Juuste taastamine – siluv keratiini hooldus – täielik ravi

Juuste taastamine – siluv keratiini hooldus – täielik ravi

Keratiin on juuksurisalonge vallutamas. Mida keratiiniga juukseid siluv hooldus endast hõlmab? Kui soovite teada, kuidas oma soengut parandada ja sirgeid juukseid omada, uurige, millised mõjud on juuste taastamisel keratiiniga.

Enne samm-sammulise protseduuri juurde asumist vastame esmalt küsimusele, miks keratiin meie juustele nii oluline on.

Keratiin juustes

See on struktuurne valk. Selle nimi tuleneb kreekakeelsest sõnast "κερατίνη keratíni" - see tähendab "sarv", mis on loogiline, kuna keratiin on tugev juuksekarvade ehitusplokk. Juuksekarv, mis koosneb surnud rakkudest, on täidetud keratiiniga. Keratiin, nagu ka teised valgud, koosneb sadadest aminohapetest (arginiin, lüsiin, türosiin jne).

Kuidas keratiin teistest valkudest erineb? See koosneb kahest väävlirikkast aminohappest – tsüstiin ja metioniin. Tänu neile on juuksed kahjustustele vastupidavad, kuna neil on nn disulfiidsidemed. Väävlirikas keratiin annab juustele selle ainulaadsed omadused: põrge, veekindlus, vastupidavus välistele elementidele.

Kuidas keratiin juuste sees tekib? Valgu tootmine toimub juuksesibulas või juuksejuures. Keratinotsüüdid – keratiini sünteesile spetsialiseerunud rakud – asuvad juuksefolliikulite põhjas. Tasub meeles pidada, et ülalmainitud aminohapped on hädavajalikud keratiini tootmiseks, mistõttu peame neid toidu kaudu saama.

Miks me kaotame keratiini?

Kui meie juustes on vähe keratiini, kaotavad need elujõu, muutuvad tuhmiks, karedaks ja kergesti kahjustatavaks. Rabedad ning lõhenenud juuksed muutuvad palju sagedasemaks nähtuseks, kuna juuste sees olevad disulfiidsidemed on nõrgenenud. Keratiinipuuduse tagajärjeks on tavaliselt äärmiselt kahjustunud juuksed. Me kaotame selle väärtusliku valgu:

  • UV-kiirte tõttu, kui meie juuksed pole kaitstud;
  • liigse keemilise töötlemise, blondeerimise tõttu;
  • kui me ei söö piisavalt keratiini tootmiseks vajalikke valke.

Juuste taastamine keratiiniga

Juuste taastamine on vale juuksehoolduse ja kaitse puudumise tõttu kohustuslik. Peate andma endast parima, et keratiini puudujääk oleks võimalikult väike. Lõppude lõpuks vastutab keratiin juuste tervise, sära, kuju ja struktuuri eest.

Keratiinihooldus peaks taastama teie juuste väljanägemise, täiendades seda väärtuslikku valku. See muudab teie juuksed tänu täielikule ravile ning tugevdatud juuksestruktuurile ilusaks. Sellel juuksehooldusel on ka teine nimi – keratiini abil juuste sirgendamine. Mis seos on sirgetel juustel ja juuste taastumisel? Taasehitatud ja tugevdatud juuksed on siledamad ning tõmbavad vähem lokki.

Millised eelised on juuste sirgendamisel keratiiniga?

Keratiinihoolduse mõju kestab lausa 2-3 kuud, seetõttu pöördub üha enam naisi just sellise juuksehoolduse poole. See on suurepärane valik kuivade, rabedate, kahjustunud ning tuhmide juuste puhul. Keratiinihooldust soovitatakse neile, kes soovivad oma juukseid pärast suve, talve või kahjustavat keemilist töötlemist nt. blondeerimine taastada.

Keratiini juuksehoolduse mõjud on järgmised:

  • sügavniisutatud ja toidetud juuksed,
  • tugevalt parandatud juuksekiud,
  • ohjeldamatute, elektrit täis juuste lõpp,
  • topelt juukseläiget,
  • vastupidavus niiskusele ja mehaanilistele teguritele,
  • sametine siledus, pehmus ja elastsus,
  • ümberehitatud juuste struktuur.

Tegelikult on sirged juuksed keratiiniga parandamise ning taastamise kõrvalmõjuks.

Professionaalne keratiinihooldus

Keratiiniga sirgendamine toimub enamasti salongides, kuna selleks on vaja vastavaid tooteid. Professionaalid ei kasuta ainult keratiini jõudu – nad kasutavad õigesti valmistatud keratiinitooteid, mis on rikastatud antioksüdantide, vitamiinide ja taimeekstraktidega. Tänu nendele lisaainetele on keratiinhooldus intensiivsem, püsivam ja juustele ohutum, kuid selle tulemusena ka hind kõrgem.

Kodune keratiinihooldus

Alternatiiv neile, kes soovivad raha säästa. Siiski peate teadma, et kodune keratiinihooldus ilma professionaalsete toodeteta päris sama tulemust ei anna. Müügil olevad koduseks kasutamiseks mõeldud keratiinitooted sisaldavad vähem keratiini ja annavad vähem intensiivseid tulemusi. Ilma teadmiste ja oskusteta võib valgusisaldus teie juustes lõpuks liiga kõrge olla. Liiga palju keratiini juustes ei tähenda head. Koduse keratiinihooldusega kaasneb oht, et tugevate ja siledate juuste asemel võib teie juuste seisukord hoopis halveneda. Kui soovime oma juukseid taastada, kuid ei saa keratiinihooldust lubada, valime pigem tuntud juuste õlitamismeetodi.

Mida juuste keratiinihooldus endast hõlmab?

See on juukseid taastav hooldus, mis, olenemata kasutatavast tootest, viiakse alati läbi samal või väga sarnasel viisil. Sirgendav keratiinihooldus algab juuste ettevalmistamisega. Juuksed peavad olema täiesti puhtaks pestud, eelistatavalt spetsiaalse šampooniga, mis avab juuksesoomused.

Järgmine samm hõlmab juustele spetsiaalse keratiinitoote pealekandmist – osade kaupa. Kosmeetika võib olla ampullide või palsami kujul – see ei mõjuta oluliselt lõpptulemust. Keratiin kantakse juustele ja "surutakse sisse" kuumaga. Selles etapis kasutatakse sirgendajat. Keratiin suudab juustesse tungida ja sisemiste struktuuride kahjustusi parandada ainult kuumusega.

Pealekantud toode jäetakse juustele vähemalt 30 minutiks. Keratiini siluv hooldus lõpetatakse jaheda õhuvooluga juuste föönitamisega, et lasta ülejäänud tootel imenduda, siluda ja kujundada juukseid. Oluline on juuste õrn ja järkjärguline föönitamine. Kaks päeva hiljem võite juukseid pesta.

Juuksesirgendaja keratiinihoolduseks

Ranged reeglid, mis ütleksid, millist tüüpi sirgendajaid tuleks keratiiniga juukseid siluvas hoolduses kasutada, puuduvad. Seadet tuleb soojendada kuni 220-230 kraadini (240 on maksimum). Hea oleks, kui tööriistal on lisafunktsioone nt. ioonid või juuste põletamise ennetus – sel juhul on juuksekeratiinravi turvalisem (vaatamata kõrgete temperatuuridega töötlemisel).

Järelhooldus pärast keratiini juuksehooldust

Paljud naised unistavad sirgetest juustest, seetõttu on keratiiniga juuste silumine hetkel moes. Vähesed neist teavad piirangutest, mis protseduuriga kaasnevad. Vahetult pärast keratiinravi:

  • ei tohiks kasutada soola (naatriumkloriidi) sisaldavaid juuksetooteid,
  • ei tohiks kasutada alkoholipõhist kosmeetikat,
  • peaksite vältima SLS-i/SLES-rikkaid tooteid,
  • ei tohiks kasutada silikooni sisaldavaid tooteid.

Kui soovite teada saada, milliseid šampoone pärast keratiinihooldust valida, siis sellele on ainult üks vastus: laste omi. Ainult lastele mõeldud šampoonid on looduslikud, orgaanilised ja/või hüpoallergeensed ega sisalda aineid, mis võiksid keratiinravi mõju halvendada. Sarnaselt peaks ka pärast keratiiniprotseduuri kasutatav palsam olema loomulik, proteiinivaba ning juukseid mitte koormav. Õli on soovitatav ainult juukseotste kaitseks kasutada, kuid valima peaks õiged – looduslikud ja silikoonivabad õlid nt. Nanoil juukseõli.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest