Kuuma õliga juuksehooldus – ülim toitev jõud

Kuuma õliga juuksehooldus – ülim toitev jõud

Juukseõlihooldusel on erinevad nimetused ja versioonid. Meetodeid on nii palju, et võite kasutada iga päev erinevat ja nautida mitmekesist juuksehooldusrutiini kuu või kauemgi. Kuidas on see võimalik? Isegi loodusliku õli juukseotstele kandmist võib nimetada õlitamiseks (see on lihtsalt juuste ja õlide vaheline kokkupuude).

Parima juuste õlihoolduse efekti saavutamiseks peaksite valima versiooni, mis tagab põhjaliku parandamise ja toitmise. Parim õlitamismeetod ei too kasu ainult teie juustele, vaid tugevdab ka juuksesibulaid ja hooldab peanahka. India elanike jaoks on see ainus, originaalne ja kõrgelt hinnatud hooldus, mida juuksurisalongides tehakse. See on tuntud läbi aegade ja seda on kirjeldatud Ayurvedas – Ida meditsiinis ja filosoofias.

Traditsiooniline juukseõlihooldus hõlmab õli kandmist juustele ja peanahale – sel viisil tungivad õli molekulid juuksesibulatesse, parandades nende seisundit, toites, tugevdades ja parandades. Samal ajal toidavad need peanahka ja parandavad mikrokahjustusi kogu juuksepinnal.

Juuste ja peanaha õlihooldust saab teha ka mitmel viisil. Kuuma õliga töötlemine on üks populaarsemaid ja tõhusamaid meetodeid. Miks see nii suuri efekte toob? Mis kasu see annab? Kuidas kuuma õliga hooldust teha? Siin on täielik juhend.

Mida hõlmab kuum õlihooldus juustele ja peanahale?

See seisneb kuumutatud õli juustele kandmises. Saate seda teha erinevate tehnikatega (nt kandke kuivadele juustele sooja õli või peske juukseid ja kandke õli niisketele juustele). Siiski on kaks tingimust, mis peavad olema täidetud:

  • enne pealekandmist peate õli soojendama
  • kandke õli juustele ja veelgi rohkem peanahale

Kuuma õliga juuksehooldus – mõju

See on äärmiselt juukseid taastav ja regenereeriv hooldus. Sellise versiooni puhul on õlil kõige lihtsam jõuda sügavaimatesse juuksekihtidesse.

Miks? Füüsika annab parima seletuse. Soojad molekulid liiguvad kiiremini, nii et nad tungivad kergemini ja tõhusamalt juukse kutiikuli soomuste alla. Kasutades metafoori – külmas õlis olevad molekulid on "laisad" ja kui õli kuumaks soojendate, saavad nad energiat ja jõudu, et juukseid parandada. Seetõttu annab kuumaõliga töötlemine parimaid tulemusi, nimelt:

  • õli tungib juustesse kiiremini
  • soe õli toimib intensiivselt seestpoolt
  • pärast kuumutamist on õli kergem peale kanda
  • kuumõlitöötlus toidab ja parandab juuksesibulaid
  • suurendab peanaha verevoolu
  • soojad molekulid tagavad parema peanaha hoolduse
  • õli tugevdab, kaitseb juukseid ja lisab elastsust
  • kuumaõlihooldus intensiivistab juuste sära ja elujõudu
  • parandab kiiresti juukseid ja hoiab ära hõrenemise
  • paneb juuksed kiiremini kasvama

Kuuma õliga juuksehooldus – kuidas seda teha? Samm-sammuline juhend

  1. Peske juuksed – niisketele juustele õli kandmine on parim ja intensiivseim juuksehooldusviis. Sellel on tohutu pluss – õli töötab intensiivsemalt, sest vesi avab kutiikuli soomused. Pesemine vabastab juuksed ja peanaha toksiinidest, rasust ja kosmeetikatoodete kogunemisest, mis võib muuta õlihoolduse vähem tõhusaks.
  2. Kuumuta õli. Niinimetatud veevanni kasutamine on lihtsaim viis. Valage õli väikesesse kaussi ja asetage kauss sooja veega potti, pidades meeles, et temp peab jääma 40-55°C vahele. Õlid kuumenevad kiiresti, nii et saate neid mõne minuti pärast juustele kanda.
  3. Kandke õli peanahale. Kammige juuksed, jagage need osadeks ja kandke õli järk-järgult piki iga osa peanahale. Juuksed ja peanahk peavad olema õlitatud, kuid õli ei tohiks maha tilkuda.
  4. Kandke õli juustele kogu pikkuses. Soojenenud molekulid hakkavad tungima niisketesse juustesse ja juuksed hakkavad õli imendama. See tähendab üht: õli hakkab toimima teie juuste sees ja väljas.
  5. Kinnitage juuksed – pange pähe rätik või dušimüts. Jätke õli mõjuma 30 minutist mõne tunnini. Õlitamise iseloomulik tunnus on asjaolu, et seda ei saa üle kasutada. Võite isegi öö läbi toimima jätta (sellisel juhul tuleks õli kanda niisketele juustele). Õlid kuuluvad ohutute pehmendavate ainete hulka, mis annavad suurepäraseid eeliseid peanahale ja juustele.
  6. Peske õli maha. Kasutage peanaha jaoks õrna šampooni.

Kuuma õliga juuksehooldus – näpunäited ja nipid

  • Kuuma õliga töötlemiseks õli valides pidage meeles, et see puutub kokku nahaga. Seetõttu peate valima õli või õigesti koostatud õlisegu, millel on ohutud koostisosad – silikoonide, parabeenide, õliderivaatide ja muude ärritajateta. Parimad segud on külmpressitud õlid ning juukseid ja peanahka hooldavad ained (ürdid, keratiin, vitamiinid, pantenool, lanoliin, UV-filter).
  • Professionaalse juuksemütsi ostmine on hea mõte. Asetage see õliga kaetud juustele. Nii hoiate õli rätikusse imbumast ja kaitsete end ebameeldivate üllatuste eest nt. rasvased laigud riietel või patjadel.
  • Kuivati soe õhuvool on veel üks juukseõlide liitlane. Fööni sooja õhuvoolu suunake julgelt juuste ja peanaha suunas. Selle tulemusel tõusevad juuksesoomused, samas kui õli molekulid soojenevad, et see imenduks kiiremini ja paremini. Tänu kuumusele suureneb peanaha verevool, nii et juuksesibulad on stimuleeritud.
  • Palsam pärast õlitamist. See aitab säästa neil, kellel on kahjustatud juuksed või kui mahe šampoon ei pese õli välja. Juukseõli emulgeerimiseks (teisisõnu – neutraliseerimiseks) ja väljaloputamise hõlbustamiseks võite mõni minut enne šampooniga pesemist kanda lemmikpalsamit, niisutajat või maski. Kaks lisaeelist – täiendav niisutus ja kergesti eemaldatav õli.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest