Maailma juuksed. 3. osa: Aafrika stiilis juuksehooldus

Maailma juuksed. 3. osa: Aafrika stiilis juuksehooldus

Mida saame Marokos, Egiptuses või Keenias elavatelt naistelt õppida?

Aafrika on ebatavaline mander. Iseloomulik kliima tähendab ka vajadust intensiivsema iluhoolduse järele. Juustel pole Aafrika karmi kliimat arvestades lihtne elu. Igapäevane troopiline põud muutub krõbedaks külmaks. Kuumale vihmavabale suvele järgneb vihmane talv. Teises mandriosas panevad aastaringsed vihmasajud niiskes troopilises kliimas juuksed mässama. Kuidas hoolitseda juuste eest sellistes ebasoodsates tingimustes? Hea välimuse eest hoolitsemine on kohustuslik. Iluhooldus saab rituaalile omased jooned. Aafrika osutub looduslike, ainulaadsete ja maailmakuulsate taimede aardelaekaks, olles võimas relv juukseid rikkuva ebasõbraliku kliima vastu. Kuidas Aafrika naised oma juuste eest hoolitsevad?

JUUKSED ERINEVATES MAAILMA NURKADES 3. OSA – AAFRIKA

Juuksehooldus – Egiptus

● Egiptuse naised on alati tuntud olnud selle poolest, et hoolitsevad väga oma välimuse eest. Egiptus on just see koht, kust on pärit palju usaldusväärseid retsepte ja nahahooldusaineid (piim, mesi), aga ka esmaseid meigi- ja kehatooteid (Kohl, Egiptuse maa).

Egiptuse puu ekstrakt on üks populaarsemaid juuksehooldustooteid. Selle niisutavad omadused ja "tahe" karmis kuumas kliimas ellu jääda on muljetavaldavad. Egiptuse puu suudab oma tohutus juurestikus säilitada vett ja muid toitaineid, mis võimaldab puul kuni kaks aastat ilma vihmata ellu jääda!

Egiptuse naised on Egiptuse puu seemnete ekstrakti armunud, esiteks kuna sellel on suurepärased taastavad omadused ning teiseks, see niisutab ekstreemselt kahjustunud juukseid.

Egiptuse puu ekstrakt on rikas kõigi juuste parandamiseks ja taastamiseks vajalike ainete poolest. See tugevdab nõrku kiude, hoiab ära murdumise ja taastab juukseid juurtest kuni otsteni. Egiptuse naised saavad tänu ekstraktile tervete, hästi hoitud ning säravate juustega kiidelda. Ekstrakti võib kõigile juuksetoodetele lisada – šampoonidele, õlidele, maskidele, palsamitele ja salvidele. See taastav taimekompleks tungib juuksekarva sisse, toidab keratiiniga ning sulgeb kutiikulkihi, muutes juuksed tervemaks ja kaunimaks.

● Teine ​​Egiptuses kõrgelt hinnatud juukseid parandav koostisosa on hibisk. See kuulub pahaloomuliste taimede perekonda, millel on kaunistavad, tervistavad ja taastavad omadused. Hibisk sisaldab suures kontsentratsioonis polüfenoole, antotsüaniine, flavonoide ja C-vitamiini. Egiptuse naised hindavad kogu taime ekstrakti. Nii õied kui ka lehed on rikkad karoteenide poolest ning seemned küllastumata rasvhapete poolest. Hibisk levis sadu aastaid tagasi tänu vaaraodele, kes hindasid selle antibakteriaalset ja tervislikku jõudu, juues Karkade nimelist tõmmist.

Hibiskiteed ja -ekstraktid on kõrgelt hinnatud juuksehoolduses, sest need hoiavad juuksed tervena, tugevdavad juuksesibulaid ning parandavad juuste väljanägemist, transportides juuste sisestruktuuridesse terve komplekti taastavaid koostisosi. Väga hinnatud on ka hibiski seemnetest ekstraheeritud õli. See on rikkalik antioksüdantide, polüfenoolide, looduslike AHA-hapete ja flavonoidide allikas.

Juuksehooldus – Ghana

Ghana naised saavad käsitsi valmistatud musta seebiga kiidelda, mis on sama kuulus kui Dudu Osuni seep. Ghana Black Soap toimib nagu koorija ning puhastab ideaalselt keha ja peanahka. See koosneb rafineerimata õlidest (enamasti palmiõlist ja kookosõlist) ja kakaokaunadest.

Seda kasutatakse rasuse naha hooldamiseks. Seep võitleb kõõma ja psoriaasi probleemide vastu, normaliseerib rasunäärmete tööd (sobib rasustele, kergesti lamedaks muutuvatele juustele). Must Aafrika seep toimib suurepärase koorijana nii kogu keha kui ka peanaha jaoks. Pärast seebi kasutamist on soovitatav kasutada mahedat šampooni, kuna seebil on tugevad rasvaeemaldusomadused ning võib jätta teie juuksed tuhmiks ja karedaks.

Juuksehooldus – Keenia

Keenia on maailmas tuntud kui juukse- ja nahajook, millel on intensiivselt noorendavad omadused. Shea-võid, mis on üks parimaid juuksehooldustooteid, toodetakse käsitsi korjatud shea-puu viljadest. Täpsemalt on see tahke õli, mis muutub umbes 40 kraadi juures vedelaks.

Keenia naised määrivad shea-võid nii nahale kui ka juustele ning kasutavad seda ka imikute õrna naha jaoks. Shea-või on tuntud kui üks kõige tugevamaid antioksüdante. Regulaarsel pealekandmisel silub see kortse ning hoiab ära juuste hõrenemise ja halliks muutumise. Karite puid kasvatatakse paljudes Aafrika piirkondades, kuid Keenia trumpab need üle oma shea-võiga, millel on kõrgeim kvaliteet.

Karite või annab juustele sära, elujõudu ja nooruslikkust. See toidab ja kaitseb juukseid ning taastab neid tänu oma fütosteroolide, antioksüdantide (shea võrdub koguni 9 antioksüdantse ühendiga), allantoiini ja vitamiinide A, E, F (asendamatud rasvhapped) mitmekesisusele. Shea-või reguleerib ideaalselt juuste ja naha hüdratatsioonitaset, lisab juustele elastsust ning silub neid, tugevdades juuksesibulaid ja samaaegselt hoides ära juuste väljalangemise.

Juuksehooldus – Madagaskar

Madagaskar on troopiline saar, mis on tuntud oma ahvileivapuude arvukuse poolest. Sellel eksootilisel saarel elavad naised seostavad puid elumuutva naha- ja juukseõliga, mis on ammutatud maailma suurima puu seemnetest.

Ahvileivapuu seemneõli on mitmekülgne aine, mida ekstraheeritakse (aafriklaste uskumuste kohaselt) pikaealisest puust. See sisaldab küllastumata oomega-6 ja oomega-9 rasvhappeid koos A-, E- ja D-vitamiinidega. Õli parandab, kaitseb ja parandab juuste struktuuri. Ahvileivapuu seemneõli sobib perfektselt kuivade, rabedate ja kahjustunud juuste hooldamiseks: see toob tagasi elastsuse ja sära ning kaitseb tugeva päikesevalguse ja tuule eest.

Juuksehooldus – Maroko

● Maroko vedel kuld – Argaaniaõli

Maroko naised on argaaniaõli tuhandeid aastaid tundnud. Keegi ei osanud aga oodata, et see nii populaarseks muutub. Tänapäeval kasvatatakse argaaniapuid ülemaailmselt. Argaaniaõli, tuntud ka kui Maroko vedel kuld, on üks enimmüüdud naha- ja juuksehooldustooteid.

Argaaniaõli kasutatakse õlitamiseks ning juustele sära andmiseks. See võimaldab naistel nõrkade, kuivade ja karedate juuste probleemist vabaneda, kaitseb halastamatu Aafrika päikese eest ning hoiab ära juuste kahjustumise. Õli sisaldab suurel hulgal E-vitamiini, asendamatuid oomega-6 ja oomega-9 rasvhappeid, flavonoide ja karotenoide. Argaaniaõli tugevdab intensiivselt juuksesibulaid ja hoiab ära juuksekarvade väljalangemist, taastades juuksefolliikulisid.

● Rhassoul (või ghassoul) savi – Maroko savi

Maroko pole ainult kuulus argaaniaõli masstootmise poolest. Atlase mägedes kaevandatakse üht kõige väärtuslikumat kosmeetilist savi, mida Maroko naised armastavad.

Maroko savi on tuntud kui ghassoul või rhassoul (teine ​​nimi tuleneb tegusõnast 'rassala' – 'pesema'). Savi ei tööta mitte ainult täiusliku juuksemaskina, vaid sobib tänu oma õrnale vahule ka juuste ja keha pesemiseks. See sobib hästi juuste ja peanaha rasvatustamiseks ja värskendamiseks. Tänu rhassoulile on juuksed läikivad, pehmed ja volüümikad. Loodud kõikide juuksetüüpide jaoks, kuid sobib kõige paremini rasketele, rasustele (tavaline Aafrika troopilises kliimas) juustele, sest see imab juustest rasu.

Maroko savimask eemaldab liigse keratiini, mis kipub juustele kogunema, kui seda liiga palju kasutada. Seega hoiab ghassoul savi regulaarne kasutamine ära juuste murdumise ning samuti juuksekiud puhtana, mis tähendab tervet kasvu.

Juuksehooldus – Himba hõimu naised, Namiibia

Himba hõimu naised saavad uhkust tunda ebatavalise, ainulaadse keha- ja juuksehoolduse üle. See etniline rühm elab Namiibia piirkondades. Himba naised on tuntud oma vapustava ilu poolest. Need hämmastava välimuse ja pikkade jalgadega saledad naised on tuntud oma ebatavaliste naha- ja juuksehooldusmeetodite poolest. Nad hoiavad end värskena ja kaitsevad oma keha troopilise kliima eest vett kasutamata. Himba naised pühendavad palju aega iluhooldusele. Nad kannavad oma nahale ja juustele või, tuha, taimede ja ookri (pigment, mis annab segule telliskivipunase varjundi) segu. Segu on tuntud otjize nime all– see mitte ainult ei muuda nahka siledaks ja kauniks, vaid kaitseb ka putukate, bakterite ja päikesekiirte kahjulikkuse eest. Lisaks on otjizel tugev ürdi- ja viirukiaroom, mis nahal kaua püsib. Kuidas Himba naised oma juukseid pesevad? Vett nad ei kasuta, sest see on liiga väärtuslik. Eelnevalt mainitud punasel segul on puhastavad ja desinfitseerivad omadused. Peale selle kasutavad nad ka suitsuvanni: söed on rikastatud ürtide ja kampriga, desinfitseerides nii nahka kui ka juukseid.

Juuksehooldus – Nigeeria

● Nigeeria naistel on samuti mõned salajased koostisosad ja ained, mis on juba ülemaailmselt kuulsaks saanud. Mangovõi – kaunilt lõhnav ning eraldatud mangoseemnetest – on üks populaarsemaid. Mangovõid hinnatakse kõrgelt tänu selle tugevalt toitvatele koostisosadele. Seda saab kasutada nii nahal kui ka juustel. Tugevas Aafrika päikesevalguses on see suurepärane juuste ja naha kaitsmiseks dehüdratsiooni ja UV-kiirguse eest.

See pehmendab imeliselt juukseid, lisab läiget ja kaitseb liigse päikesekiirguse eest. Mangovõi on mahe ja ei koorma juukseid. See jätab juuksepinnale mikroskoopilise kihi, mis kaitseb juukseid kahjustuste eest. Peanahale kantuna toimib või antiseptikuna, parandab haavu ja ärritusi ning tasakaalustab peanaha rasueritust.

● Nigeeria naiste teine uhkus on must seep, tuntud ka kui dudu osun või nukkpuu. Selle peamiseks koostisosaks on punane sandlipuu – seda kasutatakse naha- ja juuksehoolduseks. Nigeeria tumepruun seebipulk puhastab nahka sügavuti ning hoiab ära peanaha ja juuste rasustumise, rikkumata samal ajal hüdro-lipiidide tasakaalu. Dudu osun on rikastatud paljude muude looduslike ekstraktidega, et ühendada nende jõud ühes seebipulgas: aaloe, mesi, shea-või, palmiseemned ja kakaokaunatuhk, mis detokseerib ja puhastab nahka. Dudu seep peseb pärast juukseõlihooldust juustelt õlid tõhusalt maha. See must seep on üha populaarsemaks muutumas kogu maailmas, kuna eemaldab näolt veekindla meigi, samaaegselt nahka hooldades.

Juuksehooldus – Lõuna-Aafrika Vabariik

Kuuma mandri alumises osas, Lõuna-Aafrika Vabariigis kasvavad puud, mis kannavad kollaseid ploomilaadseid vilju. Selle magus lõhn meelitab elevante nagu palderjan kasse. Vilja seemnetest ekstraheeritud marulaõli käsitletakse kui võimsat nooruslikku eliksiiri.

Marulaõli sisaldab kõrge kontsentratsiooniga C- ja E-vitamiini – väärtuslikke antioksüdante, mis soodustavad rakkude uuenemist. Parandab juukseid ning hoiab ära kahjustusi ja enneaegset vananemist, pühkides vabad radikaalid minema.

Marula on intensiivselt taastav õli ning troopilises kliimas oluline, kuna kaitseb juukseid karmide päikesekiirte eest. Peanahale kantud marulaõli tugevdab juuksesibulaid ning laseb neil folliikulites ennast kindlalt "istutada": juuksed saavad tagasi jõu, kasvavad tervislikult ega kuku välja. Õli on hinnatud ka selle poolest, et annab juustele sära ning niisutab neid.

Jaga julgelt oma arvamust meie artikli kohta.


Kommentaarid: #0


Lisa oma kommentaar. See avaldatakse, kui moderaator on selle heaks kiitnud.
Riitsinusõli
Jojobaõli
Argaaniaõli
Kuumakaitse sprei
Privaatsuseeskirjadest

Meie veebisait kasutab küpsiseid, väliste tööriistade kasutamiseks ka kolmandate isikute küpsiseid. Kui kasutaja nõusolekut ei anna, kasutatakse ainult olulisi küpsiseid. Saate oma brauseris seadeid igal ajal muuta. Kas annate nõusoleku kõigi küpsiste kasutamiseks?

Privaatsuseeskirjadest