Juukseõlitamine salongis vs juuste õlitamine kodus - erinevused, mõju, arvamused

Juukseõlitamine salongis vs juuste õlitamine kodus - erinevused, mõju, arvamused

Kas soovite oma juustele õlisid kanda nagu professionaal?

Kas olete mõelnud, kas parem on seda ise teha või usaldada professionaalset juuksurit? Mis vahe on kodusel juukseõlitamisel ja salongis tehtaval õlijuuste hooldusel? Enne kui hakkate otsima juuksurit, kes tunneb kõiki juukseõlitamise saladusi, mõtle hetkeks järele – olete selle valdkonna asjatundjast ühe sammu kaugusel! Täitke oma unistused ilusatest juustest! Võtke asja enda kätte – täna paljastame professionaalse juukseõlitamise saladused nii kodus kui salongis. Millise neist valite?

Olete ilmselt mõelnud, kas kodus juuste õlitamine võib olla sama tõhus kui salongis tehtav õlihooldus. Mille poolest need erinevad? Milline juuste õlitamisviis on parem ja millist valida? Teie kahtlused saavad lahenduse täna.

Kuidas näeb välja juuste õlitamine ilusalongis?

Juukseõlitamine salongis pärineb traditsiooniliselt Aasia piirkondadest – seal tehakse seda hooldust peaaegu igas salongis. Juuksuri ülesanne ei ole ainult katta juukseid sobiva seguga India õlidest, matseraadist ja aegade jooksul tuntud ürtidest, mida on põhjalikult uuritud ja kirjeldatud Ayurvedas – see tähendab India rahva "püha raamatut". See on spetsiifiline juuksehooldusrituaal, mis tänu peanaha massaažile lõõgastab, aitab vabaneda probleemidest ja muredest ning omab tervendavat mõju.

Juuste õlitamine on teistel kontinentidel veidi proosalisem – juuksur hindab juuste välimust ja seisukorda, valib sobiva õli ja hoolduse intensiivsuse. Samuti tugevdavad nad peanaha massaaži tehes nahaalust vereringet, tagades õlide kiirema imendumise.

Enne hooldust kasutab juuksur spetsiaalset kosmeetikat, mis tõstab juuksesoone ja puhastab juuksesalke, võimaldades õlidel sügavamale juuksestruktuuri tungida. Järgmisena kaetakse peanahk ja juuksed õliga ning pannakse peale dušimüts või soojendatud rätik ning kuumutatakse fööniga turbanit, et tõhustada hooldust ja tugevdada juukseid õlitavat toimet (enamasti veedame selle aja spetsiaalse juuksuri kuivati all).

Õli tuleb juustes hoida sõltuvalt nende seisukorrast (keskmiselt 30 minutit). Pärast hooldust loputatakse ja juukseid pestakse spetsiaalse šampooniga, mis tihendab soomused ja tugevdab läiget.

Juuste õlitamine salongis - efektid

Professionaalse juukseõlitamise mõju on tavaliselt väga rahuldav – juuksed muutuvad siledaks, läikivaks ja kenasti korrastatuks. Juuksed on taltsutatud ja juurtest üles tõstetud – täis elujõudu ja painduvad. Selle efekti ei määra mitte ainult õli, vaid ka professionaalne massaaž ja spetsiaalne palsam või losjoon, mida peale hooldust kantakse juuste sära tõstmiseks.

Kuidas näeb välja juuste kodus õlitamine?

Kodune juukseõlitamine on üsna sarnane (õli tuleb kanda juustele ja peanahale, jätta teatud aja mõjuma, seejärel loputada, millele järgneb põhjalik juuksepesu). Õli juustele kandmise meetod on sarnane maski pealekandmisega, selle erinevusega, et maski ei kanta peanahale ja õli puhul on see kogu hoolduse kõige olulisem element.

Sellised detailid mõjutavad edukat õlitöötlust, kuid me kõik teame väga hästi, et kõik peitub detailides. Juhtub, et me ei pese pead enne hooldust ja kanname õlisid kuivadele juustele (see meetod ei tööta, kui kasutame palju soenguhooldusvahendeid). Kipume unustama juuste puhastamist spetsiaalse kosmeetikaga või soomuste tõstmist. Samuti peseme mõnikord õli ebapiisavalt, nii et juuksed jäävad ülekoormatud ja kaotavad lopsakuse. Juustele kantud õli ei kuumutata, mistõttu on selle mõju nõrgem ja õlitamiseks õiget õli valides satume sageli segadusse – mõju sõltub õnnest, mitte juuste tegelikest vajadustest.

Kodune juuste õlitamine – mõjud

Juukseõlitamise mõju võib olla mitmekesine ja kõik sõltub juuste õlitamise lihtsate, kuid oluliste põhimõtete järgimisest ja õigete õlide valikust. Kodus mugavalt läbi viidud juuste õlitamine ületab ilusalongide pakutava hoolduse. Õige juukseõliga muutuvad teie juuksed tugevaks, paksuks, läikivaks, nende struktuur paraneb, nende väljalangemine peatub ja kasv kiireneb.

Olge professionaal! Kuidas juukseid kodus õlitada?

Kas soovite saada juukseõlitamise PROFFESSIONAALIKS? Ärge oodake, ärge kõhelge, võtke asjad enda kätte – avastage mitmeid juuksurite tuntud ja kasutatavaid reegleid, mis muudavad teie koduse juuste õlitamise efekti. See toob teie juustele hooldusest rohkem kasu kui juuksurisalongi külastamisest! Millised on reeglid?

  1. Tehke kindlaks oma juuste poorsus (sooritage veebis saadavalolev test, et määrata juuste seisukord õigesti ja valida õige õli).
  2. Valige õli juuste hoolduseks õige õli – see peab vastama juuste poorsusele ja sobima peanahale kandmiseks. Õli peab olema kooskõlas juuste seisukorraga (õli suure poorsusega juustele, keskmise poorsusega või madala poorsusega juustele – iga kolme juuksetüübi eest saab hoolitseda ühega kolmest Nanoili juukseõliga).
  3. Enne juuste õlitamist puhastage juuksed ja peanahk põhjalikult (koorige peanahk, kasutage puhastavat šampooni).
  4. Masseerige oma peanahka õrnalt – see stimuleerib vereringet ja laseb õliosakestel tungida sügavamatesse juuksestruktuuridesse, jõudes selle "südamesse" – juuksesibulatesse.
  5. Soojendage õliga kaetud juukseid – kuumus aktiveerib õliosakesed ja suurendab juuste imendumist.
  6. Loputage juukseid põhjalikult ja peske juuksed õrna šampooniga maha. Kandke peale kerget palsamit, näiteks pihusti või vahu kujul, mis tugevdab õlitamise mõju ega koorma juukseid üle (palsam võib olla ka looduslike õlide baasil – tänu sellele omadusele, saab termilise kaitse ja sära).

Kodune juuste õlitamine – eelised

  • saate hooldust läbi viia mugavalt kodus, sobivates tingimustes ja mõnusas lõõgastavas keskkonnas
  • võite kombineerida kodus juukseõlitamist teiste iluprotseduuridega (minnna sooja ja lõõgastavasse vanni, teha näomaski, hoolitseda jalgade eest jne)
  • hästi valitud õlist piisab mitmeks õliprotseduuriks – tänu sellele tagate oma juustele pideva ja äärmise uuenemise ning töötate regulaarselt, pakkudes kõrgetasemelisemat hooldust
  • regulaarne juuste õlitamine koos peanaha massaažiga tugevdab suurepäraselt juuksesibulaid ja lõdvestab, lükkab edasi sibulate halliks muutumise ja suremise protsessi ning tugevdab juukseid juurtest.
  • kodus juuste õlitamine on väga ökonoomne – säästate mitte ainult raha, vaid ka aega: otsustate, millal ja kuidas seda teha, ei pea kohanema saadaolevate (sageli kaugete) kuupäevade ja salongi sunnitud ebamugavate tundidega.
  • õli võite juustes hoida nii kaua kui soovite (kasvõi öö läbi) - sellist lahendust ei paku kahjuks kunagi ükski juuksurisalong
  • saate vabalt vahetada ja testida pärast juuste õlitamist kasutatavat kosmeetikat, et saadavutada parim efekt (teie hooldus ei piirne ainult salongis kasutatavate toodetega)

Juuste õlitamine salongis – kas sellel on ka varjukülgi?

Kas salongis juuste õlitamisel on mingeid varjukülgi? Selgub, et neid on palju. Mitte igas salongis pole teie juuste tüübile (poorsusele) sobivat mitmekesist tootevalikut. Enamasti on tegemist ühe kindlameelse (domineeriva) kosmeetikabrändiga – see pole tegelikult teadlik valik, vaid selle puudumine – ja see aspekt otsustab, millist toodet teie peas kasutama hakatakse.

Sageli ei suuda juuksur pärast lühikest konsultatsiooni teie juuste poorsust tuvastada – seega on kõige parem seda teada enne salongi aja kokkuleppimist (juuste seisukorra saate määrata veebi juuksepoorsuse testiga).

Lisaks on salongis juuste õlitamist lihtne segi ajada kaunistava ja konditsioneeriva hooldusega, mis kasutab õli, see jätab tähelepanuta hoolduse olulise aspekti – peanaha. Selline hooldus ei taasta, vaid ainult hooldab ja kaunistab juukseid. See ei mõjuta nende tervist.

Pealegi on juuste õlitamine salongis üsna kallis – sama hinna eest saab osta professionaalse naturaalse õli, millest jätkub mitmeks hoolduseks! Soovitud tulemuste saavutamiseks tuleb salongikülastusi regulaarselt korrata – majanduslikust küljest on see ka juuksuris juuste õlitamise oluline puudus.

Juuste õlitamine kodus ja salongis - arvamused

Juukseõlitamine salongis kogub häid hinnanguid – see on professionaali valvsa pilgu all tehtud hooldus. Juuksurite kasutatav kosmeetika peab olema kõrgeima kvaliteediga - ja me ei räägi ainult õlidest, vaid ka toodetest enne ja pärast õlitamist. Kahjuks, kui otsustame ravi teha ühe korra või teeme seda mingil (kaug)ajal - mõju ei kesta kaua. Ainult regulaarne juuste õlitamine annab soovitud tulemuse.

Koduses korras tehtud juukseõlitamine võib koguda erinevaid arvamusi – kõik sõltub teadmistest juuste, õlide ja poorsuse kohta. Mida rohkem teate juuste õlitamisest ja mida paremat õli valite, seda kaunimad ja tervemad juuksed välja näevad. Juuste õlitamise reeglid pole õnneks keerulised ja neid teades - võite saada selle ala professionaaliks. Palju edu!

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest