoone, parabeene ega alkohole.

2. Rätik pea ja käte jaoks. Õli on rasvane aine, mis kipub plekke jätma. Seetõttu on juuste õlitamise puhul oluline kaitsta oma riideid plekkide eest. Rasvast õli on üsna raske maha pesta. Esiteks kaitseb rätik teie käsi soovimatute üllatuste eest rasvaste laikude näol. Hiljem võid sama rätikuga pärast õlide pealekandmist juukseid mähkida. Õlid töötavad kõige paremini soojas keskkonnas.

3. Plastikust dušimüts juuste õlitamiseks. See on väga kasulik vidin. See mitte ainult ei kaitse ennast ja kõike, mis tema käeulatuses on, vaid parandab ka ülalmainitud rätiku toimimist. Parim juuste õlitamiseks mõeldud dušimüts on see, mille leiate salongist. See parandab õliosakeste tööd. Lisaks katke see soojendatud rätikuga. Selline kompress sobib suurepäraselt juuste õlitamiseks.

4. Pintsel, juuksevärvi aplikaator. Kasutatav õli kogus mängib juuste õlitamisel väga olulist rolli. Te ei tohi oma juukseid õliga üle koormata, sest hiljem on seda väga raske maha pesta. Sel juhul reegel "mida rohkem, seda uhkem" ei kehti. Väike kogus õli teeb imesid. Oluline on ainult see jaotada kogu juustele ja peanahale. Seetõttu võite kasutada juuksevärvi aplikaatorit. Lihtsalt jaotage oma juukseid ja hakake neid peale kandma nii, nagu värviksite oma juuri. Tehke seda osade kaupa, kuni olete kindel, et kogu teie pea on vahendiga kaetud. Kui teil aga sellist tööriista pole, võite kasutada ka hambaharja. See meetod annab sama efekti.

5. Kauss. Mõned õlid ei ole varustatud pihustiga ega pipetiga, mis muudab pealekandmise palju keerulisemaks. Seetõttu on hea mõte valmistada kauss või väike taldrik, kuhu õli valada. Seda on lihtne haarata pintsli või juuksevärvi aplikaatoriga. Võite ka oma näpud sisse kasta ja niimoodi õli pähe määrida. See meetod on kasulik ka seetõttu, et saate teha peanaha massaaži, mis stimuleerib vereringet ja parandab toimeainete imendumist.

6. Pesuvahenditeta õrn šampoon. See on üsna oluline kosmeetika, mis peaks alati teie vannitoa riiulil olema. Eriti kui otsustate juukseid õlitada. Õrn šampoon ei ärrita, ei oma komedogeenseid omadusi, seega ei sega õlide tööd. Sünteetilisi aineid sisaldavad šampoonid võivad kergesti kahjustada kõik selle hea, mida õlide kasutamise tulemusena on saavutatud. Võite kindel olla, et beebišampoon või mahepoest ostetu peseb õlid juustest kergesti maha.

7. Aplikaator või pipett. Paljud meist ei tea, millest juuste õlitamisega peale hakata. Teine probleem on õige kasutatav õlikogus. Seetõttu sobib toote doseerimiseks suurepäraselt 2,5-5 ml pipett. Teine hea mõte on kasutada pudeliga kaasas olevat pumpa – see annab juba õige koguse õli, mida tuleks kasutada. Kui aga otsustasite õlitada ka peanahka, siis kasutge julgelt kahte pipetitäit. Veelgi probleemsem on see, kui õli tuleb ilma pihustita pudelis. Nii paksu toodet ei kasutata kunagi lõpuni. Lahendus? Kui ostate kosmeetikavahendit, millega pole kaasas ühtegi aplikaatorit, veenduge, et see oleks alati kodus olemas. Te ei pea iga kord uut pudelit ostma; pärast kosmeetikatoodete lõpetamist võite konteineri alati pesta ja uue sisse valada. Taaskasutage ainult klaaspudeleid. Teine alternatiiv – kasutage vana pipetti ja kandke õli otse juustele. Tilgutage üks või kaks tilka igale jaotusele.

8. Aeg. See on väga oluline kriteerium, mis määrab ravi tüübi ja intensiivsuse. Juuste õlitamist saab teha mitmel viisil. Mida rohkem aega sellele pühendame, seda parem on teie juustele. Pange tähele, et mitte igaüks ei saa endale lubada magada õli juustes või veeta mitu tundi õliga kaetud peaga. Sellistel juhtudel valige üks kiirematest juuste õlitamismeetoditest. Kõik need nõuavad erinevat aega, millest igaühel on erinevad tulemused, kuid üks on kindel: ükski neist ei jäta teie juukseid ilma kaitseta ja taastumiseta.

9. Sihikindlus. Kui soovite, et juuste õlitamine hakkaks tulemust tooma, tuleb... alustada juuste õlitamisega! Valige oma juuste poorsusele sobiv õli või õlide segu ja ärge piirake oma ravi ainult ühe meetodiga. Tasub tõesti neid kõiki proovida, et veenduda, milline neist annab parimaid tulemusi ja kuidas teie juusked igaühele neist reageerivad. Paljud naised pühendavad ühe õhtu nädalas sügavale regeneratsioonile, hoides õlisid peal vähemalt ühe tunni (mõnikord isegi üleöö). Päeva jooksul kannavad nad ühe või kaks portsjonit õli kuivadele juustele, et kaitsta neid kahjustuste eest, taltsutada ja tagada kaunist läiget. On väga oluline mitte alla anda - kui soovite nautida ilusaid juukseid ja pakkuda neile sügavat taastumist - pidage meeles, et teie juuksed nõuavad aega; kuu või isegi kauem põhjaliku paranemiseni. Üks on kindel: kodus juuste õlitamine aitab tõesti harjumust kujundada. Salongis kohtumiste planeerimine olla tülikas.

10. Regulaarsus. Ükski teine juuksehooldus ei anna soovitud mõju, kui seda ei tehta regulaarselt. Selles osas ei kaldu juuste õlitamine normist kõrvale. Ainult juuste korrapärane õliga toitmine annab terve ja kauni välimuse. Loomulikult ei juhtu midagi hullu, kui te planeeritud päeval hooldust ei tee. Peaasi, et ärge jätke liiga palju päevi vahele ja proovige seda igal juhul korra nädalas teha – õlidele meeldib püsivus ja järjepidevus.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest