Juuksehooldus, 6. osa – RAVIMTAIMED ja TAIMEEKSTRAKTID JUUSTELE

Juuksehooldus, 6. osa – RAVIMTAIMED ja TAIMEEKSTRAKTID JUUSTELE

Ravimtaimed on kosmeetikatööstuses väga hinnatud. See ei ole üllatav, sest nende hooldavat, taastavat ja isegi tervendavat jõudu on tuntud juba ammustest aegadest. Taimsed juuksetooted on sageli paremad kui laboris väljatöötatud ained. Miks? Eelkõige on taolised tooted äärmiselt tõhusad ja nende kasulik toime on garanteeritud. Lisaks on need täiesti ohutud: ei põhjusta ärritust ega ummista nahapoore. Ilutoodetes kasutatakse mitmesuguseid taimeekstrakte. Tooteid tuleb valida vastavalt juuste tüübile ja neid kimbutavatele probleemidele. Juustele sobivad ravimtaimed on suurepärane täiendus sinu hooldusrežiimile. Regulaarsel kasutamisel toetavad taimeekstraktid juukseid ja parandavad nende välimust kiiresti.

Kõige populaarsemad ravimtaimed ja taimeekstraktid juustele:

Kummeliekstrakt (Charmomilla recutita ekstrakt). Kummel on kõige populaarsem, laialdaselt kättesaadav ning seda on läbi aegade tuntud juukseid toitva ja peanahka hooldava vahendina. Kummeliekstrakt leevendab ärritust, annab juuste pehmust ja desinfitseerib õrnalt peanahka.

Kohviekstrakt (Caffeine). Kohv stimuleerib naharakkude mikrotsirkulatsiooni, soodustades seeläbi juuste kasvu. Kofeiin toimib hästi hõrenevate juuste puhul, sest see takistab juuste väljalangemist.

Põldosja ekstrakt (Equisetum arvense ekstrakt). Põldosjal on kaks peamist kasutegurit: tugevdab juukseid tänu räni, kaaliumi ja kaltsiumi sisaldusele; stimuleerib juuste kasvu. Põldosja ekstrakt on väga populaarne ja juuksehooldustoodetes laialdaselt levinud.

Saialilleekstrakt (Calendula officinalis ekstrakt). Saialille soovitatakse enamasti kahjustatud, ületöödeldud ja äärmiselt kuivadele juustele. Saialilleekstrakt niisutab peanahka, annab juustele sära ja parandab epidermist. Veelgi enam, saialill on põletiku- ja seenevastaste omadustega, mistõttu peaksid seda kasutama inimesed, keda vaevab kõõm või psoriaas.

Takjajuure ekstrakt (Radix bardanae ekstrakt). Takjas desinfitseerib juukseid ja koorib õrnalt peanahka, aidates võidelda rasususega. Tasakaalustab rasueritust, nii et peanahk ei ole enam liigselt rasune. Lisaks takistab takjajuure ekstrakt juuste hõrenemist.

Nõgeseekstrakt (Urtica dioica ekstrakt). Nõges tugevdab juukseid suurepäraselt ning annab neile sära. Nõgesekstrakt jätab juuksed siidiselt siledaks ja kohevaks ning kontrollib rasueritust (takistab liigset rasusust). Nõges võitleb kõõmaga.

Kaseekstrakt (Betula alba ekstrakt). Kasel on tervendav mõju nii juustele kui ka ülejäänud kehale. See on C-vitamiini, B-rühma vitamiinide, fosfori, magneesiumi, raua, kaltsiumi ja vase allikas. Lisaks sisaldab kaseekstrakt palju mineraalsooli. Kask tugevdab juukseid suurepäraselt ning kaitseb neid kahjustuste eest. Kaseekstrakt sobib kõige paremini kahjustatud juustele, mis vajavad intensiivset hooldust ja kaitset.

Rosmariiniekstrakt (Rosmarinus officinalis ekstrakt). Rosmariin on looduslik antioksüdant, mis aeglustab juuste vananemist. See takistab hallinemist ja juuste väljalangemist. Rosmariiniekstrakt sobib ideaalselt rasketele, peadligi hoidvatele ja rasustele juustele.

Aaloe ekstrakt (Aloe vera ekstrakt). Aaloe on juustest hullunud tüdrukute lemmikkoostisosa. See pakub uskumatut niisutust, läiget ja volüümi. Aaloe sobib suurepäraselt kokku looduslike õlidega ja sa peaksid selle lisama oma juuksehooldusrežiimi (nt lisa seda õlisegule). Aloe on suurepärane juuksepalsam, sest see sisaldab palju vitamiine ja valku. Pea meeles, et liiga sagedane aaloe kasutamine võib muuta juuksed tuhmiks ja kahuseks.

Ženšenni ekstrakt (Panax ginseng juureekstrakt). Ženšenni kasutamine avaldab juustele hämmastavat mõju. Kuna see soodustab valkude sünteesi, muutuvad juuksed kahjustustele vastupidavamaks, kaunimaks ja volüümikamaks. Ženšenni ekstraktil on antioksüdantsed omadused ja see parandab verevoolu peanahas (tugevdades seega juuste maatriksit).

Hariliku seebilille ekstrakt (Saponaria officinalis ekstrakt). Harilik seebilill väga levinud naturaalsetes juuksetoodetes, eriti šampoonides, kuna see sisaldab saponiine (looduslikke ja mahedaid puhastavaid aineid), mis pesevad mustuse maha õrnalt. Seebilill on ideaalne valik rasuste juuste ja kõõma puhul.

Kalmuse ekstrakt (Acorus calamus ekstrakt). Kalmuse ekstrakt annab juustele läiget ja volüümi, parandab nende seisundit ja tõstab juuksejuuri. See hoiab juuksed värskena ja vähendab rasusust.

Salveiekstrakt (Salvia officinalis ekstrakt). Salveiekstrakt on populaarne tumedajuukseliste tüdrukute seas. Salveid kasutatakse juuksehoolduses liigse rasuerituse (rasuste juuste) korral. See lisab täidlust ja tõstab õrnalt juuksejuuri.

Bambusevõrse ekstrakt (Bambus vulgaris ekstrakt). Bambuseekstrakt sisaldab suures koguses mineraalaineid ja vitamiine. See kaitseb ja tugevdab juukseid, takistades juuste väljalangemist ja vananemist. Bambus on rikas flavonoidide poolest, mis hävitavad tõhusalt vabu radikaale.

Sojaidu ekstrakt (Glycine soya ekstrakt). Sojas leidub mitmeid toitaineid, mis tungivad juuksefolliikulitesse - toites, parandades ja sundides neid töötama. Noored sojavõrsed suurendavad energiataset mitokondrites. Selle tulemusena kasvavad juuked kiiremini ning anageenne faas pikeneb.

Nisuidu ekstrakt (Triticum vulgare ekstrakt). See ekstrakt toimib nii juuste pinnal (kaitseb ja annab läiget) kui ka sisemiselt (parandab ja tugevdab juukseid alates sibulatest kuni otsteni). Nisuidu ekstrakt sisaldab kõrges kontsentratsioonis A-, C-, B1-, B2-, B3-, D-, E-, K- ja PP-vitamiine, mis on tugevad ja tõhusad relvad võitluses terve ja ilusa soengu eest. Lisaks toimib see antioksüdandina, silub juuksepinda, kiirendab kasvu ja tõstab õrnalt juuksejuuri, ilma juukseid koormamata.

Ajurveedas kasutatavad ravimtaimed

India ravimtaimed muutuvad kogu maailmas üha populaarsemaks. Ravimtaimi on kasutatud läbi aegade ja need on ajurveedas - India meditsiinis ja filosoofias - väga hinnatud. Parima tulemuse saavutamiseks tuleb idamaiseid taimesegusid leotada naturaalses õlis. Seejärel võid neid juustele kanda nagu maski. Ajurveeda ürtidest saab valmistada ka teed. Brahmi tee on Indias äärmiselt populaarne; sellel on mitmeid ilu- ja tervisehüvesid ning lisaks parandab see meie ajutegevust.

Amla (Emblica officinalis viljaekstrakt). Amla on tuntud ka kui India karusmari. See ekstrakt pärineb rohelistest - karusmarjadega sarnanevatest - amla viljadest. Tavaliselt leotatakse seda kookosõlis. Amla pehmendab ja tugevdab juukseid kogu nende pikkuses, lisaks taastab juuksesibulaid.

Brahmi (Bacopa monnieri). Indias kutsutakse seda jumaliku armu ürdiks. Brahmi toidab nii juukseid kui ka peanahka, stimuleerib juuksesibulaid ja takistab juuste liigset väljalangemist.

Bhringraj (Eclipta alba). See on hindude seas tuntud kui juuste valitseja. Bhringraj on tugev toitaine. Leotises kasutatuna parandab see kiiresti ja tõhusalt juuste seisundit ja välimust.

Henna (Lawsonia inermis ekstrakt). Üks populaarsemaid ajurveeda ravimtaimi. Henna on levinud koostisosa paljudes idamaistes juuksetoodetes. Ennekõike lisatakse seda juuksevärvidesse. Tänu oma õrnale toimele võimaldab henna juukseid värvida ohutult.

Kui soovid nautida ravimtaimede ja taimeekstraktide maksimaalset efektiivsust, peaksid otsima tooteid, mis sisaldavad naturaalsete ekstraktide segu. Õigesti kombineeritud ja tasakaalustatud segud kõrge kvaliteediga koostisosadest on suurepärane kingitus sinu juustele. Parima tulemuse saavutamiseks peaksid ravimtaimed ja taimeekstraktid kuuluma naturaalse juukseõli koostisesse (leotamisel kanduvad nende kasulikud omadused üle õlile). Täpselt selline segu on üks ja ainus võti tervete, volüümikate ja kaunite juuste saavutamiseks.

Parimad taimesegud sinu juustele:

Baicapil - võimas segu kolmest naturaalsest ainest (sojaidu ekstrakt, nisuidu ekstrakt, Baikali tihasheina ekstrakt). Noortest võrsetest (kõige toitaineterikkamad) eraldatud taimsed fraktsioonid moodustavad intensiivse juukseid parandava hooldusvahendi, mis tugevdab juuksesibulaid ja stimuleerib kasvu.

Kerastim - nõgesejuure ekstrakt, mis on segatud mitmete õigesti kombineeritud ja hoolikalt valitud juuste ehitusplokkidega (nt aminohapped, valgud) ning tasakaalustatud vitamiinidega.

Kshir Pak Vidhi - tuntud ammustest aegadest. Ajurveedas peetakse seda üheks kõige tõhusamaks ja rikkalikumaks juuksehooldusseguks. See sisaldab piimavalke ja mitmete India taimede ekstrakte. Kshir Pak Vidhi kombineerib ürte teiste ainetega (peamiselt valkudega), mida sinu juuksed vajavad. Loomulikult sisaldab see ajurveeda segu amla ja bhringraj ekstrakte. 

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest