Juukseharjamise võimalused. Kuidas valida juuksehari või kamm vastavalt konkreetsele juuksetüübile?

Juukseharjamise võimalused. Kuidas valida juuksehari või kamm vastavalt konkreetsele juuksetüübile?

Sa võid kindel olla, et kui hoolitsed oma juuste eest igapäevaselt, siis sinu juuksed tasuvad sulle selle eest oma suurepärase välimusega. Lisaks õigetele kosmeetikatoodetele ja õlidele on ka sobivate iluaksessuaaride kasutamine väga oluline. Juuksehari ja kamm on põhilised vahendid, kuid võti on valida õiged. Kuidas neid oma juuksetüübiga sobitada?

Üks juuksehari ei ole piisav, et hoolitseda korralikult oma juuste eest. Eriti kui kasutad suvalist, poest ostetud harja. Meie juuksed väärivad palju enamat, seega peaks naised omama vähemalt kahte erinevat harja – ühte soengu tegemiseks ja teist juuste harjamiseks.

Juukseharjamise eelised

Harjamine pole ainult vajalik, vaid ka oluline samm meie juuste hoolduses. Ära alahinda, kui oluline on juuste kammimine nende korrasoleku ja kiire kasvu jaoks. On aeg ümber lükata populaarne müüt, sest juuste harjamine pole üldse kahjulik ega suurenda juuste väljalangemist. Regulaarne ja õige juuste kammimine:

  • aitab levitada kaitsvat juusterasu ja eemaldada seda liigselt,
  • on suurepärane viis peanaha masseerimiseks, verevarustuse parandamiseks ja sibula toitmiseks,
  • pakub peanahale õrna koorimist ja eemaldab surnud epidermise,
  • aitab eemaldada väljalangenud surnud juukseid,
  • puhastab juukseid ja peanahka mustusest, tolmust, kõõmast jne.

Kuidas juukseid õigesti harjata?

Siin on mõned nõuanded, kuidas juukseid kammida, sest selgub, et see pole nii ilmselge. Isegi kui on parim kamm või hari, võime oma juukseid mehaaniliselt kahjustada.

Kui tihti peaksid oma juukseid kammima? Eeldatakse, et optimaalne sagedus on vähemalt kaks korda päevas. Sa võid seda teha hommikul ja õhtul enne magamaminekut, soovitavalt vähemalt ühe minuti jooksul või kauem. Kui kasutame sobivate piidega juukseharja, võib kammimine olla meeldiv lõõgastumise hetk. Kõige olulisem reegel kehtib juuste harjamise suuna kohta, mis tuleks alati kammida kaelast otsaesise suunas, pea allapoole. Sel viisil suurendame peanahas vereringet. Üldiselt aktsepteeritakse ka, et märgi juukseid ei tohiks kammida, kui meil pole hästi defineeritud kamm, millel on laiad piid. Niisked juuksed on kõige tundlikumad ja kahjustuvad kergesti.

Lisaks, kui sul on juuste kammimisel raskusi, on kõige parem pöörduda kosmeetikatoodete poole. Looduslikud juukseõlid võimaldavad sul oma sassi läinud juukseid kammida ilma neid liigselt tirimata, sest õlid muudavad juuksesalgud siledaks ja lisavad pehmust.

Mida juukseharja valimisel silmas pidada?

Iga ost peaks olema eelnevalt põhjalikult läbimõeldud, võrreldes oma ootusi ja saadaolevaid juuksehooldusvahendeid. Alljärgnev aitab sul ostu sooritada. Mis on oluline juukseharja valimisel?

  1. Eesmärk. Kammimiseks on vajalik teistsugune hari kui soengute tegemiseks, ümmargused harjad toimivad kõige paremini.
  2. Materjal. Kõige populaarsem on looduslike harjastega hari, nagu metssea harjas või puidust kamm. Ole ettevaatlik plastikust (välja arvatud Tangle Teezer) ja metallist aksessuaaride suhtes, kuna neil võivad olla ebaühtlased ja teravad servad, mis kahjustavad juukseid.
  3. Harjased. Harjaste tüüp on väga oluline, sest teravad või sellised, millelt aja jooksul kaitsevad mummud ära kukuvad, võivad ärritada ja kahjustada peanahka. Harjased peaksid olema delikaatsed ja valmistatud looduslikust materjalist või silikoonist, kuid mitte kunagi metallist.
  4. Juuste tüüp. Hari peab sobima meie juuksetüübiga. Paksemad, pikemad, lokkis, õhemad ja haprad juuksed vajavad erinevat hoolt ning erinevat tüüpi kammi ja harja.
  5. Probleemid. Aksessuaaride valimisel tuleks samuti arvestada probleemidega, mis mõjutavad meie juukseid. Näiteks staatilistel juustel on täiesti erinevad vajadused - plastikhari ei toimi. Sama reegel kehtib juuste suhtes, mis kipuvad olema rasvased või kõõmased.

MILLIST JUUKSEHARJA VALIDA?

Mis on iga naise unistus? Juuksehari, mis ei tiri katki juukseid. Kamm, mis õrnalt eemaldab kõik sassis kohad. Paljud inimesed paistavad arvavat, et see jääb nende jaoks kättesaamatuks, sest nad pole leidnud endale sobivaid aksessuaare vastavalt oma juuksetüübile.

Parim juuksehari, mis sobib kõikidele juuksetüüpidele, on populaarne Tangle Teezer. Selle silikoonist harjased sobivad ideaalselt igale juuksetüübile, kuna need on õrnad, elastsed ja asuvad optimaalsete vahedega. Kui tahame kammida märgi juukseid, peaksime valima puidust kammi laiade ja paksude piidega. Juuste sobitamine harjaga on palju keerulisem teema.

Hari lokkis juustele

Lokkis juukseid on keeruline kammida, kuna need on tavaliselt kahused, kipuvad sassi minema ja on ka väga õrnad. Sellisele juuksetüübile sobib kõige paremini bambusest või puidust valmistatud kamm või hari, millel on laiad vahed ja paksud piid. Sobivad vahed harjaste vahel võimaldavad juustel libiseda ilma, et peaks kartma juuste katkemist või sassiminekut. Harja materjal on samuti oluline. Puit lühendab kuivamisaega, kuna see juhib loomulikult soojust ja neutraliseerib staatilisust. Loomuliku harjasega hari võimaldab lokkis juustele täpsemat kammimist. Kuid selle tihedus võib olla probleemiks väga paksude ja väga lokkis juuste puhul.

Hari õhukestele ja õrnadele juustele

Õhuke ja õrn juus vajab väga peenet hoolt. Lisaks looduslike õlidega tugevdamisele ja uuendavatele kosmeetikatoodetele on soovitatav stimuleerida peanahas vereringet sobiva harjaga. Õhukestele juustele sobib kõige paremini paks metsseaharjastega hari (see on kõige populaarsem tüüp, kuigi võib leida ka muid harjaste tüüpe). Kammimisel annab see juustele keratiini, mis on nii inimese kui ka looma juuste loomulik ehitusplokk. Nii muutub õrnade juuste kammimine nende tugevdamiseks ja peanaha mikrovereringe stimuleerimine parandab juuksefolliikulite toitumist ning pidurdab liigset juuste väljalangemist.

Hari pikkadele juustele

Pikad juuksed on tavaliselt sirged ja ilma kohevuseta, kuna need on raskemad. Pikkade juuste kammimist tuleks ühendada soengu tegemisega. Sel juhul on ideaalseks vahendiks suur ja ümmargune keraamiline hari, mis on eriti soovitatav juuste stiliseerimiseks. See võimaldab juukseid juurtest tõsta ja lisada volüümi. Harja materjal on samuti oluline, kuna keraamiline kattekiht kiirendab juuste kuivamist ilma neid kahjustamata ja väldib staatilisust. Vältige metallist või plastikust harju, mis võivad kõrgel temperatuuril juukseid kahjustada.

Hari paksudele ja kahustele juustele

Samasse kategooriasse kuuluvad aksessuaarid juustele, mis kipuvad olema kahused ja paksud. Mõlemal juhul on eesmärk juuksed siledaks ja kahuvabaks muuta. Seetõttu on suurepärane lahendus lai ja pikk hari nailonist või sünteetilisest looduslikust juuksest. Metsseaharjastega harja kasutamine võib olla probleem sassis ja paksude juuste korral, kuna hari ei libise nende vahel sujuvalt. Parem lahendus on lameda kujuga kunstkiududest või looduslikest harjastest hari. Kallim, kuid sama efektiivne on ioniseeriv juuksehari, mis võib muuta paksud juuksed siledaks ja pehmeks muutmise palju lihtsamaks.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest