Pese oma juukseid õigesti! Kui tihti tuleks oma juukseid pesta ja kuidas?

Pese oma juukseid õigesti! Kui tihti tuleks oma juukseid pesta ja kuidas?

Juuste pesemine on lihtne. Teisalt on see, kuidas me juukseid peseme, sama oluline kui kasutatavad kosmeetikatooted. Kui me lõpetame teatud reeglite järgimise või me isegi ei tea neid, muutuvad meie juuksed kuivaks, tuhmiks ja hapraks. Nii et küsimus on – kuidas juukseid õigesti pesta?

Juukseid saab hooldada juba pesemise etapis. Vähesed naised teavad, et puhastamine on juuksehoolduse alustala. Üllataval kombel teeme sellise lihtsa protseduuri ajal palju vigu. On parim aeg erinevad arvamused üle vaadata ja esitada samm-sammult õige juhend juuste pesemiseks sobiva rutiini kohta.

SAGEDUS JUUSTE PESEMISEL

Lisaks õigete toodete valimisele peame määratlema ka, kui tihti peaksime oma juukseid pesema. See sõltub nii juuste kui ka peanaha seisundist.

Kui tihti peaksid oma juukseid pesema?

On kaks lähenemist. Esimene ütleb, et peaksid oma juukseid pesema nii tihti, kui tunned, et juuksed vajavad värskendust. Teine soovitab pesemist vähendada. Milline vastab tõele?

Kui sul on väga rasused juuksed, võiksid igapäevaselt pesta, kuid alati kasuta õrna šampooni – nt lastele mõeldud šampooni – ilma tugevate koostisosadeta. Naised pesevad tavaliselt oma juukseid iga 2-3 päeva tagant, mis tundub igati optimaalne. Juuste pesemise reegel on lihtne: pese oma juukseid, kui tunned, et need pole puhtad. Siiski ei soovitata juukseid pesta rohkem kui üks kord päevas. Peaksid ka pidama meeles kui mitu korda peaksid ühe duši või vannis käimise ajal juukseid pesema. Juuksurid pesevad juukseid vähemalt kaks korda 5 minutit parema puhastuse ja kauem kestva värskuse nimel.

Sage juuste pesemine tekitab rasusust? - kas see vastab tõele?

Öeldakse, et mida sagedamini peseme juukseid, seda rasusemaks need muutuvad. Suur hulk SLS-i, SLES-i ja muid lisaaineid võib eemaldada kaitseva lipiidikihi ja kuivatada peanahka, mis suurendab rasu eritust. Seetõttu peab rasuste juuste šampoon olema õrn ja peale šampooni tuleb kasutada sobivat palsamit. Sellisel juhul ei ole igapäevane juuste pesemine halb. Teisalt võib rasvaste juustega ja sadestunud rasunäärmetega käimine põhjustada sibulate nõrgenemist ja põletikku. Selle tulemusena võid kogeda juuste hõrenemist.

Kumb on parem - hommikune või õhtune juuste pesu?

Valik sõltub individuaalsetest eelistustest. Võid pesta oma juukseid hommikul või õhtul. Siiski on mõned olulised reeglid, mida pead järgima.

Kui pesed oma juukseid õhtul, pead neid enne magamaminekut fööniga kuivatama. Miks? Niisked ja lahtised juuksed on palju õrnemad ja kergemini mehaanilisele kahjustusele avatud, näiteks padjaga hõõrumisel. Sõltuvalt praegustest temperatuuridest ja sellest, kui kiiresti meie juuksed muutuvad rasuseks, ei pruugi soeng järgmisel päeval värske välja näha (isegi kui see pesti enne magamaminekut). Siiski on õhtune pesurutiin kahjutu. Kui see sulle sobib, tee seda!

Hommikul juuste pesemine on parem valik. Peamine põhjus on juukseõli, mida saad enne magamaminekut juustesse ja peanahka masseerida. Selline öine juukseõli hooldus on eriti efektiivne - õli toitained saavad mitme tunni jooksul juuksefolliikulisse tungida. Seejärel pesed hommikul juuksed lihtsalt šampooniga ja stiliseerid nagu tavaliselt. Sa mitte ainult ei naudi värskemat soengut, vaid juuksed on ka tervislikumaid ja ilusamad tänu õlitamisele.

JUUSTEPESU REEGLID

Kuidas peaks juukseid samm-sammult pesema? Mida peaksid enne pesemist, pesemise ajal ja pärast meeles pidama? On mõned reeglid, mida tuleks teada. Need tagavad paremad tulemused ja teevad pesemise rutiini lihtsamaks.

  • Vesi. Kas külma vett saab kasutada juuste pesemiseks? Oled ehk kuulnud, et külma veega pesemine soodustab juuste kasvu. On teisi allikaid, mis ütlevad, et see on kahjulik. Tõde on kuskil vahepeal: leige vesi on juuste pesemiseks parim. Ei tohiks kasutada ei külma ega kuuma vett. Kuum vesi muudab peanaha kuivaks ja rasuseks.
  • Kammimine. Kas peaksid juukseid kammima enne või pärast pesemist? Selle osas pole kahtlusi. Hoolikalt kammides ei lähe juuksed pesemisel sassi. Seega kammi enne pesemist. Nii väldid märgade juuste kammimist, mis pole hea sinu juustele.
  • Šampoon. Peale hea šampooni valiku on oluline ka selle õige pealekandmine. Vali šampoon vastavalt oma juuksetüübile. See peaks sisaldama looduslikke koostisosi ja olema vaba tugevatest keemilistest koostisosadest. Ära kanna šampooni otse peanahale; hõõru see kõigepealt märgade käte vahel laiali. Šampooni tuleks kasutada ainult peanahal; vahutav šampoon, mis voolab alla, puhastab piisavalt juukseid. Kui hõõrud juukseid šampooniga, võid neid kahjustada.
  • Asend. Millist asendit pesemise korral valida? Iga naine tunneb end erinevas asendis mugavalt. Võid pesta oma juukseid kraanikausi kohal, vannis või duši all. On üks reegel: pese juukseid pea alaspidi.
  • Meetod. Pesemise ajal kasuta õrnu liigutusi ja masseeri peanahka sõrmeotstega. Võid juukseid veidi mudida. Tõmbamine, rebimine, hõõrumine pole lubatud. Samad reeglid kehtivad ka vee liigse eemaldamise kohta – õrnad liigutused ilma rätikuga hõõrumata. Kasuta paberrätikut ja lase juustel õhu käes kuivada, et vältida kahjustusi.

JUUSTE PESEMISE MEETODID

Kahjuks teavad vähesed, et on palju erinevaid juuste pesemise meetodeid. Me teeme samapalju kui teadsime lapsena: hõõrume šampooniga ja loputame. Üllatuslikul kombel leidub aga sellele meetodile alternatiive. Need aitavad võidelda tervete ja ilusate juuste nimel, kuna paljud neist vähendavad juuste elektrilisust, tuhmumist ja karedust. Millised on erinevad juuste pesemise meetodid? Neid on kokku kaheksa. Kõige levinumad on neist 3-4.

[S] Pesemine šampooniga

Šampooniga juuste pesemine on traditsiooniline meetod. See hõlmab šampooni juustesse masseerimist ja selle väljaloputamist mõne aja möödudes. See on kõige levinum inimeste seas, kes ei hooli teadlikust juuksehooldusest ega tea, kui oluline on palsam. Kui me peame seda meetodit kasutama – näiteks ajapuuduse tõttu – peaksime valima õrna šampooni, mis ei eemalda meie juustest ja peanahast kaitsevat lipiidikihti.

[C] Juuste pesemine palsamiga - 'Ilma shampoonita pesemise meetod'

Šampooni asemel võid kasutada palsamit. Palsamiga juuste pesemine sobib kuivadele, lokkis ja kahjustatud juustele, mida puhastav šampoon võib kahjustada. See ei sobi rasustele juustele, kuna palsam ei eemalda liigset rasu ega puhasta nii hästi. Palsam on õrnem, ei aja juukseid sassi ega kuivata. Parim toode selle meetodi jaoks on lihtsate koostisosadega palsam, mis ei sisalda silikone ega parafiini ning on kerge koostisega. Palsamit tuleb kasutada rohkem kui šampooni, kuna see ei vahuta nii palju, mistõttu pesemine on vähem efektiivne.

[SC] Šampoon + Palsam

Šampooni ja palsamiga hooldus on naiste seas kõige levinum meetod. See on lihtne: juuste pesemine, šampooni loputamine ja palsami pealekandmine, mis kaitseb juukseid ja muudab need siledaks. Palsam võib olla väljaloputatav toode või selline, mille jätad peale enne fööniga kuivatamist.

[SCC] Šampoon + Palsam + Palsam

Saad rikastada oma šampooni ja palsamiga loodud hooldusrutiini kahe toitva tootega. Esmalt peseme oma juukseid šampooniga ja loputame selle siis välja. Seejärel kanname peale väljaloputatava palsami. Lõpuks kasutame teist palsamit – juustessejäetavat kosmeetikatoodet, mis lihtsustab soengu tegemist ja kaitseb seda.

[CS] Palsam + Šampoon

Saad kasutada kõikidest meetoditest pärit tooteid, kuid erinevas järjekorras. Esmalt haarame palsami järele – kanna see kuivadele või niisketele juustele. Seejärel pese palsam maha šampooniga, et põhjalikult puhastada juuksekiud ja palsam hõlpsasti eemaldada. Kasuta seda meetodit näiteks siis, kui soovid enne šampooniga pesemist õli koos palsamiga maha pesta.

[CSC] Palsam + Šampoon + Palsam

See on meetod, mida soovitavad kõige sagedamini spetsialistid. See ühendab šampooniga pesemise kahekordse palsamihooldusega. Esmalt kanname peale intensiivse juuksemaski või palsami. Seejärel peseme selle šampooniga maha. Kui juuksed on puhtad, kanname peale teise palsami – kergekujulise kaitse- ja stiliseerimistoote.

[SCSC] Šampoon + Palsam + Šampoon + Palsam

Saad kasutada vaheldumisi šampooni ja palsamit. See meetod koosneb neljast sammust. Puhasta juuksed põhjalikult šampooniga. Kanna peale rikkalik palsam ja pese see šampooniga maha. Lõpuks kaitse juukseid kerge juustesse jäetava palsamiga.

[MS] Tassi abil pesemine

See on üks populaarsemaid meetodeid. Saad seda šampooni pealekandmise tehnikat kasutada mis tahes juuksepesu meetodiga, mis hõlmab šampooni peale kandmist. Võta väike anum (kruus, tass, purk), vala natuke šampooni sellesse ja lisa vett, tekitades vahu. Kanna segu juustele – see annab õrnema puhastusefekti. Samal ajal hoiad kokku ka toodet.

*Juukseõli palsami asemel? Kõigis ülaltoodud meetodites saad palsami asendada juukseõliga või kasutada mõlemat toodet vaheldumisi. On oluline, et sobitaksid juukseõli oma juuste poorsusega (nt tee veebis poorsuse test) ja sobitaksid õli tüübi, järjepidevuse ja omadused oma vajadustega.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest