Mineraalõli juustele – hiilgav palsam või möödunud ajastu reliikvia?

Mineraalõli juustele – hiilgav palsam või möödunud ajastu reliikvia?

Erakordne toode: mineraalõli…

Seda on kasutatud juuksetootena pikki aastaid. Inimesed armastavad või vihkavad seda. Mineraalõli mainitakse sageli parimatest juuksekasvu soodustavatest ravimeetoditest rääkides. Ümbritsetud mõistatusega – selle kohta on mõned vastuolulised arvamused:

Mineraalõli toidab kuivi juukseid.
Mineraalõli stimuleerib kiiremat juuste kasvu.
Mineraalõli suudab juuste väljalangemist tagasi hoida.
Mineraalõli niisutab juukseid.
Saate seda kasutada juuksepalsami asemel.
Mineraalõli aitab ravida kõõma.

Millised väidetest on tõesed?

Kas mineraalõli on juuksehoolduse hitt või puudus?

Kust see tuleb? Mis see on? Kas seda on väärt omada?

Täna murrame kõik mineraalõli müüdid.

Mineraalõli – mis see on?

Mineraalõli tuntakse ka vedela parafiinina (paraffinum liquidum). See on saadud naftast. See on segu sirge ahelaga süsivesinikest, mis tekivad nafta destilleerimise protsessis. Puhast parafiini on kasutatud juuste parandamiseks pikki aastaid. See on kreemide, losjoonide ja muude näo- ja kehahooldustoodete tavaline koostisosa, kuna see on rasvane, kaitsev pehmendav aine. Vähesed teavad, et mineraalõli kasutatakse maoprobleemide raviks. See on kosmeetikaettevõtete jaoks atraktiivne aine, kuna see on odav. Kahju, et liiga paljud mineraalõlid ummistavad poore, nii et nahk ei saa piisavalt hapnikku. Mineraalõli "ülekasutamine" on komedogeenne ja võib põhjustada nahaärritust või dehüdratsiooni.

Mineraalõli – kasulikud omadused juustele

Kuna mineraalõli ei tungi epidermisesse ega juustesse, jätab see pinnale õlise oklusiivse lipiidkatte. See lukustab vee sisse ja kaitseb toksiinide (mis võivad juustesse tungida) ja muude kahjulike keskkonnategurite (külm, tugev tuul või päikesevalgus) eest. Õli annab hea niisutuse, läike, pehmuse ja sileduse, paksendab struktuuri ja sulgeb kutiikuli soomused. Teine eelis on seotud antistaatiliste omadustega – see hoiab ära juuste staatilisuse ja lendumise.

Mineraalõli juustele – mõju

Mineraalõli kasutamise mõju avastamiseks peate teadma, et see ei tööta nagu juuksepalsam või -hooldus. Selle tegevus keskendub juuste välimuse parandamisele ja väliste juuste struktuuride kaitsmisele. Seetõttu ei ole see ravim kahjustatud juustele. Mineraalõli on justkui sära suurendav ja konditsioneeriv juukselosjoon. Samuti on see võimeline suurendama volüümi, luues juustele kattekihi – sarnaselt silikoonidega.

Mineraalõli juuste eelised võib kokku võtta mõne punktiga:

  • juuste elastsus
  • vähem purunemist ja staatilisust
  • juuste sära
  • juuste maht ja volüüm
  • lihtsam kujundamine ja vähem sassiminemist
  • lihtne harjamine

Mineraalõli juustele – kõrvaltoimed

Mineraalõli – mis on nafta destillaat – juustele kandmisel peate arvestama, et:

  • see võib põhjustada peanaha ärritust
  • liiga palju mineraalõli raskendab (eriti õhukesi) juukseid
  • liiga sageli kasutamisel põhjustab see kaitsmise asemel juuste kuivaks muutumise
  • kaunite juuste mõju püsib kuni esimese pesuni, mineraalõli ei anna kauapüsivaid tulemusi, ei toida ega paranda juukseid, mõjub pinnale ja eemaldatakse peale pesu

Mineraalõli juustele – kuidas ja kui tihti kasutada?

Parima efekti saavutamiseks ja kuivuse või ärrituse vältimiseks ei tohi seda kunagi üle kasutada. Kandke seda maksimaalselt kaks korda nädalas. Mineraalõli ei tungi juustesse, nii et seda pole vaja kanda niisketele juustele (niisketel juustel ja peanahal on suurem imendumine, mis võib peanahale halvasti mõjuda).

Kandke mineraalõli kuivadele juustele (juurtest otsteni) ja peanahale – maksimaalselt supilusikatäis (õlgadeni juustele) või kaks lusikat väga pikkadele juustele. See ei tohiks kaua seista, et vältida peanaha ärritust ja juuste kuivust. Kümnest minutist piisab. Seejärel peske mineraalõli šampooniga maha. Selle emulgeerimiseks võite peale kanda palsamit, oodata hetke, loputada juuksed ja kasutada šampooni.

Mineraalõli juustele – müüdid

On aeg hajutada mõned mineraalõli müüdid. Peate teadma fakte ja asju, millesse te ei peaks uskuma, sest mõned arvamused võivad teie juukseid ja nahka kahjustada.

Ärge kunagi jätke mineraalõli üleöö juustesse. See jätaks teile kuivad ja kahjustatud juuksed ning ärritunud peanaha. Looduslikud õlid on ainsad ained, mille võib ööseks peale jätta – neil pole naftaga mingit pistmist. Rasvane konsistents on ainus, mis neil ühist on. Juuste ja peanaha rasuhoolduseks kasutatakse looduslikke õlisid. Sellist asja nagu mineraalõliga juuksehooldus ei ole olemas. Pidage meeles, et mineraalõli on keemiline aine, samas kui looduslikud õlid ei sisalda ühtegi kemikaali.

Teine populaarne müüt ütleb, et mineraalõli toidab ja parandab juukseid. Kahjuks pole see tõsi. Samuti ei võitle see kõõma vastu ega ravi juuste väljalangemist. Mineraalõlil on pindmine mõju ja seda tuleb kasutada mõõdukalt, et vältida juuste kahjustamist. See on kaunistav ja konditsioneeriv koostisaine, kuid see ei toimi kunagi kahjustatud juukseid tugevdava või parandava ravivahendina. Pidage meeles, et mineraalõli ei tungi juustesse – see jääb pinnale. Seetõttu puudub tal võimalus sisemisi juuksestruktuure parandada.

Mida kasutada mineraalõli asemel?

Kui teie ihaldatud eesmärgid on ilusad, terved ja läikivad juuksed, tugevamad juuksesibulad ja tervem peanahk, siis mineraalõli teid ei aita. Õnneks on olemas erinev rühm pehmendavaid aineid, mis taastavad, kaunistavad ja kaitsevad juukseid kahjustuste eest. Pean silmas looduslikke õlisid, mida ekstraheeritakse taimedest seemnete, pähklite ja puuviljade külmpressimise teel. Argaaniaõli on üks populaarsemaid looduslikke õlisid, mis parandab juukseid ja tagab kuumakaitse. Õlid on suurepärane vitamiinide, mineraalide ja rasvhapete allikas. Juuksetüübile sobivalt valitud, soodustavad juuste kasvu, lisavad juustele volüümi ja takistavad juuste väljalangemist.

Mineraalõli juustele – arvustused

Arvestades mineraalõli kaunistavat mõju, pole ime, et see saab üsna positiivseid arvamusi. See on hea lahendus, kui soovite kohest juuste parandamist (nt enne olulist kohtumist). Siiski peate olema ettevaatlik - heade arvustuste kõrval on negatiivseid. Naised mainivad ärritusi ja äärmist juuste kuivust. Kokkuvõtteks võib öelda, et mineraalõli võib tuua kasu ja kaunistada soengut tingimusel, et kasutate seda mõistlikult. Juuste parandamiseks ja kiiremaks kasvuks on parem kasutada looduslikke, peanahale ohutuid aineid, mis nii kaunistavad kui parandavad teie juukseid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest