Juukseteadus osa 2 – MINERAALID juuste jaoks

Juukseteadus osa 2 – MINERAALID juuste jaoks

Kõik on kindlasti kuulnud, et „juuksed vajavad vitamiine selleks, et terved olla." See vastab tõele.

Kahjuks teab väike hulk inimesi, et vitamiinid moodustavad vaid väikese osa ainetest, mida juuksed vajavad, et kasvada tugevateks, läikivateks ja kauniteks.

Jood, vask ja raud panevad meid tavaliselt mõtlema metallitööstusele, mitte juuksehooldusele.

Üllatuslikult mängivad nii vitamiinid kui ka mineraalid olulist rolli selles, et juuksed oleksid terved ja hämmastaksid oma iluga. Mineraalid on sama olulised kui vitamiinid. Nad moodustavad suure osa ainevahetusprotsessidest. Mineraalide puudus põhjustab kehas tasakaalustamatust; see võib olla paljude haiguste põhjuseks ja halvendada meie juuste välimust.

Järgnevalt on kirjas mineraalide nimekiri, mis mõjutavad suuresti meie soengu ilu ja tervist.

Bor – aitab võidelda erinevate peanaha haigustega nagu kõõm, psoriaas, ekseem. Borril on antiseptilised ja põletikuvastased omadused. See takistab ka seene vuhamist. Bor kaitseb peanahka ebasoodsate muutuste eest ja pakub "head alust" tervislikuks juuste kasvuks.

Tsink – on suurepärane mineraal juuste väljalangemise vähendamiseks ja juuste kasvu soodustamisel. Tsink on oluline mineraal, kuna sellel on otsene mõju keratiini tootmisele, mis on juuste ehitusblokk. Mainida tuleb ka seda, et tsink parandab A-vitamiini (mis on samuti juustele oluline) imendumist ja kontrollib rasunäärmete talitlust. See suurendab nii juuksekarvade kui ka sibulate vastupidavust. Tsink hoiab peanahka tervena, stimuleerides tüümust, mis toodab ainet, mis põhjustab T-rakkude (vastutavad juuste vastupidavuse eest) paljunemist.

Jood – vastutab juuste elastsuse ja kohevuse eest. Selle puudus võib ilmneda kilpnäärmeprobleemide tõttu ja sellest tulenevalt esineb halvem juuste seisund. Hormoonide tasakaal mõjutab juuste olekut. Ilma joodita muutuvad juuksed hapraks ja kahjustatuks. Korralik terve juuksekasv sõltub suuresti joodist.

Räni – tagab, et naharakud on vabad toksilistest ainetest (näiteks raskemetallid, nahas ja juustes imenduvad toksiinid). Selle puudus nõrgestab juustes disulfiidsidemeid. Ränitaseme langus viib kollageeni vähenemiseni. Selle tagajärjel kaotavad nahk ja peanahk elastsuse ja tugevuse; kui juuksesibulad on folliikulites halvasti juurdunud, siis juuste väljalangevus suureneb.

Magneesium – üks meie kehale kõige olulisemaid mineraale. See osaleb paljudes bioloogilistes protsessides ja mõjutab meie närvisüsteemi. Magneesium mängib võtmerolli valgu tootmisel - peamiselt keratiin, mis moodustab juukseid. Pealegi põhjustab magneesiumi puudus juuste äärmuslikku lõhenemist ja murdumist.

Mangaan – paneb kogu keha korralikult töötama. Ilma mangaanita unusta kiirendatud kasv ja terved, elastsed juuksed. Mangaani puudumine paneb juuksed kaotama elujõu; need kahjustuvad suurel kiirusel ning kasv peatub. Juuksed ei lange välja, vaid need murduvad kuivuse tõttu.

Vask – ei vastuta mitte ainult nõuetekohase juuste struktuuri eest; vask mõjutab pigmenteerumist - juuste värvi küllastumist ja intensiivsust. Mida vähem vaske kehas on, seda kiiremini teie juuste varjund tuhmub. Lisaks mõjutab vask disulfiidsidemete arengut juustes. Kui sidemeid on liiga vähe, on juuksed õhukesed ja nõrgad. Juuksevahendid muudavad sellised juuksed raskeks ja tekitavad kahu ja staatikat.

Kaalium – on asendamatu neile, kellel on probleeme nõrkade ja hõrenevate juustega. Kaaliumipuudus nõrgestab märkimisväärselt juuksesibulaid, mis ei suuda folliikulites püsida ja „libisevad välja”. Kaalium vastutab ka nõuetekohase veesisalduse ja niiskuse eest rakkudes. Teisisõnu muudab kaalium juuksed niisutatuks ja elastseks.

Seleen - äärmiselt oluline ja kasulik element. Selle osakesed toimivad kehas nagu 'koristusmeeskond'. Seleen aitab eemaldada toksilisi elemente ja vähendada nende kahjulikkust. See "korjab üles" raskemetalle (nt plii, kaadmium, arseen, elavhõbe) ja ühendub nendega, blokeerides nende tegevust ning luues ohutuid, mittetoksilisi ühendeid. Tänu seleenile elimineeritakse need kiiremini. Lisaks muudab see sigaretisuitsu juustele vähem kahjulikuks ja ei lase toksiinidel juukseid läbida. Seleen on tugev antioksüdant, mis tagab juuste elujõu ja nooruslikkuse. See on hädavajalik teise väärtusliku elemendi, väävli, õigeks toimimiseks.

Väävel - seda mineraalide gruppi on raske klassifitseerida. Väävel loob eraldi kategooria. Seda ei saa võrrelda ühegi teise elemendiga. Väävel toimib kütusena kõigile keharakkudele (seda võib nimetada "lõkkevalvuriks", mis peaks meie kehas alati hõõguma). Teine oluline väävli omadus? See osaleb keratiini sünteesis, mis on juuste kõige olulisem ehitusblokk. Väävel teeb imesid rasuste juuste ja sebumi liigse tootmise korral, sest kontrollib näärmeid.

Naatrium - on oluline kogu kehale, sest see tasakaalustab rakkude sees olevate vedelike taset. Teisisõnu tagab see, et keha on hästi hüdreeritud. See hoiab ära juuste kuivamise. Naatriumioonid - elektrolüüdid - stabiliseerivad rakkudes oleva vee taset ja lukustavad selle.

Kaltsium - ebatavaline ja väärtuslik element. See suudab muuta juuksesibulad folliikulites kindlalt juurdunuks. Kaltsium tugevdab ja parandab juuksekarva ning muudab juuksed terveks ja kiiremini kasvavaks.

Raud - asendamatu intensiivseks juuste parandamiseks. Rauaioonidel on oluline funktsioon - nad transpordivad energiat juuksematriksi rakkudesse. Teisisõnu, kui poleks rauda, ei saaks toitained rakke regenereerida.

Vaata, kuskohast leida mineraale!

Toiduga saadavad on kõige olulisemad - nad mõjutavad kogu keha. Toidulisandeid "ilusatele juustele ja küüntele" pole ega tohiks olla peamine tegur, mille järgi otsustad oma juuste tervise üle. Mineraalidest ja vitamiinidest toidulisandid peaksid toetama sinu juuksehooldust. Parim ja suurim vitamiinide ja mineraalide allikas on looduslikud õlid, samuti mineraaliderikkad merevetikad - merevetikarikas juuksemask varustab juuksestruktuure kiiresti mineraalidega.

Pea meeles, et õlide rasvhapped võimaldavad vitamiinidel ja mikrotoitainetel kergemini rakkudesse tungida. Seetõttu on nii maskide kui ka sobivate looduslike õlide segude kasutamine parim viis juuste elavdamiseks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest