Punutiste tüübid. Parimad soengud punutud juustest

Punutiste tüübid. Parimad soengud punutud juustest

Stiilne ja maitsekas või vaba ja segamini? Prantsuse pats, kalasaba või klassikaline? Patsid on ajatud, naiselikud ja tõeliselt mitmekülgsed - olenemata juuksetüübist. Loe, mida sa nende patside kohta endiselt ei tea!

Patsil on lihtne määratlus - see on soenguliik, mis koosneb tavaliselt kolmest juuksekooslusest, mida hoiavad paigal aksessuaarid nagu patsikumm, pael või lips. Praegusel ajal on väga palju erinevaid patse.

Patsid erinevatest kultuuridest

Kust see juuksepatsi stiil pärit on? Patse on leidunud mitmesugustes kultuurides. Need on tuntud ja neid on kantud väga pikka aega.

Egiptuse naised punusid oma pikki juukseid patsi, sest see oli kõige mugavamalt kantav soeng. Lõpuks oli oluline muistsete soengute puhul see, et need oleksid eelkõige praktilised. Keskajal sobis pats naistele, kes pidid oma juukseid peitma mütside ja sallide alla. Teisest küljest lõigati India kultuuris vaenlaste patse ja neid koheldi sõjasaagidena.

Huvitav fakt on see, et patsid olid slaavi kultuuris neitsilikkuse sümboliks. Tüdrukud kandsid ühte või kahte patsi, kuni abiellusid. Patsidega jäeti hüvasti päev enne pulmi või lõigati pats pulmade ajal sootuks maha, et jätta hüvasti neitsilikkusega.

Punupats: trendikas, universaalne, ajatu

Kas punupatsid on muutumas taas populaarseks? Tänasel päeval puudub neil sümboolne väärtus. Siiski on punupatsist saanud ajatu soeng, mida saab alati kanda, sest see ei lähe tõenäoliselt moest välja (sarnaselt erinevate patsidega).

Erinevad punupatsid on juba aastaid pidevalt olnud nähtavad moelavadel. Neid armastavad Alexander Wang, Valentino Garavani ja Fatima Lopes - maailmakuulsad disainerid.

Meile meeldib ka oma juukseid patsi punuda, kuna see on mugav, naiselik ja sobib igaks puhuks. Patsi punutud soeng sobib igapäevaselt ostlemiseks, tööle, spordiks, kohtinguteks, pereõhtusöökideks või erilisteks sündmusteks, nagu pulm. See sobib iga stiiliga - boheemlaslik, suursugune, glamuurikas või isegi rokilik.

Tulemus sõltub valitud patsi tüübist.

Patsitüübid - klassikalised punutised

Siin on loetletud lihtsamad ja klassikalisemad patsid, mida saad kauni soengu loomiseks kasutada.

  1. Inglise punutis - traditsiooniline punutis, mille teed, jagades juuksed kolme osasse ja ristates neid üksteisest üle (parem üle keskmise, vasak üle keskmise, siis jälle parem üle keskmise... jne).
  2. Prantsuse punutis - seda tehakse sarnaselt tavalisele punutisele, ristates vasakul ja paremal olevad juuksed üle keskmise, kuid punumise käigus haaratakse juurde lahtiolevaid juuksekarvu.
  3. Hollandi punutis - see on pahupidi pööratud Prantsuse punutis - juuksed ristatakse keskmise juuksesalgu alt, mitte pealt.
  4. Kalasaba punutis - sel on omamoodi muster. Juuksed jagatakse kahte ossa ja omavahel põimitakse õhukesed salgud paremalt ja vasakult.
  5. Prantsuse kalasaba punutis - selles kalasaba versioonis alustad pealae kohalt, jagades juuksed kahte ossa. Seejärel ristad õhukesed salgud üksteisest üle, lisades järgmised õhukesed salgud vasakult ja paremalt vaheldumisi.

Patsitüübid - kaasaegsed variatsioonid

See, mida täna patsiks kutsume, on midagi enamat kui klassikaline punutis. Meil on palju variante, mille hulgast valida. Uuri lähemalt kõige meeldejäävamaid:

  1. Köispunutis koosneb kahest salgust, millele lisasalke ei lisata. See näeb välja nagu paks köis ja selle efekti saavutad, keerates kaks salku kokku, ning hoides neid koos.
  2. Torupunutis meenutab toru ja see on üsna keeruline: haara pealael keskmine juuksesalk, see on patsi baasiks. Seejärel rista vasak salk keskmise osa alla ja mine selle salguga tagasi vasakule poolele ning seejärel vii see uuesti paremale poolele. Tee sama parema salguga.
  3. Kosepunutis on võluv delikaatne punutis, mille puhul punutis on seotud lahtiste juustega. Kõigepealt haara kolm salku. Alusta punumist meelekohtade lähedalt. Rista alumine salk üle keskmise ja lisa see salk ülemisele salgule, rista see keskmise salgu pealt üle. Seejärel jäta alumine salk välja ja lisa uus salk lahtistest juustest, ristates selle üle keskmise salgu.
  4. Mullipunutis on veidi lõbus ja selle tegemiseks pole vaja erilisi oskusi. Sa ei punu juukseid - asetad juuksed hobusesabasse, seejärel seod peenikesed patsikummid hobusesaba ümber, ning õrnalt tõmbad juukseid patsikummide vahel laiemaks, et saavutada "mulliefekt".
  5. Lõpmatusepunutis põhineb kahel salgul, mis on ristatud selliselt, et moodustub lõpmatuse sümbol - ristates samamoodi ülejäänud salke vaheldumisi kogu juuste ulatuses. Lõpmatusepatsi loomiseks võid kasutada rohkem salke - sel juhul ristad täiendavaid salke nii ülalt kui alt.
  6. DNA-punutis on tõeliselt erakordne soeng - originaalne sõlm, mis meenutab keeratud DNA-heeliksit. See põhineb lõpmatusepatsil - valmista lõpmatusepats hobusesabasse ning keeruta seda. Kasuta juukselakki, et pats paigal püsiks.
  7. Lahtine kalasaba põhineb traditsioonilisel kalasaba patsil - kasutad valmistamisel võimalikult õhukesi salke, punumise järel tõmbad salke õhulisemaks.
  8. Tõmblukupunutis on üks keerulisemaid punutisi ja seda on raske valmistada ilma õpetuseta. Patsi loomisesse on kaasatud mitu juuksesalku - võtad pealaelt salgud, ristad need üle, paned kõrvale... Siis ristad need teiste salkudega, mis nõuab tõepoolest osavust ja vilumust.
  9. Hiina punutis on võluv pats, mille tegemist saab alustada hobusesabaga. Järgmisena võta hobusesabast äärmiselt õhukesed salgud ja seo need hobusesaba ümber. Siis võta järgmine õhuke salk ja tee sama. Korda, kuni oled saanud punutise.
  10. Ahelapats on kahe punutise segu, mis meenutab köit. Selle tegemiseks tõmba juuksed hobusesabasse, jaga need neljaks salguks - keeruta iga salku vasakule, võta kaks salku ja keeruta neid koos vastassuunas. Lõpuks keera mõlemad salgud jälle vasakule.
  11. Tõmbepunutis on veel üks punutis, mis ei vaja tegelikku punumist. Võta juuste ülaosa ja jaga see kaheks hobusesabaks. Jaga ülemine saba pooleks ja seo see alumise hobusesaba alla. Korda sama lahtiste juustega - jaga juuksed pooleks ja seo alumise hobusesaba alla (sel ajal lisa mõlemalt poolt uusi salke).
  12. Neljasalguline punutis on laiendatud versioon tavalisest punutisest - valmista see neljast ühtlasest salgust, alustades vasakult poolelt, ristates esimese salgu teise kohale, teise üle kolmanda, kolmanda üle neljanda. Seejärel tee sama paremalt poolt alustades.
  13. Viiesalguline punutis on maksimaalselt laiendatud versioon, mille valmistamiseks kasutad viite salku - võta esimene vasakpoolne juuksesalk ja rista see teisest salgust üle ja kolmanda salgu alla. Korda parempoolsele küljele minnes. Jätka, kuni saad täispunutise.
  14. Sõlmepunutis meenutab veidi torupatsi, kuid protseduur on erinev. Tee kõrge hobusesaba ja võta vasakult ja paremalt kaks õhukest salku ning seo need ülaosas tihedalt kokku. Seejärel võta järgmised kaks salku ja seo need samuti üles. Korda sama sammu.

Ilmselgelt on veel rohkem erinevaid punutuseliike. Kõiki neid siin tutvustada me ei jõua, huvi korral loe lisaks internetist.

Kuidas muuta punutisi täidlasemaks ja suurendada mahtu?

Lõpetuseks - mõned näpunäited volüümika patsi saamiseks.

Kui soovid patsi täidlasemaks muuta, pead eelkõige hoidma oma juukseid tervena. Kui sinu juuksed on õhukesed, kahused ja haprad, ei saa sa kunagi ime kombel oma juukseid paksemaks muuta. Juukseõli ravi osutub taaskord siin päästjaks - see võib taastada elujõu, siluda juukseid ja tagada lihtsa kammitavuse. Parimad valikud hõlmavad:

  • riitsinusrõli, mis ennetab juuste väljalangemist, kiirendab kasvu ja seega suurendab juuste volüümi,
  • puuvillaseemneõli, mis kaitseb juukseotste lõhenemise eest ja silub juukseid.

Kuivšampooni kandmine juurtele või õrn juuste taha kammimine enne punumist võib olla abiks, kui proovid juustele lisada volüümi. 

Veel üks asi, mida teha saad, on külgedelt juuksesalke pisut patsist välja tõmmata - lõdvem pats ja sassis lendlevad salgud annavad palju parema tulemuse.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest