Juuste õlitamise meetodid. Kuidas teha parimaid juuksehooldusi?

Juuste õlitamise meetodid. Kuidas teha parimaid juuksehooldusi?

Juukseõlitamismeetodeid on palju, mis on juukseõli hoolduse juures parim asi. Keegi ei kehtesta teile mingeid reegleid. Piiranguid ei ole.

Teie otsustate, kui palju aega soovite juuste õlitamisele pühendada. Kui õlitate juukseid, otsustate ise, kui sageli peaksite (või tahate) seda teha. Mõelge, kas olete huvitatud intensiivsest parandamisest või lihtsalt hooldusest, mis kaitseb, taltsutab ja kaunistab teie juukseid.

Juuste õlitamisviise on nii palju, et leiate kindlasti oma lemmiku.

Te ei ole sunnitud kasutama oma juuksehoolduses ainult ühte meetodit. Ilmselgelt saate neid muuta või kombineerida.

Teisisõnu: tänu juuste õlitamisele koostate oma isikliku, ideaalselt läbimõeldud ilugraafiku, mis vastab teie vajadustele.

Juuste õlitamist võib teha igal ajal, isegi öösel.

Enne parimate juukseõlitamismeetodite tundmaõppimist peate teadma, et juukseõli võib kanda nii kuivadele kui ka niisketele juustele. Seetõttu on juukseõlihooldusel kaks versiooni: märg ja kuiv. Iga versioon pakub erinevaid meetodeid.

ÕLITAMINE MÄRGADEL JUUSTEL

Õliosakesed võivad tungida juustesse, kui kasutate märgade juuste õlitamist. Niiskete juuste poorid avanevad, mistõttu pääseb rohkem osakesi juuste sisse.

Märgade juuste õlitamist saab läbi viia mitmel viisil:

1. Juuste õlitamine enne pesu

Niisutage juukseid vee või ürdiseguga (nt nõgese- või kortetõmbega) ja kandke peale õli. Selle meetodi abil kannate seda nii juustele kui ka peanahale. Õli juustes hoidmise aeg on teie enda otsustada. Võite jätta selle mõneks tunniks, üheks tunniks või 30 minutiks. Mida kauem see teie juustes "puhkab", seda parem.

Järgmisena peate oma juuksed pesema õrna šampooniga, mis ei sisalda komedogeenseid ja dehüdreerivaid aineid. Selleks võib olla lastele mõeldud šampoon.

2. Juuste õlitamine peale pesu

Niisketel juustel on kiudude poorid avanenud ja toimib parem imendumine, mistõttu on need täielikult ette valmistatud õli taastavaks jõuks. Kui kannate juustele õli pärast pesemist, ärge kandke õli peanahale, kuna see koormab juukseid. Kanname looduslikku õli ainult karvadele; keskmisest pikkusest otsteni.

3. Juuste õlitamine palsamiga

See on väga kiire ja mugav õlitamismeetod. Soovitatav naistele, kellel on ajapuudus. See hõlmab mõne tilga õli segamist lemmik juuksepalsamiga ja juustele kandmist. Õli tugevdab palsami toimet. See on looduslik aine, mille mõju võib mõne kosmeetika sünteetiliste ainetega häiritud olla. Seetõttu peaksite investeerima kvaliteetsesse palsamisse, mis sisaldab looduslikke koostisosi. Hoolitsuse lõpus peske segu hoolikalt maha.

4. Juuste õlitamine veevannis (kausis)

See on ka kiire meetod. Valage umbes 5 ml õli veega täidetud kaussi või kraanikaussi ja immutage juukseid. Kausis õlitamine võimaldab hooldust rikastada: saate lisada hulga looduslikke aineid, mis teevad teie juuksed kaunimaks nt. ravimtaimede infusioonid, piim, mesi, aloe vera mahl, sidrun. Mõne aja pärast tuleb juuksed ära pesta. Tugevama efekti saavutamiseks võite peale panna ka rätiku ja lasta õlil endast parima anda.

5. Juuste õlitamine pihustiga

See on väga õrn juuste õlitamise vorm. Segad õli vee või ürditõmmisega ja pihustad sellist segu värskelt pestud niisketele juustele. Segu juustele pihustamiseks vajate pihustipudelit. Veenduge, et te ei kasuta liiga palju õli. Piisab 5 ml õlist ja 250 ml veest või infusioonist. Vältige õli juustele pihustamisel peanahale sattumist. Juuste õlitamine uduga kaitseb juukseid kuuma soengu eest ja hõlbustab soengu kujundamist.

6. Juuste õlitamine saunas (märg kompress juustele)

See on ülimugav õlitamisvorm, mis ei vaja, et juuksed oleks märjad. Kandke õli kuivadele juustele ja peanahale ning pange peale sooja veega leotatud rätik. Looduslikud õlid armastavad soojust, sest see parandab juuste paranemist ja paneb õliosakesed kiiremini liikuma.

KUIVADE JUUSTE ÕLITAMINE

Seda tüüpi õlitamine hõlmab õli kandmist kuivadele kiududele või peanahale. Õli põhiülesanne on juukseid kaitsta ja kaunistada. See taltsutab sõnakuulmatud kiud ja hoiab ära staatilisuse, lisab siledust ja sära. Kuivade juuste õlitamine on võimeline juukseid parandama, hooldise pikendamisel.

Siin on parimad meetodid kuivade juuste õlitamiseks:

1. Üleöö juukseõlihooldus

Kanke õli juustele ja peanahale ning jätke terveks ööks mõjuma, et toode saaks intensiivselt taastada. Soovitav on katta juuksed sooja rätiku või dušimütsiga, et vältida linade ja patjade määrimist. Järgmisena tuleb hommikul juukseid põhjalikult pesta õrna šampooniga. Üleöö juuste õlitamine on üks tugevamini taastavaid juuksehooldusi.

2. Kuivade juuste õlitamine enne pesemist

See õlitusviis on vähem intensiivne kui üleöine hooldus. Erinevus seisneb selles, kui kaua õli juustele jääb, mis on meie valik. Kui meil on vaba päev, võime õli mõneks tunniks sisse jätta. Hoolitsust on võimalik teha ka lühemalt – 30-60 minutiks. Seejärel tuleb õli põhjalikult maha pesta.

3. Kuivade juuste õlitamine peale pesemist

See meetod seisneb õli kandmises pestud ja fööniga kuivatatud juustele. Vältige õli pealekandmise ajal peanahka. Vastasel juhul on õli juustel liiga raske. See kuivade juuste õlitamise vorm on mõeldud nii kaitsmiseks ja toitmiseks kui ka tuhmumise ja kähardumise vältimiseks. Selle tulemusel näeb teie soeng imeline välja kohe pärast pealekandmist.

4. Juuste õlitamine enne soengu tegemist

Kui teie juuksed peavad toime tulema korrapärase kuumtöötluse ja kuuma õhuvooluga (föön, lokirull, triikraud), tuleb neid kaitsta kahjustuste ja äärmise dehüdratsiooni eest. Juuste õlitamine enne soengusse seadmist kaitseb teie juukseid kõrge temperatuuri ja erinevate mehaaniliste kahjustuste eest.

5. Juuste õlitamine peale soengu tegemist

Võite peale soengut peale kanda veidi õli, et saavutada võluv soeng – täis läiget, lopsakust ja elujõudu. Õli kaitseb kahjulike ilmastikutingimuste eest ja parandab juuste väljanägemist.

6. Juukseotste õlitamine

Juukseotsad on kõige rohkem kahjustatud juukseosa. Peaksime neid vormis hoidma ja regulaarselt juukseõliga määrima. Seda juukseõlitamismeetodit saab kasutada isegi mitu korda päevas.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest